Osmakligheternas herre

Dum inter homines sumus, colamus humanitatem
Låt oss, så länge vi är ibland människor, visa humanitet


Nu är middagen överstökad och klar. Filmkvällen ska efter många om och men bli hos Fia och Micke. Det är Stieg Larsson som ska dyrkas ikväll. Vi är ju alla stora fan av dessa filmer och böckerna för all del, böckerna!
Vi hade ju tänkt gå en promenad innan men vi fick inse att tiden kommer absolut inte att räcka till för allt så vi skippade dagens öving och sköt det på framtiden. Vi har nu lovat oss själva att gå en extra lång promenad i morgon. Då kan vi gå in åt byn och titta på alla juldekorationer som folk har prytt sina trädgårdar med. Vissa är ju fruktansvärt osmakliga men ack så roliga att se på. Det finns en gård här i byn som varje år överträffar sig själv i överdriven julpyntning, det ska bli spännande att se vad dom har kommit på i år. Kul att jag har så innehållsrikt och spännande liv att detta roar mig. 

Jag har hittat en tröja på http://kandeeshop.se/ som skulle passa alldeles utmärkt till mina nya skor.

                
                       Nelly.comNä, nu ska jag leta fram filmen och kolla lite tv innan det är dags att ge sig iväg, jag önskar er alla en faktastisk måndagkväll men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


 

Något av ett äventyr

Dum excusare credis, accusas
När du tror att du ursäktar dig, anklagar du dig


Alltså, vädergudarna är inte nådiga med oss! I stan regnade det och vägarna var moddiga. Det i kombination med mörkret och min näst intill värdelösa syn gjorde hemresan till något av ett äventyr. Jag vet inte hur många gånger jag var över i fel fil när jag egentligen trodde att jag var på väg ner i diket på andra sidan. Idag fick jag full förståelse för folk som väljer att ta bussen till jobbet och låter bilen stå. Det skulle dock fungera dåligt för mig eftersom att närmsta busshållplats ligger nästan 1 mil härifrån och bussarna passerar nog inte många gånger per dag. Inte ens lokaltrafiken går här ute, utan länstrafiken.

Idag kom äntligen de efterlängtade från Nelly.se

Ikväll blir det film för hela slanten. Antingen hos Fia och Micke eller här hemma. Innan det ska det bli middag, promenad, dusch och powernap. Bäst att sätta fart! Jag tror att Mats redan har knoppat in på soffan. Han kan aldrig hålla sig vaken vid tvn och jag hörde att den gick igång för ett tag sedan. Jag tror att jag ska värma den där burken med köttsoppa som jag hittade i affären nu innan jag också somnar där jag sitter.

Jag flyttade upp våra stenar på trappan idag, nu innan dom blir begravda av ett berg med snöNä, nu ska jag gå och bryta i den där köttsoppsburken men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Jag ska hitta på ett sätt

Dulcis vita
Behagligt liv


Nu tror jag att det blir Nordkalotten. Det blir julshow med tillhörande julbord. Sedan är det dans. Vi ska sova över på hotellet och hänga i relaxen hela eftermiddagen. Det tror jag blir trevligt och kan passa alla inblandade. Det finns även andra saker att hitta på där under dagen. Hundspann, vinprovning mm.. Det här kommer att bli bra. Den 12e ser detta ut att bli. 

 

Mats satt nyss i telefonkö och suckade, det finns ju faktiskt inte mycket här i världen som kan irritera en så pass mycket som en telefonkö kan göra. "Du är placerad i kö, vi tar emot ditt samtal så sanbbt vi kan. Du har nu plats 326345738725734 i kön och vi beräknar besvara ditt samtal om 7 år, 4 månader, 54dagar och 5 timmar" Mats började se mer och mer uppretad ut. "Jag ska komma på ett sätt att tränga mig i telefonköer"


I natt har det kommit lite snö här uppe i norr, det var då verkligen på tiden

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli 16.00 Då var man välkommen att hämta ut paketet från Nelly, men bara då och inte en minut innan. Det är ju som ingen idé att åka hem innan, det är lite långt att åka skyttetrafik fram och tillbaka.

 

Jag håller på att dö av trötthet, vad ska jag ta mig till!?Nä nu ska jag betala lite fakturor men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Bortskänkes

Dulce et decorum est pro consortes mori
Det är ljuvligt och ärofyllt att dö för kamrater


Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Katten håller på att driva mig till vasinne! Jag är extremt lättväckt och vaknar bara hunder går upp och dricker vatten, och då sover han inte ens i samma rum som oss. Jag upptäckte ju tidigt att katten var lite av en nattlig terrorist så jag började att stänga in honom i ena halvan av huset, den bortre delen så att jag inte skulle höra honom leva rövare under natten. Nu när kylan har slagit till så kom Mats huttrande på söndagmorgon och sa att du måste vi sluta stänga dit ut, det är bara 15 grader där ute.

Jaha tänkte jag, nu var alltså tiden inne att uppleva denna plåga på heltid. Detta var första natten och skulle jag säga att det gick bra så skulle jag ljuga. Jag lyckades somna vid 04.00... Efter att ha försökt tala förstånd med honom, vara arg på honom, släppa ut honom... Ja you name it! Nu sitter jag här på kontoret med världshistoriens största påsar under ögonen och smider elaka planer om vad jag ska göra med katten. Jag skulle gärna ge bort honom till bättre behövande men Mats gillar sin katt så jag får väl försöka stå ut. Tips tack!!!


Nu sitter jag och kollar runt lite på nätet, lite olika gerjer som man skulle kunna hitta på som julfest med jobbet. Det är ju som min uppgift att fixa detta och som alltid så är jag ute i sista sekunden. Funderar på Wallmans salonger på Piteå Havsbad. Annars är det stand up på Nordkalotten, vi får väl se. Men Piteå havsbad.... Då blir det ju äventyrsbadet, jag vet inte om jag gillar den idén, med självförtroendet i knävecken så ser jag bara Barbapappa när jag tittar mig i spelgeln.

Och nu till dagens mysterium. Denna hänger på vår bro. Som ni ser så är det plats för ett värmeljus där i. Jag har satt ut ljus ditt ett antal x gånger men så fort jag sätter dit ett nytt så försvinner det. Jag kan inte begripa vart dom tar vägen. De ligger ju inte nedanför trappen heller utan är helt försvunna. Käkar fåglar värmeljus eller vad? Men den är ju som inte dirket landvänlig? Detta går över mitt förstånd, jag funderar på att sätta upp en övervakningskamera för att få en förklaring på detta mysterium

Nä, nu ska jag kika vidare efter julaktiviteter men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Mitt att ta tillbaka!

Dulce est decorum est pro patria more
Det är ljuvt och ärofullt att dö för fäderneslandet


Så där ja, då var middagen avklarad. Det blev bacon, färska champinjoner och "franskaörter creme fraiche" med pasta. Supergott och såååå enkelt.

Nu har vi julpyntat färdigt. Det blev väl mest i köket och en och annan pryl i vardagsrummet


Sedan var det äntligen dags för det så länge planerade pepparkaksbaket! Vi satte igång och jag fick som jag nämnde förut faktiskt Mats på bild. Jag tror inte riktigt att han var med där. Mitt under pepparkaksbaket så dök även Jimmy upp. När han såg vad som var på gång så vände han hem och hämtade sin Cheva pickupform som han gjorde på estetisk verksamhet under gymnasietiden. Nu ville även han vara med på vårat julbak.

Mats kavlar på för fulla muggar


Jimmy in action


Pepparkaka á la Cheva Pickup


Ja, den blev ju något utöver det vanliga

Nu återstår bara en sak! Sätta julblommorna i krukor. Men det finns ett litet problem, två krukor och tre blommor. Det var 3 för 39:- och då fick jag ju tvångstankar och var bara tvungen att köpa tre. Men det löser sig. Jag får väl sätta den 3e i en udda kruka och placera ut den på något annat ställe.

Nu börjar jag vara riktigt sugen på att gå ut. Det känns riktigt längesedan och jag saknar min vän Tezz väldigt mycket. Hon är min stående partykompanjon och nu är det väldigt längesedan vi sågs. Om hon inte ska till sin pojkvän till helgen så kanske hon har lust att hitta på något. En öl och biljard på Allstar till exempel, det skulle då jag kunna dö för just nu. Sedan vi flyttade ut till skogs så har det blivit lite dåligt med utgångar. Förut så var jag ut varje helg och jag skulle väl aldrig ha tackat nej till en kväll på stan. Goda drinkar och springa mellan olika klubbar hela natten. Jag saknar det livet ganska mycket, samtidigt är det ju mitt att ta tillbaka när jag vill.

Nä, nu ska jag tränga ner mig i soffan mellan bröderna Stenman men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Dagens byten

Dulce bellum inexpertis
Krig är ljuvt för de oerfarna


Då var vi hemma igen då. Det gick riktigt bra idag, jag kan sammanfattningvis säga att nu behöver varken jag eller Mats (läs jag igen) oroa oss över julklappshandeln något mer i år. På storheden stötte vi på en del bekanta. Bland annat Miss Pjun och David, det var kul att se dom för det var ta mig f*n inte igår.

 

Dagens byten


Lite av julstöket jag hann dra fram innan vi åkte, i en enda röra

De här lirarna är nästan mina favoriter

Nu är pepparkaksdegen rumstempererad och redo att bakas ut, idag ligger vi steget före. Jag hoppas på att få någon gullig bild på Mats när han bakar. Det kan behövas bildbevis för det också om det är någon som ställer sig tvivlande till att han har varit med. Men det får vi ser hur det går. Att fånga honom på bild är inte alltid det lättaste, undra just vart han har ärvt det ifrån!?

Igår såg vi ju "Wallander-Läckan" Jag hade väl inga större förväntningar eftersom att Fia sagt att den var kass. Men hon måste ju ha sett någon annan film för den var helt suveränt bra tycker jag. Väntar med spänning på nästa, "Skytten" tror jag att den hette och skulle komma ut nu under december någon gång. På onsdag kommer ju "Flickan som lekte med elden" ut och jag har ju hört att den ska vara riktigt bra. Då kan man ju kila iväg på bio och se "Luftslottet som sprängdes" direkt efter om man skulle ha lust med det och det tvivlar jag inte alls på.

Idag blev det mössa för nu kan jag lova, nu håller det på att frysa till ordentligt. -13 nu och kallare ska det bli men det är bra för nu kan det ju faktiskt komma snö som stannar ett tag

Nä, nu ska jag börja med middagen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Inte i år, inte i år!

Dubium sapientiae initium
Tvivel är början till visdom


Hallå hallå, tröttmössan här! Jag sov till 13.00 idag. Det var ju listigt, nu lär det ju bli rena barnleken att somna ikväll. Jaja man lever bara en gång och då ska man sova bort tiden!

Under den lilla tiden jag har varit vaken så har jag hunnit dra fram väldigt mycket julsaker. Nu ligger allt i en anda stor hög i köket. Mats tjatar på mig att vi måste åka iväg mot Storheden nu om vi alls ska hinna med någon shopping. Det är hans tur att köpa julklappar idag. Jag har väl mer eller mindre tvingat honom för annars vet jag hur det blir. Han sparar allt till sista sekunden och då åker jag på panikstress trots att jag gjort bort alla mina inköp för flera veckor sedan. Han är ju alltid borta och jobbar då också, det slår ju aldrig fel. Så då blir det i slutändan ändå jag som måste springa och trängas med alla elaka tanter med vassa armbågar! Men inte i år, inte i år!

 

Det lät just som att en jätte stod och laddade strykjärnet för att platta till vårat hus, ni vet när det pyser, fräser och ångar sådär, fast det lät jättehögt! Jag gjorde mig redo att ta Lok under armen och hoppa ut genom fönstret men Mats informerade mig i sista sekunden att det var luftvärmepumpen som höll på att frosta av sig själv. Där ser man, vilken duktig pump som sköter sådant själv.

 

Nä, nu ska jag hoppa i lite kläder och följa min make in mot centralare delar av Luleå, han hade ju kunnat åka utan mig men vem ska då jaga honom med blåslampa mellan hyllorna? Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Skytt som pesten

Dubitando ad veritatem venimus
Vi når sanningen genom att tvivla


Idag blev det romantisk middag på max! Vi hade helt enkelt inte ork och lust att kocka idag. Vi hade ju bestämt oss för att baka pepparkakor ikväll. Nu blev det ju rätt sent, vi kom precis hem efter att ha ätit middag och hyrt film men vi hade tänkt baka ändå. Jag hade för mig att degen skulle ligga framme ett tag innan man bakar så nu när vi kom in så gick jag och läste på förpackningen. "Tag fram 4-5 timmar innan bakning" Jaha, så blev det med den bakningen. Jajja, det får bli i morgon. Då är det ju 1a advent och allt så det kan ju passa bra.

 

I morgon är det ju även den årliga julskyltningen. Jag är nästan lite sugen på att åka in och kolla lite men vi får väl se om tiden räcker till. Vi är båda två sådana extrema tidsoptimister så att oftast så blir det bara skit utav våra planer.

När vi hade hyrt film så körde vi omkring inne i centrala Luleå ett tag och tittade lite. Dom hade fått fram juldekorationerna som hängde mellan husen, stjärnor och granar. Så hilma fint och kan man få annat än myskänsla av det? De sista åren har jag skytt julen som pesten men det börjar kännas bra igen. Jag blev bara så tvärless på alla tomtar och granar. Julklappsstress och påtvingade middagar med folk man egentligen inte har något intresse av att träffa. Allt går ju upp och ner och nu gott folk verkar jag vara på väg uppåt!

 

Vi stannade utanför en bilaffär för att jag skulle "ta lite frisk luft" vi ställde oss och tittade på stjärnorna. Jag tror alltid att jag ser karlavagnen men det skulle vara kul att få veta om det verkligen är det eller om det är något jag hittar på. Jag har ju som fått för mig att jag är på det klara med hur den ser ut. Lilla björn och stora björn och allt det andra har jag inte en susning om hur de ser ut. Man kanske skulle googla, där kan man ju lära sig i princip allt man behöver veta.

Kvällens film blir i alla fall "Wallander-Läckan". Jag hoppas att den är bra men efter "Johan Falk" Så har man nog blivit lite kräsen.


Lok och Picasso har lördagsmys. Dom är så söta tillsammans, brorsorna.

Jag önskar er alla en helt fantastik lördagkväll och när tiden är inne, en god natts sömn.

Nä, nu ska jag hitta på något att sysselsätta mig med innan det är dags att sparka igång filmen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Mat&Prat

Donis eris felix, multos numerabis amicos
Så länge du är lycklig, ska du räkna många vänner


God eftermiddag folks! Nu är jag på hemmaplan igen. Det blev en mysig dag på stan. Så mycket shopping blev det dock inte. Bara en topp från H&M, 149:- Men så tycker jag nästan alltid att det är. När man åker till stan just för att sätta sprätt på pengar så hittar man inte något alls och allt det man blivit sugen på förra gången man gick och strosade i affärer de är för längesedan slutsålt. Detta fenomen är ju speciellt vanligt på Gina och aldrig lär jag mig.

Jag mötte upp mamma och brorsans små terrorister och åt lunch på Mat&Prat. Sedan skulle dom iväg på teater och se pettson&findus, då tackade jag vänligt men bestämt för mig och kilade ner på Presenta för lite råd och rön om min hy. Hon plockade ihop ett litet kit av blandade märken som hon trodde skulle bli det ultimata för just min hy. Mene and moy (tvätt), Biotherm (ansiktsvatten) och Dermalogica (natt&dagcreme). Jag har en ansiktsmask från Mene and Moy som jag älskar. Den är rätt dyr för den lilla burken, ca 640:- Men den räcker i evigheter. 

 
Luchen blev en ägg&baconsandwich på Mat&Prat

Isak hade (hemska tider) fått sylt brevid sina plättar och innan proceduren med att sanera tallriken från denna tydligen oerhört obehgliga vara var över så hade ju vi andra hunnit äta färdigt.

Lovisa sjöng "genom eld och vatten" för mig i princip hela lunchen! Så söt, fasters lilla tjej

Innnan jag lämnade byn. Liten snutt av vår tomt där i bakgrunden också

Nä nu ska jag härja sönder hunden, han är så uttråkad nu när han har varit själv men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Köpfri dag my ass

Dominus vobiscum
Herren vare med eder


Lördagmorgon och trött som en aaaaapa! Mats kompis ringde just och sa att han var på väg så när Mats pallrade sig ur sängen så tog jag tillfället i akt att göra det jag också, annars vet jag hur det blir. Då ligger jag och utövar skönhetssömn lagom tills resten av Sverige har avslutat sitt eftermiddagskaffe och det har jag inte tid med idag. Jag ska ju på viktiga uppdrag idag. "Operation förmiska summan på mitt konto" Jag såg på nyheterna igår att det är någon slags "köprfi dag" idag. Jag har ärligt talat aldrig hört talas om det förut och jag kan heller inte haka på nu när jag väl har listat ut att den existerar, för gör jag det så pajar planen pch ni vet ju alla vad jag tycker om justeringar i mina planer. 

Natten har varit god. Ett och annat märkligt scenario har utspelats i mitt huvud under nattens gång men det hör ju till vanligheterna. Jag kommer ofta ihåg vad jag har drömt och faktiskt speciellt på helgerna. På veckodagarna är jag väl så trött på morgonen att jag måste låtsas som att natten aldrig inträffat så jag inte få en depression och dör av bitterhet över att jag måste vakna och ge mig ut i världen och prestera. 

Nä, nu ska jag tandborstera men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


High heels

Docendo discimus
Genom att undervisa lär vi oss


Nu tar jag farväl av mina långa naglar. Jag har fått ett jack på långfingernageln, precis där.

Och säger välkommen tillbaka till "prinskorvfingrarna" Långa naglar är som high heels. Fingrarna ser längre, smalare och snyggare ut.


Då var Idol avklarat för denna fredag, det ska bli spännande att se vilka som får vara kvar. Tove och Erik var faktiskt bäst ikväll tycker jag. Mina favoriter är Calle och Mariette av dom som är kvar så jag är lite besviken. Jaja, alla som är kvar nu är ju jättebra.

 

Mats åkte just iväg för att skjutsa Jimmy till Boden. Hot date? Vem vet. Sedan blir det nog att krypa till sängs för oss. Måste ju se fortsättningen på Desperate housewives. Plus att Mats ska upp med tuppen i morgon.
Jag måste bara visa en bild på Lok. Han är så söt, efter att han hade duschat så lade han sig och myste i värmen från kaminen

 

Nä nu ska jag gå tillbaka till tvn innan Idol börjar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 


Over and out


Om det vet jag precis vad han tycker!

Do ut des
Jag ger för att du ska ge


Jag kom på att det var dags att klippa klorna på hunden och det var även ett väldigt bra tag sedan jag duschade honom.

 

Jag frågade Lok om han ville bada


När jag stod redo med badankan och handdukar och allt så var där ingen hund att finna. Han var spårlöst försvunnen och så började det otroliga sökandet efter Lok. Tillslut hittade jag hans tillflyktsort


En supersur kille

När man får krypa in i handduken så vet man att lidandet snart är över och förbi


Och innan duschen så åkte man dit på kloklippning också! Undra just vad Lok tycker om fredagsmys! Då måste man ju alltid klippa klorna och om det vet jag precis vad han tycker! Jag klipper klorna på Lok en gång i veckan. Hur ofta klipper ni klorna på era hundar?
Nä, nu blir det Idol och ett glas coke men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Hoppa rakt in i smärtan

Dixi et salvavi animam meam
Jag har talat och räddat min själ


Nu är middagen avklarad. Det blev räkbaugetter med lite ost och salami på sidan om. Innan middagen så bakade jag lite, ett recept jag hittade på icakuriren.se

Ryttarkakor

 Se hela bilden
 
 Ingredienser

50 stycken

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6-7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör

Glasyr:
-75 g smör
-2 dl socker
-1 1/2 dl grädde
-1 dl ljus sirap
-1 påse kokos (200 g)

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm). Grädda kakan 10-12 minuter i 225 graders ugnsvärme. Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.
Klar, nu ska den bara svalna och skäras upp i bitar!


Nu är jag riktigt trött och slut. Jag tror att jag ska krypa upp i famnen på min mysiga man och hämta nya krafter medan jag inväntar Idol! Min vän Fia kände sig inte riktigt kry idag så vi hoppade över våran kvällspromenad. Jag försökte hoppa hopprep här en dag för lite extra träning men det var ingen bra idé. När jag var klar och skulle ta mig till soffan så kändes det som att varje steg skulle förvandlas till sendrag! Vaderna var hårda som sten och läxan var lärd.


Nä, nu ska jag som sagt... men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Jag sörjer inte

Divide et impera
Söndra och härska


Det blev ingen väska idag. När jag stod där i butiken och tittade på den så var jag inte lika säker längre. Men jag sörjer inte. Det blir en annan istället. Jag ska åka en sväng i morgon och titta lite på stan tänkte jag. Jag måste ändå lämna byn för att handla till bakningen.

 

Min arbetsplats. Här sitter jag varje dag och bloggar *khrmf*...arbetar!Nä, nu är det dags att lätta från kontorsstolen. Jag hoppas att ni alla får en fantastik fredagkväll, det tänker då jag göra mitt bästa för att ha men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?

Dira necessitas
Den grymma nödvändigheten
Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:

-Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?


-Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?


-Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och Cola light?


-Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?


-Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?


-Varför är inte ordet förkortning kortare?


-Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?


-Varför finns det inte kattmat som smakar mus?


-Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?


-Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?


-Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?


-Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?


-Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?


-Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av gräsmattan?


-När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?


-Har arbetarna på Lipton kafferast?


-När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?


-Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?


(Några funderingar, Från ett mail jag fick för ett tag sedan)
Nä, nu ska jag packa ihop och åka hem men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out 


Fiolfodral

Dimidium facti qui coepit habet
Den som har börjat har gjort hälften


Friday, sweet friday! Nu har jag precis kommit tillbaka till kontoret efter en lång lunch. Snart ska jag åka iväg och köpa den där väskan jag hittade igår, lägger ut en bild senare. Jag fick avin på skorna från Nelly igår men det stod hämtas tidigast 2009-11-30 vad i h*elvete!?

 

Ikväll blir det fredagsmys som vanlig. Idol för hela slanten och en god middag. Jag har dock inte kommit på vad jag ska laga ännu men det brukar klarna framåt eftermiddagen. I morgon ska Mats till Kalix och jag ska göra knäck. Ensamhet är nödvändig för mig när jag ska göra något krångligt. "Im loosing it" om jag ska ha någon hängande över axeln. Jag har gjort det en gång förut och då var jag så jäkulst förbannad och skulle hellre ha sålt min själ till satan än att göra om det men nu har det gått några år och jag tror att jag börjar vara redo för rond 2. Lussekatter och bröd ska vi baka tillsammans när Mats kommer hem. Jag tänkte baka bagels också och det är nog lika bra att få även det gjort när jag är för mig själv.

 

Jimmys fredagsdilemma

Vi satt vid vårat köksbord och åt middag. Kommande dag så skulle Jimmy på en blinddate och vi var ju naturligtvis lite nyfikna på detta.Jag: Men f*n vad kul ändå men en blinddate. Men är du inte nervös?


Jimmy: Ja men alltså jag var ju det men det har gått över nu.


Jag: Jaha, hur kan det komma sig då?


Jimmy: Ja men jag fick ju reda på att hon var rätt ung och då behöver man ju inte vara så skärpt.


Jag: Hahaha.... va?


Jimmy: Ja, men om man typ ska ragga på någon brud med akademisk utbildning... Då måste man ju köra sina värsta på en gång.


Jag: Hahahaha jaha, ja det är ju klart dom kanske kräver mer, eller hur tänkte du?


Jimmy: Ja men typ. Men det är ju egentligen dom man ska satsa på, dom där akademiska, kulturella brudarna som går på vernissage och luktar fiolfodral.

Nä, nu är det dags för lite "frisk luft" men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out
De mindre framstående gudarna

Dii minores
De mindre framstående gudarna


Nu börjar det vara dags att krypa ner i snarklådan. Jag är obeskrivligt trött och det är lite märkligt eftersom att jag är en renodlad nattuggla. Det måste vara den här julhandeln som sög musten ur mig idag. Väskan snurrar fortfarande runt i mitt huvud, det är ju också lite kämpigt. Jag måste nog investera i morgon så kan jag släppa det i alla fall.

Filmkvällen hos Fia var riktigt mysig. Det blev hämtmat efter promenaden också. Men filmen, det måste jag säga alltså... Den var så där riktigt dålig så att det enda man kan tänka är " Jaha, det där var två timmar av mitt liv som jag aldrig får tillbaka"

 

Rolig isskrapa jag fick av Mats igår, något han fick med sig från pubkvällen på banken.Nä nu ska jag lägga mig och titta på undersidan av täcket men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Ey, vad gör man?

Difficile est satiram non scribere
Det är svårt att inte skriva en satir


Jag hittade julpappret! det låg så fint i en kartong med påskägg. Varför sparar jag på dessa påskägg när jag ändå alltid köper nya varje år? Det är nog dags att börja slänga innan jag blir en tokig gumma med huset fullt av påskäg "varje ägg har en egen historia!" bla..bla..bla.....

Så duktig jag har varit. Nu har jag verkligen gjort mig förtjänt av en paus!

Idag när jag höll på att shoppa julklappar som bäst så var det någonting som fångade min uppmärksamhet! Jag såg ett skimmer inne i en affär. Automatiskt så satte mina fötter fart i riktning mot ljuset och där på ett bort stod den, mina drömmars väska! En svart skönhet med nitar. Det var en hårsmån ifrån att det blev ett impulsköp men nej, jag var stark. Jag har dock inte alls kunnat sluta tänka på den så det kan hända att jag måste slinka in där efter jobbet i morgon och göra den till min. Då spricker dock budgeten jag gjort upp för denna månad men ey, vad gör man? Jag lämnade ett gulligt meddelande på pappas mobilsvar så vi får väl se om det räntar något. Innan det gjorde jag ett försök med mamma men hon satt på bussen på väg in till stan med sina vänner. Dom skulle på någon tillställning och sedan ta ett glas vin och hon ville inte alls höra talas om några allmosor.

Detta är den senaste väskan jag köpte. De två skulle kompletera varandra så oerhört bra.Nä, nu ska jag ut på en lång och skön kvällspromenad i dimman och mörkret. Sedan blir det filmkväll hos Fia men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Mina hemlisar

Dies irae
Vredens dag


Suck, pust och stön.... Då var man hemma efter en ordentlig shoppintur då. Nu har jag alla julklappar avklarade. Jag tror att ni kan ana min lättnad. Nu kan jag släppa den biten helt och bara njuta av juletiden. Första advent på söndag. Lite pynt ska fram i alla fall, om jag nu hittar igen det vill säga.Nu ska jag göra något väldigt spännande. Jag ska ut i gårdshuset och leta efter julpapper att slå in klapparna med. Jag vet att jag såg sådant när vi flyttade, om nu inte Mats kastade bort dom. När jag vägrade låta honom slänga bort min video som låg i förrådet så råååkade han tappa den i asfalten så att den gick i tusen bitar så det skulle ju inte förvåna mig om han råkade slarva bort även papprena i flytten. Det återstår nu att se.

Någonstans i denna byggnad. Fågel, fisk eller mitt emellan?


Nä, nu ska jag skynda mig innan Mats stövlar in här och röjer mina hemlisar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Den gubben går inte

Diem perdidi!
Jag har förlorat en dag!


Nu har Mats precis rullat iväg till Buddbyn, och jag har rullat ur sängen. Jag sitter nu och väntar på att jag ska bli uppringd av vårdcentralen. Jag har så tungt att andas och en massa slem som jag måste få upp. Jag är totalt livrädd att få lunginflammation. Jag har haft den förut och då höll jag ta mig tusan på att stryka med. Jag låg på sjukhus i en vecka och bara sov och käkade dropp. Nej det vill vi sannerligen inte uppleva igen. Annars kanske dom har några bra mixed drinks på apoteket. Typ ret/slemhosta. Jag läste på tal om bananer att det har dött en av vaccinet nu, han hade nytt hjärta som vaccinet hade stött bort. Usch vad jag ogillar sånt här, maktlösa situationer!

Mats kom hem med ett par sockar som hans farmor hade stickat åt mig, vad gullig hon är. Visst är dom fina?Idag ska jag åka iväg och handla julklappar. Jag satt igår och tänkte ut vad jag ska köpa åt alla och jag måste ju säga att det finns ju inga gänser för hur listig jag är. Jag har verkligen överträffat mig själv i julklappashandeln i år. Det stör mig lite att jag inte kan berätta om mina storartade planer här på bloggen efter som att jag vet att vissa av dessa gåvotagare är in och läser här.

Jag blev just uppringd av vårdcentralen, hon ville att jag skulle komma in så dom fick lyssna på min lungor och ta blodprov men nej, nej nej den gubben går inte med mig. Tillslut gick hon med på att skriva ut en slemlösande medicin som jag kan hämta på på apoteket och pröva den i några dagar. Sedan så får jag väl bege mig till vårdcentralen med svansen mellan benen om nu inte den skulle fungera.

Nä, nu ska jag ta en dusch och sedan blir det apoteket för att hämta ut medicamente. Hoppas det är starka doningar så att jag slipper undan det där läkarbesöket men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Spela ut mitt kort

Dictum, factum
Sagt och gjort


Nu har jag precis varit och hämtat Mats i Boden. Nu ska vi krypa ner i sängen med laptopen och en skål popcorn och kolla desperate Housewives season 1! Jag följde inte serien när den började så nu tar jag igen allt jag missat. Jag tror att Mats har börjat gilla det lite i smyg. Men det skulle han aldrig erkänna.

Nä, nu ska jag visa Mats min fina tvätt i maskinen och om han försöker vägra att hänga den så får jag väl spela ut mitt kort att jag hämtat honom i Boden i denna kalla regniga afton men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.Over and out

1700-frusitfast

Deus vult
Guds vilja


Tada! se vad jag nu har varit duktig! Tvättkorgen helt tom! Ok jag hällde ut hälften på golvet i tvättstugan och den anra hälften ligger i tvättmaskinen, ren och blöt och väntar på att någon ska komma och hänga upp den. Undrar när Mats kommer hem!?

Jag kilade över till grannen och lånade traktorn att skotta bort alla reklamblad från köksbordet också. Så nu är även det i normalskick igen.

I morgon hade jag tänkt vara hemma men det ser ut som att jag måste in till kontoret trots allt. Det kan nog inte skada för jag ligger lite efter i bokföringen också. Debet och kredit! Vad i hela friden är det för påhitt förresten. Dom måste ju ha varit fulla dom där Italienarna som satt och hittade på det det på 1700-frusitfast....

Jag tror det här med min öga mot öga kontakt med inbrottsligan som härjar här i norr spökar i min hjärna lite mer än jag trodde. Hunden är skitskum och går runt och morrar hela tiden, uppenbarligen så är det ju något som stör honom (Inte helt omöjligt att det är mitt sinnestillstånd) Men det fattas bevis för det! Jag börjar f*n bli lite nervös! Vad mörkt det är ute ikväll!..... Vad var det som lät?, hörde ni det där?

Nä, nu ska jag gå och titta på tvätten i maskinen och känna efter om jag är sugen på att hänga den men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


En egen Dorota

Deus nobiscum, quis contra?
Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss?


Nu har Killarna åkt iväg till Boden på bankfest. Innan det har vi käkat middag. Sandra och Jimmy kom också förbi på en bit mat. Nu var planen att jag skulle tvätta och städa badrummen men jag lyckas som inte komma igång med detta. Det finns så himla många grejer som jag hellre skulle hitta på just nu. Som se på tv till exempel... Eller bläddra igenom H&M eller IKEAkatalogen för 3526854 gången. Men det är väl lika bra att ta tjuren vid ballen och sätta igång. Smutstvätten ligger ju där och hånar mig fram till den stund jag dränker den i tvättmaskinen. Det är egentligen inte handlingen att bära tvätten från badrummet ut till tvättstugan och trycka på knappen som tar emot så förbaskat, utan att sedan hänga skiten. Det är ju där lidandet börjar. Är det något här i världen som kan få mig att bryta ihop av uttråkning så är det att hänga tvätt och dammsuga. Jag skulle vilja ha en alldeles egen Dorota (Gossip Girl) men nu är jag inte privilegad med något sådant så jag får väl så vackert gå iväg och ta hand om min egen smuts *muttrar*

Regnig, mörk och kall kväll. Nu är det verkligen myskoftatime

Jag var helt hundra på att mina skor från Nelly skulle komma idag men ack så fel jag hade. Man kanske får räkna med någon extradag när man har valt att bo på det här sättet. Men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge.

 

Nä, nu ska jag minsann göra, i alla fall något av allt det jag hade planerat att göra men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Alla brudar

Deus ex machina
En gud från (scen)maskineriet, oväntad hjälp


¡Hola! personas! Nu har jag kommit hem och påbörjat middagen. Idag blir det kycklinggryta med ris!

Kyckling, dill, citronskal, lagerblad och pepparkorn

Buljongen håller på att göra sig redo att stå till tjänst i grytan, sedan ska kycklingen stå och puttra i ca 45 min.Efter middagen ska jag väl skjutsa grabbarna grus till Boden och deras pubkväll på banken. Sedan blir det en helkväll i soffan, ska eventuellt träffa Sandra en sväng ikväll också.

Jimmy ringde just
"Hej, hörru Emma. Jag har kommit på en grej! Du vet min vita skjorta? Den är alltid skitig när jag har varit ut. Men bara på högra axeln. Varenda gång! Jag har funderat över det där något j*vulskt och nu har jag kommit på vad det är! Det är ju när man ska krama alla brudar på krogen, då lägger dom kinden mot axeln och så kommer det sån där fondation på skjortan!"

Nä, nu ska jag springa ut i köket och  försäkra mig om att det inte håller på bli skit av maten som står på spisen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Mig vid en strippstång

Deleatur
Tas bort

 

Man ska nog kolla barnens läxor.....


E
n förstaklass hade i läxa att rita en teckning föreställande deras föräldrars yrke.

Efter att modern fått ett samtal från läraren skrev hon följande brev:Kära lärare!
Jag vill förklara min dotters teckning. Den föreställer INTE mig vid en strippstång! Jag jobbar i järnaffär och jag berättade för min dotter hur mycket vi tjänade efter förra veckans snöstorm. Teckningen föreställer mig säljande en snöskyffel!


Nä, nu ska jag åka och handla lite mat och sedan vidare hem och se om huset står kvar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Jimmy satt och sjöng i baksätet

Del mortis nil nisi bene
Om de döda intet annat än gott


Åh vad gott det var med lunch. Vi skulle till vårat vanliga lunchhak men när vi kom in på parkeringen så var den så fullsmockad i bilar att vi började ana ugglor i mossen direkt. När vi kommit oss ur bilen och fick en liten inblick i restaurangen så vände vi på klacken och gick tillbaka till bilen. Det måste ha varit någon konferens eller likande, himla opraktiskt med den där konferensverksamheten i samma byggnad... Det blev hur som helst max idag och ingen är ju gladare än jag när jag får äta på max! Det blir så sällan sedan vi flyttade ut till skogs.


Jag och Jimmy satte oss i bilen och väntade på Mats som kom lite på efterkälken. Jimmy satte sig i baksätet och jag i passagerarstolen. När Mats kom ut så gick han raka vägen fram till förarsidan och hoppade in. Jimmy satt i baksätet och nynnade på någon irriterande låt. Jag började disskutera våran nya brevlåda som jag köpt med en stressad Mats. "Vart tog Jimmy vägen då, jag såg att han tog sin bil" Jag tittade på honom för att se om han var seriös. Jag tyckte att det var en konstig fråga eftersom att Jimmy satt och sjöng i baksätet. "Men, åkte han eller" Undrade han igen. Jimmy satte sin hand på Mats axel. Mats ansiktsuttryck var helt klart värt en slant och det skriket, det skriket! Han hade luvan på sig och såg inte åt sidorna och Jimmy hade faktiktiskt flyttat på sin bil innan vi hoppade in i opeln.

Jimmy och Mats

Ikväll ska Mats på pubafton på banken och jag ska bara vara hemma och mysa. Det är mycket bra på tv ikväll så jag ska nog klara mig. Senare ikväll så fortsätter vi nog vårat desperate housewivesmaraton i sängen. I morgon ska jag och Fia ha filmkväll hemma hos dom. Micke åker till Norge ikväll så det blir bara just us girls! Och Sebbe så klart.

My love and me

Nä, nu ska jag ringa några samtal men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Menande

Dei gratia
Med Guds nåde


Nu är det arbete, jag kom just in på kontoret. Ingen chef så långt ögat kan nå och det kan väl vara lika bra eftersom att jag egentligen inte ska börja till lunch utan till morgonkaffet. Men det har väl ingen betydelse, jag hinner ändå det jag ska. Idag är det "bråka med skatteverket" som står på schemat.

Jo just det. Jag skulle ju återkomma med information om hur det gick med middagen igår. Mats upptäckte faktiskt att han inte fick någon mat. Efter att ha traskat menande fram och tillbaka framför tvn ett tag så tog han saken i egna händer och gick till köket och letade fram rester från frysen som han värmde upp. Så på sätt och vis så kan man säga att han lagade middag igår.

Nä, nu ska jag ta en rök men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Uggly

Decrepitus
Utlevad, ålderstrött


kom precis in efter en härlig kvällspromenad nu. Lagom till UB börjar. Vi har inte hunnit få i oss någon middag ännu och jag känner att hag börjar bli i ganska stort behov av mat. Men jag tänkte prova på ett experiment idag. Jag ska helt enkelt inte laga någon mat idag, jag tänkte se om Mats alls märker det och om han i så fall kommer att försöka sig på att lösa problemet, återkommer senare med information hur det gick med den saken.

 

Alltså, det här med inbrottsnissarna.. Jag kan inte riktigt släppa det. JAG HAR JU BLIVIT RÅNAD! Eller, ja... nästan i alla fall! Nu törs jag inte vara själv hemma.. Mats får inte åka bort och jobba! Då kommer han inte att tjäna några pengar. Tjänar han inga pengar kan han inte tanka min bil och kan han inte tanka min bil så kan inte jag åka till jobbet. Då får förmodligen inte jag heller några pengar och får ingen av oss några pengar så kan vi inte betala huset och kan vi inte det så måste vi flytta! Och ja, om vi flyttar härifrån så är ju problemet kind of solve!... Hur ska detta sluta!

I morgon tänkte jag handla lite julklappar. Det kanske dock är bland dom sämsta idéerna jag har haft på dessa 23 år eftersom att det är den 25e och löning i morgon... Förmodligen är det fler än jag som har kommit på att det börjar vara dags att köpa julklappar... Jag får passa på medan alla andra är på jobbet! Vilken dag betalas socialbidrag ut måntro? I går kom Kickskatalogen hem i brevlådan med tillhörande rabattkuponger och checkar. Jag såg att man får köpa 3 stycken "mavala, minilack" för 99:- och dessa lack är de jag använder mig mest av. Det är helt okej kvalité och så pass billiga så att det känns ok att bara använda dom några gånger innan man tröttnar på färgen och slänger bort dom

club_mavala_150x150
kicks.se


Nä nu ska jag skynda mig till tvn innan Uggly Betty hinner hitta på allt för mycket utan mig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 

 

Följ min blogg med bloglovin

Im such a moron

De profundis clavami ad te Domine
Från djupen ropar jag till dig, Herre


Jaha då var dagens ärenden avklarade. Det var lite halt ute idag. Lite läskigt när man har näst intill värdelösa vinterdäck. Jag är alldeles för snål för att köpa nya. Jag hatar att lägga pengar på saker som inte är snygga. Inga kommentarer om att jag är en idiot är nödvändiga (Jag vet) men så har jag alltid varit, jag väntar alltid tills det löser sig på något sätt vilket det också alltid gör.

Alltså, det har hänt någonting med mig. Det har sett ut så här på vårat bord sedan igår! Jag som i vanliga fall inte kan tåla så mycket som ett glas på bänken. Har Mats hällt upp en kopp kaffe och går på toa eller något så har jag hunnit diska ur och ställa bort den innan han är tillbaka. Vad ska detta betyda, håller jag på att bli normal?

 

Alltså det är ju bra att jag är villig att skänka bort vårat bohag till vem som helst som vill ha det. Ni kanske minns att jag igår skrev att det kom förbi en kille från kommunen som nervöst visade upp ett skamfilat papper med en svartvit karta där han sa att vårat hus skulle finnas med men hade försvunnit i utskriften. "Jaha tyckte jag men lycka till då" och så lät jag honom lomma iväg ner mot uthusen och se sig omkring. På kvällen kom jag att tänka på det och berättade det för Mats. Han blev väldigt arg och började fråga ut mig om händelsen. Jag förstod inte varför han var så misstänksam, killen kom ju för gudsskull från kommunen! Men Mats ville inte nöja sig med detta och ringde idag för att skälla på kommunen som skickar ut konstiga killar utan förvarning. Kommunen hade visst inte skickat ut någon att "mäta" överhuvudtaget något alls. Inte lantmäteriet heller. Skumt kunde jag ju börja hålla med om att det hela var men godtrogen som jag är så tänkte jag att det nog finns en lustig förklaring till det hela. På eftermiddagen så ringde dom från kommunen upp Mats och informerade om en inbrottsliga det stått om i tidningen där dom både använde samma kläder och bil som jag hade uppgett! Så ajsingbajsing Emma, det var ingen kommunkille som ville mäta på din gård. Det var en renodlad bov som ville röva bort alla värdesaker du så snällt lät honom titta på. Jag har pratat med polisen så nu vet dom att bovarna har varit i farten i Ängesbyn också. Så alla Ängesbybor som läser denna blogg, var på eran vakt.

Nä, nu ska jag gå och läsa en bok så jag får lite vett men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Vidskeplig bravur

De omnibus rebus et nonullis aliis
Om allting och lite till


Idag blev det en riktigt hemmadag. För att vara lite tydligare så får jag bestämma själv vart jag ska utföra mitt arbete och idag så valde jag att göra det då hemmaplan. Jag har min dator som jag åker runt med bara. Jag kommer dock bli tvungen att åka in till Luleå idag. Det är en massa saker jag måste köpa till kontoret och nu tror jag alla har bett mig om någon sak var, jag undrar just hur mycket jag har glömt. Jag har som för mig att det var kaffekoppar, pärmar, register till andra pärmar, kaffemjölk från snabbgross, kakor, kaffe.... Det är ju första advent på söndag också så att på fredag tror jag att jag ska julpynta på kontoret så att det är fint när alla kommer på måndag.

 

Ja, första advent ja. Vad fort det går. Mats ska med sin barndomsvän till Kalix och hälsa på i skolan där dom gick (årliga öppethushelgen) på lördag. Där blir dom väl några timmar. Sedan har vi planerat att rixmysa resten av lördagen. En massa julbak, brödbak och sånt. Söka efter julgrejer i gäststugan som jag har gjort mig ovän med. Det roliga med den där transformersfilmen som jag sökte mig gråhårig efter igår, den låg inne under tvn. Där jag började med att leta (TVÅ GÅNGER) summan av kardemumman: jag är en idiot och filmen var riktigt bra. Jag satt mest och var förvånad hela filmen över att jag faktiskt tyckte att den var så pass bra. Vanligtvis inte alls min sjanger.

Jag kom att tänka på vad Mats farmor sa för ett tag sedan. Det spöregnade i princip hela dagen när vi gifte oss och jag minns att Mats farmor var så nöjd över detta. "Regn på bröllopsdagen betyder tur, ju sämre väder ju bättre äktenskap" Ja, jag hoppas att dessa vidskepliga gamla idéer stämmer och hittills så har det ju faktiskt gjort det med bravur.


Nä, nu ska jag bege mig in mot den stora staden men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Transformerad sololja

De nihilo nihil
Av intet blir intet


Åååå vad jag blir förbannad. Nu har jag stått ute i gäststugan med röven i vädret i en halvtimme och letat efter en filmj*vel som vi har haft hur länge som helst. Den har alltid dykt upp när man letat efter något bra att se men nu idag, när vi för första gången hade lust att se den... Tror ni att den finns då? Nej, jag lovar spårlöst försvunnen. Varför är det alltid så här? Det slår ju aldrig fel! !?*%=#(/#&%!!!

 

Det är transformers som jag för ett sådant liv över. Säkert helt i onödan men ändå. Äger jag den och vill se den, då SKA den finnas där jag såg den sist!!!!!


Förutom att vara arg över saker som jag inte kan göra någonting åt så har jag varit på promenad, varit ut och ätit middag med Mats och öppnad en hög med räkningar. Det är tur att det är ganska jämt mellan smärta och det goda i min lilla vardag.

När jag var och städade i min låda med "andvänder inte så oftasaker" Så hittade jag en flaska sololja. Jag fick sådana svåra cravings efter sommar och sol. Jag måste försöka ta mig till varmare breddgrader innan jag deppar ihop. Jag är inte gjord för kyla och mörker, jag fungerar inte som jag ska.Nä nu ska jag söka vidare efter Transformersfilmen, skam den som ger sig. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

 


Stieg Larssons fantastiska

De gustibus non est disputandum
Om smak ska man ej diskutera


Jag läste precis att Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden" Kommer ut på DVD 2/12 och att den tredje och sista "Luftslottet som sprängdes" har biopremiär 2/12. Jag gillar verkligen dessa filmer och eftersom att jag (som de flesta andra svenska medborgarna) även har läst böckerna innan så längtar man ju extra mycket.

Män som hatar kvinnor - DVD - Film Flickan som lekte med elden - DVD - Film Luftslottet som sprängdes - DVD - Film
Bilder från CDON.com


Nä nu ska jag gå och släppa in hunden, jag tycker att det krafsar bakom dörren men men ta re lugn och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Konsten att handskas med kvinnor

De duobus malis minus est semper eligendum
Av två onda ting skall man alltid välja det minst onda


hemma igen. Det rullade just in en blå caddy på gården. Jag trodde att det var Fia eller Micke eftersom att dom har en likande bil men upp på bron kliver en vilt främmande man i reflexkläder. Han sträcker fram ett utskrivet papper och visar vårat hus på det. "Eller, alltså erat hus försvann när det skrevs ut men det ska vara där" Jaha!? Efter en stund är det som att mannen kommer på sig med att vara lite otydlig och informerar mig om att han kommer från kommunen och ska mäta vid vårat hus. Eftersom att jag kände att varken jag eller mannen ville att situationen skulle bli ännu krångligare så struntade jag i att fråga vad han skulle mäta och önskade honom bara lycka till innan jag gick tillbaka till datorn. Han åkte från gården nu så jag antar att han lyckades med sin mätning.

 

I vintras när vi var i Kvikkjokk så började Jimmy rota igenom en massa gamla kartonger och hittade i en kartong en gammal bok som hette "Konsten att handskas med kvinnor" Det var rätt komisk läsning. Jag citerar:


- Kom ihåg att alltid presentera dig, gott uppförande är A och O.

- Kom ihåg att kvinnor kan vara lite luriga, ibland kanske man inte försår sig på dom, men då kan det vara lika bra att hålla med.

- Kom ihåg att i längden vinner du på detta


Mats och jag (innan han läste boken)

Nä, nu ska jag kila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Bildbevis

Custos morum
Sedernas bevakare, ordningsman


Nu har jag fått ordning på alla mina problem. Alla papper i rätt hög och alla pärmar på sin plats. Mats och Bogge åkte just iväg till Boden för något möte. Jag och Jimmy stannade här på kontoret och håller ställningarna.


Här kommer lite bilder från lördagkvällen

Mats, Micke och Sebastian

Jag och världens goaste kille

Micke, Sebbe och Fia

Chili myste i Mats knä

Sebastians fina rum

Framåt kvällskvisten så började den lilla stjärnan ha svårt att hålla upp sina blå


Nä nu är det dags för lunch, magen skriker men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


My new shoes

Curriculum vitae
Levnadhistoria


Jaha då var det måndag då. Det är nog första måndagen på länge som jag välkomnar med öppna armar. Idag känns allt som vanligt igen och det är en så otroligt skön känsla. Precis allt skulle ju krångla på jobbet idag så att jag har varit tvungen att ringa runt och fixa och gorma med olika personer. Jag kan säga att det finns ju inget väredfullare än bra support. *Dagens ros* till PriRama AB!

 

I helgen så har jag lyckats bestämma mig för vilka skor jag skulle köpa på Nelly.com och det blev dessa som just i detta nu är på väg hem till min garderob.

När jag anser mig klar här på kontoret så ska jag åka hem och städa. Det behövs faktiskt på riktigt nu, jag kände skräp under fötterna när jag steg upp barfota i morse *hemska känsla* sedan blir det väl en prommis ikväll, vi har haft semester från det under helgen så nu måste vi gå extra långt idag för att sona våra synder.

Nä, nu ska jag jobba vidare här men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


I Indien har dom inte internet!

Cura posterior
Ett senare bekymmer


Alltså jag trodde aldrig att denna dagen skulle ha något slut men nu är det här. Jag är så gott som återställd nu, men jag ser ändå ljusare på framtiden. I morgon är det både ny dag och ny vecka. Då är alla gamla synder förlåtna. Jag ska vara riktigt skötsam nästa helg. Jag funderar till och med på att börja sticka. Det känns väldigt vuxet och skötsamt, synd bara att jag har så kort stubin. Jag skulle nog inte ha psyke att lära mig att sticka men vem vet jag kanske är som gjord för det, någon som känner sig manad att instruera mig? Jag hörde en kompis säga att hon hade lärt sig att sticka med hjälp av ett klipp på youtube, vi människor behöver inte varandra längre. Förutom i Indien där dom inte har Internet! Eller hur Toby?


Alltså den här dagen har soffan verkligen blivit flitigt användNä, nu tror jag att det är bäst att jag försöker få lite sömn innan det är dags att ge sig iväg till ämbetet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Till att börja med

Cum tacent, clamant
När de tiger, ropar de


God morgon! Om ni undrar varför jag inte har bloggat någonting idag så är det därför att jag inte levde när jag vaknade. Det där med att vi nu under våran nyktra period bara skulle ta ett glas vin igår och därför kunna bortse ifrån det lilla alkoholintaget, det tar jag tillbaka. Det blev blev inte bara två glas utan två flaskor vin (till att börja med) Usch, att man aldrig lär sig. Idag har det med andra ord varit soffläge. Jag fundrar på att krypa tillbaka in i min grotta och försöka få denna dag så långt bort från mig som möjligt.

 

Nu kom Mats precis hem, han har varit hos pappa och hämtat hem Lok. Mysigt att få hem sin lilla kille, jag behöver en kram av honom idag känner jag. I morgon blir det jobb som vanligt och lite småhandlingar.

 

Nä, nu ska jag se klart filmen på 4an, j*vligt bra faktiskt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out


Jag har inget!

Cum laude
Med beröm godkänt


Jag förstår inte vad det är som är så svårt. Jag vet inte hur många helger vi har varit på väg till stan nu. Det hinner alltid hända något på vägen så vi kommer som aldrig fram. Idag var det någon liten mackapär som skulle lämnas till Mats pappa i Boden. Sedan förbi Jessica och Markus och så var klockan redan 16.00... Jaja vi får göra ett nytt försök nästa helg.

 

Nu är det bara att börja göra sig klar inför middagen hos Fia och Micke. Jag har inget att ha på mig!

Jag kom då mot alla odds ihåg att köpa vinet idag i alla fall. Mats har även hämtat ut sin dator på ett ställe i Boden idag. Den var visst fortfarande, efter alla dagar där helt knäpp. Så nu är Mats sitt argaste och ligger i soffan och surar. Jag tror att det är tur för dom på det där sället att dom hade hunnit stänga för dagen när Mats upptäckte detta. Alla hans jobbgrejer är också borta från datorn, en liten katastrof har helt enkelt inträffat skulle man kunna säga.

Nä, nu ska jag gå och se om det inte går att få honom på lite bättre humör men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


"Men gud"

Cum grano salis
Med en nypa salt


Lördagmorgon och tro det eller ej, en gnutta sol! Jo det är säkert. Idag var solen så stark att den hade ork att sträcka en av sina underbara strålar ända till Norrbotten.

Så fort jag har lyckats baxa upp Mats från sängen så blir det en stadssväng. Efter det tänkte vi åka förbi Jessia och Markus en sväng. Vi ska även hinna till Buddbyn innan det är dags att åka hem och börja göra sig i ordning för middagen, just det f*n jag måste komma ihåg att köpa vin när vi är i stan så jag har något att ta med mig. Jag kan sätta en slant på att jag kommer att glömma det.

 

Jag pratade nyss med Toby. Han berättade om sin vecka och att det hade varit någon slags fest i torsdgas. Jag frågade honom vart i hela norden man går ut på en torsdag? "Ja, cleo eller Allstar är det väl nu?" Jaha, ja det är klart jag är ju van att bo i Boden där INGET har öppet med undantag från fredag och lördag. "Ja du Toby, jag är ju van att bo där det är mörkt och statoil stänger klockan 21.00" "Men gud!"


Nä, nu är det hög tid att göra sig redo men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and outiPhone!

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Vem som helst kan fela, men ingen utom dåren framhärdar i sina fel


Jag är med i en tävling på Fokis.se. Det är en iPhone i potten! hoppas hoppas hoppas att jag vinner den!
Man skulle även välja ut ett iPhonetillbehör som man ville ha om man vann och då skulle jag vilja ha ett "Hard rubber iPhone 3G 3GS case rosa" från mrgizmo.se


Nä, nu blir det sängen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Pulpa

Cuisvis homine est errare
Att fela är mänskligt


Då börjar fredgasmyset att lida mot sitt oundvikliga slut. Reza åkte ut från Idol, jag hade önskat bort Erik av dom två men strunt samma. Alla som var kvar nu är ju bra. Cirkus Möller såg vi ju också i vanlig ordning, alltså Sean Banan regerar ju! Extra bra idag också *skrattar till jag dog* Kräftkalaset blev som planerat av, riktigt trevligt det också. Ulf och Jimmy åkte för en stund sedan.

Ulf, Jimmy och Mats mitt i kräfkalasetNu var det även hög tid för kloklippning och det är ju aldrig roligt tycker Lok.

Man ska ju klippa så pass mycket att man kan skymta pulpan inne i klon och i början så tyckte jag att det var så himla obehagligt med hans svarta klor, det kan ju vara lite svårt att se pulpan på hundar med svarta klor men bara man lär sig så. Loks pulpor är ljust grå.
När man är klar så får man ett litet ben för att man har varit så duktig fast det är så hilma läskigt


Nä, nu ska jag krypa upp i soffan ett tag med min man men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Makabra brytande

Cui peccare licet peccat minus
Den som tillåts synda, syndar mindre


Nu har vi precis kommit hem efter en sväng till Boden. Jag var tydligen inte så duktig på att handla kräftor. Jag hade köpt jättesvenska och därav jättedyra kräftor och dom var tydligen dessutom alldeles för få. När vi ändå var på affären så passade jag på att köpa lite skalade räkor så att jag också får mig någon middag! Jag ogillar hela grejen kring kräftätning, detta makabra brytande och sugande och slafsande är verkigen ingenting för mig men en god räkmacka skulle jag aldrig tacka nej till. Jag köpte även en brieost därför att jag tyckte så synd om dom (läs mig själv) som inte gillar kräftor.  

Snart kommer Mats kusin och då ska vi basta innan kräftkalaset sätter igång. Jimmy vet man ju aldrig vart man har men han trillar väl in någon gång under de närmaste timmarna han också. Sebastian var sjuk idag så dom skulle stanna hemma. Efter en stunds funderande så gav jag även mig själv ledigt från kvällens promenad, förslitningsskador är inte att leka med. För att inte tala om skavsår, jag läste en gång om en som dog av det. 

Nä, nu ska jag bryta lös kattj*veln från min nya svindyra matta men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
 

Rakt ner i helvetet

Cui bono?
Till vems fördel?


Jag var förbi bolaget på vägen hem för att köpa lite vin, tänkte ta med till Fia och Micke när vi ska dit och äta middag i morgon men det var ju bara att vända i dörren. Dom håller på att bygga om så det fanns inte mycket att välja mellan. Det får bli ett nytt försök i morgon när vi ska gå på stan.

Jag vet inte vad jag ska göra med dessa kräftor. Dom är ju stelfrusna i någon slags grådaskig sörja. Jag har lagt dom i vattenbad i tvättstugan. Det fanns ingen propp till diskhon i köket, jag undrar om vi någonsin har haft det!? Och vägrar dom att tina... ja då vet inte jag, men det är ju nära till Persön om det måste bli en krispizza.

Jag satt och tittade på Nelly.com, dom har ju vissa skor till riktigt bra priser där! Jag blev helsåld på speciellt två par som jag är helt övertygad om att jag kommer att ha i min samling inom en snar framtid.

 Nelly  Shoes - Dornie Nelly  Shoes - Berlin
            199:-                                                299:-


Jimmys fredagsdilemma

Alltså, jag skulle behöva tre barstolar till min bar. Sådana där utan ryggstöd. Bara helt vanliga enkla. Men jag tycker att alla barstolar är så j*vla dyra! Eller så kanske det bara är jag som har lite pengar!? 

Nä, jag tror det är bäst att jag tar tag i tvätten nu innan tvättkorgen blir så tung så den ramlar rakt ner i helvetet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

 


Dra mig baklänges

Crimen laesae maiestatis
Majestätsbrott


Jaha då var jag på jobbet då, bara 3 timmar försenad. Jag började min morgon med att hålla på svimma. Jag stod där och borstade tänderna i godan ro när kallsvettet helt plötsligt började pumpa fram, hjärtat rusade och magen vred om sig, jag lade ner tandborsten och stapplade ut ur badrummet. Jag hade tänkt släppa in hunden men de planerna fick jag ställa in ganska snabbt. Jag hann precis fram till sängen men vid det laget var det alldeles svart framför ögonen. Det ringde och susade i öronen och kroppen kändes alldeles domnad. Efter en stund blev pulsen normal och svetten slutade att lacka. Då var det bara snabbt in i duschen och iväg mot stan. Innan jag kom hit så har jag varit på ICA Maxi och köpt kräftor. Dra mig baklänges vad dyrt det var alltså! Om det åtminstone hade varit gott...

Jag och mina jäkla tattarpackningar alltså, detta måste få ett slut! Dom tillverkar för små dataväskor helt enkelt. Jag skulle behöva en sådan stor med handtag på hjul som man rullar fram. Men då skulle jag behöva en större bil och det vore ju opraktiskt eftersom att jag inte är någon stjärna på fickparkering direkt... Hm, jag får klura vidare på den saken.


Nä, nu ska jag försöka jobba igen lite förlorad tid men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Journeys of my life

Crescit amor nummi, quantum ipsa pecunia crevit
Kärleken till rikedom växer ju mer rikedomen växer


Åh vilken nostalgitripp det var att se Aladdin och det fungerade helt klart på engelska också. Det var många grejer som helt plötsligt "make sense" Sista tiden så har jag börjat tänka mer och mer på att resa någonstans. Det börjar kännas så längesedan. Jag är sugen på Asien eller Karibien. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av mina bästa resminnen. Jag har inte bilder från alla resor på den här datorn med här kommer några. Enjoy.

Jag och Mini i China Town, New York


Uppe på Vulkanen Etnas topp (Sicilien)

Vulkanen "Stromboli" (Sicilien)

Båttur i Turkiet

Jimmy, jag och Mats på väg till Puerto Rico

Älsklingen och jag i Puerto Rico (vet inte varför det står 2005 på bilden, så längesedan var det inte)

Jag och Jimmy i Puerto Rico (Fortfarande inte 2005)


Älsklingen i Puerto Rico


Nu blev jag ju inte precis mindre sugen! Jag tror att jag bestämmer här och nu att jag ska resa någonstans till våren. Det beror ju på svininsfluensan dock. Som den obotlige hypokondrikern jag är så är det nog bäst att hålla sig hemma tills kusten är klar!

Oj vad klockan är mycket. Om jag inte hade sovit bort halva min dag så hade jag kanske varit trött. Jag känner mig så extremt ensammen när jag sitter och nattugglar, känns som att jag är den enda människan i världen som är vaken. Detta kommer jag väl att få sota för i morgon, jag har fått veta att jag skall infinna mig på kontoret 08.00 sharp! i morgon. Undra just vad det ska vara bra för. När det ska vara något speciellt på morgonkvisten så får jag alltid menande blickar av chefen, någon slags dubbelkoll att jag inte hade knäck i lurarna just i det ögonblick som tiden tillkännagavs. Jaja, det är ju tur att som står ut med mig och min brist på intresse att stiga upp på morgonen.

Nä, nu ska jag göra ett tappert försök att connecta med "John Blund" himself men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Stockholmsmässan

Crescit amor nummi, quantum ipsa pecunia crevit
Kärleken till rikedom växer ju mer rikedomen växer


Jag satt och kollade igenom lite bilder som jag hade på datorn och hittade dessa, från en vising jag gick på Stockholmsmässan. Tänkte att jag måste visa er några av dom. 

Nä, Aladdin var det men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Shit pomfritt

Credo quia absurdum
Jag tror, emedan det är orimligt


Då var dagens promenad avklarad. En timme blev det idag också och småflickorna var så hurtiga idag så dom pinnade på och gick hela vägen dom också. Annars brukar Mercedes vilja åka snålskjuts i vagnen efter någon kilometer men inte idag. Kanske blev även hon lycklig över snön som återvände under våran promenad. När vi gick hemifrån så regnade och när vi var halvvägs så var världen vit. Vi brukar vända när gatlamporna tar slut, lite jobbigt när man inte ens ser hunden i kopplet framför sig, nu när det har kommit snö så kan man ju dock utskilja en liten siluett.


      
Mitt under promenaden så kom jag på att men "shit pomfritt" jag har ju bröd i ugnen så jag ringde Mats i panik och bad honom ta ut skiten innan hela huset skulle stå i lågor. Det hade som tur var klarat sig ur det hela med livet i behåll, inte så mycket som en bränd yta *pust* Nu blir det en dusch för MrsEmma och sedan så ska jag se på "Aladdin" Jag fick bara tag i den på engelska och om "en helt ny värld" ska bli "a whole new world" vet jag inte om jag kan köpa men vad gör man?
      

Nä, nu är det marsch pannkaka in i duschen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Kräftkalas

Credo certe ne cras
Jag tror säkert att det inte finns någon morgondag


Så där ja, då var middagen avklarad då. Det blev kasslerlåda även idag, rester från igår. Idag kom även Jimmy förbi på middag. Med Loks hjälp så lyckades vi göra slut på denna jätteladdning med mat. Nu tänkte jag bara slöa framför tvn till det är dags för kvällspromenaden.

 

I morgon ska vi äta kräftor här med Mats kusin Ulf och Jimmy. Det är ju inte riktigt kräfttider men Mats har surrat om dessa kräftor ett bra tag nu och jag vet ju hur det är när man har blivit sugen på något. Jag har ju den konstiga böjelsen att jag har cravings efter "Janssons frestelse" året runt och det serveras ju inte så flitigt förutom kring tomtetider. Jaja allt för min älskling i alla fall. Så i morgon är det jag som åker Luleå runt på jakt efter kräftor och reakorgar med kräfthattar och servetter i.


På lördag är vi bjudna på middag hos Fia och Micke. Vi har så duktigt hållt vårat nykterhetslöfte men på lördag så blir det nog ett glas vin till maten (bara ETT!) men jag tänker bortse från det.

Nä, nu ska jag kasta mig på soffan en stund och smälta maten men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Två flugor i en smäll

Cras amet qui numquam amevit quiqua amet cras amevit.
Låt honom som aldrig förr har älskat älska i morgon, och låt också honom som har älskat, älska i morgon


Nu är jag klar med jobbet. Jag upptäckte dock till min stora fasa att en viktig mapp har kommit bort i dataflytten. Ajajaj, det måste åtgärdas snarast annars går det inte att göra lönerna och det börjar ju som närma sig kan man ju säga. Inte för att det är någon som har lämnat in sin reseräkning ännu. bara dom timanställda, dom är alltid så duktiga. Nu blir det soffan och en kopp grönt te.

Så här blev nagellacket som jag köpte igår, fint va?

Jag har även hittat en klänning till dopet. Jag har inte bestämt mig helt säkert men det känns som att den skulle kunna passa ganska bra. Den ljusa och sedan så kan jag köpa den blåa också, den var så fin med bältet.

 
Båda två från HM.Jag såg en jättesöt klänning på Melba.se också, kanske något för sommar 2010?

Yalia dress

Nä, nu ska jag se vad man skulle ha hittat på till middag i dag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and outFinn 5 fel

Corruptissima re publica plurimae leges
Ju mer korrupt staten är, desto fler är lagarna


Då börjar denna vecka lida mot sitt slut. Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon. Det var riktigt läskigt, jag drömde de mest fasansfulla drömmar. Mina närmaste var arga på mig, Fia slog mig med mickes farmors gamla pall och försökte strypa mig med en dammsugarslang. Mats sa att han inte tyckte om mig i hjärtat och Micke satt och tittade på. Nej, ve och fasa. Aldrig ska jag ta sovmorgon igen, vissa straffar gud direkt.

 

Vad pysslar jag med idag då? Jo jag håller på att följa upp lite kundinbetalningar och gå igenom reseräkningar för att sedan göra lönerna.


kan ni finna 5 fel i detta kontor? Klurigt...Jag blir nog utbränd snart. Som ni märker så har jag inte en sekund över till annat än jobb *khrmf*
Igår kom elräkningen. Den var på riktigt mycket och jag oroar mig en smula inför den kommande vintern. Ibland skulle det vara skönt att hyra ett litet skyffe inne i stan där hushållsel ingår. Då blir det aldrig några otrevliga överraskningar så här lagom till jul. Men då är det ju det att jag inte får plats i stan, jag måste ha mitt svängrum för att må bra så ja, det är nog kort och gott värt den där suprisebiten ändå.

Nä, nu ska jag kila. Jimmy kom precis men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Oh brother where art thou

Corpus iuris
Samling av lagar


En nyopererad äldre herre här ifrån byn bestämde sig en morgon för att göra stan. Han packade mödosamt in sig och sina grejer i bilen och begav sig mot staden. Uppe på rutsviksviadukten där det är stoppplikt stannade han som den goda trafikanten han är. Bakom honom kommer en kille i sin bil. Han sitter väl i sin egen värld och antar att bilen framför ska köra eftersom att det är fritt fram, så han kör helt enkelt in i baken på gubbens bil. Detta var mer än vad den unge mannen kunde tåla och rusar i vansinne ut ur sin bil, springer fram till sin vägbula och sliter ut honom ur sin bil. Han klappar på gubben några smällar och kastar ut hans kryckor i skogen. Ja, passa er för att vara för försiktiga i trafiken. Det kan få ena smärtsamma konsekvenser.

Idag när jag och Fia var ute och promenarade så började vi prata om hennes graviditet och förlossning. Det var så kul. Just den dagen som vattnet gick så hade dom maskinvisning hemma på gården. Micke hade fullt upp med alla gäster där nere så när vattnet hade gått gjorde Fia helt sonika upp sin egen eld för att få duschvatten. Sedan tog hon med sig deras dobermann ut i skogen på en riktig terrängsväng med fyrhjulingen. Efter det så ringde hon till sjukhuset och frågade lite om läget. Snacka om is i magen. Jag skulle ju ha tagit med mig sovsäck och campat utanför sjukhuset tills dom släppte in mig så fort jag kände första sparken.

Efter promenaden gjorde jag en liten negerboll till mig och Mats att dela påNä, nu sitter Mats i soffan och ropar. Vi ska se film "oh brother where art thou" ingen aning vad det är. Något Mats kom hem med men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Bangkok

Corpus delicti
Brottets kropp, föremål med vilket brottet begåtts


Nu är jag hemma i den trygga mörka byn igen. Det skulle vara kul med lite snö nu tycker jag. Vi hade det ju så mysigt här förra veckan. Man hann komma i riktig julstämning men fort var det gjort. Nu är det pissigt regnväder igen. Jaja den som väntar på något gott får man väl säga. Våra kvällspromenader känns inte lika mysiga när det klafsar under skorna och regnet piskar i ansiktet. 

I morgon ska jag åka till mamma och hälpa henne med lite grejer men det kan passa bra, Mats skulle visst bli sen på jobbet så... Men jag måste vara tillbaka i byn till promenadtime, skulle inte missa det för allt i välden nu. Tänk så tokigt det kan bli. JAG promenera!? Hahahhahahaha det låter inte rätt, det måste jag säga.

Jag sprang in på Kicks när jag var i Boden idag och köpte ett nagellack. 


Nu har jag påbörjat middagen. Kasslerlåda blir det. Ett recept som jag har fått av Sandra, riktigt gott. Mats kom just hem från jobbet och har smullit på soffan.Nä, nu ska jag krypa ner bakom min prins men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Headbanger

Contraria contrariis curantur.
Det motsatta botas med det motsatta.


Jag sneglade på Mats i morse när alarmet på hans telefon började ringa. Hans fötter cyklade frenetiskt så att det bara prasslade i duntäcket. Jag tittade förbryllat på honom när han började headbanga i riktning mot ljudet. Jag petade honom i ryggen och då stannade all aktivitet av. Sedan ett väl riktat pet på samma ställe och då föll pusselbitarna på plats, han sträckte ut armen och fick ett slut på oväsendet.

Nu är jag klar med avstämningen och kan pusta ut för denna månad. Men jag vet hur fort det går tills det är dags nästa gång. Fia jämförde så fint min avstämning med deras provmjölkning. Det ska ske en gång i månaden, något man gruvar sig för och det känns som att det bara var en vecka sedan man gjorde det när det är dags.

På väg hem från jobbet, ååå så duktig med säkerhetsbälte och allt. 


Lok satt och suckade på kontoret och tyckte inte att det var någon bra plats för en vallhund. Jag funderade lite på vad jag skulle hitta på för att aktivera honom. Jag rev lös en bit tejp och knackade fast den på hans huvud. Jag tänkte att då har han ju det han gör ett tag med att ta bort den.


När jag kom in efter rökpausen så hade han hoppat upp på kontorsstolen och satt och surfade vid min dator. Jag sneglade lite diskret på vad han höll på med, tror ni inte byrackan sitter och googlar på djurskyddsmyndigheten. Är det tacken det? Det här ska jag minsann komma ihåg nästa gång han har tråkigt.

Igår var det Gossip Girl, veckans höjdpunkt. Det blir bara bättre och bättre känns det som. Så här kul tyckte Sebbe att det var.


Nä, nu tror jag att jag ska åka till Boden en sväng. Ska handla lite frukt, smör, mjölk, juice.. ja det vanliga. Sedan är det tvätt som gäller resten av dagen. Gud vad kul det ska bli *suckar* men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

 


Tha House

Contradictio in adiecto
Motsägelse i det tillagda.


Nu är jag hemma och ska strax åka iväg till Fia. Vi har ju som börjat komma i ordning här i huset nu, jag tänkte att jag skulle visa några delar av det i alla fall. (Ni får ursäkta min usla kamera)
Jag har hunnit kolla lite kläder till dopet också men det känns inte som att något passar, vad SKA man ha på sig på ett dop eller finns det inga regler för det?

Nä, nu smsade Fia. Nu blir det Gossip Girl men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

 


Min husgud

Consummatum est
Det är fullbordat


Nu sitter jag och bloggar från min nya dator. Ni kan ju tänka er vad nöjd jag är. Sådan skillnad alltså. Inte så jättemycket just för bloggen men allt annat. Man slipper sitta och vänta i evigheter medan datorn funderar på om den över huvud taget har just att starta just för tillfället och besämmer sig 9 av 10 gånger att nej, det har den inte alls lust med. Mailen kan öppnas lite snabbt, det krävs inte en halvtimmes planering för att ta emot ett mail. Lyckan är fullkomlig me andra ord!

Här håller Jimmy på för fullt med flytten. 

Här pågår något som går över mitt förstånd.

Tur att min husgud fanns med mig som vanligt.

Nu har Fia och Micke bokat både kyrkan och festlokal till dopet. Det kommer att gå av stapeln den 30e januari. Vad kul det ska bli, det är något jag verkligen ser fram emot. Jag hade bestämt redan innan han föddes vad han skulle få i doppresent av mig så nu är det bara att häva sig ut på stan och ordna med det. Lilla killen han växer så fort.

Jag fick en liten fräckis på mailen. Enjoy


En kvinna har tagit med sig sin älskare hem under dagen, medan hennes man är på sitt arbete.

Utan att hon vet det så har hennes nioårige son gömt sig i garderoben.

 

Hennes man kommer överraskande hem, så hon gömmer älskaren i garderoben, där den lille pojken redan är.

 

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det.

Pojken: Jag har en baseboll.

Mannen: Det är ju bra

Pojken: Vill du köpa den?

Mannen: Nej, tack.

Pojken: Min pappa är utanför.

Mannen: Hur mycket?

Pojken: 2.500:-

Mannen: Ok.

 

Någon vecka senare, händer det igen att pojken och mammans älskare är i garderoben tillsammans.

 

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det

Pojken: Jag har en basebollhandske.

Mammans älskare minns förra gången och frågar: Hur mycket?

Pojken: 7.500:-

Mannen: Ok.

 

Några dagar senare säger pappan till pojken:

 

- Hämta handsken och basebollen så går vi ut kastar lite.

- Jag kan inte. Jag har sålt dem.

- För hur mycket då?

- 10.000:-

 

Pappan blir upprörd:

 

- Det är inte snällt att ta så hutlöst betalat av dina vänner. Det är många gånger mera än de kostar nya. Du får följa med till kyrkan och bikta dig för prästen.

 

Dom går till kyrkan och pappan placerar pojken i biktbåset, stänger dörren och sätter sig att vänta utanför.

 

Pojken säger: Mörkt här inne.

Prästen: Börja inte med det där skitsnacket nu igen...


Nä, nu ska jag betala lite fakturor och börja med lönerna, sedan ska jag åka till Fia. GGdags!!! men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Actionrulle

Consuetudo quasi altera natura.
Vanan är som en andra natur.


Jobb jobb jobb... måndagar, vad ska man säga? Det är jag och Jimmy på kontoret idag. Mats och Bogge är i Töre och håller på med gud vet vad. Ikväll ska då Mats till Buddbyn igen och fortsätta med traktorn tillsammans med sin pappa så det blir lungt och skönt hemma i huset. För min del blir det väl promenad med Fia och sen tv resten av kvällen. Inget att hänga i granen ikväll va? Det kanske får bli en film. Jag kan passa på at se någon som Mats vägrar att se. Så fort det är någon med rosa framsida så ställer han sig frågande till filmens innehåll. Jaja, jag dör ju av tristess när han försöker köra igång någon totalt väredlös actionrulle så men får väl helt enkelt leva med att smaken är som baken

 

Nä, nu fick jag mailet jag har väntat en timme på men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Toppklass

Consuetudinis magna vis est.
Vanans makt är stor


Kom precis hem till byn igen. Jag har varit in till Luleå en vända. Hälsat på farmor och fick med mig palt till middag och sedan så har jag vart hos mamma och installerat ett program på hennes dator. Lika bra det, blir väl inte en lugn stund innan man har utfört utlovat arbete. Nu har hon bara kvar att tjata om att jag ska hjälpa henne att köra ett bord till kronan. Dessa mammor, vad ska vi göra med dom. Vart tog syjuntorna vägen? Hilma dumt att det försvann. Vart ska man nu lämna in och sysselsätta tjatiga mammor?

Picasso smaskar på råmjölk direkt från lagårn

Mats har åkt iväg till Buddbyn. Han skulle hjälpa sin pappa att byta växellåda på traktorn har jag för mig. Igår när vi var där så fick jag låna skidutrustning inför den kommande vintern. Så nu är det bara dom två F:en jag väntar på. Föret och Fia. Jag måste köpa något slags dragkit också för att länka ihop mig med min lilla motor Lok. Detta ska bli tokkul, jag ser fram emot denna vinter enormt mycket. Mats ska beställa en ny skoter här vilken dag som helst också så det finns ju verkligen förutsättningar för att detta ska bli några månader av toppklass. Men nog är det väl ändå guds f*rbannat vad jag skriver fel hela tiden, det är dessa naglar. Jag har för första gången på väldigt länge låtit som växa sig långa och fina men det går mig på nerverna mer än det gläder mig så jag skulle känna mig orolig om jag var dom. Snart kommer dödsstöten.

Nä, nu ska jag inta soffläge men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Statoil Q8

Coniecturalem artem esse medicinam.
Medicin är gissningskonst.


Partykommittén hörde aldrig av sig om färdtjänst in till stan igår kväll så efter bastun blev det lugna gatan. Mats värmde bullar och plockade fram mjölk så då kunde man ju inte låta bli att smaska lite, sen blev det film "year one" mitt i natten så började däremot telefonerna att ringa. Tillslut svarade Mats. Hör och häpna, det var Jimmy.

Jimmy: Kom och hämta mig i stan
Mats: Nej, jag sover
Jimmy: Jo men jag kommer inte hem
Mats: Men vad fan... Jaja jag kommer väl då.
Jimmy: Hämta mig på shell!
Mats: vilket shell?
Jimmy: Men du vet statoil Q8!
Mats: Men va! Vilket shell?
Jimmy: (Nu lite sur) Men vart ska jag komma då?
Mats: Men säg bara vilket shell, det finns ju flera i Luleå.
Jimmy: Shell
Mats: Är de det vid mjölkuddsrondellen?
Jimmy: Hick... aaa

Jag vet inte riktigt när Mats kröp ner i sängen igen, det var då inget jag vaknade av men jag skulle väl tippa på att det var vid fyra någon gång. Nu på morgonen har jag varit ner i lagårn och hämtat råmjölk. kalvdans, det är grejer det. Till det måste man ha den allra första mjölken som kommer ur kon när kalven precis har kommit ut och den går ju inte att köpa någonstans så det är ju rena rama lyxet att ha vänner som är bönder.

Nä, nu ska jag kolla reprisen av Idol. Senare idag blir det nog att åka till Luleå en vända och hälsa på lite diverse människor och sedan ikväll så blir det så klart prommis med Fia men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and outBästa sorten

Conditio sine qua non
Oeftergivligt villkor


Nu är man mör och mår som bästa sortens prinsessa. En nästan två timmar lång promenad med Fia. Nu har jag och Mats just bastat och delat på en 3,5a. Filmmys i soffan resten av kvällen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Vattentortyr

Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur
Genom enhet växer det lilla, genom oenighet sönderfaller det stora


Lördagkväll och inte en plan. Jimmy och Anton skulle visst åka på Allstar ikväll och ringde och frågade Mats om han kunde köra.

Jimmy: Kan du köra oss?
Mats: Nej
Jimmy: Bra, då ses vi sen
Mats: Men, nej
Jimmy: (klick)

Så jag antar att det blir en sväng till stan senare i afton i alla fall. Igår kom katten in och luktade kadaver. Den var inte kletig eller så men luktade nu död j*vla bäver. Jag bar den med raka armar mot badrummet. Igång med duschen och så var projektet startat. Det utbröt några mindre inbördeskrig under tidens gång. Flaskor, tvålar och lite andra diverse föremål skulle komma att flyga. När hans vilda fektande inte fungerade så bytte han taktik och tittade på mig med sina stora sorgsna kattögon. När inte heller detta verkade bita på hans torterare så smög sig en liten klo in under skinnet på mig. När jag hade lyckats lirka ut den så fortsatte proceduren. han såg hilma kul ut när han var blöt, halsen var smal som ett flaskhuvud. Jag skulle gärna ha visat er i bilder men ni förstår av historien att jag inte hade så mycket dötid att slå ihjäl.

Mysig lördagsfrukost i byn

Vi var då och pantade vårt enorma lager med flaskor och burkar idag. 397:- blev det, detta vill vi inte göra om nå mycket snart så hädanefter så blir det att åka iväg och återvinna DIREKT den första säcken har fyllts.

Julen börjar närma sig med stormsteg. Jag var faktiskt och köpte ett par julgardiner i veckan. Jag vet att det är lite tidigt men jag blev så sugen. Jag väntar naturligtvis med att hänga upp dom tills tiden är inne. Men mysigt ska det i alla fall bli. Jag har varit en stor motståndare till julen i många år men i år så känns det annorlunda. Undra om det beror på att vi bor i hus nu? En annan stor och ny grej i år är att vi mest troligt ska fira jul här hemma. Jag har inte varit hemma på julafton på säkert 17 år. Alltså hemma där jag för stunden har bott. Det kommer nog bli lite annars då.

Nä, nu ska jag bränna ut en skiva men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Ädel

Commune bonum
Gemensamt gott


Nu var det helg igen då. Härligt! Jag skulle ju så stort ut med fyrhjuligen när jag kom hem. Jo pyttsan, där stod jag fullt påklädd med med choken i handen. Vad i h*lvete! Nej så det blev ju inget med den saken. Vi kastade lite boll på gården och sedan blev det att spika upp tavlorna, städa lite och förbereda middagen. Nu ska jag ut och gå med Fia, hon smsade nyss så det är väl bäst att man börjar reagera. Sedan kommer Mats hem och då blir det färsk pasta och kyckling i ädelostsås.

Nä, påklädning var det men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Jimmys fredagsdilemma

Commodum ex iniuria sua nemo habere debet.
Ingen har rätt att dra fördel av den skada han själv har gjort


Fredag, fredag. Äntligen fredag! och när det är fredag så är det Idol. En av mina favoriter åkte ju ut förra veckan, det var trist men Mariette är ju i alla fall kvar. Jag sitter då här på kontoret i min ensamhet. Jimmy skulle också vara här idag men han har inte behagat att dyka upp ännu. Han kommer väl lagom till lunch så kan vi åka hem till tvåkaffet. Jag var på DollarStore och köpte spik idag. Jag var först till Jula och Biltema men dom hade inga sådana där små söta survivingkit med en massa olika spikstorlekar. Nu j*vlar anamma ska tavelväggen upp idag.

 

När jag åkte från byn i morse så fick jag en sån himla lust att åka ut i skogen idag och köra lite fyrhjuling. Det såg så härligt vintrigt ut. Om jag bara kommer hem medan det är ljust så ska jag illa kvickt ta mig ut en sväng.

Oron för svininfluensan ökar...


Jimmys fredagsdilemma

Vi satt på kontoret och höll på med min dator. Jimmy satt i telefon med supporten och bad mig skriva upp det där (vad det nu heter)numret som står under datorn på en postit.

Jag: (skriver) HP391Js. s:et blev lite konstigt och liknade faktiskt en femma.
Jimmy: Haha men du har ju skrivit 5 där, jag sa ju s!
Jag: Men det är ett ett s, det blev bara lite kantigt där uppe.
Jimmy: Men alltså det är ju en femma.
Jag: Men vad spelar det för roll hur den ser ut, du vet ju att det är ett s?!
Jimmy: Men den är är ju fel väg!
Jag: Jaha så du skriver s så här (ritar)

Jimmy:
OJ! Haha


F*n vad jag börjar bli hungrig alltså, nu börjar det vara hög tid för lunch men men ta re lugnt och gör inget som intte jag skulle ha gjort.


Over and out
The Gods Live Hard, Sell Hard

Cogito, ergo sum
Jag tänker, alltså finns jag


Nu har vi nyss kommit hem från kvällsprommenaden och och fått av oss alla kläder (reflexväst i Loks fall) och nu blir det en film med husse, som suttit och lirat sina älskade facebookspel medan vi har varit ute och hurtbullat oss. Nej promenaderna sköter jag och Fia så bra själva.

Imorrn blir det kontorsdag med Jimmy. Mats och Bogge ska upp till Jokkmokk över dagen. Imorrn blir det nog att göra det sista med det här datorbytet och då kan jag nog med andra ord lämna min rackliga skräpdator på kontoret och bära hem min fina nya. En Dell det också men en f*n så mycket bättre.

Nä, nu kom Mats ut ur duschen så nu blir det film. "The Gods Live Hard, Sell Hard" tänkte vi se. Jag har ingen aning om vad det är men jag hoppas att den är bra men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out 


Fjäskkyckling

Cogitationis poenam nemo patitur.
Ingen skall bestraffas för sina tankar.


Nu börjar arbetsdagen närma sig sitt slut. Nu är jag förbannad på hela företagsledningen. När vi satt och åt lunch tidigare idag så började jag prata om längdskidor och hur långa jag ska ha, jag har ett par som är typ 163cm eller nått och jag antar att som är rätt mycket för korta. Jimmy sa att det också hade med vikten att göra. Innan jag ens hade hunnit kolla surt på honom färdigt så hade Bogge hunnit skjuta in att "Jo men du har faktiskt blivit lite rund Emma" Jag försökte kräva en telefon i skadestånd men den gubben gick inte. Jäkla förolämpande snålskruttar. Igår var det Mats jag var less på. När vi kom för att äta lunch så stod jag vid min bil och låste den, när jag vände mig om så gick Mats och Bogge just in i Restaurangen. När jag väl hade kommit in så hade dom redan betalat och höll på att ta mat. Jag vet inte men när ens man glömmer en på en parkering av skitsamma för anledning, ja då är det dags att visa vart skåpet ska stå. Han såg nog på hela min natur vad jag var på för humör när jag kom in i resturangen. Man såg riktigt att han började köra hjärnkontoret på högvarv och felsökningen fick en träff "vart tog du vägen" försökte han med men nej, nej nej... Sedan försökte han ge mig fjäskkyckling. Nu har han lovat att aldrig glömma på någon parkering någonsin igen!

Jag pratade just med killen som vi köpte huset av. Han ville köpa tillbaka det men hallå, jag har ju inte ens kommit ur resväskorna ännu, stor j*vla risk att jag skulle idas flytta nu. Han kollade visst runt efter hus i Ängesbyn och jag fick lova att ringa honom först om en flytt någon gång skulle bli aktuell.


Det blev inget vaccin för Mats idag. Vi åkte dit när dom skulle öppna men kön var så oerhört lång så vi åkte därifrån. Det blev Gina och ett par nya leggings istället. Ärligt talat så blev det ett linne också, men bara ett litet!

Nä, nu ska jag fortsätta vara lite nyttig men men ta re lugn och gör inget som inte jag skulle ha gjort.Over and out


Två hängda män

Claris maiorum exemplis
Efter förfädernas lysande exempel.


Nu börjar jag vara back in business. Min kropp reagerade rätt bra på vaccinet men lite besvär, inbillade eller ej blev jag i alla fall offer för. Jag kan ju säga att informationen om att man skulle kunna komma att få vissa besvär i armen var ju ingen underdrift. Jag kunde inte ens lyfta armen. Den smärtan, den smärtan. Jag såg stjärnor så fort något eller någon (läs Mats) råkade nudda vid armen. Natten mot onsdag var hemsk. Jag mådde illa av att jag var så varm medan jag frös så att jag skakade. Jag använde tillslut nattlinnet till att torka av kroppen med under natten och igår var jag ju naturligtvis tvungen att bädda rent och vädra och fräscha upp sovrummet. Förmodligen lagom tills det är Mats tur, han ska vaccinera sig idag. Men han kanske kommer undan utan mista symtom.

Jag är på kontoret nu och när jag kom ut i garaget för att ta en rök så såg jag den mest makabra torklösningen av ett par arbetsoveraller som ett mänskligt öga har skådat.

Igår var vi på prommis igen. En mysig vana. En timmes prommenad varje kväll. Det kan ju inte vara dåligt på något sätt. Tro mig, jag har vridit och vänt på saken!

Idag måste jag investera i ett par nya leggings, jag såg igår att mina hade börjar spricka lite i sömmen. Men det var då inte konstigt så välanvända som dom är. Jag har då varit hilma nöjd med dom så det får nog bli ett par precis likadana från Gina.

Nä, nu ska jag äta en mandarin men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

 


Injicerad terrorist

Civis romanus sum
Jag är romersk medborgare. '


Usch, igår var det verkligen inte min dag kan jag säga. Jag var trött och slut och hade ont överallt. Jag hade kunnat hoppa upp och sätta mig på att jag hade råkat ut för spanska sjukan men senare mot kvällskvisten så piggnade jag till och all lidande och missär var som bortblåst.

Idag har jag varit och fått vaccin mot den här nya influensan. Jag tror den kallas svininfluensa eller något i den stilen, säkert inget som ni har hört talas om. Jag hade inte alls tänkt vaccinera mig men Fia satte igång att terrorisera mig om detta i fredags och idag så åkte vi dit. Vi kom dit vid halv två och det var riktigt lång kö ute på gatan, när vi efter väldigt många om och men väl kom in så fortsatte ju köandet. Tillslut blev vi insläppta i en stor sal med massvis med stolsrader där man fick slå sig ner. Sedan så skedde själva massvaccineringen på löpande band. Det gick väl ganska bra men jag är ju som sagt inget större fan av sprutor. Efter att man hade tagit sprutan (EFTER) så fick man en lapp med information om biverkningar. Jag fick naturligtvis allihop på vägen hem. När vi var framme ibyn så hade jag inte tid att vara sjuk länge för då var det Gossip Girl som stod på agendan. Jag lämnade helt sonika biverkningslappen och min hypokondri i bilen. 
  
              
Imorrn ska nog Mats och gänget låta sig injiceras. Bogges sambo Vicky är sjuksköterska och ska under morgondagen roa sig med att försöka hindra smittspridningen på denna pandemi. Jaja det känns ju skönt att ha det gjort. Men en väldigt vanlig biverkning ska ju vara lindrigare influensasymtom de närmaste dagarna så jag har väl det roliga kvar jag. Halleluja!

Nä, nu är det dags för middag senare blir det prommis med Fia, sebbe och hundarna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.Over and out


Utom alla gränser

Ceteris paribus
Under i övrigt lika förhållanden.


Oj vilken middag man känner verkligen att vartenda litet ledigt utrymme i kroppen nu är ett minne blott. Jag är nu mer en stolt ägare av 2 extra kilon. Tusen tack Victoria! Mats stannade i garaget i Buddbyn och skulle göra klar Jeepen då den är för hög för att gå in i vårat garage här hemma.

Imorrn är det jobb som gäller igen. Nu har det här om att vaccinera sig mot svininfluensan börjat kännas så nära och verkligt. Alla surrar om det och dom två sjuksköterskor som jag känner säger att vaccinera sig det ska man absolut göra och det känns ju som att är det någon som vet så borde det ju vara dom. Men då var det ju det där med nålar. Jag är så utom alla gränser, barnsligt, panikslaget, ångesträdd för nålar! Jag vet inte om det känns värt det. Jag menar, dör gör jag lite varje gång jag måste ta en spruta och vad är oddsen att man skulle råka ut för svininfluensan och dessutom trilla av pinnen på kuppen!? Men jag vet inte, vad säger ni? det vekar råda väldigt delade meningar om hurvida man ska låta sig injiceras av dessa vitklädda (eventuellt förklädda aliens som sprutar in gift, direkt i blodomloppet) så kallade fackmän. Det är ju en rätt ny situation så att det råder förvirring känns väl ganska naturligt.

I veckan har jag väl inga storartade planer direkt. Jag ska träffa Jessica någon dag, Fia så klart och så hade jag tänkt kolla upp möjligheterna att hyra längdskidor över vintern. Jag har för mig att det fanns något ställe, Skifix.. kan det ha hetat så? På det sättet kan man ju testa och se om man gillar det och i så fall investera nästa år eller till våren när det är rea. Vi bor ju alldeles vid vattnet så det blir ju direkt ner på isen från gården. Jag tror jag skulle gilla det, och så kan Lok få prova dra och jobba lite.

Nä, nu ska jag slänga mig på soffan, kom just in efter en timmes promenad med Fia men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Fyrhjuling genom cyberrymden

Certum est, quia impossibile.
Det är säkert därför att det är omöjligt.


Åh, det var skönt. Frisk luft gör verkligen gott. Mats har åkt iväg för att titta på sin sjuka bror. Gud vilka fjollor dom där är alltså, blir jämt och ständigt sjuka. Så fort någon inom en mils radie nyser så åker dom på något. Jag däremot blir aldrig någonsin sjuk, man är väl en viking *peppar peppar*


Jag hörde just på nyheterna på radio att man kan skaffa en tjänst för att få helt skyddad ip adress. Det låter ju som en hilma bra grej. Då kan Internetleverantören man använder inte längre följa varenda liten grej man gör på nätet och även vid fildelning så är man 100% skyddad och det inget kan spåras tillbaka till ip adressen. Man kan alltså bli helt anonym ute i cyberrymden.

Nu kom Mats just in genom dörren och vände. Han skulle åka i förväg till Boden och hälpa en vän att bogsera hem en bil som behövde hjälp av en annan fyrhjulsdriven vän för att kunna rubbas. Jag åker lite efter, lagom till maten. Ikväll blir det nog fortsatt filmmaraton. I helgen har vi varkligen haft lugnt hus. Inte för att jag har det minsta emot gäster, det är ju bland det bästa som finns när ens vänner vill komma på besök men ibland kan det behövas en helt lugn helg då man får vara helt för sig själv.

Nu ska jag gå till garderoben och ta mig en titt på vad det finns för allternativ för kvällen. Jag lägger upp en bild också, tror inte jag har gjort det innan, så..Nä, kläder som sagt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and outJag bad dom dra åt helvete!

Cedant arma togae, concedat laurea laudi.
Må vapnen vika för tågan och lagern för statsmannens ära


Ni glömmer väl inte att det är farsdag idag kära läsare? Jag har just varit förbi min fina pappa med lite choklad för att fira hans alldeles egna dag. Lite senare ska vi ut till Buddbyn och fia Mats pappa och där skulle vi som sagt även få middag. Jag hade tänkt åka ut efter någon snöig skogsväg med fyrhjuligen nu och låta Lok sträcka ut. Senare mot kvällen blir det väl en promenad i byn.

Jag fick ett samtal från en välgörenhetsorganistation om att skänka kläder till svältande i Afrika. Jag bad dom dra åt helvete! För om mina kläder passar svälter dom fan inte!


Undra när jag ska lyckas genomföra flytten till min nya dator. Jag tog hem alla grejer i fredags såsom säkerhetskopieringsgrejer, installationsskivor, koder mm.. men Jimmy har varit sjuk hela helgen och jag känner att jag behöver hans stöd för att klara detta, jaja den som väntar på något gott...

Nä, nu ska jag hoppa i täckdressen och ge mig ut i vintern men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Det förväntas något av mig...

Caveat emptor.
Köpare, tag dig i akt


Jaha då var söndagen här igen. En skön och välmående söndag för omväxlingsskull. Idag blir det lite ärenden i Luleå och sedan middag i Buddbyn. Igår blev det som jag misstänkte ingen stadsvandring men det blev storheden och lite annat. Vi var på Toyota, av någon anledning så måste man bestämt in på en bilaffär om dom har öppethus på helgerna. Jag undrar om det är så här människans obligatoriska tvångstanke tar sig form i huvudet på Mats. Vi provkörde i alla fall den nya Toyota Hilux, den var faktiskt rätt häftig enligt min smak men nu blir det inga fler bilar, fyra bilar på två personer är alldeles nog! Eftermiddagen spenderade vi hos pappa. Det blev en smarrig  tacosmiddag med Jimmy och sedan tog vi en härlig kvällspromenad med våran jycke. Efter det blev det bastu och filmmys i soffan.

Till veckan så ska det komma något viktigt besök på kontoret. Jag brukar inte vara inblandad i sådant men nu förväntas det tydligen något av mig. "Nu blir det uppklätt till tänderna på tisdag, Emma" Undrar just om det var någon pik till min ordinarie finlandskostym måntro? Jaja det där ska vi nog klara galant. Undra om jag bör sätta på Lok en fluga eller om det kanske är lika bra att jag lämnar honom hemma, annars har jag väl lortat ner mig av hundtassar och hår innan gästerna ens har hunnit ta mark i Luleå.
 Finlandskostym
Nä, nu är det dags för söndagsbrunch men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Ny design!

Cave canem
Varning för hunden.


Vi kom igång lite sent idag med tanke på att vi hade tänkt åka på stan. Vi låg och drog oss bra länge och sedan kom Jimmy förbi och vi har ätit frukost och tagit det lungt. Nu har vi dock fått på oss kläder och reoverat i oss till okej skick. Jag undrar dock om det blir att åka till stan något. Det kanske bara blir storheden istället?

Vad tycker ni om den nya bloggdesignen då? Det är Sandra som har ordnat om här. Jag är då jättenöjd med hennes jobb. Tusen tack Sassa!

Nä, nu sitter Mats i bilen och väntar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

8 sekunder

Casus belli
Krigsorsak.

Ja hatar verkligen datorer! Jag ska byta nu (jag hatar min extra mycket) så det ska bli bra. Batteriet överlever längre än 8 sekunder när man har dragit ur laddaren och det finns nog med utrymme att säkerhetskopiera mobilen på. Jag har just nu min datot maxproppad med grejer och utrymmessymbolen lyser RÖD. Men det var ju inte så lätt det heller skulle det visa sig. Jag måste ju nu främst installera bokföringsprogrammet på den nya datorn. Naturligvis så har jag ju förlagt skivan som gör detta möjligt och den oerhört motsträviga och irriterande damen på supporten skulle ha över 500 spänn för att ge mig informationen på nytt eftersom att jag vägrar teckna ett helt onödigt serviceavtal som jag aldrig skulle ha någon användning för. *ILSKA* Tillslut fick jag henne att maila mitt licensnummer utan vidare avgifter, ännu har jag inte fått någon mail och att ringa om och lyckas få sig slussad till just denna kvinna är väl en ren omöjlighet. Resten av flytten till den nya datorn överlåter jag helt i Jimmys våld. Jag har väl mina aningar om hur detta ska gå till men det känns säkrare att få detta utfört på någon annans ansvar. (typiskt kvinnligt drag?)

Nä, nu tror jag snart att jag ska göra helg. Jag sitter nu bara och väntar på en beställning så man kan dra in lite dollar innan helgen. Sedan ska jag förbi Willys och bunkra upp med godsaker inför helgen. Sedan blir det prommis med Fia, Sebbe och hundarna innan det är dags att vända tillbaka till Luleå för mysmiddag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Ledsen, du är inte riktigt min typ

Carpe Diem
Fånga dagen

Det är fredag vi ska parta, har du öppnare så kan kalaset starta!... Nej, det blir inget party alls för oss i helgen. Nu ska vi ligga lågt på partyfronten ett tag och bara ta det piano. Men jag tänkte komma med lite bra tips inför helgen för er som nu har tänkt ta er en liten stänkare


Bra att veta om viner

 
Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:


Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin som lämnar en gredelin fläck efter sig är ett rödvin.

 

Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller icke.

 

Om man serverar rött vin är det lämpligast att ge var och en av gästerna en trasa att hålla under hakan medan de dricker, så att de inte förstör sina kläder om de spiller på sig.

 

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

 

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man icke någon port kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

 

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

 

Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.

 

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

 

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Oöverträffat

Innovativt

Preliminärt

Kvastskaft

 

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Västkustskt

Konstitutionerad

Substantiera

Tillvägagångssätt

 

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket

vin:

 

Tack men jag vill inte ha sex.

Nej, ingen mer sprit för min del.

Ledsen, du är inte riktigt min typ.Nä, nu ska jag jobba lite. Lunch med Cilla på McDonalds idag.. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out

 


 


Falconhatt och snålskjuts

Caput familiae
Familjens överhuvud.

Så där nu är det bara att krypa upp i soffan. En riktigt skön eftermiddag har det varit. Mats gjorde sig en falconmössa och tog på sig att laga middag. Efter maten så åkte han iväg på killkväll i Selet och jag har varit på prommis med Fia och hundarna.


Mercedes hade blivit lite kall om tassarna efter vägen så hon fick snålskjuts med SebbeBebbe

När vi skulle vända så blev även Chili trött och kall


Lok tyckte nog att vi skulle lyfta i honom också


Imorrn är det äntligen fredag, min nya favoritdag! Då ska jag bjuda ut min älskade make på någon mysig resturang och sedan så blir det Idol hemma i soffan. På lördag ska vi gå på stan och sedan laga middag hemma. Det ska bli så skönt med en lugn helg. Hoppas vi hittar något att shoppa på lördag, det var riktigt längesedan vi gick på stan tillsammans. Mysigt att bara strosa runt annars. Sätta sig och fika och titta på lite folk....

Imorrn blir det lunch med Cilla också. Får väl dock se hur det blir med den saken. Det har alltid kommit något emellan den senaste tiden då vi har försökt ses.

 

Nä, nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på Christine men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Dopad grävling

Canis timidus vehementius latrat quam mordet.
En rädd hund skäller värre än den bits.

hemma i byn och värmen igen! Jag har haft projekt "flytta ut fyrhjulingen ur garaget så bilen får plats" Det visade sig ju dock tyvärr att bodan som den brukar stå i har förvandlats till skräplager. Jag måste fråga Mats om han möjligtvis kan ha något med det att göra. Vi har blivit miljövänliga och slutat kasta petflaskor och burkar i soporna men nu bli vi ju översvämmade med denna vara. Jag gillar inte att panta flaskor och speciellt inte nu när man har låtit det gå till sådan överdrift på hamstringsfronten. Nu känns det ju bara löjligt att nappa åt sig en påse ur mängden och åka iväg och återvinna den. Nej jag tar nog hela lasset någon dag och byter det mot en utlandsresa. Om man nu tänker så, det lär ju bli en slant......

 

Snart är det dags för middag och sedan blir det prommis. Lok är ute själv just nu och leker i snön. Han blir lika lycklig varje år detta mirakel inträffar. Han far runt med nosen under snön som en dopad grävling. Picasso var också förundrad över detta nya underlag, dock inte lika fascinerad som Lok fick jag för mig. Han har lagt sig till rätta på ett fårskinn framför kaminen och verkar inte ha några som helst planer på att göra sig något ärende ut idag.
                                    
Nä, nu ska jag gå och börja med någon form av middag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


De ändras med åren

Caelum, non animum mutant, qui trans mare currunt.
Himlen, och inte sin själ, förändrar den som flyr över havet.

Idag kom vintern på riktigt! Det snöar utav bara den och är halt som en skridskobana på vägarna. Jag har vänt upp och ner på hela kontoret för att hitta en isskrapa, jag gjorde mina försök med en parkeringsskiva, nycklar mm... Inte ett enda skivfodral fanns det i bilen heller. Det är ju skandal. Jag visste att det här med att bara lyssna på bränd musik en vacker dag skulle hoppa upp och bita en i arslet på ett eller annat sätt.


När Lok var ett år så bestämde vi oss för att det var dags för honom att börja sova på sin egen bädd, så himla mycket hår, sand och skräp i sängen. Han är en mycket klok hund och har sedan dess aldrig någonsin hoppat upp i sängen. Men nu har vi en ny liten vana jag och och Lok. Så fort Mats är borta och jobbar så kommer han på kvällen och lägger hakan på Mats sida av sängen tills jag säger varsågod. Det känns lite tryggare med min lilla vakthund nära när jag är själv.


Idag ska jag till Fia, GGdag! Det är verkligen en viktig del av veckan. Våran egen tradition. Vi har alltid haft någon form av veckotradition. De ändras med åren men är alltid lika trevligt. Ibland undrar jag hur mitt liv hade varit om jag aldrig hade träffat Fia. Jag skulle inte vilja veta, hon är min klippa!

En förkyld liten Sebastian i början av veckan.Nä, nu ska jag ta tag i bokföringen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Jag fjärtar 18 gånger om dagen

Brevis ipsa vita est sed malis fit longior.
Vårt liv är kort men görs längre genom olyckor

Det blev en ordentlig och skön skogssväng med hunden. Vi hann innan mörkret kom också, vilken bonus! Nu har jag suttit på facebook och varit arg som ett bi ett tag. Jag vill lägga till mitt andra efternamn också men lyckas helt enkelt inte! Jag menar hur svårt kan det vara? Nu minns jag plötsligt varför jag slutade använda facebook sist. J*vla skit f*n #%=!¤"&%!!!............

Nu börjar det vara dags att tänka på middag, typiskt bara att jag inte tänkte på att handla idag när jag ändå var i stan. Vad ska jag nu hitta på då när kylen är tom. Ska man orka åka in till stan och rätta till sina misstag eller får det kanske bli en pizza från Persön? Hm...


En nyfiken man går med i en nudistklubb, han skriver in sig, tar av sig kläderna och börjar strosa runt lite på området.
Efter en stund får han syn på en yppig blondin vilket resulterar i att han får ett praktstånd.
Blondinen: Ville du mej något?
Mannen: Nej jag kom precis...
Blondinen: Du måste vara ny här.
Enligt våra lagar här betyder ståndet att du kallar på mej och vill ha sex med mej, vartefter hon lägger sig ner och låter mannen ha sex med henne.

Efter akten går den rödblossige mannen in i bastun sätter sig.
Han är otroligt nöjd med sitt medlemskap, så nöjd att han lyfter på sin ena skinka och släpper en fjärt.
Då kliver en riktigt stor och muskulös man fram till honom.
Muskulöse mannen: Ville du mej något?
Mannen: Nej jag kom precis...
Muskulöse mannen: Du måste vara ny här.
Enligt våra lagar betyder fjärten att du kallar på mej och vill
ha sex med mej, vartefter han kastar omkull mannen och trycker in den i krysset.

Efter akten rusar mannen tillbaka till receptionen.
Här!!! Ta tillbaka medlemskortet och nyckeln och behåll de 5000 kr jag betalt.
Receptionisten: men herrn ni har ju bara hunnit se en bråkdel av våra aktiviteter.
Lyssna nu fröken, jag är en man på 55 år jag får stånd 1 gång i månaden, men jag fjärtar 18 gånger om dagen, så NEJ TACK!!!!!

Nä, nu ska jag kila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out

 


Hej, jag heter Emma och jag har tvångstankar

Bona officia
Goda tjänster.

Idag är det en helt vanlig kontorsdag som gäller. Har just arbetat bort en lunta med papper som legat och hånat mig nog länge nu. Det är tur att det inte finns någon sådan där pappersstrimlarmojäng här få då hade nog många viktiga papper fått sätta livet till efter att ha tagit upp för mycket av min plats här omkring. Jag tror nog att chefen tänkte till när han valde att kontoret ej skulle vara innehavare av en sådan. Bra drag!

Idag skulle jag träffa Cilla men hon skulle ha något möte på jobbet så det blev skjutet på framtiden. Det jag verkligen har som avsikt att göra är att fara ut i skogen med Lok och göra av med tonvis med hundenergi. Fia och Hera skulle följa men dom har bangat så det ser ut att bli bara vi två. Inget fel med det i och för sig men jag är ju mannen med planen! Ogillar skarpt när förhandsplanerade saker uteblir, haha.. På tal om tvångsbetéende. Jag har kommit på att jag faktiskt visst har tvångstankar! För mig är det böcker. Sedan den dagen jag med handen på hjärtat kunde slå ihop min första Kittybok och säga: "Jag har läst hela" så har jag aldrig, inte en gång slutat mitt i en bok och börjat på nästa. Har jag börjar läsa en bok så läser jag ut den. Oavsett hur värdelös jag än tycker att den är. Det började nog direkt då efter den Kittyboken, jag var så stolt över mig själv och var tvungen att vakta ordentligt på mig själv så att jag inte skulle falla tillbaka i mitt gamla slarvmönster och sedan har det nog bara eskalerat. Så där, hej jag heter Emma och jag har tvångstankar!
                                
Jag pratade alldeles nyss med Mats och det visade sig att allt hade gått så bra att dom kommer hem redan ikväll. Gud vad passande, jag som just har varit och hyrt dom sista två "Johan Falkfilmerna" Det blir med andra ord kriminella göteborgare för hela slanten ikväll. Hoppas Frank är med i dom här sista två nu. Jag saknade honom grymt mycket i den 4e!

                          Johan Falk - Operation Näktergal - DVD - Film     Johan Falk - De Fredlösa - DVD - Film
Nä, nu är det nog dags att börja lägga på ett kol, det har redan börjat mörkna och vem vill irra runt ute i skogen helt själv i mörkret, nej ve och fasa men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Halloween i bilder

Bis dat qui cito dat
Snar hjälp är dubbel hjälp.

Dagen har jag förutom att jobba spenderat med Fia. Vi har snackat en massa skit och kollat på roliga filmer. imorrn tänkte vi åka ut med fyrhjulingarna och hundarna om Micke har tid att vara hemma med baby Sebastian.

Nu har jag lyckats få över bilderna till datorn, eller ja... Jag ska nog inte ta på mig äran för det. det är nämligen Fia som har lånat ut en genialisk liten manick till mig som man sätter in minneskortet från kaneran i och pluggar in i datorn via USB, hur smart som hels. Det kan ju till och med jag som är extremt oteknisk räkna ut att, där har någon tänkt till.

Här, lite bilder då.
Mats och jag

Markus

Johan och Teres

markus och Fia


Oskar, Olle och Emmelie

Jimmy och Emil

JanE

Cilla

Johansson

Fia och jag

Sandra, Malin och Fia

Malin och Urban Elsträng

Johan, Teres och Micke

JanE och Mats

Linda

Jag och Mats

Fia, Fred, Joel, Sandra och Erik


Nä, nu börjar det vara hög tid för middag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out

 


I morgon är en annan dag

Bibere humanum est, ergo bibamus.
Att dricka är mänskligt, låt oss därför dricka.

Tisdag!? Veckan rullar på sakta men säkert... Idag är det jobb som gäller. Imorrn.. ja, det blir väl detsamma då. Undra om Mats kommer hem på torsdag eller fredag. Hoppas torsdag, det är så trist att vara ensam. Jag skulle ju sova hos mamma igår men jag blir så rastlös i stan så jag tog min lilla PälsNils och åkte hem framåt kvällskvisten. Hem ut i mörkret och tystnadens härliga frihet. Kanske gör ett nytt försök att sova i stan i natt, vi får se. Imorrn ska jag nog träffa Cilla i alla fall. Jag saknar min vän, allt vore så mycket lättare om hon bodde i Lule. Nu är det rätt glest mellan gångerna vi ses trots att det inte är så speciellt långt till Piteå. Fia hoppas jag också på hinna träffa i veckan, min fina vän.

Till helgen finns det lite planer. På fredag hade jag tänkt bjuda ut min make på middag, det ska bli mysigt. Sedan ska nog våra gamla grannar från Boden komma ut och hälsa på för första gången. Sen får vi ju inte glömma det vanliga fredagsmyset i soffan med Idol. Veckornas höjdpunkt!

Just nu känns allting faktikt rätt tungt. Jag vet inte men det var något med den här helgen som sög musten ur mig. Falskhet gör mig utmattad och rasande. Det känns som att, vad f*n, var det tacken!?

Jajja nu ska jag vässa pennan och fortsätta att göra mig förtjänt av brödfödan men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Halloween completed!

Bibamus, moriendum est.
Låtom oss dricka, ty vi måste dö. dö.

Hej hej hallå. Gårdagen var lite kämpig, varav blogginlägget uteblev. Halloweenfesten var i det stora hela lyckad och bra. Det kommer så klart bilder (så fort jag har hittat sladden till kameran) Så I wouldn´t hold my breath. Ni kan inte ana vilken röra jag kan åstadkomma bland mina saker.

Mats har åkt ner till Övik idag på jobb. Jag och Lok har åkt till mamma och tänkte sova här i natt. Bara skit på tv på måndagar har jag för mig så vi får väl se vad det blir att hitta på i afton. Kanske hälsa på lite vänner?

Annars vet jag inte om jag hade så mycket att komma med. Jag återkommer lite senare men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

RSS 2.0