Harmoniskt sinne

A priori
På förhand

Nu är det måndag och allt börjar vara som vanligt igen. Kroppen är i balans och sinnet känns harmoniskt igen. Jag sitter nu på kontoret. Nyss avslutat en superb lunch. Ikväll ska vi nog åka på skjutbanan och i morgon kommer Benny och ska fixa med årsbokslutet.

Mats åker på jakt på fredag så jag har ordnat mig en date. Med mamma närmare bestämt. Vi ska kolla film och sånt. Sedan sover jag nog hos henne och på lördag ska vi åka till Storforsen jag, mamma och Lok. Där blir det att grilla och mysa och sedan vet jag inte riktigt vad vi hittar på. Mats blir ju borta hela veckan efter och förmodligen helgen efter. Jag åker väl kanske upp som vanligt sista helgen. Halva min släkt hänger dock i våran stuga den helgen så jag kanske åker dit istället. Den som lever får se.

Nä, dags för lite arbete men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Gangster

Ad interim
Tills vidare.

Det känns som att min kropp har levt bra många årtionden längre än min själ idag. Det är jobbigt bara att ställa sig upp från soffan som har vart min stöttepelare större delen av dagen. Tur att Emmelie finns och såg till att jag kom hem i ett stycke igår, annars hade jag väl suttit i dvala på någon parkbänk i Luleå och haft förbipasserande människor att lägga sina växelpengar i mina trötta handflator.

Gårdagen var förutom att det blev lite väl blöt riktigt trevlig. Först åkte jag och Jimmy på en fest inne i Boden. Sedan kom Mats och folket och plockade upp oss, det blev en snabb ragg och sedan åkte vi till parken, det var kul. Fick återse många trevliga ansikten som man inte gjort på länge. När Anton och hans band spelat färdigt så åkte jag vidare till Luleå och Allstars. Där mötte jag upp Tezz och hennes vänner och så var partyt igång.

Nu har vi just kollat på film. "Gangster" tror jag att den hette. Med Persbrandt mf... Imorgon ska Mats mamma åka tillbaka hem till Övik.. Trist, känns alltid som att hennes besök går så fort även om det var fler dagar än vanligt denna gång. Men det är samma när man är där nere. Man hinner inte alls med så är det dags att vända uppåt igen. Nu har vi faktiskt inte varit där på mycket mycket länge så det blir någon helg här framöver så fort jakten är över.

Nä, nu är det hög tid för sängen. Det är visst måndag i morgon säger dom och det vet vi ju alla vad det innebär men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Han där uppe

Ad augusta per angusta
Till triumf genom trångmål.


Jag lovade mig själv och gud när jag vaknade i morse att om jag någonsin börjar att må bra igen så ska jag aldrig mer förtära alkohol. Nu börjar jag bli människa igen så nu har jag ett löfte att hålla till mig själv och han där uppe. Det känns fortfarande som en superbra idé men vi får väl se vad jag tycker om saken nästa helg då diverse inbjudningar till fester börjar att halga. Näh.. nu får det bli lugnt då spritfronten ett tag det kan jag och alla andra också för den delen behöva.

Nä, nu ska jag kolla till maten. Jimmy och Madde kom just. Jag återkommer med mer info om vad som hände igårkväll. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Parken

A dato
Från denna dag

Nu har vi precis kommit ut ur bastun efter en regnig dag utomhus. Jag och Mats mamma åkte ut till Svartsjön för att se hur det gick för killarna på tävlingen men tyvärr så hade bilen börjat gå dåligt så dom hade blivit tvungen att avbryta efter bara en liten stund och fått egna dagen åt att skruva och försöka få ordning på bilen. Det blev ingen lunch ute i vildmarken utan vi vände in mot stan och åt en sen lunch på Max. På vägen hem svängde jag och Lena förbi hos pappa för att titta på hans nya bil och sedan hem till Mats, Jimmy och bastun.
Strax ska Mats iväg till Boden på sin grabbkväll. Det blir lasergame mm... Jag och Jimmy ska åka till parken och kolla när Anton spelar. Sedan vette tusan vad det blir för något. Theresa sa att det var fester i Luleå och utgångsplaner, det hade varit kul plus att Cilla har fest men det är ju i Piteå så det kan ju bli lite problematiskt med tanke på skjuts.

Nä, nu ska jag inta duschen, hörde att den blev ledig nu men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Han kom, han såg, han backade!

Ad (In) usum Delphini
Till bruk för Dauphine (Om censurerade böcker)

Jag kan ju säga att det är tur att dom inte kör nedcabbat på offroadtvälingen idag för här står regnet som spön i backen. Jag var just ut med Lok men det var bara att gå in igen. Han tittade skeptiskt på mig och lade sig till rätta på mattan under taken på bron. Han är verkligen noga med vädret den lilla råttan. Är det de minsta duggregn så passar det inte och är det sol och aningen varmt då vill han också vara inne. På vintern shakar han som en chihuahua.

Jag och Mats mamma hade tänkt åka till Boden och äta lunch med grabbarna, det skulle visst vara hamburgerförsäljning vid tvälingsplatsen. Det är väl bara att packa ner ett paraply och se glad ut. Hur Lok ska stå ut med detta uppdrag ska bli roligt att se. Jag får skaffa honom en sådandär paraplykeps, men det skulle ju inte heller fungera. Det räcker med att man tar på honom en scarf så lägger han sig ner och vägrar gå. Det är svårt att tro att han är avlad att vara en hård arbetshund med tanke på hur fånig han faktisk är. Jajja det är min underbara lilla fåntratt som jag älskar så mycket.

Nä, nu ska jag ringa till Mats och höra hur det går för dom men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out

 


Mina byten

Acti laboris iocundi
Efter avslutat arbete är vilan skön.

Hem ljuva hem. Jag rullade alldeles nyss in på gården och där satt välkomstkomitten och väntade. Både Lok och Picasso kom rusande i lycka. Efter en stunds hälsande så verkade intresset dala och intressantare saker väntade. 
Jag var förbi hos Jessica och hämtade säcken med ProPlan som hon skaffat åt mig och nu till middag ska Lok få börja med det fodret. Jag har funderat på det länge, man har ju hört så mycket bra om det men det är ju ofantligt dyrt. 629:- istället för 189:- Som det fodret han har ätit fram till idag kostar. Men det är ju ett mycket bättre foder och nu kom Jesscia till skott åt mig så det blir nog alla tiders skulle jag tro.

Ikväll blir det grillat och lite vin. Jag älskar veckosluten med allt vad det innebär. En god middag och ett gott vin har väl ingen mått dåligt av. Ja det ska väl vara morgonen efter om vinet var lite för gott. Men det ska vi nog kunna undvika. Mats ska upp riktigt tidigt i morgon. Han och Jimmy ska köra en offroadtävling och sedan är det festligheter i Boden. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra men det hade varit kul att hitta på något i alla fall. Theresa skulle visst ut i Luleå ikväll, det hade också varit kul men som sagt man får väl se vad framtiden bär i sitt sköte.

Nä, nu ska jag visa alla mina byten från shoppingrundan för en måttligt intresserad make men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
 

Talat saligt

Acta est fabula, plaudite!
Skådespelet är slut, applådera!

Här sitter jag i en uppsjö av postitlappar som jag har skrivit ner endast det nödvändigaste som jag behöver från IkEA och klistrat fast på bordet runt datorn... Varför blir det alltid så här? Man skulle ju kunna skriva ner allt på ett lite större papper istället och fylla på listan. Men nej, nej nej.

Jaha, annars idag? Jag och Mats mamma åt en stor god frukost och åkte sedan in till Luleå. Efter att ha varit förbi på kontoret en sväng så åkte vi tillbaka hem till djuren och har tills för bara en liten stund sedan suttit ute i höstsolen och haft det mysigt. Nu blir det en skogssväng med Lok och sedan är det väl dags för middag.

I morgon ska jag till Jessica. Hon skulle köpa foder åt mig via deras uppfödare idag. Nu får hon sin vilja igenom att jag ska testa det där okristligt dyra hundkrubbet som hon talat saligt om i evigheter. Ja, jag hoppas det är j*vligt gott.

Nä, nu ska jag sticka ut med Lok en sväng men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

You will still be here tomorrow, but your dreams may not

Accipere quam facere praestat injuriam.
Det är bättre att lida orätt än att göra orätt.

It's not time to make a change
Just relax, take it easy
You're still young, that's your fault
There's so much you have to know
Find a girl, settle down
If you want, you can marry
Look at me, I am old
But I'm happy

I was once like you are now
And I know that it's not easy
To be calm when you've found
Something going on
But take your time, think a lot
Well think of everything you've got
For you will still be here tomorrow
But your dreams may not

How can I try to explain
When I do he turns away again
It's always been the same
Same old story;
From the moment I could talk
I was ordered to listen
Now there's a way and I know
That I have to go away
I know I have to go

All the times that I've cried
Keeping all the things I knew inside
It's hard, but it's harder
To ignore it
If they were right I'd agree
But it's them they know, not me
Now there's a way and I know
That i have to go away
I know I have to go

"Cat Stevens"


Kom hem från Luleå för ett tag sedan, efter att ha lämnat in opeln på verkstaden så skjutsade Mats hem mig igen. Innan jag tog mig iväg till Luleå så fick jag se något märkligt. Våran lilla katt satt på Ängesbyvägen och väntade på skolbussen med barnen. Jag tycker inte att han är redo för skolan ännu så jag humpade in kattrackarn i bilen och åkte hem med honom och stängde in honom i huset i säkert förvar innan jag gjorde ett nytt försök att ta mig till Luleå, denna gång gick det bättre.

Igår hände det som många säkert har läst i tidningen någon fruktansvärt i våran grannby Smedsbyn. Jag var på Mjölkudden vid femtiden igår och skulle hämta mitt H&Mpaket som kommit då polis och ambulans stormade förbi i en rasande fart och jag kommer ihåg att jag rös till och undrade vad som hänt.
KURIREN

Nä, nu ska jag ordna med lite frukost men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Högkvarteret

Abusus non tollis usum
Missbruket upphäver inte det rätta bruket.

Nu har vi just sett "Män som hatar kvinnor" Jag hade inte kunnat vara mer nöjd med den och längtar nu som ett tok till uppföljaren, som enligt mina källor ska ha premiär i september. Mats mamma kom upp i eftermiddags så hon bor här hos oss nu och har även hon sett filmen. Det var rätt kul för ingen av oss som såg den hade sett den på bio och vi var väl i princip de enda i detta avlånga land som gjort denna miss.

I morgon ska opeln lämnas in på verkstaden. En spindelled som ska bytas ut. Det var väl bra men innebär dessvärre att Emma Stenman ska stiga upp i ottan, och ni som känner henne mer än till namnet vet ju att det inte är något favoritscenario. Jaja vad gör man inte för laget. Senare under dagen så ska jag och Lena (Mats mamma) åka till storheden för att dricka kaffe och bröderna Stenman ska ge lilla mammsen en guidad tur på högkvarteret.

Nä, nu är det hög tid för snarklådan men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Älgjakt

Abiit, excessit, evasit, erupit
Han har gått sin väg, avvikit, flytt och försvunnit.

Nu har Fia och Micke fått komma hem från BB med sin lilla kille, så igår var dom här och hämtade hem sin hund. Dom såg så söta ut när dom kom och gick eftervägen med barnvagnen. Det var idag han var beräknad att komma men jag har på känn att Fia är rätt nöjd med faktan att det hela är över och förbi för om jag förstod henne rätt så var det inte det roligaste hon hade gjort. Orginarepliken "Det var det värsta jag har gjort och jag kommer aldrig att göra om det" Ändå har väldigt många av dom som har uttalat sig på detta viset fler än ett barn nu. Det måste ju vara som dom säger att man glömmer för att detta alls ska vara möjligt.

Idag kommer nog Mats mamma upp. Va kul det ska bli med lite besök från henne. Vi ska hyra "Män som hatar kvinnor" Jag ska plocka upp den redan idag när jag lämnar tillbaka en annan film så den finns redo när det är dags.


Nu är det inte så länge kvar tills Mats försvinner på älgjakt. Inte nu på fredag men nästa så pyser han iväg och blir borta till söndagen veckan därpå. Jag brukar åka upp en av helgerna men vi får se hur jag gör i år. Kanske, kanske inte.

Nä, nu ska jag äta lite frukost och åka ner till kontoret men men ta re lungt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Så fina, så fina

Ab ovo usque ad mala
Från ägget till äpplet (från början till slut).

Åh vad skönt. Nu blev jag precis klar med avstämningen av juli och kunde skriva momsrapport och göra allt klart för revisorn som kommer nästa vecka.

Igår var jag till BB och hälsade på Fia, Micke och lilla Sebastian. Det var stort. Han var så otroligt fin och Fia och Micke passade galant i sina roller som föräldrar. Sedan var jag till Jessica en sväng och när jag kom tillbaka till byn så hämtade jag Hera som har bott här tills idag, dom skulle visst bli frisläppta från sjukhuset idag så då hämtar dom nog hem sin lilla hund. Eller ja, lilla och lilla... Allt har då gått bra, hon och Lok går jättebra att ha tillsammans och igår var vi på prommenad och det gick också fin fint.

Vackra Hera hjälpte till med kontorsgörat

Så fina, så fina

Se vad liten Lok ser ut bredvid Hera


Nu ska jag fixa lunch och sedan är det dags för prommis med jyckarna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Bristningsgränsen

A Deo rex, a rege lex
Av Gud konungen, av konungen lagen

Howdy! Kontoret som gäller idag. Till lunch i alla fall. Då ska jag åka till BB och hälsa på Fia och Micke och träffa lilla Sebastian för första gången. Jag har varit hem till dom och hämtat lite grejer som dom behövde, dator mm....

Min telefon skar ihop i morse så jag åkte in på dialect för att lämna in den men dom körde lite uppdateringar och sånt och nu är den som ny igen. Det var ju skönt det så man slapp lämna in den. Sådant kan irritera mig till bristningsgränsen.

Nä, nu ska jag jobba men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Sebastian

Haec ego non multis scribo, sed tibi: satis enim magnum alter alteri theatrum sumus.
Jag skriver inte detta till massorna, utan till dig: ty du och jag är säkerligen tillräckligt stor publik för varandra.

Trött och vimsig efter en orolig natt. Hera som  sov här för första gången var inte vidare förtjust i idén att ligga tyst och stilla en hel natt och sussa, hon har roat sig med att sitta och stirra på mig, ge mig blöta pussar och stå och titta ut genom balkondörren i sovrummet och morra. Det är tur för henne att hon är så sött annars hade hon kanske varit en fin pälsmössa just nu. Men jag tror denna natt kommer att gå bättre, hon verkar redan ha funnit ro i situationen. Problemet var bara att Fia och Micke skulle bli kvar på BB till tidigast tisdag och på måndag måste jag på kontoret liksom många andra och att ta med henne dit kände inte som en jättebra idé men Fias mamma skulle visst vara ledig på måndag för att ta hand om deras andra hundar så Hera kan säkert vara där under dagen hon med medans jag jobbar. På tisdag kan jag nog vara ledig och hemma med henne så det här ska nog gå bra.

Japp, inatt föddes Mickes och Fias lilla son. 50 cm och 2830 gram. En liten krabat som ska heta Sebastian. Bilder kommer naturligtvis inom kort. Om dom är pigga i början av veckan så kanske man åker förbi på sjukhuset och tar sig en titt på den lilla prinsen.

Nä, nu börjar Mats hänga upp hyllor utan min arbetsledning vilket inte kan sluta bra. Bäst att jag skyndar mig dit och övervakar arbetet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Surströmming

Vidi
Jag har sett.

Natten har börjat komma, det är nog dags att gå och lägga sig nu men jag har inte riktigt ro till det. Hera kom hit ikväll, Fia och Mickes Dobermann, så ni alla förstår nog varför. Japp, nu är det dags... Fia och Micke är i Sunderbyn på BB... Jag har inte hört något ännu så jag antar att det håller på just i detta nu.

Idag har det vart jobb för hela slanten. Kom hem vid 16.30 då blev det powernap, sedan kom Hera och så blev det middag. Erik och Sandra tittade förbi lite snabbt mitt i middagen på deras färd mot Luleå och helghandling.
Imorrn blir det nog att dona på här hemma. Hänga upp lite hyllor och sånt. Sedan på kvällen så är det den årliga surströmmingsmiddagen hos pappa. Får väl se om Fia och Micke har hunnit komma hem till kvällen och göra anspråk på sin hund eller om hon får följa med på surströmmingsmiddagen.
Det skulle visst vara något offroadevenemang i morgon men eftersom att Hera nu dök upp så blir det nog ingenting av det för oss. Jajja så kan det gå.

Nä, nu är det som sagt dags för sängen men men  ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Tjuven

Spiritus rektor
Den ledande själen.

I dag är det maskinvisning på Lejans gård om det är någon som känner sig på det humöret. Det skulle visst börja 10.00 och hålla på till 18.00 Detta är alltså Fia och Mickes gård för att klargöra det hela och det är Staffare som ska visa sina maskiner där. Jag hörde då att det skulle vara hamburgare så jag tänker då göra mig ett besök på tillställningen. Dessutom måste jag ta mig en titt på Fia. Det har hållts vadslagning om när hon ska föda och min dag är nämligen idag. Det ser ju inte lovande ut men det är ju fortfarande 14 tim och 45 min kvar av min dag så än finns det hopp.

I förgår efter jobbet så träffade jag mamma på stan där det blev lite shopping. Sedan skulle hon några ärenden, då tog jag Lok med mig och åkte till Ormberget sedan möttes vi upp och käkade Kina och sedan vidare hem till henne, och där låg nya IKEAkatalogen och väntade på oss på hallmattan. Lyckan var alltså fulländad.

Igår träffade jag Benny, konsulten och sedan åkte jag hem och hämtade upp Lok och åkte med Fia och hennes hundar till Selet, där blev det grillning och lite hundbad. När vi kom hem tog vi oss en riktigt ordentlig tur i skogen med fyrhjulingarna. Hundarna fick sig en ordentlig motionsrunda och vi fick sååååå roligt. På kvällen blev det film och då gjorde även Mats och Micke oss sällskap.
 

En våg av villainbrott härjar i Ystad. En grupp grannar i det drabbade området beslutar att ta saken i egna händer och startar ett medborgargarde som ska vakta gatorna på nätterna. Under en nattvandring får de syn på en misstänkt person och misshandlar honom svårt. Dagen efter är mannen och hans bil borta. Polisen får in en anmälan från en förtvivlad polsk kvinna som berättar att hennes man är försvunnen. Fallet prioriteras lågt, men Wallander bestämmer sig för att gräva djupare, och ser snart en möjlig lösning då spåren leder till en sammansvetsad skara av villagrannar. Den försvunne mannens kropp är ännu spårlöst försvunnen, men i hans telefon hittar Wallander fasansfulla bilder av en död kvinna...
enjoy.se

Nä, nu tror jag att jag ska se vad hårborsten kan göra för mig och sedan ska jag åka in mot Luleå och kontoret men men ta re lugnt och gör inget sóm inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Superlim vs sopkorg

Ad augusta per angusta
Till triumf genom trångmål.

Dra mig baklänges vad mycket papper det finns här i världen och jag tror att den större delen av sveriges pappaersskara har hamnat på mitt skrivbord. Jag funderade i morse på att köra varannan i sopkorgen och varannan i "ta i tu med" högen men kom fram till att det i slutändan ändå är jag som får problem om det skulle börja försvinna papper under mystiska omständigheter så det blev varända en i "ta i tu med" högen. Börjar skymta träet på skrivbordet nu men jag kan säga att det kändes hopplöst där ett tag så nu har jag kommit på en ny supersmart idé. Innan jag lämnar kontoret så hade jag tänkt superlimma igen brevlådan och på så sätt få ett papperslöst liv.

Jag ska träffa mamma på stan kl: 16.00 efter vi har gått färdigt på stan så ska vi åka och käka kina och sedan till henne och kolla H&Mbeställningen, vad som ska skickas tillbaka mm...

Imorrn blir det heldag med Fia. Eller ja.... ska ha möte med revisorn först kl: 10.00, kan väl tänka mig att det tar ungefär till lunch. Sedan ska jag och Fia åka till Selet och grilla och sedan blir det fyrhjulingstur i skogen med hundarna och mot kvällen middag och film kan jag tro. Den nya Wallander har ju premiär så det är planen.

Nä, nu ska jag fortsätta sortera papper men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Releasedatum 2009-08-19

De nihilo nihil
Av intet blir intet.

Nu är jag hemma igen. Fia ringde och frågade om jag hade lust att följa med in till stan och det hade jag ju naturligtvis eftersom att jag inte hade något vettigt för mig. Där blev det hårfärg, nagellack och en glass. Fia skulle på banken och även hämta ut ett paket. Sedan åkte vi tillbaka till byn och hämtade hundarna. Så nu har vi precis kommit hem från en skogssväng med dom små illbattingarna. Blåbärsplockandet gick som väntat åt pipsvängen. Dom såg bara ut som sån där hel svartpeppar och smakade disgusting! 

Ikväll ska vi till pappa som fyller år idag. Ha den äran käre far.  

På onsdag blir det filmkväll hos Fia och Micke. Då blir det nya wallander som har releasedatum då. Innan det hade jag och Fia tänkt ta med hundarna och åka till Selet och grilla.

Nä, nu ska jag gå och se vad man skulle kunnat hitta för något att förvandla till middag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Värdelösa pengar

Libertas inaestimabilis res est.
Frihet är ett ovärdeligt ting.

Jag sitter här hemma och försöker få ordning på lönerna. Strax klar så det har gått i princip utan komplikationer.
Lite senare ska jag ut i blåbärsskogen. Jag var en sväng igår. Jag hittade 9 blåbär så vi får hoppas att det går bättre idag.
Igår blev vi bjudna på middag hos Erik och Sandra. Grillat blev det och helt underbart gott. Tack så mycket! Sedan åkte vi en skogssväng med fyrhjulingarna och med min björnskräck så höll jag ju på dö när Erik kläckte ur sig "Kolla Emma här är det spår efter dina björnar, en urgrävd myrstack!" Fyfan vad jag fick bråttom därifrån det kan jag lova.

När brorsans lilla son fyllde år i vintras så räckte hans morfar fram en hundralapp åt honom. Killen tittade besviket på sin morfar och utbrast "Men en sån där har jag redan fått" Haha det var väl inget en sådan hade han ju redan :)

När Fia kommer hem från Boden så hade jag tänkt svänga förbi där och kolla om hon ser likdan ut efter sin weekend i Umeå. Vem vet, kanske gör hon mig sällskap ut i blåbärskogen :)

Nä, nu ska jag fortsätta arbeta, revisorn kommer på onsdag så då måste allt vara klart för avstämning men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Jag har inga!

Vixit, dum vixit, laetus
Han levde glad så länge han levde.

My hair hurts! Igår gick det rätt hårt till. Det var grillfest här hemma hos oss och sedan bar det av till stan och krogen. Den där sista cidern hade man som vanligt kunnat hoppa över men det ska som ändå göras. VARJE GÅNG!
Ikväll känner jag för en god middag och en bra film. Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag tror att det är en dålig idé att sätta sig i bilen. Än så länge i alla fall men man kanske hinner gå till sig innan dom slår igen portarna på matvarubutikerna. I annat fall får vi väl äta flingor och se på tv.

Erik och Micke

Mats

Erik och Sandra


Igår när vi var på väg hem till byn igen med Madde så började vi disskutera Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" och då sa Madde något som var så logiskt och så dumt på samma gång, jag höll aldrig på att sluta skratta.

Jag: Har du läst böckerna? Det måste du göra!
Madde: Nej gud jag tror aldrig att jag har läst en bok. Inte sedan skolan i alla fall.
Jag: Men varför läser du inte böcker!?
Madde: Ja, jag har inga

Nä nu rullade Jimmy in på gården men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Suckarnas väg

Via dolorosa
Den smärtfyllda vägen, suckarnas väg.

Lördag, känns som att vi redan har pratat om detta men det tycks fortfarande vara lördag. Den bästa dagen. Den dagen som klingar bäst i mina öron. Lördag lördag lördag, jag blir aldrig less!

Nu har jag precis tagit en svängom i duschen. Så nu, nyduschad och fräsch sitter jag här. Nu kom precis Sandra och Erik inrullandes på gården med fyrhjulingen såg jag i ögonvrån.

Nä, nu är det dags att lätta från datastolen. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Fyrhjulingssafari

Amori morte
Kärleken är död

Lördag hela veckan. Det hade varit något va? Ni som jobbar helg håller garanterat inte med men jag hade vart nöjd.
Idag har vi varit och rantat runt på storheden och på stan. Var på kronan och kollade på hundutställningen med Sandra och Erik. Domaren hade en keps som det stod ArcticMobile på. Det var ju lite fränt.

När vi kom hem så tog jag och Lok fyrhjulingen till pappa och blev bjudna på lite fika. Nu är det väl duschen som gäller och sedan börjar det väl rulla in folk. Ikväll blir det öl och grillning. Sandra och Erik skulle komma. Micke också lät det som och kanske Patrik.

Igår var vi på fyrhjulingssafari i de Ängesbyska skogarna. Jag, Mats Fia, Micke, Sandra, Erik och Rickard. körde genom myrar och annat otrevligt till vi kom till den vacka platsen på berget. Där blev det korvgrillning.

Sandra, Jag och Fia

Fint va?

Vackra sensommar

Grillning på berget i byn

Nä, nu ska jag gå ut i eftermiddagssolen en stund innan jag minglar in i duschen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Kina, år 800.

Laudatur
Må berömmas.

De är fredag vi ska parta, har du öppnare så kan kalaset starta.. Nä det bli nog inget sånt denna helg. I morgon blir det eventuellt någon öl vid grillringen men ikväll blir det film. Jag minns inte vad det hette men den handlar om Kina kring år 800 i alla fall.

Jag kom just hem från Luleå, kontoret på morgonen och sedan lunch hos farmor med pappa. Han jobbar på örnäset på fredagar så det är stående inbjudan hos farmor. Nu har jag plockat ur diskmaskinen, tagit hand om tvätten och satt på en ny maskin. Nu väntar jag på samtal från Fia. Dom har klövvård i lagårn idag och bli extra länge. När hon är klar där ska vi på en skogssväng med fyrhjulingarna.

Nä, nu ska jag borsta av Lok men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Gipsad mage

Sancta simplicitas
Heliga enfald.

Nu kom jag precis hem från Fia. Vi hann nätt och jämt klart innan det var dags för henne att gå i lagårn. Det var skitkul och blev riktigt fint. Först var det en jäkla cirkus innan vi hade lyckats lista ut vart man kunde köpa gipsremsor. Vi ringde runt på diverse leksaksaffärer och målarbutiker. På Jala färg&tapet fanns det i alla fall så vi åkte in till stan och bunkrade upp. Sedan var det bara hem och smörja och plasta in Fias mage ordentligt.

Under arbetets gång

Klart och på torkning


Visst blev det häftigt? Riktigt fin grej och ett roligt minne för alltid. Nä, nu ska jag se vad Mats donar med men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Hundhuset

Medice, cura te ipsum!
Läkare, bota dig själv!

Igår följde jag, Fia, Lok och Hera med Malin och Troja till hundhuset. Jag har aldrig vart dit tidigare så det var riktigt roligt. Vi fick träna lite lydnad, inkallning med störning och lite andra grejer. Dit kommer vi nog att åka igen. Det är ju kul att hitta på saker med sin fyrbenta vän. Speciellt när man är några stycken.

Hundhuset

När vi kom hem till byn igen så hade Micke och Mats lagat middag. Gud vad gullga dom kan vara när dom sätter den sidan till. Komma hem till dukat bort händer inte varje dag. Sedan så kollade vi på filmen jag och Fia hyrde tidigare på dagen. "En shopaholics bekännelser" Lite klagomål från killarna innan i vanlig ordning men jag tror faktiskt att dom gillade den också.

Idag skulle ju gipsprojektet bli av med Fia men jag undrar jag... Jag har inte hört något från henne ännu och jag har för mig att dom ska i lagårn ikväll också så det kan nog bli ont om tid. Jag återkommer om detta senare.

Nä, nu ska jag se efter om det finns någon slags lunch i detta hus men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Blåbärfronten

Manus manum lavat.
Den ena handen tvättar den andra.

Onsdag och mitt i veckan. Ska strax åkå iväg med Fia till stan och göra lite ärenden. Sedan tänkte jag åka ut till skogs med hunden och kolla hur det ser ut på blåbärfronten. I kväll ska jag på hundhuset med Malin och Fia och sedan tänkte jag och Fia hyra film. I morgon blir det så länge uppskjutna gipsprojektet av. *peppar peppar*

Nä, nu har jag bråttom men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

The women

De duobus malis minus est semper eligendum.
Av två onda ting skall man alltid välja det minst onda.

Jag hör åskan närma sig med stormsteg så det här får bli ett kort inlägg. Vore ju synd om den skulle mörda datorn. Speciellt med tanke på att jag då tappar all rätt att mobba Fia och pappa som lyckas med det hela tiden.

Idag har det vart jobb och lunch med pappa. Jag svängde även förbi DollarStore en sväng och investerade i en ugnsform lagom stor för två och inte en hel barnfamilj. En sån har jag irriterat mig på att jag inte har haft i två år. Tänk att det skulle vara så svårt att få den saken ordnad. Men nu är det gjort så nu väntar jag bara på nya irritationsmoment som min lön kommer att få stå till svars för.

Ikväll kommer mamma hit på middag, sedan ska vi kolla "The women" en av filmerna vi hyrde i helgen. Jag har redan sett den en gång. Jag tvingade Mats att se den med mig i söndags och efter en rad agrument och vägringsförsök så satt vi bänkade i soffan för att avnjuta denna geniala filmatisering av en kvinnas vardag. Jag tror att Mats gillade den lite i smyg för man hörde en del fniss och skrock från hans sida av soffan under filmens gång men det var inte aktuellt med något erkännande vid filmens slut. Jag tror hur som haver att detta är en film helt i mammas smak och jag ser den med glädje igen, jag tyckte den var helt underbar. Jag tror inte man såg skymten av en man under hela filmen och om jag inte missminner helg så var det faktiskt inte en enda replik som sades av en man. Ska granska detta mer noggrannt nu ikväll.


Nä, nu skakar huset av åska, bäst att slå av datorn men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

The golden age

Silent enim leges inter arma.
När vapnen talar tiger lagarna.

God morgon god morgon. Då var det tisdag då, ingen helg i sikte än på ett tag men jag vet av erfarenhet att den kommer. Efter i morgon så börjar man kunna skymta den i horisonten.

Igår var jag med mamma i princip hela dagen. Först vart det lunch ute på Lövskär och sedan gick vi på stan en sväng. Lok var också med, först under bordet på restaurangen och sedan på stan men där tyckte han att det var varmt och tråkigt. Sedan skulle mamma göra några ärenden så då åkte jag och Lok och badade i Trolltjärn med Pyret och Toby. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket som igår när Lok snubblade och ramlade från bryggan. Han är så ful min lilla gullegris. Men då var det snabbt upp i sadeln igen. Eftersom att han springer och hoppar från bryggan i vanliga fall så ville jag ju inte att han skulle bli rädd. Men det gick då fint, han verkade inte ta åt sig nämnvärt även om det nu var en smula penibelt.

Sedan blev det pizza och film med mamma. Vi kollade "Elisabeth the golden age"Cate Blanchett i rollen som drottning Elizabeth I - berättelsen om en kvinnas korståg för att kontrollera kärleken, försvara sitt imperium och säkra sin ställning som älskad ikon i västvärlden.

Hon får även denna gång sällskap av Oscar®-belönade** Geoffrey Rush och i rollen som sir Walter Raleigh ser vi Clive Owen, en stilig sjöfarare som Elizabeth förälskar sig i. Elizabeth - The Golden Age, kantad med spänning, passion, förräderi och äventyr, är en fängslande episk berättelse - full av hisnande natur, praktfulla kostymer och fantastiska skådespelarprestationer.
"cdon.com"

Nä, nu ska jag se hur det går för min tvätt. Sedan är det plikten som kallar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Pool

Labor improbur omnia vincit
Träget arbete övervinner allt.

Igår blev det en lugn kväll trots farmenavslutningen. Mats kusin kom hit, först åkte vi in till stan och åt middag sedan hyrde vi film och åkte tillbaka till byn och bänkade oss på soffan. I morse fick Mats något ryck och började att rensa i trädgården. Nu kom vi just hem från pappa och tänkte börja laga lite lunch. Sedan blir det kanske att åka ut till Selet och hälsa på Mats kusin. Han glömde sin solbrillor här igår så det är ju en bra anledning att åka ut och hälsa på honom. Det börjar faktiskt vara ett bra tag sedan.

I morgon är det måndag och dags för jobb igen. Men veckorna går ju rätt fort så snart är det helg igen. Vi har inga planer för nästa helg men något blir det ju alltid. Första måndagen i september åker Mats bort på älgjakt som vanligt och blir borta en vecka. Kanske åker jag upp en av helgerna men Lok, jag brukar ju som alltid göra så men jag får väl se hur det blir. Det är ju ändå en bra bit att köra. 

Vi SKA ha en pool. Inte dag och inte i morgon men vi ska ha en så är det bara! 
Tänk vad underbart det skulle vara. Speciellt dagar som denna.
"Svenskapoolfabriken.se"

Nä, nu tjatar Mats om att jag ska komma och hjälpa honom med maten, men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Biljard

Homo proponit, sed Deus disponit.
Människan spår, men gud rår.

Det har faktiskt vart en skön dag idag trots att det blev utgång igår. Jag tog det rätt lugnt och åkte hem i tid. Först var vi hemma hos Theresa, sedan åkte vi till en fest på varvet. Vi började på Allstars och vandrade vidare till färjan efter en omgång biljard.
Vi har nyss vart i Boden och hämtat hem en bil som blev kvar där igår och nu ska vi åka till Fia och Micke på födelsedagsfika. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Maybe you can find some else's blame

Vade retro me, Satana
Vik hädan från mig, Satan.

Maybe you can take a little piece of my pain.
Maybe you can make it all feel the same.
Maybe you can burn this night in my brain.
Maybe you can find some else's blame
For all this pain...
"Everlast"

Nu har jag precis kommit hem från Luleå. Först var jag på kontoret och sedan lunch hos Theresa. Vi tänkte åka till stranden men allt tog så lång tid så att samvetet fick mig att åka hem till Lok istället. Han har jag badat och klippt klorna på. Så för hans del så hade jag nog kunna åka till stranden istället.

Ikväll blir det att ta en drink i goda vänners sällskap. Det blir på hemlig plats i Luleå och sedan blir det väl att dra vidare ut i staden. Jag ska bara försöka få tiden att räcka till. Jag ska vattna trädgården vilket tar ett bra tag eftersom att den är rätt stor, sedan har jag lite tvätt att hänga, hår att duscha och ett ansikte att få i ordning men det ska nog inte ta så länge, jag är ju så naturligt vacker. Moahahah in my world.

Det blev inget av gipsprojektet med Fia i veckan. Vi har skjutit på det till nästa vecka någon gång men sedan ska vi nog inte vänta så mycket längre.

Mats håller på att montera en höjningssats på Jeepen så honom har man inte sett på några dagar nu. Jag berättade det för mormor igår när jag var i stugan. Hon verkrade väl inte speciellt imponerad av tekniska termarna men samtalet tog en rolig vändning.

-Jag: Ja, han blir nog länge där ikväll eftersom att han är långt ifrån färdig.
-Mormor: Ja, men det är ju himla skönt med sånna där som har intressen. Sånna där som bara är hemma och ser på tv blir man ju så j*vla spyless på. "diskret vink i morfars riktning"
-Jag: Haha jo det är ju viktigt att man har sitt eget liv trots att man lever med någon
Mormor: Ja, man känner sig ju som någon idiotvårdare

Vilket fick mig att inse att jargonen kvinnor emellan om deras män förmodligen aldrig blir annorlunda oavsett ålder.
Nu får ju inte detta missförstås. Mormor tycker att min morfar är en mycket bra man. Det får ju anta i alla fall efter alla dessa år.

Nä, nu ska jag ut bland buskar och blommor och träd och se om dom uppskattar en dusch av slangen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Flera hundra år innan landminan

Lupus in fabula
Vargen i sagan

Jag sitter här på kontoret och betar av lite pappersarbete. Om en stund ska jag åka till farmor och äta palt, sedan bär det av upp mot stugan. Det är visst stranden som gäller idag. Lagom resa att smälta palten då. Annars sjunker man väl som en stenbumling.

Idag fyller Världens bästa Fia 24år! Hipp Hipp Hurra!!! :)
 

Jag fick mail av Cilla med fåniga historier. Vilket jag äääääälskar! enjoy

En norrman satt och tittade på porrfilm och får plötsligt se sin fru
medverka i filmen och utbrister:
-En djävla tur att det är film och inte på riktigt!!!


Två män är på fjälltur. Det är soligt o varmt så de solar nakna. Plötsligt
skriker den ena: Aj! Jag blev biten av en orm på ollonet! Den andra ringer
112. Läkaren säger att giftet måste sugas ut genast annars dör han. Den
bitne frågar oroligt: Vad säger läkaren? Kompisen svarar: Du kommer att dö!


"Jag läste i tidningen om en man som hade spöat sin kärring med ett grytlock
i köket. Vilken sjuk värld vi lever i... Va fan hade han i köket att göra?"


Ali säger till Mohammed:
-Varför går din fru 10 meter framför dig när det står i koranen att hon
skall gå bakom dig?
Mohammed:
-Koranen är en mycket gammal bok, skrevs flera hundra år innan landminan
uppfanns!


Vad är höjden av manlig förnedning?....
Att springa in i väggen med STÅND å upptäcka att man har brytit NÄSAN!


Turken säger till doktorn: Mina ögon svider varje gång jag knullar på
svenska tjejerna! Vad är felen?
Doktorn svarar: Du tål inte pepparspray


Efter en natt med mycket sex ser mannen ett foto på en annan man på hennes
sängbord. Han blir lite orolig och frågar - Är det din man? Nej så klart det
inte är säger kvinnan och kryper lite närmare - din pojkvän då? Fortsätter
han. Nej absolut inte
svarar hon och nafsar han i örat. - Är det din pappa eller bror då? Nej nej
nej svarar hon - Men vam faan är det då?
Då svarar kvinnan: Det är jag innan operationen!


Lille Ahmed kom fram till skolfröken en dag:
-Fröken, jag skulle vilja bli svensk.
-Visst, sa fröken. Från och med idag heter du Kalle Svensson.
När kalle kommer hem berättar han stolt för sina föräldrar att han minsann
heter Kalle Svensson
. Hans far ger honom rejäl käftsmäll och likaså hans mor. Nästa dag i skolan
frågar fröken hur det kändes att vara svensk.
-Jo, sa Kalle. Jag hann inte mer än hem så fick jag stryk av två
invandrare...


Nä, nu ska jag åka till farmor men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Lagt på is till sommarn 2010

Homo sum, nil humani a me alienum puto
Jag är människa, intet mänskligt är mig främmande.

Idag är det dags att besikta en av firmabilarna. Vi får allt se hur det går. Fia skulle eventuellt följa om dom hann färdigt i lagårn i tid. Jag ringde henne för ett tag sedan och då höll de just på att byta gäng ute i hagen, vad nu det ska betyda men om jag har fattat rätt så är det gäng nummer två som ska in på mjölkning.

I morgon hade jag tänkt jobba fram till lunch och sedan åka upp till Lakaträsk till stugan. Mamma skulle dit med brorsans ungar och mormor, morfar och min morbror skulle också upp. Det ser ju ut att bli fint väder så då kanske man får sig ett dopp på min favoritbadstrand också. Synd bara att inte Mats kan följa. Jajja vi hinner upp någon helg innan de klappar igen för vintern.

Till helgen är det farmenavslutning. Jag tror dock inte att det blir att åka dit. Jag har ju vart två gånger och jag känner mig inte alls sugen på det faktiskt. Mats lät väl inget vidare upplagd för det han heller. Han och Micke har planerat att åka dit hela sommarn, så jag tänkte låta pojkarna roa sig med det och föreslå filmkväll till Fia men nu verkar det som att Micke inte kommer ifrån lagårn så det blir nog lagt på is till sommaren 2010.

Flakasand


Nä nu ska jag ta in hunden och börja göra mig redo att åka mot Luleå och besiktningen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Katten och råttan

Sed fugit interae, fugit irreparabile tempus.
Under tiden flyr den oersättliga tiden.

God morgon världen. Det känns faktiskt inte så dumt ändå. Nu när man har börjat jobba igen och semestern är över så har man som ingenting att gruva sig för längre. Idag blir det jobb och lunch med mamma. Senare så tänkte jag och Mats åka runt på storheden och titta på hallmöbler. Eftersom att Jimmy har insjuknat ordentligt och är oförmögen att jobba så blir det nog en rätt kort dag för Mats också vad jag kan förstå. Det mesta som skulle göras krävs visst att man är två och Bogge åkte upp till Gällivare på jobb i gryningen.

I morgon ska jag träffa Fia. Vi ska plocka blåbär och kanske lägga lite spår till hundarna och mysa på i skogen. Sedan ska vi ev gipsa in henne. Såg en rolig grej i en tidning i början av hennes graviditet och har ägnat de senaste månaderna åt att övertala henne att detta är en bra idé. Jag tror jag fått min vilja igenom nu.
Häftigt va!? Så himla roligt att ha kvar sedan.

Idag fångade våran lilla kisse Picasso sin första råtta. Han ligger här ute och leker med den stackars lilla råttan och Lok ligger en meter ifrån och iaktar intresserat arbetet.

Visst är dom för söta våra små killar?, Picasso till vänster och Lok till höger


Nä, nu ska jag äta lite frukost och åka in till kontoret men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Bungyjump

Mea culpa, mea maxima culpa
Min skuld, min totala skuld.

Jaha, då var vardagen här igen. Nu sitter vi här på kontoret, våran första dag på arbetet igen. Semestern är nu slut och verkligheten är ett faktum. Ett helt långt år till nästa gång och inget kan man göra åt den saken. Jag funderar på att åka upp till stugan i slutet av veckan och leka lite semester. Mamma skulle upp dit med barnbarnen så jag kanske åker upp en sväng och badar lite eller så.

I helgen har vi vart på LuleåKalaset. Janne har vart på besök över helgen och det har druckits ett par tre öl i vårat hus i helgen kan jag säga. Fredagen hade vi en nykter period inför bröllopsfesten som vi skulle infinna oss på 14.00 på lördagen. Det var en god idé enades vi om. På torsdagen så minglade vi runt i staden bland öltält och diverse andra aktivititet. Det slutade med att jag hamnade i ett piercingtält och har numera en piercad tunga. Smärtan på fredagmorgonen gjorde att jag synade att det skulle vara en av mina bättre ideér. Det gör fortfarande fruktansvärt ont men vem ska man skylla på!?

På lördagen så hoppade jag bungyjump! Jag kan säga att det är det grymmaste jag någonsin har gjort. Känslan när man kastar sig ut över kanten är helt obeskrivlig. När man väl kastas där i luften är det ju inte mycket man kan göra men att rent psykiskt få sig själv att släppa taget och falla rakt ner med huvudet före det var där det svåra började. Det är ju som en instinkt att man vill leva så det där kändes inte som någon självklarhet. Men av någon anledning så hoppade jag direkt han gav klartecken. Hade man börjat vela hade det nog varit kört. Jag vaknade med ett ryck flera gånger under söndagmorgonen av att jag drömde att jag föll över den där kanten. Men häftigt, jag rekommenderar det helt klart och kommer nog att göra om det vid tillfälle.

Där satt jag och väntade på min tur.

Den där suddiga klumpen är jag som hänger i luften

Nere på säker mark igen


Vad har annars hänt? Ja, vi var ju som sagt och campade med Fia och Micke. När killarna blev less på oss och vårat
yatzy så blev det terrängkörning.


Jessica och Markus har varit förbi med sin lilla son Wille som föddes 7/7 om jag inte missminner mig helt.


Nä nu ska jag fortsätta jobba, det var ju en ordentlig pappershög som låg här och väntade på mig efter semestern. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort. "Eller som Mats sa, idag få du nog skriva, och gör inget som jag skulle ha gjort.

Over and out

RSS 2.0