Gud vad jag hade brist

Homo homini lupus
Den ena människan är varg mot den andra.

Sista dagen innan en ny långhelg. Nu sitter vi alla på kontoret och ska om ett tag ta vårat pick och pack och åka tillbaka till Boden, hem och packa. Sedan vidare till Kvikkjokk. Det är ju majbrasa ikväll så vi tänkte försöka komma iväg så tidigt som möjligt så att vi hinner gå och titta på brasan.

Igår kom Mats hem efter att ha varit borta sedan i måndags. Det är alltid kul att få hem honom igen. Nä, gud vad jag hade brist på fantasi idag. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

jag blir nog ingen succé på mötet

Male parta male dilabuntur.
Det som har vunnits illa, förloras illa. (Orätt fånget, lätt förgånget.) (Cicero)

Möte i Luleå kl:13.00 sedan var det tal om playdate med Luna och Miss Pjun. Frågan är väl om det hinns med. Men en liten träff bör man väl kunna klämma in tycker jag. I kväll ska jag till Ängesbyn som omväxling. Micke skulle på något möte så nu får vi spela yatzy och prata om exakt allt vi känner för utan spydiga kommentarer :)

I morgon bär det av upp mot Kvikkjokk. Det blir väl som sista skoterhelgen där uppe nu innan snön börjar försvinna. De har även två majbrasor där uppe som vi hade tänkt spana in. Uppe i Kvikkjokk kan jag väl tänka mig att vi blir till på söndag. Kanske lördag om vädret skulle vara piss och man får akut hemlängtan. Det blir i alla fall jag, Mats, Jimmy, Ulf, JanE, Lok, Bänkt och kanske Tommy som åker upp. Jag har lite på känn att det kommer att bli en hel del städning och matlagning för min del. Men jajja det är ju trevligt att få rå om sina killar :)

Nu är det dags att söka något alternativ till morgonrocken och försöka få håret torrt. Jag blir nog ingen succé på mötet i den här outfiten men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

För fet för ett f*ck

Vivas, crescas, vigeas, floreas
Må du leva, växa, bli stark, blomstra.

Idag har jag jobbat med att stämma av mars. Lite sent men "bättre det än aldrig" som man säger. Igår var jag ut till Ängesbyn och blev som vanligt kvar där till långt efter läggdags. Hera har fått ta bort både gipset och bandaget så nu är den lilla valpen fri igen. Eller ja, lilla och lilla förresten. Hon har växt om Lok för ett bra tag sedan. Den damen kommer nog att bli en riktig bjässe.
Igår när vi var på väg in till Lule så började Fia dra i mina byxor.

Fia: Va små dom ser ut
Jag: Men håll käft
Fia: Du ser ut som Hulken
Jag: Men vaffan jag kan väl inte rå för att jag har blivit lite tjock
Fia: Haha oj nej förlåt jag sa fel, jag menade... va heter han.... SVULLO!
Jag: Som att det skulle vara nå jävla bättre!

Idag väntas det spänt på att mäklaren ska ringa. Huset var verkligen till belåtenhet så nu ska det bli spännande att se om det var någon annan som också tyckte det. Jag gruvar mig för att flytta... det jag funderar mest på är hur tusan man ska flytta alla hundratals böcker! Tips någon?

Nä nu ska jag kolla Prison Break. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

övervakad via satelit

Variatio delectat
Ombyte förnöjer. (Cicero)

Howdy! Igår var det husvisning och det gick riktigt bra. Vi tyckte båda riktigt bra om huset så nu är det väl bara att vänta och se vad som händer.

Igår kom jag på att hela livet är som ett slags "BigBrother" Jag satt på hitta.se och kollade satelitkartor. Där har de ju någon slags begränsning hur nära man kan kolla. Det vore väl inte så praktiskt om man kunde sitta på nätet och kolla vad alla har på gården, bakom garaget mm... men det skulle ju underlätta arbetet för de som livnär sig på att tafsa på saker de inte äger. Men hur som helst så går det ju att se i princip hur nära som helst med satelit. Så de som har tillgång till detta kan ju bara välja ut en människa och följa denna under en dag, vecka eller ja.. hur länge som helst. Se vart denne handlar, bor, kör för bil. Vem den hälsar på, vart den äter och när den släcker lampan om kvällarna. Det är en tanke va!?

Nä nu ska jag skynda vidare. Jag är på kontoret men nu ska jag klappa ihop laptopen och åka till byn. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

The dance of horror

Manus manum lavat
Den ena handen tvättar den andra. (Seneca)

Vilken miss igår alltså. Vi skulle ju så stort på farmen som vi planerat hela veckan. Det blev en trevlig fest på travbanegränd. JanE kom ner från Jokkmokk också, kvällen till ära. Efter att vi kommit i form så bar det då av mot western-farm. När vi kom fram till entren så var det bara att passera, inte en männsika så långt ögat kunde nå och inte mycket ljud innifrån heller. Men vi spatserade målmedvetet mot byggnaden och blev stående med öppen mun just innanför dörren. Denna lokal innehöll för tillfället 150 pensionärer och vi. Det var inte någon vanlig festkväll det rörde sig om inte utan någon danskväll för de som passerat medelåldern för en herrans massa år sedan. Vi satte oss i något slags chocktillstånd vid ett bort och beskådade uppvisningen på dansgolvet. Anton som ändå inte hade gett upp hoppet om en trevlig kväll vinglade fram till det rätt kända dansbanet "Martinez" eller något sånt och frågade om dom inte kunde spela lite Lasse Stefanz. "Aldrig i livet" muttrade sångerska. "Varför inte!?" kontrade Urban. Men vi spelar ju bara våran egen musik så klat! "Äh, vilket skit"
Jag tror jag var hemma redan tolv. Jaja då mår man ju prima idag och det kan behövas för om en och en halv timme ska vi på husvisning, spännande! Sedan är det middag hos pappa.

På torsdag drar vi upp till Kvikkjokk och blir där över helgen. Jag hoppas på ett alla tiders väder så att man kan ligga i tshirt och sola och mysa hela helgen lång. Vi får väl se vilka vi blir men JanE och Uffe skulle i alla fall upp. Rätt vad det är så följer Jimmy också med. Vem vet.

Nu ska jag gå ut och se om den gigantiska superäckliga och förskräckligt skräckinjagande spindeln sitter kvar. Jag svär den var minst en meter, MELLAN ÖGONEN! Jag trodde det fortfarande var vinder för dessa otäcka varelser. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

R.i.p.

Satius est impunitum relinqui facinus nocentis, quam innocentem damnari.
Det är bättre att ett brott förblir ostraffat än att en oskyldig döms.

Jag måste ha problem, eller jag har problem. Under veckorna så kan jag lätt slå ihjäl en dag bakom ögonlocken men så fort det blir helg så är jag uppe och frågar hunden till hans förtret om inte i alla fall han är sugen på att gå ut eller hitta på något annat kul. Mats däremot som under hela arbetsveckan är uppe och stör tuppen i sin skönhetssömn, han ligger och trynar på som bäst just nu. Lok reflekterade över min ankomst och passade på att smyga in under sängen för att få fortsätta att utöva sömn ifred. Jag får nog vara så god att vänta tills mina herrar anser att de har sovit färdigt. Men idag ska det köras offroad så jag tycker ändå att han som ett barn på julafton borde vara ivrig att vakna. Jag hörde dock att Jimmy hade tagit sig den lilla ölen igår så det känns väl som att blikörningen kan bli en liten aning framflyttad idag.

Ikväll ska vi iväg på farmen ser det ut som. Det är då det som har varit min plan hela veckan men vi får väl se. Jag börjar nästan ha second toughts om det. Men nu har jag ju som redan hunnit samla ihop en liten styrka för ändamålet så vi får väl se. Men i morgon är det husvisning och jag kan ju verkligen bli mer bakis än någon annan, även om jag bara druckit någon öl. Ja vi får som sagt se. Ja, husvisning som sagt. Inte lite jag ser fram emot den. Det har ju kännts som evigheter innan morgondagen skulle komma men nu är den minst sagt inom räckhåll. Efter visningen så blir det middag hos pappa. Jag tror förresten att jag ska skjutsa dit Lok idag. I alla fall om det blir av att åka på farmen. Undra just vad fröken Fia har för sig idag, kanske är hon sugen på ett parti yatzy. Detta måste snart utövas utom synhåll för Micke. Han har börjat kolla boschyrer för spelmissbrukare för att vara beredd när det är dags att ge oss en liten biltur. 

Nä nu ska jag gå och slamra i lite skåp och damsuga hallen (utanför sovrummet) men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

R.I.P. Eskil 

på resande fot

Verbi divini minister (VDM)
Det gudomliga ordets tjänare.

Dåligt väder idag. Trist... Jaja det är ju ändå bara jobb som står på schemat så det var väl inte hela världen. Jag väcktes just ur min skönhetssömn av Mats som genast satte mig i arbete. Jag måste ringa banken och ordna upp några jobbrelaterade grejer men som tur var så sa en förinspelad röst att man fick vara så god att återkomma klockan 10.00 vilket gav mig ev chans att göra mig av med morgonrösten. Jag får ställa mig i duschen och sjunga upp. Sedan ska jag iväg till Luleå och ta tag i ett berg med papper som jag borde ha gjort innan påsken.

Ikväll blir det som sagt lugna gatan. Filmkväll och mys. Jag ska även passa på att vässa bulan på Mats när vi ändå bara ska vara hemma. Det är riktigt roligt att klippa hår. Jag skulle däremot aldrig ta betalt för jobbet eftersom att resultaten fortfarande kan variera en hel del från gång till gång.

I morgon hoppas jag att det blir att åka på farmen och på söndag är det husvisning och middag hos pappa. I onsdags så var vi på Bodens Möbler igen och tittade på våran soffa och säng. Dom stod kvar och till samma pris. Allt gott till IKEA men soffor det ska dom inte göra enligt min mening. I alla fall inte soffor som man har tänkt sitta i.

Jag saknar min farbror och jag hoppas att han snart kommer upp. Det känns som en evighet sedan sist man såg honom och det börjar väl vara det också. Om jag inte missminner mig så var jag blond sist vi sågs och det börjar ju vara ett år sedan snart. Han kom aldrig upp något i julas. Till mitt förtret men han hade väl livsviktiga åtaganden i huvudstaden. Eller om han kanske var på resande fot. Jag minns inte riktigt med det låter inte helt olikt honom.Jajja nu är det dags för lite frukost innan banken öppnar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Världens bästa make

Litteris et artibus
För vetenskap och konst.

Födelsedagen igår var helt underbar. Mats är en stor orsak till detta. Han behandlade mig som en prinsessa hela dagen och vi gjorde de mest mysiga saker man kan tänka sig. Han tog till och med ledigt för att ha tid att pyssla om mig. Jag har världens bästa make. I present fick jag bland annat en "shoppingdag" på stan med honom där jag får shoppa lös. En ny sommargarderob blir det nog, och han ska gå bakom och dra kortet. Jag hade inte kunnat tänka mig något bättre! Och att han dessutom ska utsätta sig för att gå på stan en hel dag, det var ingen liten uppoffring det.

Idag har det vart jobb som vanligt och ikväll har vi haft gäster och tårtkalas igen. Denna gång med vänner. Igår var det släkt och familj och Fia och Micke så klart =) Kvällen igår avslutade vi på max med Fia och Micke. Det vart en sen och god middag.

På lördag hade vi eventuellt tänkt åka på farmen. I morgon tänkte vi bara äta lite gott och hyra en film. Jag ska passa på att klippa Mats också hade jag tänkt så han är extra stilig om vi ska visa oss offentligt på lördag =)

Nä nu är jag trött. Dags att checka ut för denna dag. Och tack alla som önskade mig en trevlig födelsedag på FaceBook. Jag hyser agg mot sidan och tänker i ren trots inte svara er där men tack, hemskt mycket tack! Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

fulbitarna

Proximus sum egomet mihi.
Jag är mig själv närmast. (Terentius, Andria)

God afton god afton. Idag har det vart lite jobb och mycket annat. Lunch och hundbus med Miss Pjun, bakning inför födelsedagen i morgon och de livsviktiga serierna på tv förstås. Lok var lite risig i magen igår så idag har Mats varit ute i Buddbyn och tvagat två mattor med högtryckstvätten. Så kan det gå... Själv var jag i Ängesbyn hela kvällen igår och missade förödelsen, inte är jag ledsen.

Mats kusin Ulf har just vart förbi en sväng här på vägen hem och fikat lite. Vi var ju tvungen att provsmaka bullarna och fulkanterna från brownisarna. I morgon blir det de fina bitarna och tårta.

Nä, nu är det dags för dusch och säng men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Dividerade med vakten

Initium sapientae timor domini
Herrens fruktan är vishetens begynnelse. (Psalt. 111:10)

Solen skiner vilken underbar dag. God och glad kexchoklad. Nu har pulsen lagt sig i sin normala rytm igen. Jag glömde nog bort att vara arg när jag sov. Men det blev en sen kväll för grabbarna grus igår. Senast jag ringde så stod dom i dörren till krogen och dividerade med vakten om hurvida man skulle kunna ta 100:- inträde eller ej. Men av tiden på deras hemkomst att dömma så slutade de nog inne i baren trots allt. Det ska bli spännande att se när de behagar vakna upp, det första jag ska göra är att påminna dom om att det är en stor fest ikväll som vi har betalat 295:-/pers för att åka på. Jag undrar just hur sugna dom är på det idag.

Själv tror jag att jag ska åka till mamma en sväng och sedan köra över Ängesbyn på vägen hem och lämna av Lok hos pappa. När jag kommer tillbaka så kanske travbanegränd har vaknat igen, vem vet.

Nu har jag lagt in lite bilder. Jag upptäckte till min stora fasa att det faktiskt inte alls var speciellt många bilder tagna denna påsk. Jajja jag la in några av dem i alla fall.

Grillning nedanför Änok

JanE bakom katten

Dags att åka iväg, Ulfs stuga i bakgrunden.

Lok, Fia och Bänkt

Jimmy med en Lokrumpa i bakgrunden

Jäkla, det här blir en bra grillplats.

Jag håller just på att skotta upp en snöhög som Ulf kastat in i min tröja

Skoterparkering á la Jimmy

Paus för överläggning

Solen stekte på riktigt ordentligt

Tindra leker med hundarna


Nu ska jag byta om och åka till Luleå men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Topptrim

Nosce te ipsum
Känn dig själv.

Oj oj oj vad sent det blev. Idag efter jobbet så träffade jag Fia, Micke och Fias mamma på stan. Dom följde med mig och provade ut glasögon. Nu är de beställt och klart. Om två veckor är jag en glasögonbärare på riktigt. Även om jag kämpat emot detta ett halvt liv så kan jag inte riktigt låta bli att längta. Det blev två olika bågar och ett av paren vart jag riktigt riktigt förtjust i.

Jag Mats och Jimmy åkte och köpte present till Marie och passade på att åka ut och gratta henne redan idag, så slipper man i morgon innan hennes fest på bowlingen för då kommer det att vara nog fullt upp med allt annat. Sedan hörde jag att det vankades fest så då utfodrade jag mina killar och flydde till byn med en film illa kvickt. Jag kom just hem och har fått städa upp efter sjöslaget. Dom hade gjort riktigt fint. Man kom inte så långt, direkt man hade tagit av sig skorna så fastnade man med sockarna i någon oidentifierbar massa på golvet. Påskriset hade fått sig en törn och ett stort blockljus som står i hallen hade blivit kantstött på de mest märkliga vis. Jag körde ut sällskapet, så de har minglat vidare till Jimmy (dörren brevid) Jag fick även höra en JÄTTErolig liten händelse som hade utspelat sig under kvällen. Jag hade däremot en aning svårt att se det komiska i situationen. En kompis hade öppnat dörren och ropat att han hade hittat Lok bakom garagen ute vid 97an, så han kom bara och släppte in honom. Mats frågade vem f*n som hade släppt ut hunden och då tillkännager Jimmy (vem annars) "Oj, det var ju jag som tog med honom ut när jag skulle laga mercan" Denna lagning låg vid tillfället en och en halv timme tillbaka i tiden. Så Lok har vart på äventyr. Jag blev guds förbannad och har inte riktigt återfått normal puls ännu. I morgon ska grabbarna grus få veta att de lever. Jag kände att information av den kalibern inte var mottaglig just nu.

Jimmys fredagsdilemma

Det var fest på gång och Jimmy hade fixat frillan, topptrim tyckte han. Hans far var av en annan mening.

Bogge: Men Jimmy, så där kan du ju inte gå ut.
Jimmy: Du, det finns faktiskt folk som betalar för att se ut så här.Nä nu ska jag ta ett avslappnande bad och sedan krypa i säng men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Min klippa

Versio vulgata
Hieronymus bibel från 1598.

Idag har vi vart på IKEA Fia och jag. Vi virrade även över till Finland och kollade in den nya gallerian. Det blev ingen överdriven shoppinghets idag. Fia köpte några grejjer till lilla bebban och jag köpte lite småsaker hit hem. Det var mest för att hitta på något och jag har verkligen haft en underbar dag. Jag kan göra vad som helst bara det är med Fia. Hon är min klippa. När vi var tillbaka i byn så skruvade vi ihop babymöblerna och spelade lite yatzy. Vi kan nog snart börja tävla i yatzy, om det nu finns några sådana tävlingar.

Jag längtar som få och räknar med spänning dagarna till husvisningen. Tänk om det blir av nu. Tänk om detta är vårat hus. Bara några dagar kvar nu. Jag hinner fylla år innan i alla fall. Det är ju tur det. Då kommer jag att vara en vis och vuxen tjej. Man kan ju inte köpa hus innan man fyller år.

Mini är i krokarna snart. Jag längtar efter min flyktiga vän och det ska bli så kul att få se henne igen efter alla dessa månader. Hon ville att jag skulle komma ner till Stockholm och hälsa på. Mats ville också gärna följa och vi var båda välkomna att bo hos hennes syster men efter att ha kastat en snabb blick på ekonomin så tror jag att vi blir kvar i Boden. Man får hålla sig till hon kommer hem och det blir ju ändå bara någon dag extra.

Nu ska jag duscha och sova, tröttast i Boden. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Det har väl ingen blivit lycklig av

Memento te mortalem esse
Kom ihåg att du är dödlig. (Slaven på Caesars kampvagn)

Nu är det verkligen ett bra tag sedan jag skrev. Det var dåligt av mig. *knäpp på näsan* Jag får göra ett tappert försök att bättra mig.

Sedan vi kom hem från Kvikkjokk så har det varit storstädning, lite fest, jobb och annat vardagligt. Jag har då varit maxduktig och putsat fönstrena här en dag när vädret var på topp.

Vi har hittat ett hus som vi har förälskat oss i. Det är visning om en vecka så det ska bli spännande att se hur det blir. Det var dock ingen övervåning och det har jag verkligen fått för mig att jag ska ha. "Att sprina i trappor har väl ingen blivit lycklig av!" Kontrade pappa. Det ligger väl ett par sanningens ord i det men nog är det allt mysigt att få ha en övervåning. Är det inte bara pensionärer som bor i enplansvillor eller har jag missat något?

Nä nu ska jag gå och lägga mig. Bilder från Påsken kommer vilken dag som helst men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Hur Kvikkjokk förändrar en människa

Tempora mutantur, nos et mutamur in illis
Tiderna förändras, och vi med dem.

Idag är man bakis skulle man kunna tro. Men nej, nej nej. Det blev en öl och sedan var man för trött. Igår hade vi en alla tiders påskmiddag tillsammans med Mats kusiner och några till. Grillade oxfilé på den nya investeringen hit upp (en klotgrill) Sedan blev det en lugnt och skön kväll. Mats kusin Ulf har skaffat blogg. Den måste ni helt klart kolla in. Den är något utöver det vanliga. "Hur Kvikkjokk förändrar en människa"

Nu ligger det en ovanlig tystnad över huset. Alla sover, det är bara jag och hunden som är vaken. Vi har redan hunnit vara ute och kollat upp hur vädersituationen ser ut. Det verkar tyvärr inte så lovande. Det ligger något konstigt dis i luften. Igår däremot var vädret oklanderligt. klarblå himmel och strålande sol. Kläder var ett nödvändigt ont under skoterfärden men så fort man stannade så åkte jackor, mössor, vantar och annat som hämmade en normal andning av. Man suger ju åt sig solen som en svamp här uppe så alla är bruna som pepparkakor.  Jag skulle gärna visa bilder men det får som sagt vänta tills vi är hemma igen. Jag har inte en tillräckligt lång stubin och tålamod att sitta här uppe och vänta på att en bild ska göra den till synes omöjliga och extremt tidskrävande resan från bildmappen hit till bloggen.

Nu blev jag riktigt hungrig. Trist att äta frukost själv dock. Kanske väntar tills någon behagar vakna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Skotertur

Mater dolorosa
Den smärtfyllda modern. (Maria vid korset)

Hej,  hallå, god dag, samt god afton. Jag kan börja med att meddela att "Jimmys fredagsdilemma" Idag kommer att utgå i brist på minne. Det kommer väl en vacker dag. För än har inte allt blivit uppdagat det kan jag gå i god för. Idag har vi vart uppe i Änok hela gänget. Det var kanonväder och man har nästan bränt sig lite i ansiktet. Vi var en salig blandning av folk och mitt i smeten, två Australiensare. Det har varit en utomordentlig dag och i morgon blir den en långsväng. Uppåt Tarra tror jag bestämt. Det har även pimplats idag. Tyvärr utan större framgång. Men helgen är lång, helgen är lång. I morgon påskafton är det även pubafton nere på restaurangen. Den måste vi förära med våran närvaro.

Jag

Madde, Jimmy, Mats, Danne, Elin och en kille jag inte kommer ihåg namnet på.

Jag igen


Nej nu känner jag att tålamodet börjar tryta. Internetuppkoplingen här är under all kritik. Det handlar om minuter per bild alltså. Det blir nog ont om bilder på bloggen under helgen. Får visa vad vi haft för oss när vi är hemma och kan surfa i racerfart igen. Jajja nu ska jag gå ner och se om det inte börjar vara mat. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Ingenting förändras

Jag fick ett mail av min mor. Jag tyckte att det var rätt kul att läsa. På detta viset kommer nog alltid synen på nästa generation att se ut. Så länge utvecklingen går framåt, och den bör väl inte stanna av än på ett tag. Här sitter vi och tycler att vi har all tänkbar lyx och att modernare och högteknologiskare kan det nog sällan bli. Men vänta bara,

Precis så här är det!!!

När jag var liten brukade vuxna tråka ihjäl mig med deras tröstlösa
berättelser om hur svårt det var när de växte upp; som att gå 3 mil i
uppförsbacke - båda vägarna - varje dag till skolan genom snöstormar som

rasade året runt, bärandes sina syskon på ryggen. Till en skola som var en
ombyggd lada utan isolering, där de ändå lyckades hålla en 5:a i snitt trots
deras heltidsjobb efter skolan, på det lokala sågverket där de jobbade för en
krona i timmen så att de kunde hålla familjen ifrån att svälta ihjäl.

Jag minns att jag lovade mig själv att när jag växte upp så skulle minsann
inte jag häva ur mig en massa sån skit på mina barn om h

ur svårt jag hade
det när JAG var liten och hur lätt de har det nu.

Men ..

Nu när medelåldern närmar sig med stormsteg, kan jag inte undgå att se mig
omkring och se dagens ungdom.
Kidsen idag har det så förbannat lätt!!!

Jag menar, jämfört med min barndom lever de i nån satans Från utopi. Jag ogillar
att säga det men, dagens ungdom, vet inte hur bra de har det.

Jag menar, när jag var barn så inte fan fanns det nåt Internet - när vi
ville ha reda på någonting fick vi gå till biblioteket och slå upp det själva!

Det fanns ingen e-post heller. Vi var faktiskt tvungna att skriva ett brev,
med penna och papper, och sen gå hela vägen ner till brevlådan och posta
det. Efter det tog det en vecka innan brevet kom fram och sen fick vi vänta
på svaret ytterligare en vecka.

Det fanns inte heller MP3:or eller Napster. Om man ville stjäla musik så
fick man vackert gå till skivaffären och snatta den själv. Eller så fick man
vänta till på lördag och hoppas att Kaj Kindvall spelade låten på för att
kunna spela in den på band, men killen brukade vanligtvis snacka över hela
början på låten och sabba alltihop ändå.

Vi hade inte sån lyx som "samtal väntar". Om du snackade i telefon och
någon annan ringde så fick de upptaget. Och inte fanns det
"nummerpresentation" heller. När telefonen ringde så hade du ingen aning om
vem det var. Det kunde vara din rektor, din mamma, en försäljare eller din
spritlangare. Du var helt sonika tvungen att svara och ta en chansning.

Inte hade vi några flashiga Nintendo Game Cube eller PlayStation tv-spel med
högupplösande 3D-grafik heller. Vi hade Atari 2600. Du kunde lätt se vilka
rikemansbarnen var - de hade Intellivision istället. Vi hade inte "Grand
Theft Auto" och "Tekken 3", vi hade "Space Invaders", "Pong" och "Asteroids"
- och grafiken sög! Din gubbe var en liten fyrkant och det fanns inte
massor med levels och olika vyer och bilder - det var samma bild. Hela tiden!

Det fanns inte några böcker och tidningsartiklar om "Hur man vinner i...",
för om det hade funnits en "Hur man vinner i Space Invaders" skulle den bara

innehålla en rad: Bli inte skjuten. Du kunde inte vinna eftersom spelet bara
blev svårare och snabbare tills du dog.

Precis som livet.

När du gick på bio fanns det inte någon "stadiumplacering". Alla säten var i
samma höjd. Om en lång kille satt framför dig så .....jepp.. taskigt läge.
Inte fanns det nån jäkla kabel-tv heller. Vi hade två kanaler utan text-tv.
Ville du veta vad som skulle visas fick du läsa det i tidningen.

Cartoon Network existerade inte. Tecknat kunde du bara se på
lördagsmorgnarna mitt i Gomorron Sverige. Fattar du!? Vi fick vänta HELA
VECKAN, era bortskämda små skitungar! Inte heller fanns det nåt Bolibompa
med blonda yppiga programledare. Få se nu...vi fick Staffan Westerberg, Clownen
Manne och nån jävla tomte i en regnbågssoffa som lallade om böcker istället...

Det är det jag säger, barnen har det alldeles för lätt idag! De är bortskämda!

Jag svär, de skulle aldrig ha klarat sig i fem minuter på 60- eller 70-talet...


En paranoid dagbok

Vare, legiones redde!
Varus, giv tillbaka mina legioner! (Kejsar Augustus)

Nu börjar man som inte vara så där pigg längre. Tröttheten börjar göra sig påmind. Jag kom just in från en kväll ute i Uffes stuga. Den har bestått av skratt och åter skratt. Jag kommer att ha den svåra träningsvärken i morgon. Tommys första mening när vi kom var "Jag köpte ett par skitbilliga jens igår och det visade sig att tyget också måste ha varit skitbilligt" Han hade varit ut i någe släp och krånglat fast sig. 

På vägen upp så såg man att sörlänningarna har börjat färdas uppåt fjällen. Vi såg fyra avkörningsspår varav en som fortfarande satt fast i diket. Det är inte lätt när det är svårt.

 

En paranoid katts dagbok


Måndag
Mina tillfångatagare retar mig alltjämt med små bisarra dinglande saker. De äter överdådiga måltider med färskt kött medan jag är tvingad att knapra på billigt torrfoder för att inte försvagas. Det enda som håller hoppet uppe är tanken på flykt, och tillfredställelsen att ibland få förstöra en eller annan möbel. Imorgon kanske jag äter en krukväxt till.


Tisdag
Idag lyckades jag nästan med mitt mordförsök genom att sno runt fötterna på mina fångvaktare; ska testa det överst i trappan nästa gång. I ett försök att äckla och väcka avsmak hos dessa avskyvärda tyranner kräktes jag återigen i deras favoritfåtölj; måste testa det i deras säng.


Onsdag
Sov hela dagen så att jag orkade irritera fångvaktarna och beröva dem sömnen genom oavbrutet jamande efter mat under de mest okristliga timmarna på natten.


Torsdag
Bet huvudet av en mus och gav diktatorerna resten av liket i ett försök att få dem att förstå vad jag är kapabel till, samt sätta skräck i dem. De bara gullade och kuttrade och gick på om vilken duktig liten kisse jag är. Hmm, saker och ting funkar inte enligt planerna...


Fredag
Nu har jag verkligen kommit till insikt om vilka sadister de är. Jag tvingades genomgå vattentortyr utan någon som helst anledning. Dessutom ingick denna gång en brännande, skummande kemisk substans som kallas "schampoo". Vilka sjuka hjärnor hittar på sådana vätskor? Min enda tröst är den lilla biten av en tumme som fortfarande sitter fast mellan mina tänder.


Lördag
Mina fångvaktare hade någon slags samling med sina medbrottslingar. Jag fick sitta isolerad under hela sammankomsten. Jag kunde dock höra oljudet och känna stanken av glascylindrarna de kallar "öl". Dessutom, vilket inte är helt oviktigt, råkade jag höra att min nuvarande isolering berodde på något jag är, nämligen "allergiframkallande". Jag måste ta reda på vad det är och hur jag kan använda det till min fördel.


Söndag
Jag är övertygad om att de andra fångarna är förtryckarnas lakejer och kanske tjallare. Hunden blir regelbunden utsläppt och han återvänder alltid glatt. Han har uppenbarligen inte allt förstånd i behåll. Fågeln å andra sidan är utan tvekan angivare. Han har lärt sig tillfångatagarnas förskräckliga tungomål och talar med dem regelbundet. Jag är säker på att han rapporterar min minsta rörelse. Eftersom han för närvarande är placerad i den metalliska trådlådan är han trygg. Men jag kan vänta; det är bara en fråga om tid...

yttermera

Nu ska jag kila ner och se vad jag missar, sedan är det raka spåret i snarklådan. Det är ju faktiskt en dag i morgon också. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Bra recept på påskkaka

S.P.Q.R. (Senatus Populusque Romanus)
Senaten och det romerska folket

Hej hopp. Nu sitter jag här hemma och väntar på att vi ska börja ta oss iväg men det kan nog dröja ser det ut som. Mats ligger och sover och han måste ut till Buddbyn och laga ett släp innan vi kan komma oss iväg. Bogge hade en massa att stå i och Madde blev tvungen att jobba till 01.00 i natt. Aldrig blir det då som man har planerat. Men UffE och JanE var visst på väg och snart framme hörde jag. Jajja vi kommer väl fram förr eller senare.


Här har jag ett bra recept på en påskkaka som jag fick på mailen av Tezz. Strande skickade den också så det verkar som att det är denna som gäller i år.

Lättlagad och trevlig Påskkaka

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande
håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa
igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt.
Schätt på elvischpen igen...
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en
muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn forfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en ma...sched... och schå socker,
eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg....schå kolla schen
whiskyn.

Gå å lägg dej....

Nä, nu ska jag väcka Mats men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
Jag kommer att fly i panik!

Qui nimium probat, nihil probat.
Den som bevisar för mycket, bevisar ingenting.

Arbetsdagen har börjat och snart börjar den lida mot sitt slut. Jag sitter på kontoret. Chocken efter ett brutalt uppvaknande börjar så sakta men säkert att lägga sig. Jag är ingen morgonmänniska direkt. Idag skulle vi tyvärr samåka till kontoret. Mats väckte mig med argumentet "Vakna nu sötis, klockan är redan 07.00!" Jag vände mig bara om och fräste att "Jag har väl aldrig sagt att jag ska kliva upp klockan sju" Mats inser allvaret och drar mig handgripligen ur min sömn. Han sliter tag i benen och sätter ner mina fötter på golvet. Trots häftigt motstånd så har han mig snart i stående ställning. ilsken som ett bi fektar jag framför mig. Vansinnig över att inte krafterna räcker till för att ta sig ur detta järngrepp. Efter en stunds kamp vid sängkanten så kapitulerar jag och hasar mig helt utan livslust iväg ut i badrummet.  

Idag bär det av mot Kvikkjokk. Vi ska iväg och handla efter jobbet och se till att allt är ordnat och klart. Jag måste följa med och försäkra mig om att det inhandlas sådana mängder coca cola så att det omöjligt kan ta slut. Annars kommer jag att få panik och fly till civilisationen för att få mig en slurk.

Jag hittade valpbilder på Lok. Jag blir alldeles varm i hjärtat av att se min
lilla ögonsten när han var så liten. Underbart söta Puppy Lok
Nu ska jag ta en rök men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp

Periculum in mora
Fara i dröjsmål. (Livius)

Hej alla glada. Nu sitter jag i Luleå. Hos lilla mammsen på Lövskatan närmare bestämt. Tidigare idag har jag varit på kontoret och skall så även i morgon. Det sista som ska göras och sedan ska vi åka och handla inför Kvikkjokksresan allihopa.

Det har varit tråkighetsvarning idag. Efter jobbet så har jag bara städat och grejjat på hemma. Gjort i ordning för våran nya familjemedlem och påbörjat packningen. Jag ska fixa det sista ikväll så jag är redo att åka i morgon. Väntar bara med necesären och Loks grejer till i morgon.

Snart fyller jag år och får förhoppningsvis
inkassera en del allmosor och gåvor av
kära vänner och familj. Jag tror aldirg
man blir för stor för att uppskatta
spänningen med presenter. Inte jag i alla fall.


Jajja nu ska jag vara lite social med lilla mammsen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

JAG SKRIVER INTE DETTA TILL MASSORNA

Haec ego non multis (scribo), sed tibi: satis enim magnum alter alteri theatrum sumus.
Jag skriver inte detta till massorna, utan till dig: ty du och jag är säkerligen tillräckligt stor publik för varandra. (Epikurus, citerad av Seneca Philosophus.)

Då var tisdagen avklarad och därmed halva arbetsveckan. Idag har jag vart på kontoret på förmiddagen och sedan har jag flanerat runt på storheden med Fia och Micke. Sedan åkte vi till Ängesbyn och lagade korvstroganoff. Så j*vla gott det var. Husmanskost är så så så underskattad. I kväll har vi kollat lite film och spalat yatzy i vanlig ordning.

I morgon ska jag till kontoret igen och även torsdag. Nu hoppas jag verkligen att jag få ett sms från Elgiganten i morgonbitti eller torsdagmorgon där de vill meddela att min telefon är klar och redo att hämtas ut. Batteriet till min digitalkamera verkar inte hinna komma innan påsk, så det vore ju bra om man fick telefonen så att man kan ta bilder som är rätt ok i alla fall.

Idag fick jag en paniklängtan efter sommaren. Jag satt och kollade lite bilder på datorn och kan nu knappt vänta tills dessa ljuva dagar infinner sig. Ljumma vindar och solsken dygnet runt. Midnattsolen är det bästa jag vet. Jag är så lycklig den tiden på året.

Mats på Kluntarna.

Lok på Kluntarna.

Lok myser i gräset med ett nytt ben.

Fia i Gemträsk.

Lok i Gemträsk.


Ja vad ska man säga!? Sommar som sagt. Nu är det hög tid att ta en prommis med Lok innan det är dags att krypa i säng. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

GRAN TORINO

Quod scripsi, scripsi
Vad jag har skrivit, har jag skrivit. (Joh. 19:22)

Idag har jag jobbat lite hemifrån på förmiddagen. Sedan har jag och Pernilla varit i Alder och låtit hundarna busa av sig, därefter åkte vi på jakt efter påskris. Vi sökte och fann och sedan till DollarStore för att inhandla vattenfärg till äggen som ska hängas i riset. Om jag inte hade en så totalt värdelös kamera så skulle jag lägga upp en bild på konstverket. Det blev riktigt grannt. 

I morgon hade jag väl tänkt åka till kontoret, på onsdag har jag verkligen inte tid med sådand för då har jag och Fia "Gossipdag" och då måste alla andra planer läggas på is. Fia och Micke har förresten varit på utlaljud idag. Allt såg bra ut och dom fick till och med veta könet. Så nu kan man inte kalla den h*n längre. Nu är det även beräknat till 26e augusti istället för 1a september.  

Vi ska få tillökning i familjen. Det här är Liam. Han är en blandraskisse på 5 år
och han flyttar till oss efter påskhelgen. Det ser vi alla fram emot. Speciellt Lok.Jag nämnde ju att vi såg Slumdog Millionaire i helgen och på tal om filmer så blev det prat om denna film igår. Den tar enligt mig alla priser och fyller alla krav en riktigt bra film ska göra. Här är Clintan i full action och sopar gatan med sina "fiender" Den är verkligen bra och bör ses, nu med det samma. Jag tror faktiskt att den går på Svensk bio nu, så marsch iväg.
 
Gran Torino
En krigsveteran från kriget
i Korea,som när
grannpojken försöker
stjäla hans mest värdefulla
egendom, en Gran Torino
från 1972, bestämmer
sig för att reformera
tonåringen.
SvenskaBio


Walt Kowalski har precis blivit änkling och hans barn vill att han flyttar till ett äldreboende. Walt vill inte flytta även om han tycker att det bor väl många "non Americans" i kvarteret. Walt har speciellt svårt för asiater sedan han slogs mot dem i Koreakriget.
Konflikterna eskalerar då grannpojken Thao  försöker stjäla hans älskade bil, en Gran Torino från 1972. Det visar sig att ett gäng ligger bakom stölden, Clintan blir lite av beskyddare för Thao, och blir indragen och självmåltavla för gängbråken.
SF

Regi:

Clint Eastwood


Skådespelare:

Clint Eastwood
Christopher Carley
Bee Vang
Ahney Her
Brian Haley
Geraldine Hughes
Dreama Walker
Brian Howe
John Carroll Lynch
William Hill
Brooke Chia Thao
Chee Thao
Choua Kue
Scott Reeves
Xia Soua Chang
Sonny Vue
Doua Moua
m fl.


Nu ska jag lägga mig på soffan och kolla på "Familjen Babajou" på ettan. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.Over and out


Slumdog Millionaire

Est deus in nobis.
Det finns en gud inom oss. (Ovidius, Fasti)

¡Buenos días! amigos.
Idag är det söndag och tydligen solens dag. Gud så härligt. Idag borde man verkligen ta sig ut i den friska luften. Lok åkte som bekant till Ängesbyn igår. De skulle iväg och åka skidor idag. Han kommer väl hem framåt kvällen.
Igår blev det soffläge och film. "slumdog millionaire" Jag hade hört så mycket gott om den och dessa påståenden visade sig stämma bra överens med verkligheten. Absolut en sevärd film. Ikväll är det "Wipeout" Kl:20.00 och "Van veeteren" kl:21.00.

I morgon är det kontoret som gäller. Denna vecka blir ju av den korta sorten då påsken närmar sig med stormsteg. På torsdag bär det av upp mot fjälls. Där uppe blir vi väl till på söndag skulle jag gissa. Helgen efter det är det Moonlightbowling för att fira Maries 25 årsdag, onsdagen efter fyller och år och följande lördag hade jag väl tänkt mig födelsedagsfirande av något slag.

Nä nu är det dags för frukost säger magen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Hans bensindrivna kamrat

Liberum veto
Ett fritt veto.

Igår blev det av. Luleå och Allstars. Det var kul att kolla in detta nya ställe i goda vänners sällskap. Idag har jag mest kollat på undersidan av täcket. Har legat och dragit mig till alldeles nyligen. Mats åkte nyss iväg för att tvätta bilen. Han har ju tvångstankar den där. Tvätta bilen är väl verkligen det sista jag skulle komma på en dag som denna. Men då är han ju också väldigt förtjust i sin bensindrivna kamrat.


I dag ska vi eventuellt skjutsa Lok till pappa i Ängesbyn. Han ville visst gära ha honom lite nu innan vi drar upp till Kvikkjokk över påsken. Blir detta av så tänkte vi också svänga förbi Sandra och Erik om dom behagar vara hemma. Mats ville gära se hur dom har fått det han med.

Fia och Micke skulle visst på bio ikväll och se "Me&Marly" vilket påminnde mig om att jag fortfarande inte fått se "Män som hatar kvinnor" Men jag har börjat inse att ska jag hinna se den innan den slutar gå så får jag nog vara så god att gå själv. Vilket inte kändes som något lockande alternativ. Jag är jättefånig när det kommer till sådant. Bio eller resturang sjäv. Det bävar jag för in i det sista.

Nä ikväll blir det nog att stanna på hemmaplan. Jag har vart sugen på tacos i flera dagar så det blir det ikväll. Ska åka och handla när Mats kommer hem igen. Jag funderar på att ringa och bjuda hit Mats kusin också på middag. Om han nu inte är i Kvikkjokk.

Jajja nu ska jag lokalisera Mats kusin och ta en dusch men men te re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Husrum i himlen

Quod licet Iovi, non licet bovi
Vad som är tillåtet för Jupiter är inte tillåtet för en oxe.

Jag stämplade just in på kontoret efter en liten fredagssovmorgon. Nu ska det faktureras och sedan är det "Gossip Girleftermiddag" i Ängesbyn med Fia. Benny the cop valde att nte visa sig i våra trakter denna vecka så man har väl honom att vänta sig nästa vecka. Ikväll ska jag till Luleå och gå ut med Theresa. Det blev ju inget förra helgen så nytt försök ikväll då. Vi tänkte vara hemma hos henne på Burströmska och sedan åka in till stan. Kanske gå och spela biljard eller något i den stilen. Vi får väl se. Kul ska det bli i alla fall.

Igår åkte jag, Jessica och hennes "minihund" Birk till Piteå och hälsade på Cilla. Vi åt lite luch, spelade spel och pratade gamla minnen. Båda hennes barn var hemma så man fick träffa dom också. Jag blev helt chockad av att Moa gick runt i huset. Sist jag såg henne var hon ju bara en liten plutt. Det hinner hända mycket på några månader när dom är i den åldern. Söta som socker båda två.

Lilla hunden Birk. Lägg märke till att Aina till vänster är en fullstor shäfer.

Ebba och Moa.


Efter jag har varit i Ängesbyn så är det bara att hetsa iväg hemåt och renovera mig inför kvällen. Avverka lite ogräs och lägga någon fuktgivande ansiktsmask, lägga på ett nytt ansikte och hänga mig på grannens dörr tills hon öppnar och fixar kalufsen. Sedan ska det väl lagas middag, rasta hund, mata hund och även hans husse och sedan är jag nog redo för en kväll på stan.

Nästa helg är det påsk och dags att åka upp till Kvikkjokk igen. Jag får aldrig nog av att vara där uppe, det måste jag säga. Ska bli så härligt och under påsken så är ju hela släkten där uppe (Mats släkt) och det resulterer i trevliga middagar och riktiga långsvängar under dagarna. Jag är som sagt så lycklig över att ha detta privilegium i mitt liv. Husrum i himlen.


Jimmys fredagsdilemma.


Denna konversation ägde rum för ett par år sedan. Det samtalades återigen om mat.

Jimmy: Men alltså, jag tycker sådan där färdig bearnaisesås är mycket godare än hemlagad.
Jag: Men.... Jaha.. men tycker du verkligen det?
Jimmy: Ja, lätt. Mycket godare.
Jag: Men har du smakat hemlagad bearnaisesås? Det är ju inte det enklaste att göra det!
Jimmy: Ja, sån där påse som man kokar upp med vatten.
Jag: *Suck*


Nu ska jag ta tag i veckans sista pappershög. Men men ta re lugn och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Inbillade fiender

Primum est non nocere.
Först av allt, gör ingen skada. (Hippocrates)

¡Buenas noches! amigos!
Jag kom just hem efter en utomordentligt trevlig dag och kväll i Ängesbyn. Jag åkte dit efter lunchen och idag har vi hunnit med mycket. Vi har slingat Fias hår, hälsat på Sandra och Erik för att kolla in deras nya lägenhet och ätit på statoil i Persön. Två gånger till och med. Den ena gången var det bara glass men ändå. Vi är nog en av de större anledningarna att de inte kännt av den ekonomiska krisen. och sedan har vi kollat tv och spelat 70000 omgångar Yatzy. Jag hoppas vi hinner klämma in en "Gossip Girldag" i veckan också.

På fredag ska jag nog träffa Benny the cop för en avstämning av bokföringen. Sedan ska vi eventuellt på bastu/tacos/ölkväll hos Jessica och Markus i deras nya hem. Vilken dag detta ska ske har vi däremot inte riktigt fastslagit ännu. I morgon ska jag och Jessica i alla fall åka till Pite och hälsa på Cilla. Det ska bli trevligt. Så sällan man täffar henne nu för tiden. Fan va nice det ska bli när Mini kommer hem så vi är alla igen. Då gäller det att vara snabb på att hitta på något innan hon har hunnit lämna landet igen. Nu var det visst Norge och Sydamerika som stod på agendan. Oj oj jag blir nervös.

Sist jag var i Piteå så bakade jag, Cilla och hennes äldsta dotter Ebba kladdkaka.


Jajja nu ska jag ta en kvällsrök och låta Lok gå ut och morra lite åt sina inbillade fiender. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

RSS 2.0