En släng av ångest

Sat sapienti
Nog för den kloke

Nu står våfflan i verkstaden här på kontoret och håller på att få sig en ordentlig rundsmörjning. Det kan behövas. Jag törs inte riktigt säga vad det är för slags ingrepp den blir utsatt för, bilar är inte mitt starka ämne men det var visst något kol som skulle bytas, kablar som skulle lagas, olja som skulle bytas och antra små ärenden som den behövde få uträttat.
 Nu jäklar blir den som ny, gamla Bettan.

Själv sitter jag på kontoret och har fått en massa bokföring gjord i väntan på att bilen ska bli klar. Jag hade tänkt åka till Ängesbyn och hälsa på Fia men det tog avsevärt längre tid här än vad jag hade trott här, så vi får väl se om jag hinner. Hera är inlämnad på djursjukhuset idag och ska ju hämtas ut om säkert inte allt för länge. Jajja veckan har ju bara börjat så nog finns det tid. Barnvagnen som de beställt hade kommit igår så man måste ju åka dit och ta sig en titt på den.

Jag pratade med Mini idag och hon är äntligen på väg hem. Hemresan är bokad så nu får man snart se henne igen. Det ska bli helt underbart kul. Jag har verkligen saknat henne. På fredag skulle hon hoppa fallskärm från någon opålitlig liten flygmaskin på alldeles för hög höjd. Hon har även lärt sig att surfa, dyka och segla där borta i Australien. Snacka om att ta vara på varenda sekund av sin dyrbara tid. Man får nästan en släng av ångest när man jämför sitt eget med hennes liv.
Jag&Mini
Nu ska jag springa ner till garaget och se om pärlan är klar så vi kan åka och äta lunch. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Vissa viktiga säkerhetskrav

Vixit, dum vixit, laetus
Han levde glad så länge han levde.

Har just sett "Ballar av stål" på kanal5! Det är enligt mig helt klart det bästa svensk tv har åstadkommit. Riktigt vågat och riktigt underhållande. Jag kommer inte att missa ett avsnitt!

Idag har jag varit ledig och umgåtts med Toby. Först var vi hos hans mamma och tittade på det nya tillskottet i flocken. En sexmånaders liten chihuahuakille på lite dryga 800g. "Ludde"


Sedan har vi spenderat kvällen i Boden. Kollat film och ätit middag. Latheten satte i, så det blev frasses istället för den planerade hemlagade middagen. Vi kom idag även fram till att min bil ej verkar uppfylla vissa viktiga säkerhetskrav. Tex så flyger bältet av om man nyser. Toby nös två gånger under bilfärden och i båda fallen så lossnade bältet. Blinkar man så blinkar laddningslampan och när man bromsar så lyser oljelampan rött. Där fattas inga fel. Jajaj den är ju billig i drift om inte annat. Man får ju allt som oftast det man betalar för så som någon större överraskning kom väl dessa egenheter ej. Det är för mig bara en gåta hur ända in i glödheta den kärran tog sig igenom besiktningen utan anmärkningar.

Mats som skulle ha uppehållit sig i Umeå till sent i veckan fick ändrade planer och är hemma i Boden redan ikväll. Jag vet inte vad som gjort att herrarna ändrat sina planer men ingen är väl gladare än jag. Ja det ska väl vara Lok i så fall. Han blev helt till sig av lycka när husse stämplade in.

Nä, här sitter jag. Dags att göra lite nytta innan det är dags att inta ryggläge men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Det ska han få f*n för

Quod scripsi, scripsi
Vad jag har skrivit, har jag skrivit. (Joh. 19:22)

Denna kväll blev inte som planerat. Jag hade ju tänkt mig till Luleå men det hela slutade på soffan. Har känt mig smårisig hela dagen och efter att vi hade varit på kalas i Ängesbyn så var soffan mer lockande än något annat. Jag har dock på känn att både Luleå och krogen står kvar, så ingen skada skedd antar jag. Nu kom Mats just in genom dörren efter att ha spenderat sin kväll i Buddbyn med sin älskarinna (Jeepen) Jag är gårdagens matrial och nu mera nr 2 i hans liv. Jaja det ska han nog få f*n för förr eller senare.

Jag kollade "Ballar av stål" tidigare och vill verkligen rekomendera alla som inte sett detta att bänka sig framför tvn och slå på kanal 5 kl: 21.55 på måndagkväll. Om inte annat bra magträning, har skrattat så jag blev blå.
5 

För morgondagen har vi inga planer. Mats föreslog att vi skulle åka till Luleå och hälsa på Jessica och Markus. Vi får väl se vad som händer.

Jajja nu ska jag välja någon film som vi kan se innan Mats gör det, för då blir det ofta och alltid fel. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

De e fredag vi ska parta, har du öppnare så kan kalaset starta...

Ex officio
På ämbetets vägnar.

Jag undrar ibland om jag inte kvalificerar mig för ett demensboende. Detta talar jag naturligtvis tyst om i vanliga fall. Jag är ju rädd att även någon annan ska upptäcka detta och eskortera mig. Men nog är det de mest underliga saker som jag glömmer, virrar bort och blandar ihop.

Klockan är 08.19, jag väntar fortfarande på det där guldet som morgonstunden ska frambringa. I väntan på det har jag bäddat, tvättat och tagit reda på gårdagens tvätt. Men nu får jag nog ge upp väntandet för denna morgon annars blir jag sen till jobbet.
För en timme sedan ringde det på dörren, Lok gillade inte detta eftersom att han är en mycket morgontrött hund. Men han såg ju allvaret i saken och vinglade plikttroget iväg till dörren där han fick fram några märkliga läten, en blandning av morrningar, gäspningar, gnäll och skall. Det var hyresvärden som var och samlade in nycklar för en kommande ventilationskontroll i lägenheterna. Efter utfört arbete så återgick Locki Poo till det han gör bäst denna tiden på dygnet. Han ligger helt avslagen med pipen under huvudet. Ja det är väl bäst att han vilar sig ordentligt för idag ska han minsann på café.

Theresa föreslog ju som jag tidigare nämnde att jag skulle följa med ut i Luleå i morgonkväll. Jag börjar bli mer och mer sugen på detta. Jag måste bara försäkra mig om att min make hämtar hem mig. Men det ska nog inte vara något större problem har jag på känn.

Theresa&Jag


Det är ju fredag och dags för ett skratt. Jimmys mer och mindre genomtänkta uttalanden lyser fortfarande med sin frånvaro, så de roliga historierna får fortsätta vikariera i hans ställe. Denna fick jag av Cilla.

Doktorn sa: 'Sven, den goda nyheten är att jag kan bota din
huvudvärk.

Den dåliga är att för det krävs det att vi måste kastrera dig.
Du har ett ovanligt symptom, som gör att dina testiklar trycker mot din
ryggrad, och det gör att du får denna hemska huvudvärk.

Den enda lösningen för att minska på trycket är att ta bort dina testiklar.'
Sven blev chockad och ledsen.

Han undrade om han hade något kvar att leva för.

Det fanns inget val, han var tvungen att lägga sig
under kniven.

När han senare lämnade sjukhuset, var det utan huvudvärk,
för första gången på 20 år, men han kände det som att en viktig del av
honom själv saknades.

Men när han gick där, nerför gatan, upptäckte han att han kände sig som en
helt annan människa.


Han kunde börja ett helt nytt liv, starta om.
Han fick syn på ett skrädderi och tänkte: 'Det är vad jag behöver, en ny kostym!'
Han gick in i affären och sa till expediten: 'Jag behöver en kostym:'
Den gamle skräddaren tittade på honom och sa: 'Får se...Storlek 52 blir nog bra...'
Sven skrattade och sa: 'Det är rätt, hur kunde du veta det?'
'60 år i yrket...' svarade skräddaren.
Sven provade kostymen och den satt perfekt.
När Sven stod och betraktade sig i spegeln frågade skräddaren:
'Hur skulle det vara med en passande skjorta till?'
Sven tänkte efter en liten stund och svarade: 'Visst!'
Skräddaren betraktade Sven en kort stund och sa sedan:
'Storlek 40/41.'
Sven blev förvånad och sa: 'Det stämmer, hur kunde du.?'
'60 år i yrket...' svarade skräddaren.
Sven provade skjortan och den var helt perfekt.
Sven gick nöjd runt i affären och skräddaren frågade: 'Vad sägs om ett par snygga kalsonger?'
Sven tänkte efter en sekund och sa: 'Ja, varför inte?'
Skräddaren tittade lite på Sven och sa: 'Storlek medium blir det då...'
'Ha ha,' skrattade Sven, 'Nu fick jag dig! Jag har haft
storlek extra small sedan jag var 18 år!'
Skräddaren skakade på huvudet och sa: 'Du kan inte ha storlek
extra small, det skulle pressa dina testiklar upp mot ryggraden och du
skulle få en helvetes huvudvärk...

Nu ska jag byta om och åka ner till kontoret. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Min sämre hälft

Esse, non videri
Att vara, icke att synas.

Storstädningen på kontoret är inledd. Kände att jag behövde en taktikvila från skurmoppen, trasor och diverse kemiska preparat. Jag var nyss ut och tömde pappersinsamlingen. Sopbilen var just här och då kom "sopgubben" ut ur bilen med sin lilla hund så den och Lok fick leka lite. En jättesöt Yorkshireterrier, jämngammal med Lok.

Igår var jag på middag hos Toby , det blev som utlovat tacos. Sedan kollade vi bara lite tv och tog det lugnt. Innan det så var jag ut till Ängesyn och grattade Micke och fick lite tårta, eller inte så lite förresten.

I morgon ska vi på hundcaféet på Bergnäset. Jag tror jag ska förse både mig och Lok med en dos lugnande innan så det inte går åt skogen. 

Undra vad man skulle ha hittat på i helgen. På lördag ska vi till Ängesbyn på kalas. Micke igen, han är en firad man. Sedan ville visst Theresa att jag skulle följa med henne och göra stan osäker på kvällen. Det skulle faktiskt vara kul men hur ska man hinna med allt kan man ju undra. Men tid för Luleå har man väl alltid. 
Annars blir det väl bara mys, film och andra upptåg med min sämre hälft.


Nä, nu är det dags att fatta nya grepp om städredskapen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
 

Sluten psykiatrisk vård efter cafébesök

Respice post te, mortalem te esse memento.
Se dig omkring, minns att du är dödlig.

Jag överlevde natten. Det känns ganska bra. Undra vad man ska göra idag då, första dagen på resten av sitt liv. Undra om man verkligen skulle förpesta tillvaron med arbete. Ja, man måste väl ge sig iväg och göra sig förtjänt av dollarna som borde ha ramlat in på kontot kring 00.00 i natt. De får man förövrigt inte se mycket av denna månad. Nej, det är BEAB - Bodens Energi som får kalasa som gamar på mitt lilla levebröd.

Efter att ha fått det nödvändiga och obligatoriska arbetet uträttat så ska jag åka ut till Bergnäset och hälsa på Toby. Vi ska laga lite mat och grejja på. Ikväll är det ju Greys Anatomy också. Vilket man inte skulle missa under pistolhot. Mats skulle nog mellanlanda hemma ikväll lät det som, för att sedan fortsätta ner till Umeå. På fredag ska jag med Toby, Fia och ev Malin på hundcafé. Det var visst något nyöppnat ställe i Luleå så då ska vi dit och kolla in stället så Toby kan blogga om det. Det ska bli trevligt. Vet bara inte om mitt psyke klarar av att gå på café med Lok. Han är en liten illbatting och så fort det är andra hundar i närheten så går han helt in för att få in sin matte på psyket. Men nog ska det väl gå bra. Du känner inte för att följa Schessica?

Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday dear Micke happy birthday to you!
Micke 26 år idag

Nu ska jag ta en dusch och hasta iväg till Luleå men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

är det här början på slutet?

No possomus
Vi kunna icke. (Pius IX)

Denna dagen hade en risig början men fick en trevlig fortsättning och slut. Jag åkte in på Elgiganten med telefonen det första jag gjorde när jag vaknade och där blev jag så illa bemött att jag kokade av ilska när jag lämnade butiken. Nu är den efter många om och men inskickad igen. Så nu är det väl ett par tre veckor till utan den.
Jag har även hunnit vara på kontoret och arbeta en aning och sedan har åkte jag till Boden och träffade Fia, vi kollade på lite glasögon till mig och sedan åkte vi till Ängesbyn och slingade hennes hår. Därifrån kom jag nyss och nu är det väl som dags att börja tänka på refrängen.

Jag har fått en blodpropp i handen ikväll. Jag är lagd långt åt det hypokondriska hållet så jag har vart i upplösningstilstånd men jag har nu börjat inse att jag nog får leva vidare även denna gången. Men vad ska detta betyda nu då? Blodpropp, jag är 23 år! Är det här början på slutet? Kommer jag bli tvungen att byta ut bregottet mot becel nu?

Maybe you can take a little piece of my pain.
Maybe you can make it all feel the same.
Maybe you can burn this night in my brain.
Maybe you can find some else's blame
For all this pain...
Maybe, maybe


"Everlast"

Nä om man skulle göra allvar av planerna på att träffa John Blund. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Kurs hos Jesus

Corruptissima re publica plurimae leges.
Ju mer korrupt staten är, desto fler är lagarna. (Tacitus)

Tisdag och underbart väder. Våren är här. Tydligen också för att stanna. Jag vaknade nyss, tog mig en liten sovmorgon i vanlig ordning. Nu ska jag kasta mig i duschen och sedan åka iväg till kontoret. Men först ska jag åka till Elgiganten och ornda det här med telefonen. Så jälka typiskt bara, då måste man ju dras med en gammalrackel telefon igen. Säkert två veckor till, det varkar vara minimum för att få något åtgärdat där.

I morgon är jag bjuden på middag hos Toby. Det skulle visst bli Tacos. Mmmm gott gott... Ikväll vette tusan vad man skulle ha hittat på. Kanske man skulle åka och hälsa på mamma lite. Eller så tar man tag i den där ordentliga vårstädningen som man funderat på så läge. Men Mats skulle nog bli hemskt beviken om han inte fick delta i detta projekt, så det är nog bäst att jag väntar tills han är hemma igen. Moahahaha

I morgon fyller Micke år, 26 närmare bestämt och på lördag är det kalas i byn med anledning av detta. Fia gör nämligen nordens godaste smörgåstårta så det ser vi alla fram emot. På förmiddagen hade vi tänkt åka ut till Hindersön med mamma och äta brunch på Jopikgården. Man får passa på innan man behöver gå kurs hos Jesus för att ta sig till Ön.

Nä, duschen som sagt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

F*n så mycket bättre det.

Longum iter est per praecepta, breve et efficax per exempla.
Vägen görs lång genom regler, kort och effektiv genom exempel. (Seneca Philosophus, Epistulae)

Idag fick jag två glada nyheter. Först fick jag ett sms från Elgiganten där det stod att min telefon var klar och redo att hämtas ut. Sedan ringde jag Webbhallen för att fråga hur lagningen av min digitalkamera går. Dom sa att den hade skickats till mig i fredags så den borde ju vara här vilken dag som helst nu. HP hade tydligen bytt ut den helt och hållet, så det blir en helt ny kamera jag blir ägare av. Inte illa. Jag åkte till Luleå och hämtade ut telefonen men jag ska åka dit i morgon igen och höra om det skulle gå att få den i samma skick som den var när jag lämnade in den istället för det var då f*n så mycket bättre det. Displayen är helt pajj nu och man ser inte vad det står alls. Det var då inte det mista fel på displayen när jag lämnade in den om jag nu inte missminner mig helt.
 
Ikväll har jag vart hos Fia och Micke. Vi började med att åka till stan och fixa med litre grejer, vi tog även hem lite mat från max, ja när vi ändå var i stan. *host* Sedan har vi färgat ögonbryn och fransar. Micke betackade sig dock från dessa aktiviteter. Idag är Fia i 17e veckan. Grattis lilla bejbisen. Undra vad h*n kommer att bli för en liten person. H*n kommer då att ha ett sjuhelvetes temperament, i alla fall om h*n släktar på sin mor.

Nä nu är det hög tid för taktikvila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Snjerak

Luceat lux vestra
Låt ditt ljus skina

Nu är vi hemma i Boden igen. Det är på något sätt alltid skönt att komma hem, oavsett hur trevligt man än haft och hur gärna man än önskat att man kunnat stanna någon dag till. Ikväll blir det som vanligt Beck på TV4. Wipeout går ju klockan 20.00 på 5an, det måste man nog också kolla in lite. Jag har sett snuttar ur det tidigare och han är ju så j*vla kul Herngren så man håller ju på att smälla av.

I morgon blir det Luleå och kontoret. Mats åker uppåt landet på jobb och senare i veckan skulle dom visst ner till Umeå igen. Något hade krånglat förra veckan så de hann inte klart det som skulle göras. Så i veckan är jag återigen gräsänka. Hur trist det än må kännas varje gång han åker så brukar det ändå gå ganska bra. Jag tror det är nyttigt att få lite ensamtid. Speciellt för mig som är en renodlad ensamvarg. Jag skulle nog få svårt för en flockmedlem på heltid. Lok hänger ju alltid med förstås men det kan ju inte räknas. Han ställer inga avgörande krav och gör inga anspråk på chefsposten.

Nu blir vi hemma tre helger innan det är dags för påsk och Kvikkjokk igen, om jag nu inte har räknat helt tokigt. Det ska bli skönt att få vara hemma lite också, vi har som varit bortresta varje helg i snart en månad nu. "Borta bra men hemma bäst" Han var inte helt ute och cyklade, skaparen av detta ordspråk.

Idag innan vi åkte ner mot Boden så åkte vi upp på mot Snjerak och åt lunch, sedan åkte vi en sväng och kollade där dom ska bygga den nya masten. Nu jäklar ska det  bli mobilteckning på kalfjället. Inte illa pinkat det inte. Då kan man sitta där på varsin fjälltopp och chatta.

Det blev en del bilder tagna även idag. Det är något fel på Mats kamera, varav den svarta fläcken som förekommer på alla bilder.Nu ska jag gå och fixa och trixa med lite grejer innan det är dags för Beck men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Nyckelpigan

Pia desideria
Fromma önskningar.

Solen har vaknat även idag. Jag med för den delen, nästan i alla fall. Igår kväll spelade vi yatzy ute i Ulfs stuga och man satt som hela tiden och tittade på klockan för att se om det inte snart var så pass sent att man kunde få gå och lägga sig. Vid 22.00 small vi av. Jag vaknade för en stund sedan, gick ut och tog min morgonrök. Sedan myste jag ner mig i soffan, vart Mats kom och fick syn på mig. "Men lillan, har du lagt dig nu igen? Du är som en liten nyckelpiga som ramlar på rygg hela tiden och inte kan komma upp"

Idag ska vi åka upp på Snjerak och gräva ner oss i någon lägrop. Jag, Mats och Lok i alla fall. JanE och Ulf skulle nog ge sig ut på en längre sväng, ja så lät det då igår men vi får väl se hur dom gör. Jajja nu ska jag packa matsäck innan Mats har hunnit packa klart allt där ute. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Västerfjäll

Sub spaecie aeternitatis
Under evighetens synvinkel. (Spinoza)

Idag bar det av mot Västerfjäll. Strålande sol och mild temperatur. När vi började komma uppåt fjället så såg vi att ett oväder var på väg att dra in över oss. Väderomslagen här uppe kan vara overkligt snabba. Man står under klarblå himmel där solen strålar ihärdigt, så ser man ovädret komma som en bisvärm, i samma hastighet och inom loppet av några minuter så är man mitt inne i det. Alla spår är ett minne blott och man ser bara ett par meter framför sig, sedan efter en kvart kan det vara klar himmel och strålande solsken igen. Naturen är mäktig.

Lok har gjort illa sin lilla tass och blöder ganska illa. Vi ska gå över till grannen och se om dom har någon tratt som vi skulle kunna få låna över natten, så får vi väl försöka tvätta rent och hålla det fint så gott det går tills vi kommer hem. Man skulle egentligen alltid ha med sig ett litet survivingkit till honom när man åker bort. Man vet ju aldrig när olyckan kan vara framme.

Om en stund ska vi åka upp till Turiststation, de har visst hängt upp en tavla där från då vi gifte oss. Spännande spännande. Ikväll blir det nog Yatzy ute hos Ulf och JanE, känner att det där med Monopol inte var någon brådska att repetera.

LOK  


MatpausElden är på väg till Kina och Ulf undrar hur j*vla rökt den där rökta
korven han köpte egentligen var.


Jag i väntan på mat

Mina fina killar

skotertur
JanE, Jag och UlfNä nu ska jag kila ut till stugan och se vad killarna har för sig. Börjar väl vara hög tid att koka ihop någon slags middag också. Men innan det ska jag minsann ta ett varmt och härligt skumbad. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Monopol i Kvikkjokk

Stultorum incurata pudor malus ulcera celat.
Dåren döljer av skam sina sår som därför ej läkas (Horatius)

Nu är vi klara med frukostbestyren. Ulf och JanE kom just över på kaffe. Nu sitter vi här och planerar vart vi ska ge oss ut idag. Kanske Snjerak, kanske Tarra. Vi får se vart vindarna bär. Himlen är klarblå och solen skiner. Allt ser lovande ut och jag ser fram emot en underbar dag i fjällvärldens vackra natur.

Vi kom upp rätt  sent igår så middag åt vi vid 22.00 Sedan blev det Monopol i lillstugan. Med Uffe, JanE och hundarna så klart.

lillstugaNä, nu tror jag att det börjar vara dags att klä på sig. Jag återkommer senare men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Den nakna sanningen

Nude veritas
Den nakna sanningen. (Horatius)

Jaha, jag sitter ännu och väntar på att få komma iväg någon gång. Sedan jag skrev sist så har vi hunnit vara på Panelen och ätit lunch, sedan har vi vart på Müllers och tittat hur det går för dom med de nya firmabilarna. De ska hämtas idag, det är även det som vi tydligen måååååste vänta på innan vi åker. För det är ju en ren omöjlighet att vänta till på måndag med att pilla och prova dom *suck* Karlar kan verkligen vara så j*vla omständiga när det kommer till bilar och andra motordrivna mackapärer.

Lok vandrar oroligt fram och tillbaka i lägenheten. Han vet att något är på gång och är väldigt mån om att inte bli glömd. Så att slappna av är nu inte ett alternativ. Med all rätt får man väl säga. Att åtminstone husses minne inte är att lita på har han nog allt fått lära sig. Det hör inte alls till ovanligheterna att Bogge får ringa och fråga om Mats inte ska ha sin hund när han har åkt därifrån. För då står Lok kvar på gården och tittar. En annan sak som talar för detta var en gång när Mats skulle ha med sig Lok till kontoret en dag. Robert kom till kontoret samtidigt så de blev stående utanför bilen och pratade en stund. När Mats öppnar bagageluckan för att släppa ut hunden så är kofferten tom. "Men, SATAN! vart är hunden!?" utbrister Mats förtvivlat. "Men du släppte ju nyss ut honom" kontrar Robert. Lok struttar runt ute bland containrarna. De fortsätter att prata och går sedan in och börjar jobba. Cirka en halvtimme senare kommer Lok springande upp för trappen glad i hågen. "Men vart tusan kom hunden ifrån!?" Jo, då har Mats glömt honom ute och sedan har han smitit in när någon från företaget på våningen under öppnat dörren och kutat genom första våningen och upp till oss. (Mats har inte med sig Lok så ofta nu mer)

Jag har ju som sagt ingen "Jimmys fredagsdilemma" att bjuda på, så det får bli en rolig historia istället.

En ung kille från en by i Norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb.
Chefen för köpcentret undrar: 'Har du någon säljerfarenhet?'
Killen svarar: 'Nååå, jooo... No ha ja jobba som säljare hemma i skogarna.'

Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt bestämde han sig för att anställa honom.
'Du kan börja imorgon bitti' sa han till killen.
'Jag kommer ner efter vi har stängt imorgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag.'


Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.

'Hur många affärer gjorde du idag?' frågade chefen.
Killen svarade: 'En.'
Då blev chefen lite fundersam och sade 'Bara en!?
Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag.
'Hur mycket pengar rörde sig affären om?'
Killen svarade: '1 911 138 kr'

Chefen blev mycket överraskad och sade: '1 911 138 kr!!!
Vad sålde du då till honom?'
Killen svarade: 'Först såld ja en liten metkrok. Sedan såld ja en mellanstor metkrok.
Därefter såld ja en stor metkrok. Sen blev de ett metspö.
När ja sen fråga vars någerscht han sku fiisk svara han att han sku ååk ner till kusten.
Då sa jag att han sku behööv en båt, så vi gick ner till
båtavdelningen.
Jag såld han den stora Baylinern med dubbla motorer.
Sen visa det sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så ja to med han till bilavdelningen och sålde honom den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen.'

Chefen, som nu var i chocktillstånd sade... 'Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja på honom en båt och en bil???!!!'

Då svarade killen glatt:
'Nej, nej! Han kom in å skulle kööp tamponger ti sin fru, och då sa ja att han liik gärna kund ååk och fiisk, eftersom helgen ändå va förstörd... 
 

Jajja nu ska jag gå och se vad mina killar gör men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Locki Poo

Omnium rerum principia parva sunt.
Allting är litet i början. (Cicero)

Idag var ju tanken att vi skulle komma oss iväg upp till Kvikkjokk i god tid men är man gift med Mats så får man ju börja inse att sådana planer sällan håller. Större tidsoptimist får man ju leta efter! Jajja någon gång under dagen ska vi väl komma oss iväg. Undra vad man skulle ha hittat på nu då. Mats är i Luleå och låtsas vara viktig och jag sitter här hemma. Jag har fakturerat lite och har väl även lite kvar med det tar ju inte hela dagen.

Igår åkte jag till Fia och var där hela kvällen. Vi kollade sällskapsresan och hämtade hem mat från Persön. Lilla Hera är tapper med sitt gips det måste man då säga. Hon hade fått nya tuggben igår och se var visst intressantare att gnaga på än gipset. Tur det.

Jag har funderat och funderat över vad jag ska bjuda på som "Jimmys fredagsdilemma" men jag tror att lagret av hans bravader även det börjar sina. Jag tror vi helt enkelt får byta ut honom mot pappa nu, för då har jag som sagt en fredagshistoria för minst ett år framöver. Kanske kör igång nästa fredag.

Jajja nu ska jag gå en prommis med Locki Poo men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Någon som sett min fantasi?

Lupus in fabula
Vargen i sagan (Terentius, Adelphoe)

I morse var jag och hämtade upp koftan, det passade perfekt och var jättemysig. Jag minns inte när jag senast hade en "hembakad" kofta. Nu sitter jag på kontoret och grejar på lite. Bara jag och Bogge här nu, de andra är i Umeå på jobb men borde väl börja vara på väg hemåt nu snart tycker jag. Nu ringde då precis Jimmy och gav mig i uppdrag att åka förbi Yamahacenter på vägen hem och hämta upp hans handskydd eller vad det nu var......

Jag tror jag åker ut till Ängesbyn i afton och hänger gäng med Fia ett tag, vi åker ju till Kvikkjokk i morgon och då kommer vi ju inte att ses på minst TRE hela dagar ;oP

F*n va fantasin höll sig på avstånd idag. Jajja så kan det vara. Nu ska jag gå någon annanstans och vara tråkig där istället men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

En sista hand

Vox populi, vox Dei
Folkets röst

Husvisningen gick bra, huset var bra om inte bättre än vad man fick för sig från bilderna. Men budcirkusen var i full gång och det kändes som att det började dra iväg längre än vad det var värt men vi får väl se. Det finns ju ett par andra hus till salu också här i världen.

Idag ska jag som sagt på 80-årskalas, det är min "farfar" som har den äran idag. Innan det hade jag tänkt åka och sätta mig på kontoret ett tag, det finns en hel del att göra där så det ska bli skönt att få lite bortgjort innan helgen, då bär det nämligen av till Kvikkjokk. Mats åkte ner till Umeå i morse och kommer hem i mogronkväll igen. Igår fick jag efter många om och men klippa Mats, jag har gjort det en gång för många år sedan men då lyckades jag skapa en slags liten rulltrappa till kinderäggsfigurer av hans bakhuvud och sedan den dagen har jag varit bannlyst från hans frisyr men igår gav han som sagt med sig och blev jättenöjd =) Så nu har jag nog fri tillgång till hans fjun tror jag. Är ju perfekt om man kan vässa bulan på hemmaplan, där sparar man en slant. Vi fick på tal om slantar en elräkning på 9644:- på två månader igår. Kul kul.... 

En kompis mamma har stickat en Lusekofta till mig och den ska jag och hämta upp det första jag gör när jag vaknar i morgon. Som jag har längtat. Perfekt timing nu också när det börjar bli så pass varmt att man kan gå i tröja ute.

lusekofta 
Fin va?

Det är ju tydligen långklänning som gäller i sommar. En sådan måste vi investera i. Jag gillar de här skarpt.


 Ellos 899:-

HM s hm 
H&M 398:-                                             H&M 198:-

 Halens 899:-

Idag har jag städat och donat på som bara den. Även det tycker jag är så skönt att få bortgjort innan man åker iväg, inget kul alls att komma hem till ett stökigt och skitigt hem. Det är ju inte det man vill börja med det första man gör. Nej då vill man slänga sig på soffan och se söndagens Beckfilm.

Jag fick en rolig grej på mailen igår. Enjoy

"Frågesport för blondiner"

1. Hur länge  varade 100-åriga kriget?
- 116 år
- 99 år
- 100 år
- 150  år 

Blondinen  använder sin rätt att hoppa över frågan  

2. I vilketland uppfanns  Panama-hatten?
- Brasilien
- Chile
- Panama
-  Equador 

Blondinen tar  publiken till hjälp  

3. I vilken  månad firar ryssarna oktober-revolutionen
?
- Januari
-  September
- Oktober
- November 

Blondinen  ringer en vän.  

4. Vad hette  George IV?
- Albert
- George
- Manuel
-  Jonas 

Blondinen söker  efter rätt svar på internet.  

5. Från vilket  djur har Kanarieöarna fått sitt namn
?
- Kanariefågeln
-  Kängurun
- Råttan
- Sälen  

Blondinen åker  ur tävlingen.  
PS. Om du  har  småflinat  lite  när du har läst detta,  titta på svaren här nedan: 1. 100 åriga  kriget höll på i 116 år (1337-1453).
2. Panama-hatten uppfanns i  Equador.
3. Oktober-revolutionen firas i november.
4. Kung  George IV hette Albert.
5. Kanarieöarna har fått sitt namn efter  sälen. Canaria betyder på latin
'sälarnas ö'  (havshund).  
Alltså, hur många  rätt hade du??
OJ  då!!!!

Nä, nu ska jag lägga en sista hand på städningen och sedan bär det av mot Luleå men men ta re lugnt och glr inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

H*n gillar hamburgare

Naturalia non sunt turpia
Naturligheter är inte skamliga.

Idag ska vi på husvisning i Luleå. Gud vad spännande, det är verkligen mina drömmars hus, men jag önskar nästan i hemlighet att vi inte ska gilla det. Känns så stort så att jag blir nervös och vill backa. Jag gör inte mycket frivilligt för att samla vuxenpoäng. Nä, detta hus är verkligen allt jag drömmer om. Men vi får som sagt se. Precis lika bra som det är på bilderna vet man ju att det sällan och aldrig är. Jag får helt enkelt återkomma med en lägesrapport om saken vid ett senare tillfälle.

Igår efter kontoret så åkte jag som planerat till Ängesbyn där jag hade den stora turen att komma mitt i lunchbestyren. Jag blev kvar där till sena kvällen. Det var mycket ätande. Fia är som bekant gravid och har för första gången någonsin större matintresse än vad jag har. Men jag är ju inte den som bangar för något gott. Först blev det att åka till Persön för att köpa glass och sedan var det max som hägrade frammåt kvällen. Det var ju lite av en cirkus varje gång vi skulle iväg. Alla hundarna in i bilen, en med gips.. "Hade förövrigt gett sig tusan på att skiten skulle bort" så henne kunde man inte släppa med blicken för en sekund. Så det var stor dobermannvalp i knät i framsätet som gällde.

Vi läste i en bok om att vänta barn, eller det var väl mer jag än vi som läste, kollade även en del på nätet... "familjeliv.se" Hade ju en massa bra grejer skulle det visa sig. Fias bejbis är ju 11 cm, den har huvud, armar, ben.. ja allt. om två veckor börjar den få naglar och reagera mot ljus. om fyra veckor så börjar den få hår och höra ljud. Det är så häftigt att det växen en liten människa i hennes mage. H*n gillar hamburgare också, men inte päron och kebab. Det lämnar h*n tillbaka.

ultraljud (Inte Fias)

Nä, nu ska jag fortsätta med lönerna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Dynghög

Genus irritabile vatum
Skaldernas retliga släkte. (Horatius)

Jaha, måndag och  ny vecka igen. Jag vet att jag har varit och touchat det här ämnet förut men nu är jag här igen. Går inte tiden lite väl fort? Jag tyckte nyss att det var fredag och vi satt i bilen på väg den långa vägen ner till Övik och jag kommer ihåg att jag tänkte, Nu ska vi vara i Övik en hel lång helg. Vad kul det ska bli. Men jag tycker knappt vi hann börja ha roligt innan vi åter satt efter E4an med bilen vänd åt det andra hållet. Lungt, stopp, stanna! Nu tar vi det en gång till fast lite långsammare. Igår var det lunch ute på Hornön, även Mats mormor och morfar var på plats för tillställningen. Det är som kul att hinna träffa dem lite när man väl är ner och jag vet att det betyder mycket för Mats.

Nu sitter vi på kontoret. Mats försökte härja igång mig i morse och sa att han skulle åka till Buddbyn och byta bil och sedan komma tillbaka och hämta mig så då skulle jag minsann se till att vara klar. "Jajjamen" lovade jag. Jag slöt ögonen en sekund och sedan upprepade han samma irriterande j*vla fråga "Är du vaken nu då" ? Jajjamen lovade jag dyrt igen. Skillnaden var att han nu redan hade varit i Buddbyn och var tillbaka. *Tusan* Tagen på bar gärning. Han gick ut till bilen och Jimmy där som satt och varvade och ringde mig en gång i minuten för att höra sig för om jag aldrig var färdig. Det blev en riktigt stressad start på dagen och jag har kollat upp saken lite men det finns ingen annan att skylla på än mig själv, illa upplagt!

Lok fick bli kvar i Ängesbyn igår. Han hade dessutom kastat sig i en dynghög under skidturen igår så jag kände inga som helst behov av att få hem den lille igår. Här innan lunch någon gång ska jag ta mitt pick och pack och åka ut till Ängesbyn, rasta hunden och sedan hälsa på Fia en sväng. Jag måste ju se hur det är med lilla Hera.

Jajja nu ska jag få lite jobb gjort innan ja ska åka igen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Hoppades att oron var obefogad

Verba volant, littera scripta manet.
Ord flyger bort, det skrivna ordet består

Söndag och första dagen på resten av mitt liv. Även sista dagen på mitt gamla liv som man brukar intala sig varje söndag. För på måndag ska jag börja banta, motionera, äta nyttigt, sluta röka, hålla bättre ordning i hemmet, sluta försova mig, inte ta den där kakan på eftermiddagen, ja listan är lång och startdatumet tycks alltid stå gömt i den dunkla framtiden. Men idag är det söndag och eftermiddagskakan, eftermatenröken och soffliggandet är helt legalt och tillåtet.

Jag sitter på en inglasad veranda ute på Hornön och blickar ut över havet. Solen som vi fått löfte om att få se idag verkar helt ha ändrat sina planer och gömmer sig i tryggt förvar bakom molnen. I eftermiddag bär det av hem till Norrbotten igen. Hunden ska ju också hämtas hem och det vore ju perfekt om man hann hem till Beckfilmen också förstås. Med vidare eftertankte så undrar jag om inte hunden har det bra där han är tills på måndag morgon. På tal om hundar så kände jag en obestämd oro över Fia och Micke igår. Båda hade av telefonerna på eftermiddagen när jag ringe och det är väl i och för sig inget konstigt med det men jag fick ändå för mig att något inte stod rätt till. Hon är ju som bekant gravid så jag hoppades för allt vad jag var värd att min oro skulle visa sig vara obefogad. Sent på kvällen fick jag ett livstecken från deras håll. Fia var okej men deras lilla Hera hade råkat ut för en olycka. En tokbusig, sex månaders liten dobermannvalp. Hon hade rivit upp ena benet ordentligt och slitit av fyra senor. Så nu ska den lilla underbara Hera ha benet gipsat och vara lugn och vila i tio veckor. Det är nog lättare sagt än gjort med en sjövild valp. Lilla stackars Puppy Hera. Sådan otur. När ska det vända?

Inatt var det återigen en liten kisse som projekterade i sängen. Det är två små kissar som huserar här. Simba och Mysan. Syskon, födda och uppvuxna här på Hornön.

simba Simba

Nä, nu ska jag ta mig ut i den härliga våren men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Trampar hål i golvet

Latet anguis in herba.
Det ligger en orm i gräset. (Vergilius, Eclogae)

Var hälsad du store helg. Idag vaknade man 40 mil hemifrån och hade sovit minst lika gott som hemma om inte bättre. Jag vaknade till just när det börjat ljusna av att något puffade mig i knävecken. Jag vände mig hastigt om fullt peppad och redo att ve Lok en avhyvling, han har nämligen börjat ta sig friheter och komma upp i sängen. Men när jag vänt mig om så var det en liten katt som låg och kikade busigt på mig. Jag mindes plötsligt vart jag var och kunde somna om utan några mornliga konfrontationer.

Solen skiner över Hornön idag. Morgonröken var ett nöje till skillnad från hur det har vart hemma den senaste tiden. Solen värmde min rygg och man var inte längre lika motsträvig till att påbörja en ny dag. Nu står Mats och stampar i hallen, Iklädd sin nya North Facejacka. Lena och TBT har ju som jag förut nämnt varit i Kina och igår blev vi överösta med överdådiga presenter. Jag fick en ljusblå Peakjacka, tre par jeans av märkena D&G, Victoria Beckham och Miss Sixty. Alla tre passade som gjutet så lyckan är ju som ni kan förstå fullkomlig.

Jag sitter ju som bekant i sjön vad det gäller kamerainnehav men här är några bilder som vi tog ute på Hornön i somras.

sten

läser

framsidan
Paradiset eller hur?

Nä nu är det bäst att jag gör mig klar så att vi får komma oss iväg innan Mats har trampat hål i hallgolvet. men men te re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Kan man verkligen heta så!?

Magna vis veritatis quae facile se per se ipsa defendat.
Sanningens kraft är stor som lätt kan försvara sig med egen kraft.

Då var det fredag och snart ledigheternas ledighet. Dagen inleddes med vilda diskussioner vid frukostbordet om vad det var för datum. Skinkan gick ut den 13/3 och Mats påstod att det var idag. Jag kunde inte under några som helst omständigheter gå med på detta då jag absolut har för mig att fredag den 13e var något jag oroade mig över förra månaden. Tillslut fick jag ge med mig. Jäkla februari med för få dagar, annars hade det här aldrig hänt! Nu ska vi sitta och åka bil i en herrans massa mil på fredag den 13e!!!! det här bådar inte gott. Jag är oroad.

Revisorn kommer strax, då ska vi ordna med lite akuta grejer och jag hoppas att det går fort för sedan så fort vi är klara så bär det av ner mot Övik. Det ska bli riktigt trevligt för nu var det längesen vi var där. Nyår närmare bestämt.

Igår blev det att hyra film "Rallybrudar" Den var ok men inte så kul som jag var övertygad om att den skulle vara. Men nu har man ju sett den i alla fall och kan släppa det. Nu är det bara "Män som hatar kvinnor" kvar och sedan kan jag slappna av ett tag. Kanske till veckan. Min farfar fyller 80 år på onsdag så då blir det väl fetparty med klackarna i taket. Han är verkligen för jäkla pigg. Cylkar till sitt garage varje dag och kör bil överallt och hela tiden. Inget fel på den gubben. Han kommer leva tills han är 213 år enligt mina beräkningar. Det finns ingen skillnad att prata om sedan han fyllde 70. Jajja nog om detta. Återkommer med lägesrapport efter kalaset.

Jimmys Fredagsdilemma

Detta var för cirka sex år sedan, jag och Mats hade just träffats, vi var på väg upp till Kvikkjokk jag, Mats och Jimmy. I Jokkmokk utbrister Jimmy att bero på ingenting:

Jimmy: Emma, vad heter du i efternamn egentligen?
Jag: Staderius, har du aldrig hört det?
Jimmy: Näää, med R alltså?
Jag: Ja....

Det blir tyst en lång stund innan Jimmy skeptiskt utbrister  "Raderius!, Kan man verkligen heta så!?"

Jag hade svarat ja på frågan med R därför att de flesta vill på stava mitt namn: "Stadelius"

Jimmy

Nu börjar det vara dags för lite niofika men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Tre hål i nacken!?

Laudatur
Må berömmas.

Långpromenaden blev inte på isen utan på torra och säkra land. Runt travet och det närliggande bostadsområdet blev det. Det var skönt det, en timme tror jag vi var borta. Irrade bort oss på vägen hem då jag kom på att vi kunde ta en genväg genom ett villaområde. Idén visade sig vara av den dåliga sorten och hemfärden hade nog blivit kortare om vi gått runt direkt. Men men kanske lär man av sina misstag, det återstår att se.

Nu kom vi precis hem från Gruvberget där vi har varit på skogspromenad med Miss Pjun och hennes hund Luna. Hundarna är trötta och lunga så nu blir det väl att inta soffläge för någon timme framöver. Nu går jag i väntans tider. Mats ringde och meddelade att de var klara i Umeå och var på väg uppåt igen. Så ikväll avslutas min gräsänkeperiod för denna gång. Men framtiden kommer nog att köra en del repriser på den saken vill jag få för mig.

llb

sömnig

rolig

Jag var och läste på Fias blogg idag och där hade jag fått ett hedersutnämnande av inte denna värld. Jag blev så rörd. Min lilla ängel.

"och för att inte tala om emma:hon är min äldsta vän och kommer alltid vara min vän,för det är bara så livet är och vi känner varandra så otroligt bra och ja skulle aldrig vara rädd för att säga precis vad som helst till henne,en bättre vän än så finns inte att få! emma och ja är väldigt olika varandra på många sätt men ändå passar vi utmärkt ihop och funkar bäst när vi har varandra som stöd vad det än gäller i livet.tack för att du är den du är!"

Jag har hittat en lägenhet i Luleå som jag vill flytta till. Vet bara inte riktigt vart jag ska börja i bearbetningen av Mats. Den ligger på Lövskatan i Luleå där jag har bott från senare barndomen tills jag flyttade till Boden för något år sedan. Ett jättelugnt och fint område men ändå nära till stan. Luleå "here I come"

Jag började grubbla lite över uttryck man använde sig av när man var liten tex "Se upp i backen, tre hål i nacken" vad handlar det om!? Får man de där hålen om man inte makar på sig?, samma när någon klappade ihop händerna mitt framför ansiktet på en och om man blinkade så sa dom "Du är rädd för din mamma" Jag hänger inte riktigt med!...
Brorsans äldsta, Lovan har just börjat skolan och fyller sju nu i mars. Hon svarar "Och" på allt man säger åt henne. Är de coola då eller hur ligger det nu egentligen till?  

Jajja nu ska jag infria det där löftet till mig själv om att få lägga mig på sofflocket och filosofera ett tag. Men men ta re lugnt och gör ingenting som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
Bryggde eget hemma i garaget

Parturiunt montes, nascetur ridiculus mus
Bergen är i födslovånda, en löjlig råtta ska födas. (Horatius)

Howdy! Morgonstund har guld i mun säger ju de som vet. Jag vet inte, int för att jag är något proffs med något guld har jag då inte sett röken av. Kanske kommer frammåt lunch eller så måste man vara ännu tidigare ute. Finns ju rätt många morgonpigga människor. Det kanske är först till kvarn som gäller.

Idag måste jag göra klart allt inför mötet med revisorn i morgon. Jag hade ju planerat så stort inför Övikresan, eftersom att Mats är i Umeå och de i princip jobbar dag och natt så har han ju jobbat in fredagen. Jag ringde och meddelade mina storartade planer och sa att vi ställer klockan och kommer oss iväg långt innan tuppen hunnit ha en tanke på att börja gola. Men då undrar han med ett litet flin om jag tänkte ha med revisorn i bilen då och sköta mötet därifrån!? "Visst f*n, det hade jag ju helt och hållet hunnit förtränga". Men tanken var god. Skulle kunna ställa av honom i Umeå, så hade han kunnat ta bussen tillbaka därifrån. Men jag har på känn att han är av en annan åsikt.

När frukosten har landat och lagt sig till rätta så tänte jag ge mig ut på en långpromenad med Locki Poo. Det blir nog in mot staden idag. Man kanske rent av skulle ta bilen in till stan, parkera vid bränna och gå en ordentlig sväng på isen. Det gäller att passa på nu. För till sommarn blir det problematiskt att ta sig en liten hajk där ute mellan strandkanterna. Undra just hur länge han Jesus övade innan han va ute och spatserade på vågorna. Ja, nog kan jag klara mig utan den kunskapen men skulle jag träffa honom så skulle jag defenitivt vara snabb på att fråga hur man bär sig åt för att förvandla vatten till vin. Det finns ju en risk att han helt enkelt bryggde eget hemma i garaget, men den lilla textplatsen i bibeln som fanns kvar hade inte nog med utrymme för en långrandig förklaring.

                vin
   
Nu ska jag leta fram min mobil, har hört att det kommit något mess, men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
gladiatorsandaler

De duobus malis minus est semper eligendum.
Av två onda ting skall man alltid välja det minst onda. (Thomas a Kempis)

Idag när jag marscherade in på Gina för att byta mina örhängen som var trasiga så hade jag behövt skygglappar, det kan jag säga. När Fia och Micke samtidigt stormade in i butiken och Fia började prova kläder så det stod härliga till så kunde jag inte hålla emot längre. Jag slet åt mig ett par jeans som jag stått och smygkikat på ett tag och försvann in i provhytten. Som tur var så passade de inget vidare.

Annars så har det varit jobb för fulla muggar idag. Från tidig morgon till sen kväll. Kan tänkas att det där var en  smärre överdrift men jobb har det vart.

Jag antar att ingen har missat att Stig Larssons triologi har filmatiserats och den första i raden: "Män som hatar kvinnor" går på bio nu. Jag skulle vilja införa lästvång på dessa böcker. Ska ringa regeringen i morgon och kolla om detta är något som gåt att ordna. Innan man ser filmen SKA man läsa boken och speciellt i det här fallet. Läser du inte så skaffa ljudboken! Jag har inte kommit mig iväg på bion ännu. Det är ju ett litet problem då de flesta man känner har gjort det och vill disskutera saken. Jag har fler än en gång fått skrika "Nej, stopp, stanna! Jag har inte sett filmen ännu" Jag väntar nämligen på att min käre make Mats ska "bli sugen" på att gå och se den. och då vet jag av erfarenhet att man kan få vänta till dödagar.

män flickan luftslottet
Jag gillade faktiskt nr2 bäst. Vad tycker ni som läst böckerna?

bio 
Det ska bli spännande att få se filmen. Det känns som att Michael Nyqvist kommer att passa perfekt som "Kalle Blomkvist"  Noomi Rapace som spelar Lisbeth Salander vet jag ingenting om förutom att hon är gift med Ola Rapace, han från Wallander och Tusenbröder. Så det ska som sagt bli riktigt spännande.

Helt ärlig var jag väl förresten inte när jag påstod att det inte hade shoppats idag. Jag beställde ett par gladiatorsandaler och lite smycken från Halens. Räknas det? Känns inte som att det kostar något när man handlar på faktura. Kan vara rätt farligt det där. Man ska verkligen lita på sig själv innan man handlar på kredit.

Svarta gladiatorsandaler och smyckesset från Halens. Skorna finns i brunt också. Så jäkla prisvärt.
skor   249:-
smycken149:-
                                                                                         

Nä, nu börjar det vara hög tid för middag. Undra vad man skulle ha lagat idag. Något med köttfärs ska det i alla fall bli. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Lusläsa

Ad libitum
Efter behag.

Shoppingturen gick faktiskt ganska så bra. Lyckades hålla mig rätt lugn. För säkerhetsskull så gick jag ändast in på Gina! Det var ju leggins jag skulle ha. Kom ut med leggins, en topp och ett par örhängen. Det hade helt enkelt kunnat sluta mycket värre. Plus att jag ser det som helt gratis för jag fick 200:- av Mats farmor idag så man skulle ju kunna låtsas som att denna shoppingrunda aldrig har ägt rum. Men örhängena är det bara att gå tillbaka med i morgon. Det ena saknade "ploppen" där bakom, satt bara en fånig liten gummimit där för att hålla den på plats mot pappskivan de satt på. Jag har ju som sagt ingen som helst kamera att tillgå, så jag tänkte vara lite listig och hämta bilder på kläderna från Ginas hemsida men det var då mer än vad jag klarade av. Jag fick lämna sidan med svansen mellan benen.

Nu ska jag lusläsa nya H&Mkatalogen som väntade på mig i brevlådan när jag kom hem. Vad är det btw för skillnad på brev och postlåda!? Vilken av dom är den gula? Eller är det bara lite hur man känner från dag till dag? Någon med stenkoll som skulle kunna hjälpa mig att lösa detta? Det stör mig lite att inte ha koll på sådana här livsviktiga frågor.

Nä, som sagt... jag får väl återkomma under morgondagen. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Jag ska hjälpa Sverige!

Mater artium necessitas.
Nödvändigheten är konsternas moder.

Efter morgonpromenaden med Lok så gick jag i god tro mot brevlådan för att organisera lite plats för dagens post. Jag lastade högen med 80% reklam i armarna och vinglade mot dörren med bara en gnutta fri sikt över högens överkant. När jag kommit in och börjat sortera de forna träden så hittade jag två anledningar till varför jag skulle ha låtit saken bero. Först det där oranga kuvertet som nästan får mig att dö på fläcken av tråkighet. Jag är inge sugen på att sysselsätta mig en ända minut med att ordna inför min pension. Kankse är att blunda för verkligheten men sån är jag. Man får ju en gnutta ångest över hur man ska lägga upp sitt liv. Nu sparar man en massa pengar för denna dagen, men tänk om domedagen kommer innan det är dags att luta sig tillbaka!, det är ju nästan så att man borde sluta röka. Annars får ju någon annan pengarna. Det känns ju trist, efter allt sparande.
Det andra kuvertet adresserat till mitt namn var från sunderbyns sjukhus. En så vänligt utformad inbjudan till cellprovtagning. Jag kände hur svetten började lacka och den där välbekanta känslan av att vilja hoppa ut genom fönstret gjorde sig påminnd. Men efter att ha överlagt med mig själv om saken så var ju slutsatsen att problemet skulle kvarstå, det var helt enkelt inte mödan värd.

När vi ändå är i sjukhusmiljöerna kom jag att tänkta på min kära vän och barndomskamrat Fia. Hon och Micke ska få en liten till hösten. Jag höll på att sätta colan i halsen och ramla av stolen när hon ringde mig på kontoret och meddelade detta. Jag trodde inte en sekund på nyheten när jag fått samla mig. Hon fick hålla på övertyga mig i flera dagar innan jag gav efter för sanningen. Jag tror det blev för verkligt för mig att hantera. Andra kompisar har och ska få barn och det är ju jätteroligt men när det är Fia så är det inte bara en vän som ska ha barn. Hon står mig så nära så det känns nästan som att det är jag. Hon är min närmaste människa och den enda levande varelse som vet exakt allt om mig. Det här ska bli så stort. Jag är så nervös och pratar om det så mycket så till och med hon blir less. Jag planerar och hittar problem som jag direkt vill lösa. Jag har fått "prata om bejbis förbud" fram till sommaren. Det kommer bli tufft.

vi
Fia och jag, inför 50års festen vi överraskade våra föräldrar med.

Idag hade jag tänkt åka till Luleå och köpa nya jeans och leggins. Gina får det nog bli. Kanske även H&M en sväng. Jag har bestämt mig för att hålla igen denna månad men lönen kliar i fingrarna. Jag måste ju hjälpa Sverige ut krisen. Till helgen ska vi ju till Övik också, och att vara i en annan stad ger mig alltid köptvångstankar. Det är ju så himla spännande.

Jajja nu ska jag försöka borsta till skatboet och hitta några lämpliga paltor  men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Gratisäta

Pater noster, qui es in caelis
Fader, vår som är i himmelen.

Det gick bra att lämna in telefonen. kön var milslång och killen bakom disken var maxstressad! Hans snäsiga ton fick mig att känna mig oönskad, och hamig som jag är så längatade jag bara ut från butiken istället för att be honom "Ta sig i brasan" som en normal sund natur hade gjort. I all stress så hade jag hunnit skriva på ett papper där jag intygade att jag lämnat in telefonen och att jag skulle betala en avgift på 480:- om felet skulle visa sig vara av annat slag än det som innefattar garantin. Vad jag han höra mellan hans muttrande stön var något i stil med att om felet skulle visa sig vara "självförvållat" så kan jag välja mellan tre alternativ, nämligen: Pröjsa lagning, skrota den eller punga ut med inlämningsavgiften och få tillbaka den i exakt samma rackelskick.... Jag tror ju stenhårt på skroten om det skulle visa sig ligga till på det lilla viset. Det återstår att se. två veckor skulle det ta, så man får väl räkna med fyra till fem veckor minst.
Jag har ju även min digitalkamera på lagning så nu sitter jag verkligen i sjön. Ingen kamera what so ever! Katastrofernas katastrof!

Kvällen har jag ägnat åt att städa i linneskåpet. Det var verkligen en välinvesterad afton. Sista tiden har man som småsprungit förbi skåpet, för man vet aldrig när skåpdörren kommer farandes. Inte kul att få en agressiv skåpdörr mitt i nyllet. Det kan ju resultera i en väldans massa sveda och värk.

Idag åkte min käre make och livskamrat iväg ner till Umeå. Där ska det visst jobbas fram till på torsdag. Företaget vi jobbar på har just fått sin hemsida klar. Kika in Arctic Mobile. Imorgon ska jag hälsa på mi padre hade jag tänkt. Idag var jag hos mamma och gratisåt och i morgon hade jag tänkt bjuda in mig på middag hos den förstnämnde. Finns väl inget tråkigare än att laga mat åt sig själv!?

nyanställd

Nä nu är det hög tid för snarklådan. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Det ogillar jag en smula

Mara clausum
Ett stängt hav

Idag har jag tagit tjuren vid hornen och ringt in till elgiganten. Som tur var så hade jag köpt telefonen där vilket jag var långt ifrån säker på. Hade beställt den på nätet som jag ändå misstänkte, och det var då inga problem. Hon mailade ett nytt kvitto på momangen. Så idag ska den minsann lämnas in på rep... Det har väl inte varit något större fel på den och jag trivs väldigt bra med den. Har haft den snart ett år och nu har den börjar stänga av sig. Det ogillar jag dock en smula.

                 sony
Jag tror jag ska åka ut och hälsa på Toby i hans nya hem idag om jag ändå ska åt det hållet. Jag har ju inte hunnit vara dit ännu så det ska bli kul att se hur han har fått det.

Jajja nu blir det lite lunch, men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and outMitt i banan

Sapere aude
Våga vara vis (Horatius)

Det blev att börja rulla hemmåt rätt så tidigt idag. Snön vräkte ner över Kvikkjokk och en skotertur i det gröna kändes inte så lockande. Det har vart en otroligt underbar helg och jag längtar redan tillbaka. Nästa helg spenderar vi i Övik, ute på Hornön om man ska vara riktigt noga, också en vacker plats i vårt avlånga land. Helgen därpå har vi planerat att återvända uppåt fjälls. Nu har ni god tid på er att smörja den sura bonden mina kära vänner. Nästa gång följer ni med. Att få se allt där uppe i fjällvärlden ger en helt nya perspektiv. Man bli lycklig i själen och hör ofta efter med sig själv om man verkligen förstår hur lycklig man bör vara över att ha denna möjligheten.

snö
Det vräkte ner ordentligt, sådana där härliga julaftonssnöflingor.

snöi

af
After Skoter i lillstugan

te

rs

Min käre far har vart i farten igen. Han och Inga-lill har gjort en.... ja vad ska man säga!? en "han och Inga-lill" helt enkelt. På lördagen hade de visst bestämt sig för att en skidtur i Boden var det ända rätta, så dom hade vallat i ordning skidorna, fått på sig kläderna och kommit iväg. De hade börjar färden från Björknäs med Pagla som mål. Det hade väl gått utan större komplikationer men väl framme i Pagla så hade dom kommit ut från spåret och hamnat mitt i banan där draghunds-SM var i full gång. Folk hade börjat skrika, vifta och hovera. Hundarna kom farandes på andra varvet och de hann precis kasta sig av banan med skidor och stavar åt alla håll... När dom väl hade satt sig i säkerhet så stannade dom kvar och kollade på tävligen. Jag hade gärna varit där och sett både deras och hundarnas uppvisning. Jag kan säga att hade jag haft alla pappas bravader på video och kunnat sälja dem så hade jag inte behövt arbeta en dag till. Jag kanske skulle göra det till en vana här på bloggen. "Pappas fredagsäventyr" Det låter ju inte så dumt, har på känn att det kan finnas pengar att tjäna där med. Om jag låter bli d.v.s

pappa

Nä nu tror jag att jag ska lägga mig i badet och läsa en bok, känner mig duktigt trött men man måste ju sysselsätta sig i väntan på söndagens Beckfilm på TV4. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Det finstilta

Manus manum lavat
Den ena handen tvättar den andra (Seneca)

Nu är jag ren och fin igen, har just kommit upp ur ett härligt bad. Idag blev det att åka upp til Änok, och efter det så for vi en sväng på sjön. Jag har som sagt kört egen skoter i helgen. Jag har kört fast tre gånger. Mats har fått dra lös fastkören skoter fyra gånger och jag har fått dra lös fastkören skoter noll gånger. Han glömde att läsa det finstlita i äktenskapskontraktet helt enkelt.

mats
Det var mycket snö att skotta undan innan man tog sig in i Änokstugan

halvt
Så där ja, snart inne.

husse?
HUSSE!? Hallå, vart tog du vägen?

vallespiken
Där skymtar man Vallespiken genom molnen.

vy

jag&lok
Mys och korvgrillning

skotrar
Lok har bråttom att komma iväg. Min för helgen egna skoter. En röd Yamaha.

fast1
Här tog det tvärstopp

fast
Och där satt vi.

locke
Snygghunden myser i snön i Änok.

Nu fick vi just besök, en föredetta kollega till Mats är uppe i helgen. Dom bor uppe på A8 och kikade ner på en kaffe. I kväll blir det melodifestivalen vare sig vi vill eller inte, det är nämligen så att 1an och 2an är de ända kanalerna som är möjliga att få in i denna håla. Men man ska väl ej klaga. Finns ju grejer här som slåt tv om man säger så. Dessutom så har jag datorn fullsmockad med filmer så det ska nog inte gå någon nöd på oss. Men jag har på känn att man kommer att slocka rätt tidigt även i afton.
Igår var jag med om något helt unikt. Vi kollade tv under kvällen. Satt och sökte lite hus på nätet mm... sedan gick vi och lade oss. Mats tuppade av direkt. Jag låg och läste ett bra tag. Sedan släckte jag och låg och filosoferade ett tag. Sedan hann jag somna och riktigt djupt dessutom innan Lok väckte mig och ville ut. Jag stapplade ner för trappen och ut på bron, där jag satt och rökte medan lok fick göra sitt. När jag kom in igen så kollade jag klockan. 00.24 Hur kunde detta vara möjligt!? I vanliga fall skulle man väl inte hunnit haft en tankte på att gå och lägga sig. Jag var tvungen att få a secon opinion av mobiluret för att försäkra mig om att den första inte hade drabbats av någon försening av något slag. Men så var alltså inte fallet.... Allt ska man då behöva uppleva.

Jajja nu ska jag lägga mig och läsa en bok innan det är dags att börja med middagen. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Traktorkörning på fjället

Vae victis
Ve de besegrade. (Brennus, gallisk hövding)

Denna dagen blev av den lata sorten, än så länge så har vi inte tagit oss ut på någon skotertur, men vi har ju hela helgen på oss. "Åke, du har ju hela helgen på dig"  Men vi har ändå hunnit med så jäkla mycket så det känns som att det borde vara kväll, eller natt rent av men nej, nej nej...

Idag var visst dagen då jag skulle lära mig att köra traktor. Det var rätt skojj faktiskt och inte så knepigt som jag befarat. Jag fick prova köra skogstraktor med Mats en gång och det var ju en historia för sig, alla dessa spakar, knappar, rattar och pedaler som man skulle hålla koll på för att ta sig frammåt och undvika att grepen kom farandes in genom rutan...
Men detta traktorkörande visade sig kunna utföras av den allra mest otränade skottaren, jag fick bort lite diverse snösträngar men skapade nog fler än jag gjorde mig av med är jag rädd... så här såg det ut.

traktor

snö
Skottning a lá Emma

snjerak
Där i horisonten ser ni Snjerak

Mats kusin och fem andra grabbar kom just farandes in på gården. Den ena såg lite vissen ut, han hade visst hamnat i trångmål med en sten och skotern hade fått vad den tålde, den såg näsan lite halt ut med ena frambenet knäckt. Så nu har det gnistrats om svetsen här utanför lagårn.

Jimmys fredagsdilemma
För cirka ett år sedan då Jimmy skulle flytta in i sin andra lägenhet så kom deras mamma upp för att kunna bistå med en hjälpande hand under flytten, plus att köpa lite diverse nödvändigheter åt honom så som en säng tex. Det kan faktiskt vara himla bra att ha ibland, om man skulle råka bli lite trött till exempel. Det ska visst slås på stort och köpas dubbelsäng nu. Jimmy har haft en mycket roande teori om dubbelsängar skulle jag vilja tillägga. Han har varit väldig noggran med att undvika att bli ägare av en sådan för han tror att det då automatiskt flyttar in en tjej i hans hem, vilket skulle göra honom till sambo och det skulle han tycka var mycket obehagligt.

Hans teorier varkar ju intressant nog inte helt misstämma med verkligheten.

JIM

Annars... jaaa va ska man säga? livet leker och jag får vara med ibland. jajja nu ska jag ta ut min lilla pälsbeklädda herre på en walk in the park. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Öronbedövande tystnad

Ad augusta per angusta
Till triumf genom trångmål

God morgon världen. Satt nyss ute på bron och tog en morgonrök. Här är det så tyst så att man nästan måste tala lite lågmält till sig själv, bara för att kontrollera att man inte mist hörseln. Då och då ger grannens hund ifrån sig ett skall. Annars helt knäpptyst. Om sommrarna brusar forsen och fåglarna skriar men nu... Inte ett ljud.
Vi vaknade av att Lok verkade ha retat upp sig på något, han morrade upprört och sprang ner till dörren, Mats kikade ut genom fönstret och fick se sin kusin på väg bort från huset, släpandes på en fortfarande tom vattenhink. Jag skyndade mig ut med Lok och låste upp dörren så att han fick komma in och hämta vatten, sedan tog att sin hink och vadnrade iväg över gården tillbaka mot sin stuga.

Vädret, ja vad ska man säga. Väldigt milt, stod i en tunn tröja och rökte. Mulet tyvärr med väldigt skön tempertaur. Vi får väl se vad det ska bli av det här. Nu blir det nog frukost om en liten stund och sedan är det väl bara att börja klä på sig och komma sig ut i naturen. Jag har fortfarande inte hört från Fia och Micke, drömde dock om att hon ringde och sa att dom var på väg. Vi får väl se om jag är sanndrömmare.

Nä nu ska jag kila upp och se vart Mats tog vägen, undra om han gick och lade sig igen. Jag återkommer med lägesrapport lite senare, men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Snjerak

Vale, preclaerissime doctor
Lev väl, högt lysande doktor

Jaha, då var vi framme i Kvikkjokk då. Den långa långa vägen uppåt fjällen kändes inte så outhärdligt lång idag som den annars kan kännas. Det har jag nog mycket att tacka all den underbara nya musiken som jag proppat telefonen full med. Det är ju bara att tacka och bocka till vinterskorna som hade den stora godheten att återlämna min kära telefon lagomt till resan.

I morgon blir det skoter, troligen upp på Snjerak. Brukar som vara orginal första dagen. En lagom tur. I helgen ska jag ha egen skoter. Är ju lika bra när det finns skotrar så det räcker till alla =) blir lite jobbigt och sitta tre på en. Locki Poo har nämligen inte samma kondis som förra vintern så han föredrar att vila tassarna på den mjuka dynan han med.

Nä nu ska jag ta en iskall coke och kolla lite tv men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Blodklump

Medio tutissimus ibis
I mitten skall du gå säkrast. (Ovidius)

Helgen och Kvikkjokk närmar sig. Denna gång blir det verkligen av. Jag har till och med börjat packa. Fia och Micke skulle som sagt också ev följa med med vi har då inte hört något mer om det så jag antar att dom blir hemma, trist det för jag hade gärna haft dom med. Inte en tråkig stund i det sällskapet. Ulf skulle visst upp till sin stuga också i helgen så honom kommer man nog att se en del har jag på känn =)

Ikväll ska Mats till sin farmor och äta blodpalt. Jag har sett till att göra mig upptagen för att inte råka ut för några läskiga blodbollar. *ryyyyyyyysning* Jag sulle prova denna märkliga rätt för något år sedan men när det väl var dags för middag så hade Mats och Jimmy psykat mig hela dagen om att det smakade som näsblod, bara lite mer tuggmotstånd och allt vad det nu var. Så jag fick inte ner en ända tugga.

Tanken var att Fia skulle komma till Boden en sväng idag, vi hade tänkt gå en runda på stan och kolla lite glasögon mm.. men det blev i vanlig ordning ingenting av den saken. Undra vad man skulle ha hittat på då.... Jag ska i alla fall ta en långprommenad med Lok och sedan får man väl se. Jag kanske tar mig en sväng till Luleå och hälsar på mamma, då är man ju på behörigt avstånd från palten.

Jajja nu ska jag packa vidare men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort..


Over and out

Me and my big ass

Ab ovo usque ad mala
Från ägget till äpplet (Från början till slut)

I dag blev det en liten oplanerad sovmorgon. Tydligen så hade jag blivit mer less än vanligt när väckarklockan ringde och hade helt sonika stängt av ljudet och sussat vidare. När jag vaknade vid halv elva så hade jag bara sju missade samtal från kontoret. Kom in lagomt till lunchen och nu sitter jag här och bloggar. Ibland undrar man om jag inte är en aning överbetald. Jaja men då är jag ju bäst också.

Jag har den senaste tiden börjat känna mig lite gammal. Den där purunga åldern är förbi och kommer aldrig åter. Jag går där hemma och plockar och fixar. Bakar bullar, tvättar kläder och har dessutom ett fast jobb. Vilken fasa. Och att Jimmy genom ett spontant misstag råkade kalla mig för morsan här för någon dag sedan gjorde ju inte saken bättre. Hur ser han på mig egentligen eller rörde det sig verkligen om ett ärligt misstag? Jag måste ha tittat på honom som att jag sett ett spöke för han brast ut i ett hjärtligt skratt och hade bara "haha oj" att säga till sitt försvar. Mats har prövat att kalla mig morsan en gång. Det är samma som med Lok, han försökte dominansjucka mot mig en gång. och efter ett konsekvent tillrättavisande i båda fallen så har inget av beteendena upprepats igen.

En liten insident till som inte talade till min fördel var en liten historia som utspelade sig på Olivers in i Boden här för någon helg sedan. Jag stod i baren och skulle beställa en öl, en okänd man glider upp vid min sida och granskar mig uppifrån och ner.

Mannen: Vilken läcker röv du har
Jag: tänker nöjt för mig själv " I still got it"
Mannen: Jag tycker att det är skitsnyggt med stora arslen

Jag blev så snopen så jag började att asgarva. Mannen tittade förbryllat på mig. Den stackarn har ett och annat att lära om kommentaren verkligen var menad som en komplimang.
Mats kommentar tar min lilla insident när jag kom tillbaka till bordet var: "Haha, hade jag hört det där så hade jag fan bjudit honom på en öl!"

Nä nu ska jag smita ut och inhalera lite nikotin men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


alldeles för ordningsam

Pacta sunt seravnda
Avtal skall hållas (Cicero)

I morse när jag höll på att plocka fram kläder och göra mig redo för att åka till Ängesbyn så fick jag mig allt en tankeställare. När jag gick in i garderoben för att leta fram ett par lämpliga skor att ta på så ramlade min mobiltelefon ut från samlingen med vinterskor. Jag stod länge och stirrade på den, där den låg på golvet, funderade över hur detta över huvud taget kunde vara möjligt. Men jag är väl helt enkelt för ordningsam för att slarva bort något. När jag väl ska vara lite äventyrlig och slarva bort telefonen så gör jag det hemma i garderoben.  Jaja det var ju inget negativt med detta. Mitt nya kort kom idag så det var bara att slänga i det så var telefonen i ordning igen. Det roliga i det här är ju att jag just innan den försvann hade bestämt mig för att lämna in den innan garantin gick ut, för att den har börjat bli så knäpp och nu när jag hittade den igen så bestämde jag mig för att få detta gjort PRONTO! Men nu finns inte kvittot någonstans. Vad är det frågan om?!

Dagen har spenderats i Ängesbyn, vid femtiden åkte jag hem och duschade och gjorde mig klar, sedan kom Fia och Micke efter, så gick vi ut och åt middag på Ming. Jag, Mats, Fia och Micke. Sedan fortsatte dom till Luleå för att gå på bio. "Män som hatar kvinnor" Vi åkte hem, för Ulf hade föranmält ett besök. Han kom samtidigt som oss och åkte alldeles nyss. Nu sitter Mats och lirar guitar hero och jag tänkte passa på att göra bort lite internetärenden. Till helgen blir det Kvikkjokk, Fia och Micke ska med om dom har möjlighet att vara ledig från lagårn. Helgen efter det har vi pratat lite löst om att åka ner till Övik, om det nu är någon hemma där. Känns som en god idé att kolla upp den saken först.

Jajja nu ska jag lägga mig och läsa lite, i morgon blir det kontoret. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


En liten semester

Abiit, excessit, evasit, erupit.
Han har gått sin väg, avvikit, flytt och försvunnit (Cicero, in Catilinam)

Livet utan mobiltelefon känns lite märkligt, jag känner mig inte hel. Det känns som att ett av de större kugghjulen i mitt liv ha lagt ner. Jag tror jag har varit med handen i fickan och rotat runt efter telefonen minst fem, sex gånger redan idag. Att ingen kan få tag på mig känns lite skönt på något sätt, som en liten semester, men åt det andra hållet känns det värre. Vad gör jag om bilen stannar? J*kla va körigt det måste ha vart för den arma människan innan  mobiltelefonen blev vanlig.

Igår kom Jessica och Markus på besök. Jessica fick tvångstankar efter en glass efter en stund, så då var det bara för killarna att starta bilen och åka till shell och ordna detta, jag som har en tendens att bli skengravid i gravida tjejers sällskap fick också ett sug men det var den så länge efterlängtade semlan jag var ute efter. Som jag har längtat och längtat men när jag väl fick den så gick bara halva ner, sedan blev jag äcklad och vill aldrig se en semla igen.
Sedan blev det Beck och sängen. Vi var riktigt trötta och somnade omedelbart.
Idag är det kontoret som gäller. Grabbarna har styrelsemöte just i detta nu och jag sitter här och väntar på mer och minde märkliga uppgifter som dom vill ha utförda med jämna mellanrum. Snart är det nog dags för lunch. Min mage skriker av ilska. Jag försov mig lite idag så någon frukost hann jag inte med.
Lok har vart hos pappa sedan i fredags så jag åkte om Ängesbyn innan kontoret och hämtade upp honom.

Nä, nu ska jag visst ta fram nå siffror, men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Finns ingen som spelar i samma liga!

a Deo rex,  a rege lex
Av gud konungen, av konungen lagen

God morgon amigos! Vi har just ätit världens godaste pizza. Den heter Dallas och finns ändast att köpa på Ming Palace i Boden. Det existerar ingen pizza på denna jord som spelar i samma liga.
Det blev som det kanske framgår av det förra inlägget en rätt sen kväll igår. Till slut kom vi oss i säng och har inte tagit oss upp fören alldeles nyligt.
Jessica och Markus skulle visst titta förbi på något tag.

I morse upptäckte jag till min stora fasa att jag var en telefon fattigare. Den följde visst aldrig hem igår. Undra just vad den for på för äventyr istället. Jag ringde och spärrade kortet och dum som jag är så tackade jag ja till att få ett nytt utskickat också. Nu kommer jag att få vänta flera dagar innan jag kan komunisera med omvärlden igen. Annars hade jag kunnat gå in på Dialect i morgon när dom öppnar och få ett nytt kort på stört.
Mats hade varken Jessica eller Markus nummer sparat så jag fick leta fram dom på eniro. Det visade sig att Maruks inte var ensam om sitt efternamn i Luleå och den första Markus påstod sig inte alls ha någon flickvän där hemma som hette Jessica men tillslut så hittade jag rätt...

Jajja nu ska jag gå och göra anspråk på en del av soffan men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Världsfreden

Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus
Låt oss vara glada medan vi är unga

Hej hopp, kom just hem från farmen, inte i det nyktraste tillståndet om man ska vara ärlig, men sådant händer när kjolen är randig som framor skulle ha sagt, hon har för övrigt aldrig i hela sitt liv varit full, hur kan detta vara möjligt? Jag tror bestämt att tanten far med osanning. Annars har hon ju missat en hel stor del av livets goda, eller är det jag som börjar vandra på alkoholisternas road? Hur som haver så har alkoholen gett oss ett par, tre roliga överraskningar i afton! =) Kvällen på farmen blev tusen gånger roligare än vad jag hade förväntat mig, träffade många gamla godingar som gav mig ny kraft, det finns väl inget bättre än att träffa människor från livets glada dagar!?

Idag har Jag vart med mamma på Jopikgården och ätit frukost, sedan kom  hennes Hasse och hämtade oss till hans vackert belägna stuga på Hindersön. Där satt vi och socialiserade oss ett tag innan  mamma fick syn på min slitna täckjacka. Då var det färdighaft. Vi tog första bästa flyktvägen in till stan, och så fick jag åter igen en överdådig present av min käre mor och livsskapare. En sprojlans ny McKinley Jacka, Jag valde mellan röd och blå, men med moderns medtycke så slutade det med den blåa varianten.

Nä nu tror jag jag ska gå och göra allvar av mina hot om att storma toaletten om inte Mats kommer ut därifrån snarast, han har säkert slagit sig till ro där inne, har picknick eller håller på att lösa världsfreden. Men nöden har ingen lag, nu får det vara slut med viktigheter på overdelig dasstid men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

RSS 2.0