Rent sabotage!

Mendaci homini, ne verum quidem dicenti, credere solemus.
Lögnarna tror man inte ens när de talar sanning.

I dag har vi varit riktigt nyttiga. Eller ja, Mats mamma i alla fall. Hon och Torbjörn är här över helgen och idag har vi rengjort dammen och Mats mamma har tampats med ogräset kring gårdens alla plantage. Det blev en jäkla skillnad får man säga.
Lok har åkt på en helrenovering han med. Borstad och badad och kloklippt. Lillen blev som ny. Rätt sur över den brutala behandlingen men nöjd när det var över. Efter som att han ser shamponering som rent sabotage så var han snabb att hitta någon så ofräscht som möjligt att rulla in sig i. Tyvärr så verkade det inte finnas någon as innanför tomtgränserna när han som bäst behövde det så han fick hålla till godo med gräsrester från gårdagens klippning.

Nu ska vi åka in till stan och handla jag och Mats. Lena och Torbjörn ska åka till Boden och hälsa på bekanta under tiden. I kväll blir det middag här. Pappa och Inga-lill ska också komma och även Jimmy skulle ta sig tid att hedra tillställningen med sin närvaro lät det som.

Nä, nu ska jag gå och se efter om Mats drunknade i duschen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Avis på hunden

Locus enim est principum generationis rerum.
Ty platsen är alltings början.

Så nu är Michael Jackson alltså borta. Även om jag aldrig riktigt har varit något Michael Jackson fan så skakar det här även om min värld en smula. Han är helt enkelt, eller var ska man väl säga en stor del av världen. I alla fall av kändisvärlden. Han var så stor att det inte fanns en människa på jorden som inte visste vem han var och kunde nämna och nynna på åtminstone ett par av hans låtar. För mig har "Heal the world" kommit att betyda allra mest. Den är helt underbar tycker jag. Kanske är det av nostalgi men så fort jag hör denna låten så blir jag alldeles varm och lycklig och kan klara av vad som helst. Jag vet inte vad mer jag ska säga än, R.I.P Michael Jackson.
michael_jackson.jpg

Nu sitter jag på kontoret och svettas. Man har klagat på heltid på den ute blivna sommaren och när den väl kommer så undrar jag om inte detta var ännu värre. I alla fall när om man måste jobba. Det är nu tropisk värme högst uppe i detta avlånga land. Kanske även i de södra delarna men det hör väl inte till ovanligheterna på samma sätt. Men nu är det ju helg så nu ska bikinin på och så ska jag inta ryggläge på altanen och ligga där med min coke fram till söndag kväll. Lok är med pappa i Inga-lills stuga i Harads och dom hade vart på en ö och badat hela dagen igår. Nog är det väl ändå hemskt att man ska behöva vara avundsjuk på sin egen hund och vad han får hitta på.

Nä, nu ska jag ta tag i arbetet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Dotter vs son

Vae victis
Ve de besegrade

Nu är vi hemkomna från Kvikkjokk och begravningen. Det har varit en lång och sorglig dag. Men bergavningen var mycket fin. Alla som stod honom nära var där och tog farväl av honom en sista gång. Sedan var det mat i prästgården. Det kändes mycket konstigt. Sist jag var i den kyrkan var för ett år sedan då vi gifte oss och då var han med på bröllopet och sedan var det middag i samma prästgård. Herrens vägar äro outgrundliga.

På vägen upp hade en i sällskapet kört på en älg. Bilen blev rätt bucklig, för att inte tala om älgen. Den fick vandra till de sälla jaktmarkerna.

När vi var på väg ner igen så blev det tal om barn, hurvida man ville ha några och i så fall hur många. Jimmy, djup som han är kom även fram till att:
" Det måste ju som vara enklare med en kille, vad vill dom ha?, typ en skoter och kepsen bak och fram. Dom kanske gör lite olagliga grejer. Trimmar mopen och i värsta fall stjäl någonting. Men tjejer dom kan ju bli helt konstiga, vilja byta till någon konstig stil. och färga håret svart. Sedan blir dom deprimerade och skär sig i armarna. Och så blir dom så där så att dom inte säger något, och så kan dom bli påsatta och ta livet av sig. Det är så mycket mer som kan hända med tjejer."


Nä, nu ska jag krypa ner i sängen med min make och försöka få lite välbehövd sömn. I morgon kommer Mats mamma och Torbjörn. Jag känner på mig att det här kommer att bli en trevlig helg men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Sony Ericsson

Gutta cavat lapidem, non vi sed saepe cadendo
Droppen urholkar stenen, icke av kraft, utan genom att ofta falla.

Nu sitter jag här hemma och väntar på besiktningsmannen från anticimex som vårt försäkringsbolag har skickat ut för att ta sig en titt så att allt verkar okej. Vi gjorde ju naturligtvis en besiktning innan vi köpte huset men att få en till gjord känns ju bara positivt tycker jag. När det dessutom är anticimex så kan jag ju klämma in någon fråga vid tillfälle hur jag ska lyckas göra mig av med myreländena.

Min Sony Ericsson W890i har just kastat in handduken, lagom till garantin slutade
gälla. Jag har haft den inne på lagning för inte allt för länge sedan men nu
har den kommit på nya fel att roa sig med.Jag har kollat en del på denna. Sony Ericsson C905 och tycker att det verkar
superbra. Den är ju väldigt snygg också. Jag hörde dock av en kompis att
det hade vart en del problem med knapparna på denna telefon.
Det får man ju kolla upp om det skulle bli aktuellt.
c905-main
Den här lilla telefonen såg jag på Elgiganten i våras men ändrade mig då
den hade så litet minne och inte plats för något minneskort.
Men den hade varit i perfekt för min ekonomi just nu.
Tyvärr så verkar den ha gått under jorden och finns inte längre att
köpa. Sony Ericsson T303 heter denna lilla lur.


När besiktningmannen är klar med sitt jobb så ska jag åka ner till Umeå. Mats och Jimmy är där på jobb men dom flyger helikoptern från Luleå och kan bara packa matrial för en dags arbete i den så jag får köra ner firmabilen med matrial till flygplatsen i Umeå och möta upp dom där när dom landar så dom kan packa om inför morgondagen. Imorgonbitti skjutsar jag dom från hotellet och tillbaka till helikoptern och så åker jag uppåt igen. Terapiarbete att sitta och köra denna utomordentligt tråkiga sträcka på E4an. Nej då, det ska bli trevligt. Om det finns tid så hade jag tänkt träffa min kusin också som är bosatt i Umeå men det ser mörkt ut just nu.

Nä, nu ska jag åka till pappa och hälsa på. Jag ska även lämna Lok där och där ska han vara till på fredag när vi kommer hem från Kvikkjokk och begravningen. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Tha house

Qui genus jactat suum, aliena laudat.
Den som skryter med sin härkomst prisar en annans dåd.

Jag kom på att jag kan ju lägga ut lite bilder på det som börjar vara klart. Det mesta är ju fortfarande bara en enda röra men det kommer bilder på allt med tiden. Men som sagt här är några så länge.

Målaren muttrade och svor över dessa tapeter och påstod att han under sina
dryga 16 år som målare aldrig någonsin stött på en sådan j*vlig mönsterpassning

Lok älskar att ligga vid och bada i denna extremt ofräscha damm. Den är
i extremt stort behov av rengöring. Men detta faktum verkar inte bekomma Lok
Hera, Mercedes och Lok i de Ängesbyska skogarna.


Nä, jordgubbslandet som sagt. Men men ta re lugt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Norrbottniska perspektiv

Legio Patria Nostra
Legionen vårt faderland.

Söndagen började med att jag tog mig en ordentlig sovmorgon medan min underbara make gav gräsmattan en omgång med den nyinköpta klipparen. Sedan när jag ansåg mig ha sovit färdigt så åkte vi till storheden, åt lunch på korvgubben och hämtade en stege på kontoret. Sedan åkte vi till Boden och hämtade en grej hos Jimmy och vidare till Buddbyn och hämtade sånna där molly som man måste ha för att sätta upp tunga saker på värdelösa väggar.

Vi såg den samiska flaggan på storheden.

Jag: Vad fin den är. Undra hur det kom sig att den fick se ut just på det viset.
Mats: Vad menar du?
Jag: Men alltså, undra vad den betyder. "mönstret" har ju alldeles säkert någon anledning att se ut just så där.
Mats: Det är ju skoterspår genom polcirkeln ser du väl.
samiska flaggan vajar tillsammans med den svenska

På vägen hem så svängde vi förbi Knutte och Jennifer. Dom skulle även komma ut till oss ikväll och titta på huset. Dom har inte varit förbi ännu så det är ju på tiden. Det är ju faktiskt väldigt nära.
En rolig grej var däremot när en kille som bor i Skogså fick höra att vi köpt hus i Ängesbyn utbrast. Men va roligt, då blir vi ju grannar. "Men Bor inte du i Skogså?" Ja, det är ju bara två mil. Det märks som sagt att vi bor uppe i Norr. Husen är lite glest belägna.

Nu tror jag att jag ska ta itu med jordgubbslandet medan man fortfarande kan ana jordgubbsplantorna i allt ogräs men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Den efterlängtade svärmodern

Vivere militare est.
Att leva är att strida. (Seneca Philosophus, Epistulae)

Midsommarafton avklarad utan några komplikationer att tala om. Det blev en fixardag hemma igår, vilket vi är mycket glada över idag eftersom att vi hann med en hel del. På kvällen var det traditionsenlig midsommarmiddag hemma hos pappa med farmor och de vanliga festdeltagarna.

Idag har vi varit i Boden och hämtat grejer som blev kvar i flytten och nu ska vi äntligen koppla in tvn. Idag har vi ju även våran första bröllopsdag så ikväll blir det mys. I fredags var vi och rantade runt och gjorde ärenden i Luleå, lunch på korvgubben blev det. Lok var naturligtvis också med.


I veckan åkte jag och Fia till Selets bruk med hundarna och grillade korv och myste på. Man åker färja dit och det tyckte lilla chihuahuan Mercedes var mycket märkligt. Åka bil på vattnet kan inte vara bra.I väntan på att färjan.

Denna skylt tyckte jag var rätt komisk. Det kändes lite som att man anade att
isvägen var stängd, redan innan man såg skylten. Trots att vi befinner oss i
Norrbotten. 


På torsdag ska vi upp till Kvikkjokk på begravning och där blir vi till på fredag. På fredagen kommer den efterlängtade svärmodern på besök. Hon har ju inte hunnit se huset ännu. Eller ja, jo det har hon ju. Vi var hit och hälsade på med henne en helg då dom var upp. Men inte sedan vi flyttat in alltså.

Nä, nu är det dags för en renovering. Duschen nästa men men ta ra lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Målare

Vestigia terrent
Spåren förskräcka.

Tisdag och kind of ledig. Fia ringde tidigare och störde mig i min sovmorgon och frågade om jag hade lust att följa med till stan och ta en fika och strosa runt ett tag. Det lät som en trevlig idé eftersom att jag inte hade några planer för dagen.
Igår fick Mats ett frispel när vi höll på med underarbetet och ringde en kille som har tapetserat och målat åt mamma någon gång. Så nu sitter jag här och väntar på att han ska komma hit och ta sig en titt på våran missär för att bedöma pris och om han hinner innan midsommar. Gud vad skönt det skulle vara att få detta gjort någon gång.

Snart är det midsommar och dagen efter det bröllopsdag. Vi har faktiskt fortfarande inte kommit på vad vi ska göra på våran dag. Vi tänkte åka på spa i Skellefteå men när det var stängt över midsommarhelgen så var fantasin för andra idéer hela borta. Men det löser sig nog till det bästa.

Torsdagen efter midsommar ska vi upp till Kvikkjokk och begrava Mats farfar som hastigt gick bort. Den dagen trodde man aldrig skulle komma. Han var en stor man och Kvikkjokk kommer inte att vara sig likt utan honom.
R.I.P Manne

Nu kommer målaren men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

Over and out

Den näst finaste killen i världen

I tego Arcana Dei
Jag håller guds hemligheter/mysterier

Jaha då var det måndag igen då. Jag sitter mitt emot den finaste killen i hela världen och den näst finaste killen i världen ligger vid mina fötter och snarkar. Idag känner jag verkligen att jag har varit ambitiös och nyttig och fått en hel massa saker gjorda. Nu börjar jag ha det mesta under kontroll för att både göra bokslut och ta semester. Så here i come solstolen. Hoppas bara att vädret skärper till sig lite innan det är dags att checka ut.


I morgon åker Mats bort igen och jag ska fortsätta med underarbetet så det är klart att tapetsera till helgen. På fredag midsommarafton så ska vi till pappa och på lördagen firar vi vår bröllopsdag. Söndagen blir nog en bra dag för tapetsering känns det som.

Jag sitter spänd av förväntan här och följer Jimmys husaffärer med örnkoll. Gud, jag tror nästan jag är gladare än honom *haha* Det kommer att bli succé det här.

Nä, nu ska jag fixa det sista med lönerna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Farmen

Pater, peccavi
Fader, jag har syndat.

Fredagens shopping gick precis som planerat. Vi kom hem med fyra nya dörrar och en bänkskiva mindre. Vi har inte bytt ut dörrarna ännu. Tänkte tapetsera först. Allt har sin tid. Fredagkväll åkte jag på Färjan med Cilla och hennes kusin. Innan det var vi förbi Theresa en sväng. Igår blev det att åka på Farmen. Det var väl ok med det är ju inte alls samma sak som förut längre. Idag har vi inte gjort ett skit. Sitter vid varsin dator och muttrar åt vädret. Ikväll blir det väl att hyra en film eller något åt det håller skulle jag tro.

Nä, nu ska jag kila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Slipad

Per capita
Efter huvuden, en man en röst.

Idag ska det köpas innerdörrar. Sedan ska vi följa Jimmy på hans besiktning och sedan så ska vi på studentfika i Buddbyn. När vi klarat av alla sociala event så ska vi väl hem till vårat lilla hus och fortsätta spackla och slipa.
 
De här dörrarna ska vi köpa på Byggmax idag
Vit dörr 4 speglar - 110190 - Herrgård, 90x210

Igår invigde vi bastun jag ,Mats och Jimmy. Sedan kollade jag och Mats den här nya filmen
"Vi hade i alla fall tur med vädret igen"Jag gjorde mitt bästa för att försöka få Mats att kolla den första innan vi kollade den här. Jag hade till och med fixat fram den men han vägrade, sa att gamla filmer det kan han klara sig utan. Jajja den nya var faktiskt rolig det måste jag säga. Lite fånig men helt klart sevärd, då igen speciellt om man sett den första "Vi hade i alla fall tur med vädret"
Vi hade i alla fall tur med med vädret - DVD - Film Vi hade i alla fall tur med med vädret - igen - DVD - Film Roligt med samma skådespelare.
I helgen är det farmen. Lördag närmare bestämt. Jag vill så det värker men tiden finns inte riktigt så att det räcker till allt. Men men  den som lever får se. Fan att Fia ska hålla på vara gravid mitt i sommaren, det här var dålig planering. Denna sommar kommer inte att bli sig lik. Jag är väldigt mycket av en vaneperson och eftersom att hon stått där vid mig i 23 år så har vi ju hunnit göra oss ett par traditioner och de rör ju inte minst sommaren. jajja det mesta ska nog gå att utföra ändå.

Nu kom Mats ut från duschen så nu ska vi skynda oss mot Boden innan Luleå men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

 

Huggorm

Latet anguis in herba.
Det ligger en orm i gräset. (Vergilius, Eclogae)

Nu är vi på plats i huset. Hur mycket vi har fått i ordning var ju en annan femma. Jag gör mitt bästa för att samsas med alla spindlar och myror. Det går ganska bra men jag tycker dom tar lite väl mycket plats. Dagen innan vi flyttade in så ringlade det även förbi en huggorm nedanför bron. Den fick sätta livet till och befinner sig numer i våran soptunna. Svanar finns det också gott om. Dom låter väldigt underligt, speciellt på natten. då skriker dom. Ibland låter det nästan som bejbisar som skriker nere vid fjärden.

Ja, vad kan man annars säga. Både roliga och tråkiga saker har hänt den sista tiden så allt är väl i sin ordning.
Nu ska jag åka in mot stan men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

RSS 2.0