Livet är kort

Ars longa, vita brevis
Konsten är lång, livet kort

Idag är det premiär för Greys Anatomy. Det är det väl ingen som har missat? och nästa vecka drar Desperate Housewives igång igen. Det är väl det enda positiva med att den här eländiga mörkerperioden har tagit sin början och gjort slut på allt varmt och ljust.

Sitter på kontoret med grabbarna grus och har fakturerat lite. Jag ska på ett möte efter lunch och sedan ska jag till Sunderbyn med Lok. Vi ska som sagt träna budföring idag. Jag har egentligen ingen aning om vad detta innebär men jag har fått det ganska utförligt förklarat för mig.

I morgon är det ääääääääntligen dags för IKEA! Jag hoppas bara att Toby har blivit frisk så att han orkar följa med mig. Det är nog bäst att jag åker förbi där med lite vitaminer och vitlök i eftermiddag för att vara på den säkra sidan.

Nä, nu ska jag sätta näsan i bokföringen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Budföring

Ars amandi
Konsten att älska

Idag ska jag åka till Boden och hämta ut en ny bluetooth eftersom att min gick sönder efter ringa en dags användande. De skickade in den på lagning men eftersom att de inte hört något ännu så skulle jag få komma och och välja mig något annat. Jag ska även skicka iväg mina Uggs som kom igår men var fel storlek. Alldeles för små. Jag sålde dem till Värmland. Det var då ett jäkla intresse men ingen är ju gladare än jag över det.

Klicka för att se nästa bild

Sedan blir det nog att åka till Fia för lite GG. I morgon ska jag med Jessica och en annan tjej och träna hund. Budföring ska det tydligen tränas i morgon. Vi var förresten till Jessica och Markus igår kväll och gjorde lite bytesaffärer. Vi bytte våran byrå mot en köpmandisk. Det är så himla fiffigt när man kan byta mellan varandra. Då får alla exakt det dom vill ha, och gratis dessutom. På torsdag så blir det IKEA. Toby trodde att han kunde avvara en dag för detta uppdag men inga löften är gjorda så jag är lite nervös. Jajja annars var ju Ulf extremt sugen på att följa med *khrmf*

Nä, nu ska jag ta tag i arbetet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Underbara helg

Arbiter elegantiarum
Domare i smakfrågor.

Måndag och arbete. Gud vad underbart! Jag älskar verkligen måndagar. *höhö* Helgen har varit den bästa på länge. På fredagen så kom Mats pappa på besök. Vi åt mat, och sedan tog dom en bastu och några öl. På lördagen var jag och Mats och flängde runt och hade det jättetrevligt, sedan kom Jimmy och Madde på middag, vi drack lite vin och öl. Sedan kom Ulf, Jesscia, Markus och baby Wille också ut. Ida ringde mig senare på kvällen och frågade om jag inte kunde komma till Råne, det var hundra år sedan så jag var inte svårövertalad. Hela gänget följde och skjutsade mig. Det vart lite fest på bageriet och sedan var det Rånepuben. Jag hade som alltid så sjukt kul där. Kul att träffa alla man inte sett på länge. Sedan när jag kom hem så hade gästerna åkt och Mats satt och spelade guitar hero. Vi delade på en pizzabit och kröp sedan ner i sängen. Där blev vi kvar till lunchtid på söndagen. Sedan bjöd vi Mats kusin Ulf på middag och kollade film.

I veckan blir det inget speciellt. Ikväll har jag ett seminarium på universitetet och i slutet av veckan tänkte jag att jag skulle ta mig till Ikea. Vet vara inte riktigt vem jag ska plåga. Jag funderar på Toby eller Mats kusin, får väl se vem som är mest medgörlig när det kommer till kritan.

Nä, nu ska jag hämta upp lite lunch och åka till Jessica men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Chefen och igelkottar

Aquila non captat muscas.
Örnen fångar inte flugor

Jag ska börja detta inlägget med en rättelse. Någon som går under smeknamnet chefen dementerar mitt uttalande i inlägget "svininfluensan har nått Ängesbyn" Vi får anta att denna person måste vara Micke. Så här såg kommentaren på inlägget ut. 

"ja låg faktiskt INTE under bilen=( dessutom var de fia som stred för att vi skulle ta betalparkeringen medans ja insisterra på att bet P är för fi..or nåja ska skriva nå nedvärderande om dig nån dag så desso...."

Nu sitter jag då på kontoret och är hungrig. Så fort jag sätter en fot i denna byggnad så blir jag vrålhungrig. Mats tror att det kan ha att göra med att jag är vaken istället för att ligga hemma och sova. Det var det dummaste jag har hört. Jag sover väl aldrig om dagarna. *khrmf*

Jag tror förresten att det kan vara tid att börja vara orolig för mig. Jag tror att jag håller på att bli knäpp. Jag har aldrig pratat eller gått i sömnen men nu har jag börjat med avancerade projekt nattetid. För en tid sedan så drömde jag att Samantha från Sex and the city var i vårat sovrum och släppte ut igelkottar på golvet. Jag vaknade och skulle gå upp på toa. Jag satte försiktigt fötterna i golvet och gick "slalom" till badrummet för att undvika att trampa på någon av igelkottarna. När jag satt där på toan så började jag fundera över hur rimligt detta verkade. Efter en stunds funderande så kom jag fram till att det måste ha vart en dröm. och jajjamen inte en igelkott så långt ögat kunde nå när jag öppnade dörren.
Mats tog förmodligen mycket plats i sängen i natt och jag drömde att han höll på med något viktigt men att jag hade fått sova över, sedan drömde jag att han tog fram ett galler som han började rigga upp runt kuddarna och frågade och jag kunde flytta lite på mig. Jag sa att jag kunde gå helt och hållet för att inte vara i vägen för hans arbete så jag tog min kudde och mitt täcke och vek ihop dom på fotpallen i fotändan, sedan gick jag och bäddade med kuddar och filtar i soffan. Jag gick ut och rökte och sedan på toa. Där inne kom jag på nytt att tänka på rimligheten och insåg att detta inte kunde vara möjligt. Så det var bara att gå tillbaka till sängen igen. Jag har också försiktigt burit ner toalettbalar från övervåningen ner till hallen när vi varit i Kvikkjokk. Hojja vad man kan hitta på när man sover.

Idag efter jobbet så ska jag åka till Fia, hon mådde inte bra igår så vi ska försöka oss på att färga fransarna idag istället. Det blir promenad och GG också. Nä, nu är det hög tid för fortsatt arbete men men te ra lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Japansk

Aqua vitae
Livets vatten.

Idag har Mats blåst upp till Kiruna och blir borta till i morgon någon gång. Ikväll är det väl Idol och är det nu det så är det då det jag kommer att sysselsätta mig med. Jag ska nog kanske förbi till Fia också en sväng. Vi ska färga ögonbrynen och fransarna. Jag var dit igår också. Vi var en sväng till Boden och Fia, första gången hon lämnade ifrån sig lilla Sebastian men det gick bra, hon var duktig. Sedan blev det långpromenad i byn med vagnen och alla hundarna.

Baby Sebastian


Kolla det här är roligt. "Japansk ögonkontroll"Om du inte kan se någonting så dra i yttre ögonvrårna så att du får sneda ögon (som om du vore asiat). Fortsätt dra tills ögonen är nästan stängda… det fungerar. 

Nä, nu ska jag börja med lite lunch och utfodra djuren men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Roligt sagt av barn

Approbatur
Godkänner.

Roligt sagt av barn

"Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon, men det är inte sant. Det är bara helt vanligt hat." Ingrid, 8 år

"När jag slåss med min lillebror får jag inte slå tillbaka. Det gör jag inte heller. Jag biter istället." Susanne, 7 år

"Jag tycker om att slå min syster. Inte medvetslös, bara så att hon förstår allvaret." Jörgen, 7 år

"Det är väldigt typiskt för föräldrarna att skylla på sina barn om det till exempel inträffar en katastrof i lägenheten." Oliver, 6 år

"Tjejer har långt hår för att man ska kunna bli kär i dem." Gustav, 6år

"Man kan använda gondol eller p-piller. Min katt väljer p-piller, men den ska steriliseras när pappa får tid. Min katt har förresten inte haft tid den heller." Matilda, 6 år

"Jämställdhet betyder att mamman och pappan producerar barnen tillsammans. Förr i tiden var det bara mamman som födde upp barnet, medan pappan gick fram och tillbaka till banken." Anette, 7 år

"Jag ska bli nekrolog och visa hur vädret blir på TV." Joakim, 7 år

"Om lärarna också hade haft jobb så hade barnen inte haft någonstans att vara." Hanna, 7 år

"De vuxna kan äta så mycket godis de vill, vara uppe så länge de vill och sminka sig så mycket de vill. Det hemska är ju att de inte vill det." Louise , 7 år

"Jag ska bli polis när jag blir stor. Då ska jag slå alla i huvudet med min batong, särskilt sura gamla tanter som skäller på fotboll." Henning, 7 år

"Att vara ängel är ett typiskt kvinnoyrke. Louise 7 år

"Jag kanske ska bli bög, för jag tycker inte så mycket om flickor" Henning, 8 år

"Så flög Jesus upp till himlen, och där träffade han Jesus och sitter nu på sin egen högra sida. Det är helt omöjligt att begripa och ingenting att bry sig om." Stina, 8 år

"Min hund är halvnorsk, men den är rätt fin i alla fall. Den förstår ganska mycket med tanke på hur det kan vara om man är halvnorsk." Alex, 8 år

"I Belgien är alla husdjur grå. Eller så var det en svartvit tidning." Matilda, 7 år

"Jag vet att det finns rymdvarelser. E.T. och Roger Pontare och Raptur RX2. Men de är snälla." Filip, 7 årPRESIDENT OF THE UNITED STATES

Antiquus amor cancer est
Gammal kärlek rostar aldrig 

Hej gott folk. Jag har fått detta i ett mail flera gånger nu. Jag tycker det är en kul grej. Så nu presenterar jag det här.


Historiens  gång 


 
Fråga  en historielärare om han eller hon kan förklara detta……     
     

   


Abraham   Lincoln blev vald in i kongressen i 1846.

John F. Kennedy blev  vald in i kongressen i 1946.


Abraham  Lincoln blev vald som President i 1860.

John F. Kennedy blev vald som  President i 1960.


  Bägge var väldig upptagna av borgrättigheterna.

Bägges hustrur miste  ett barn, medans de bodde i Vita Huset.


Bägge  Presidenter blev skjutna och dräpta på en fredag.

Bägge Presidenter  blev skjutna i huvudet.


Nu  blir det mycket märkligt:

Lincolns sekreterare hette  Kennedy,

Kennedys sekreterare hette Lincoln.


Bägge  blev mördade av en person från sydstaterna.

Bägge Presidenterna blev  efterföljda av en från sydstaterna med namnet  Johnson.


Andrew   Johnson, som efterföjde Lincoln, föddes år 1808.

Lyndon Johnson,  som efterföljde Kennedy, föddes år 1908.
 

   
       

John   Wilkes Booth, som mördade Lincoln, föddes år 1839.

Lee   Harvey Oswald, som mördade Kennedy, föddes år  1939.
 

        

  Bägge mördarna blev kända med 3 namn.

Hos bägge är namnen sammansatta  av 15 bokstäver.


Håll  dig fast nu:

Lincoln blev mördad i en teater med namnet  ”Ford”

Kennedy blev mördad i en bil av märket Lincoln, fabrikerat av  ”Ford”


Lincoln  blev mördad i en teater, och hans mördare sprang till ett varuhus för att  gömma sig.

Kennedy blev skjuten från ett varuhus, och hans mördare  flydde till en teater och gömde sig där.


Booth  och Oswald blev mördade för vad de gjort.


Varför  skedde allt detta på så här?

Är det Gud, som vill visa oss, att han  styr historiens gång?


Se  här. Det är helt otroligt:


1)  Vik en ny $20 dollar sedel samman…2)  Vik den igen som bilden visar:3)  Vik den andra sidan på samma sätt, åt andra  hållet:4)  Vänd på den nu…Genom  att vika en 20 dollar sedel samman på ett simpelt geometrisk  mått,

kommer det en katastrof fram, som visas på alla  20 dollars  sedlar!!!


Som  om detta inte var nog, är detta vad du får se:


För  det första: Pentagon i flammor...
 

 

Därefter  Twin Towers...
 

 

Och  se här..  !! 


  
 
  
  
 
Se  här också: 9 + 11 = $ 20 !!


9/11  = September den 11 är dagen, då Twin Towers och Pentagon möttes av  angrepp.

Är det en tillfällighet?


Du  bestämmer, vad du vill tro.

Svininfluensan har nått Ängesbyn!

Annus mirabilis
underbart, märkvärdigt år

Svininfluensan har nått Ängesbyn. Fia och Mickes granne har insjuknat i denna gudsförgätna pandemi. Fia var lite orolig då denne person varit och som hon sa "andats" på baby Sebastian men detta var flera veckor sedan så det får vi inte tro. Jag var förbi där igår och hälsade på. Sebastian fick precis som exakt alla andra bejbisar stora förskräckta ögon när han hamnade i min famn. Sedan började det rycka i de små ögonbrynen, underläppen sköts bestämt ut och sedan tog han sig ton. Skrek efter sin mamma som om jag vore satan själv som tagit honom i sitt grepp. Jag blev inte alls förvånad eftersom att alla bebisar delar denna bestämda åsikt om jag jag är en otrevlig syn. Jag njöt bara av de vanliga minuterna tills han kvicknat tills så pass att han insåg vart han var.

Jag frågade Fia om hon inte var orolig över att den lille skulle smittas och hon medgav att det var hon ju. Jag citerar "Jag håller mig borta från sånna där konstiga ställen, typ willys och ÖB och sånt. Vi handlar bara på Kvantum nu" Haha så skönt och så typiskt henne att säga något sådant. Självklart är det ju bara de som har det lite sämre socialt och ekonomiskt ställt som råkar ut för denna sjukdom! Vilket fick mig att tänka på en annan rolig händelse i samma anda. Att jag egentligen aldrig har tänkt på att göra tradition av Fias fredagsdilemma. Listan är lång och väldigt underhållande.

Fia och Micke skulle på familjerätten och uträtta något ärende som bara föräldrar vet vad det kan vara, det verkar sjukt tidskrävande att skaffa barn (och då har jag inte ens räknat med barnet) Papper som ska skickas hit och dit, telefonsamtal som ska ringas, möten som ska bokas, avbokas och bokas igen. Man ska väl helt enkelt fortsätta med att ha ett heltidsjobb för att göra sig förtjänt av de få slantar man får inkassera varje månad som nybliven förälder. Hur som helst, De var i vanlig ordning sena och ställde sig på en "förbokad"parkering för att slippa den långa vägen från den vanliga parkeringen, då en kvinna i medelåldern kommer fram.


Kvinnan:
Hallå där, har ni parkeringstillstånd?
Fia: Nej det har vi inte

Kvinnan: Men då får ni inte parkera där!

Fia: Nä, men vi sket i det!

Kvinnan: Ni kan få böter

Fia: Ja men det gör ingenting. För vi jobbar inte åt kommunen som du gör!


Kvinnan fann inte ord och gick snopet därifrån, Micke som förmodligen gömt sig bakom bilen under samtalets gång vågade sig nog fram och när kusten var klar. Haha Fias humör hör till de hetsigaste jag vet. Hon är så sjukt skön och har alltid svar på tal.

En annan rolig historia var när Fia var i Boden med sin dobermannvalp Hera som just skadat benet och gick med gips. Hon hade blivit beordrad vila och stillhet i 10 veckor så fia gick försiktigt med hunden tätt intill sig då en av Bodens alkoliserade damer gav sig in i något hon inte skulle klara sig ur.

Fyllkärringen:
Varför har du så kort koppel på hunden

Fia: Därför att hon har gjort illa sig

Fyllkärringen: Men du kan ju inte ha så där kort koppel på hunden, du ser ju att hon har gjort illa sig!

Fia: Khrmf

Fyllkärringen: Du måste ju låta hunden röra på sig, den har ju gjort illa sig. Det där är djurplågeri!

Fia: Hörru du ditt jävla socialfall ta nu för fan och släpp groggen och skaffa dig ett jobb.

Micke försökte oroligt att få sin gravida sambo att förstå att man inte kan säga sådana saker till drog och alkoholpåverkade människor för då kan man råka illa ut. Jag tror dock inte att dessa utbrott är något hon väljer. Hon är bara född het helt enkelt. 


Det var som när Mats var i Stockholm och tog en knarkare i kragen och snörde ut honom från 7eleven därför att han stod före honom i kassan och tjafsade och bråkade och tog upp hans tid. Nä nu ska jag åka hem och slipa en hylla. Jobba, det kan jag göra någon annan dag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out
 


Klämt sig i en tryckpress

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
Vet du inte, min son, med hur lite förstånd världen styrs?

Efter en konferens satt kirurgerna i baren och drack. När de började bli onyktra kom de in på deras största triumfer.

-Australiensaren sa: Vi fick in en kille som klämt sig i en tryckpress. Allt som var kvar var lillfingret. Vårt lag lyckades göra en ny hand, arm och kropp. Så när han tillslut gick till jobbet var han så effektiv att han gjorde 5 personer arbetslösa.

-Det är väl inget sa en amerikansk kirurg. Vi hade en arbetare som fastnade i en kärnreaktor. Allt som var kvar var håret. Vi gjorde en helt ny kropp och skickade honom på arbete. Han gjorde 50 personer arbetslösa.

-Den svenske kirurgen tog till orda: en dag då jag var ute kände jag lukten av en fis. Jag tog fisen till jobbet, släppte den på bordet. Vi byggde in fisen i ett rövhål, byggde skinkor, satte fast en kropp och tillslut blev det en man. Vi döpte honom till Fredrik Reinfeldt, och han har tamifan snart gjort ett helt land arbetslöst.


Nä, jobb som sagt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out


Svenska Hollywoodfruar

Amorosus semper est timorosus
Den man älskar den fruktar man

Veckan har rivit igång i rasande fart som vanligt. Nu är det redan tisdag, var det någon som han med att det var måndag igår. Men en sak kommer jag ihåg från gårdagen och det är "Svenska Hollywoodfruar" Jag tycker att programmet är helt sjukt underhållande. Det är för mig otroligt fascinerande att se folk som tagit sig till den absoluta toppen från egentligen inget annat startfält än du och jag. Jag struntar i om de har legat, jobbat eller tagit sig dit på en räkmacka. Alla sätt som fungerar är bra sätt och förmodligen värt. Nä, respekt helt enkelt.

Ikväll är det äntligen Idol, vilket lidande det är under helgerna då detta genialiska program tar ledigt. Men nu är det äntligen dags igen. Ladda popcornskålen. Ikväll gäller det! Jag har ju som bekant också fastnat i BigBrother som visas i repris från 2003 på TV400 om kvällarna. Det är sista kvällen ikväll. En otrolig lättnad så att jag kan få tillbaka min normala dygnsrytm då detta visas väldigt sent om kvällarna. Då sover resten av min lilla familj och jag sitter själv kvar i soffan med trötta tefatsögon och tittar på när dom rapar, äter, sover och leker lekar. JAG VET men jag kan inte sluta!

Nä, nu ska jag jobba lite. Fylla i en lunta papper från Statistiska centralbyrån, KUL! men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Kärleken är död

Amori morte
Kärleken är död

Hej hopp... Jaha nu var halva helgen avklarad. So far so good. Igår var det fredagsmys för hela slanten. Tacos, Idol och någon film som gick på tv efter det. Vi fixade även med kaklet i köket, hängde upp bastgardinerna i köket och ställde köpmandisken på plats i kontoret. Idag har vi varit på storheden och shoppat. Bland annat så köpte jag mera färg till mitt hyllprojekt. Mats har också varit och fixat med pallar till veden som vi köpt av Mickes pappa, han skulle visst komma förbi med det idag. Skönt nu är det ur världen inför den kalla och långa vintern. 
 
                            
Ikväll kommer Jessica, Markus och lille Wille hit på middag. Det blir bastu och några öl och självklart god mat. Jag kanske skulle ta och sätta igång med efterrätten nu på en gång, det hade jag helt glömt bort. Blåbärspaj får det bli. Det borde alla tycka om. Farmor gav mig en liter rensade blåbär, perfekt! Då räcker det till en massa pajer.

Lilla Lok har också fått sig en ordentlig tur i skogen nyss. Han springer för kung och fosterland. Jag bekväm som jag är puttrar bakom på fyrhjulingen. Ibland blir han trött och stannar och väntar på att jag ska plocka upp honom, sedan efter 2 sekunder vill han ner och springa igen. Jag tycker redan man ser en positiv förändring på hans kropp av foderbytet och denna slags motion.

Nä, nu ska jag ta i tu med den där pajen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ja gjort.


Over and out

UGG

Amor vincit omnia
Kärleken besegrar allt

Fredagmorgon och kyligt höstväder. Idag ska grabbarna ha styrelsemöte efter lunch så jag sitter hemma i mina jätteyllesockar och en kopp te och funderar vart sommaren tog vägen. Man fick se en kort skymt av den och sedan försvann den i all världens fart. Men alla årstider har sin tjusning det är bara det att jag ogillar vintern en smula och hösten är ju hur man än gör, den raka vägen mot snö och kalla näsor. Man kanske skulle försöka hinna med litte nytta innan det är dags att åka till jobbet. Jag vill ju inte att något ska få störa vårat fredagsmys ikväll så det kanske vore klokt att få undan lite tvätt och klippa klorna på Mr Lok och diverse andra göromål nu på förmiddagen. Jag ska åka om Boden på vägen till Luleå och hämta upp lite böcker som jag ska få av pappas kvinna. Jag har ju köpt en till bokhylla på IKEA och vad är en bokhylla utan böcker?

Igår köpte jag uggs på tradera. Helt nya och oanvända. Importerade från Australien. Jag längtar som en galning tills dessa fantastiska skor kommer home to me och värmer mina tassar. Jag tog modellen tall och chestnut color.
Precis som dom på bilden.
 
Igår färgade jag håret svart också. Jag ser ut som en pormask. Men det riktigt intensiva svarta brukar ju lägga sig efter någon enstaka tvätt. Jag är nöjd. Jag trivs bra i så mörkt hår som möjligt. Det ser mest naturligt ut då mina ögon, bryn och allt annat är mörkt.

Snart är det halloween. Eller ja, det beror väl på vad man menar med snart. Men vi är då redan bjudna på Halloweenparty. Det ska vara i byn. Gud vad kul jag älskar att klä ut mig. Undra bara vad jag ska hitta på detta år. Förra året var jag Julia Roberts i "Pretty Woman"


Nä, nu ska jag ta tag i den där tvätten men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out


Kvinnor beklagar sig ofta

Amor patriae nostra lex
Kärleken till fosterlandet är vår lag!

Nu blev jag precis klar med avstämningen inför styrelsemötet i morgoneftermiddag. Gud vad skönt. Jag jobbar på hemmaplan idag, har som gjort det till en vana att göra avstämningen här hemma. Finns mer bordsyta här för alla olia pappershögar, det slutar ändå alltid med att det även ligger högvis meg papper på mattan under bordet.

Igår var jag, Jessica, hundarna och baby Wille ute i skogen här i byn ett tag. Sedan åkte vi mot Luleå och mötte upp Cilla. Vi blev hos Jessica hela kvällen där det blev middag, idol och annat trevligt. på lördag kommer Jessica, Markus och Wille hit. Grabbarna skulle visst starta bastun vid två lät det som. Jajja då lär vi ju ha dom i säng innan middagen i alla fall. På fredag blir det fredagsmys med tacos och film här hemma. Jag, den underbaraste mannen i världen och våra små pälsgrabbar. Det finns inget bättre än en hemmakväll med alla mina pojkar.

Nä, nu ska jag åka till Boden och göra bort lite ärenden. Blir nog att åka till Fia i eftermiddag. Baby Sebastian är fortfarande sjuk så dom har utegångsförbud men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out


Tagit nakenbilder

Amicus certus in re incerta cernitur.
I kritiskt läge prövas vännens trofasthet

Idag sitter jag på kontoret och pysslar med lönerna. Efter lunch ska jag åka hem och sätta igång med avstämningen och sedan ikväll blir det nog bara middag, soffläge och Idol. Mats är hemme hela denna vecka så jag har någon annan än Lok att samtala med. Inget ont om Loks åsikter och utlägg men det börjar kännas lite enformigt. Han vill bara disskutera samma saker hela tiden, nämligen det irriterande i att grannarna tar sig friheten att gå omkring på sin egen gård.


Jag ska agera färdthänst åt Sandra även idag. Men det passade succé hon slutade vid ett och jag e klar i stan vid två så det här teamworket fungerar ju fläckfritt.


Jag hittade en lista på en väns blogg..

Är du..

Arrogant: Nej

Osäker: På vad?

Trött: Ja

Intressant: Säkert för någon

Smart: Absolut

Barnslig: Nej

Liten: Bara när jag är med mamma

Lätt: Beror på vad man jämför med

Skoltrött: Nej

Rolig: Jag har mina stunder

Pratglad: Näh

Frågvis: Ja

Organiserad: Ja visst

Hälsosam: Inte för fem öre 

Blyg: Nej

Attraktiv: Det ligger i betraktarens ögon 

Lätt uttråkad: Ofta 

Vegetarian: Nej

Besatt: Nej

Pålitlig: Ja

Filosofisk: JaHar du..

För många vänner: Nej

Förföljelsemani: Nej

Tvångstankar: Nej

Färgat håret: Ja

Brutit några ben: Nej

Några piercings: Ja

Egen dator: Nej

Gjort bort dig rejält: Ja

Bra självförtroende: Ja

Komplex: Ja

Kysst någon: Ja

Haft sex: Ja

Tagit nakenbilder: Nej

Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej

Varit kär: Ja

Blivit kär i någon på nätet: Nej

Dumpat någon: Ja

Stulit någonting: Ja

Gjort något olagligt: JaVem..

Saknar du: Fia

Vill du döda: Våra grannar (pissmyror)

Rörde dig sist: Mats

Slog du sist:
Jag har aldrig slagit någon (Mats får sig en smocka om dagen men
det måste räknas som oseriös misshandel)

Kramade du senast: Mats

Kysste du senast: Mats

Skrev du till sist: Sandra

Vill du vara som: Mitt bästa jag

Sårade dig sist: Det får bli oskrivet

Vill du bli galet full med: Theresa

Gjorde dig riktigt glad senast: Mats

Fick du sms från senast: Jessica

Ringde dig senast: Mamma

Ska du gifta dig med: Jag har varit gift med Mats i ett år

Får dig att skratta: Fias sambo Micke är en omänskligt roande natur
Nä, nu har jag en grej istan som jag ser ut att vara lite sen til ooops.. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.
Over and out


Delikatesser

Amantium irae, amoris integratio est.
De älskandes vrede är vad som binder kärleken samman

Jag har de senaste dagarna totalt glömt bort att jag har en blogg att sköta... I lördags kom Mats hem igen, vi har grejet på med att hänga upp hyllor och krokar och lampor mm.. Jag och Toby var ju på IKEA i torsdags så det fanns ju en hel del saker att ta i tu med. Jag har även slipat och grundmålat ena hyllan som jag köpte där och hade väl tänkt få den målad nu vilken dag som helst. Jag vet egentligen inte vad jag väntar på men snart är jag nog mogen.


Igår var jag, Sandra och Lok ut med fyrhjulingarna i skogen på en ordentlig sväng. Mitt efter vägen så träffade vi min farmor också. Gode snopen jag blev! Lok blev dock lite besviken då denna vandrande matmaskin inte denna gången hade fickorna fulla av delikatesser.


Nä, nu ska jag ta en dusch och börja göra mig redo för arbete. Ska skjutsa förbi Sandra till hennes jobb också idag. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


 

Over and out

 


K*khuvud

Amantes sunt amentes!
Förälskade människor är galna!

Fredag, fy f*n va fint det klingar i mina öron. Jag har just återvänt till den trygga byn från den stora staden. Hur stor den är kan vi diskutera en annan gång. Jag hade en klirrande påse med mig hem idag och hoppas på att få användning av innehållet. Hur det blir med den saken återstår att se men så länge det finns öl finns det hopp. Jag har ordnat med färdtjänst och hundvakt så jag har ju halva inne. Vart jag ska har jag dock ingen koll på jag lämnar hela makten åt Theresa hon brukar styra upp saker helt i min smak.

Igår blev middagen en korvring för mig, Erik och Lok. Vi åkte ut i skogen och sparkade igång en brasa eller ja, det var väl Erik mer än vi som stod för den pyromaniska biten. Jag Lok gjorde bara det vi gör bäst. Där satt vi ensamma och övergivna i en kall skog medan våra älskade utförde arbeten av olika slag på annat håll.
Men trevligt var det och som Erik sa "perfekt middag, utan disk"

I morgon låter det som att min älgjägare ska komma hem. Jag pratade just med honom och hörde hans farmor i bakgrunden. Jag tog till fället i akt. "skithög, k*khuvud, tönt, mongo Haha who´s my bitch? Det ända han kom sig för att säga var "khrmf... hörru du... det här ska du få igen för *garv*" Haha jag tvivlar inte alls på det men det var så lätt värt.

nä, nu ska jag slå igång frysen ute i Bodan tills Mats kommer hem med kött, fisk, bär och bröd från lappmarkerna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.Over and out
Underbart!

Aliquando et insanire iucundum est.
Ibland är det skönt att få vara galen.

Så här bra borde det nästan vara förbjudet att må. Jag kom just ut från bastun och en lång skön dusch. Jag mår som en prins. En prinsessa blir det väl i mitt fall men att må som en prins låter snäppet värre så japp, jag mår som en prins. Blev duktigt trött av bastun men nu är det snart IDOL så jag ska krypa upp i soffan och vänta på det.


Idag har jag vart med Fias bror Erik i princip hela eftermiddagen. Det började som en rök, det blev en fem timmar lång rök. Middag blev det på statoil och sedan åkte Erik till Lule för att hämta hem sin hårt arbetande hustru Sandra =)


Imorrn blir det IKEA med Toby, jag har kortat ner listan radikalt men dyrt känns det fortfarande men jajja så kan det bli ibland. Man måste ju ha saker att fylla ut huset med helt enkelt.

Nä, nu ska jag ta mig till den där soffan innan jag somnar här men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

Over and out


Fackhandeln

Aliis si licet, tibi non licet.
Även om det är tillåtet för andra är det inte tillåtet för dig.

Nu sitter jag här helt sysslolös. Benny har varit och farit. Jag trodde han skulle bli här hela dagen i dag och även i morgon men han skulle ta hjälp av någon kollega så att det hela skulle gå fortare så han kommer över huvudtaget inte i morgon. Eller sysslolös är jag väl verkligen inte. Jag har en ordentlig hög som jag ska bokföra men jag vill som inte på att komma mig för.


Toby har i alla fall lovat att han ska följa mig på IKEA i morgon om jag nu har lyckats färdigställa min inhandlingslista tills dess. Jag hörde mig runt lite i fackhandlen igår och det ska tydligen gå hur fint som helst att måla denna hylla jag har tänkt köpa på IKEA.


Har ni hört om den trötta svenska grisen som åkte till USA och blev pigg?
"Erik"

Igår var den stora dagen äntligen här. IDOL hade premiär. Jag bara älskar att sitta i soffan och studsa av glädje och skämmas med dom som inte riktigt fick till det. Dessutom har jag upptäckt kanalen TV400, där dom visar repriser från BigBrother 2003, det året Linda Rosing var med. Jag hoppas dom fortsätter med Gynningåret sedan för hon var väl året efter? Jag minns inte riktigt.

       
                                
Nu ser det ut som att jag ska spendera min dag med Jessica och baby Wille, trevligt. Kanske blir det i Ängesbyn denna gång. Då blir nog Lok nöjd. Han är så förtjust i hennes schäfertik Aina.

Nä, nu ska jag jobba lite men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Kvinnlig list

Aliena nobis, nostra plus aliis placent.
Vi tycker bäst om andras ting, andra bäst om våra.


Lite kvinnlig list

Tom hade bjudit hem sin mor på middag.Under middagen kunde inte hans mor undgå att lägga märke till att Toms rumskompis Per var väldigt stor och ståtlig. Hon hade länge misstänkt att de två var något mer än bara rumskompisar, så hon frågade sin son om det var så att de var mer än kompisar, men Tom förnekade det hela och försäkrade sin mor om att de vara var rumskompisar. En vecka senare sa Per till Tom;"Har du sett den vackra soppsleven i silver? Den har varit borta ända sen din mor var här på middag.
Du tror väl inte att hon kan ha tagit den"? Tom trodde inte det men han skickade henne ett mail för säkerhets skull; "Kära mor, jag säger inte att du "tog" eller "inte tog" soppsleven, men det är ett faktum att den varit borta ända sen du var här på middag".Hälsningar Tom Några dagar senare fick han svar från sin mor;"Kära Tom, jag säger inte att du "ligger" eller "inte ligger" med Per, men faktum är att om han sovit i sin egen säng, hade han hittat soppsleven för länge sen". Hälsningar Mor


Det blev inget av IKEAresan idag. Inte änny i alla fall men nu börjar jag bli sugen igen och dom har ju öppet till åtta såååå... vi får väl se. Jag blev bjuden till Erik och Sandra för att äta upp fikaresterna som det hade slarvats med på själva kalaset, så får det nog bli. Nu ska jag då börja med att ha in katten i duschen och shamponera den. Hur det nu ska gå. Lok har pinkat på hans huvud. Han har en konsig tuppkamsfrisyr och luktar som en gammal alkis.


Nä, kattbad som sagt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.
Over and out


Jag har sett nakenbilder på dig på nätet!

Alea iacta est
Tärningen är kastad.

Nu har vi just sett klart två filmer... den första minns jag inte vad den hette men den var jävligt skum i alla fall... den andra "Burn after reading" var också jäkligt märklig men rolig på sina sätt. Det blir att sova hos mamma ikväll, det blev så sent. Jag och lilla Lokgrisen.


I morgon är det kontoret och lite mathandling som står på agendan, annars inga större planer. Det ser ut att kunna bli IKEA på tisdag men man får väl se vad som hinner komma emellan så det får skjutas på framtiden.


Igår fick jag ett roligt sms där det stod "Jag har sett nakenbilder på dig på nätet :O" om man bläddrade ner en bra bit så stod det sedan något i stil med att "en smart person skulle ha läst hela smset, skicka detta vidare till alla i din telefonbok för att se reaktionerna" Jag gick på det big time och av alla de som jag valde att skicka vidare till var det typ 3 utav 30 som hade varit smart nog att bläddra ner. Hus som helst, det blev ju rätt många roliga svar. Några av mina favoriter var:

- Jaså, gillade du vad du såg?

- Stackars dig!

- Jaha, ja jag vet att det finns.

Nä, nu är det dags att eskortera min lilla loppcirkus till någon lämplig buske för en kvällskiss men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Fjällripa

Agnus Dei
Guds lamm.

Igår förklarade jag krig mot våran kamin och den förbannade veden. Efter ett x antal försök och rätt många vaxpuffar så brann det dock. Idag när jag frysen tassade upp ur sängen och ut i vardagsrummet och skulle få fyr på en ny mysbrasa. Denna gång så tog det fyr direkt. Jag hade dock glömt att öppna spjället till skorstenen så det blev som en grådaskig dimma i rummet. Nu har jag vädrat ut mitt misstag och fått upp en eld på nytt. Nä, men jag klarar mig ju bra utan Mats! khrmf...

Idag ska jag på kalas hos Sandra som fyller 20! Grattis Sassa! Sedan ska jag nog åka till Luleå och mamma. Det blir nog filmkväll idag i stället när det gick åt pipsvängen med det igår. Men middagen hos pappa var fantastisk, glad att jag inte missade det. Vi fick fjällripa och färsk kyckling men rotfrukter, lök mm i ugnen. Helt otroligt smaskigt.

Imorrn är det måndag och dags för arbete igen. Onsdag och torsdag ska jag och Benny jobba med bokslutet så jag har två dagar på mig att få augusti bokförd och klar men det ska nog gå fint. Få se om det blir någon IKEAsväng i veckan. Det ser ut att kunna bli ont om tid för det tyvärr men det är ju ändå så pass livsviktigt så det borde ju gå att klämma in tycker jag.

Nä, nu ska jag ta en svängom med duschen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Bara för att vara på den säkra sidan

Aegroto, dum anima est, spes esse dicitur.
Det sägs att för den sjuke finns det hopp så länge han andas. (Så länge det finns liv finns det hopp.)

Nu har jag och Lok precis kommit in genom dörren och släppt ut katten från sin fängelsehåla (ekonomidelen) där han suttit idag efter att ha vänt upp och ner på hela huset under natten. När vi vaknade så var det blomjord över hela världen och ett par krukor stod och balanserade på kanten av fönsterbrädorna och tvättkorgen var inte alls på den plats som den brukar och hade uppenbarligen inte använts till vad den är avsedd för under natten. Nu verkar Mr Picasso dock ha lugnat sig och kan vara ute bland oss andra igen. Han gick just ut på råttjakt. Han fångar extremt mycket råttor här kring huset. Jag såg honom med tre råttor på mindre än ett dygn. Detta är ju visserligen helt lysande men även en smula äckligt så jag tryckte i honom ett extra avmaskningpiller för någon dag sedan. Bara för att vara på den säkra sidan.

Jag och mamma har rantat runt lite idag, storheden och sedan hem till Fia och Micke för att se på lilla bejbisen. Vi skulle laga middag och ha filmkväll hos henne senare men hon mådde inte riktigt bra så vi bestämde oss för att skjuta på detta till i morgon om hon blivit bättre då. Så då ringde jag till pappa och bjöd om mig på middag där som jag tidigare tackat nej till.

Nä, nu ska jag städa lite men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Jag ska göra allt Mats har förbjudit mig

Advocatus Diaboli
Djävulens advokat.

Fredag fredag fredag, vilken härlig känsla! I morgon är det helg! Eller faktiskt så är det helg om bara någon timme, då man packar ner laptopen och skuttar ut från denna byggnad! Nu börjar det då vara hög tid för lunch, det skriker i magen. Det blir nog på vårat stammishak, Örnvik!

I morgonbitti åker Mats upp på jakt i Kvikkjokk och jag blir gräsänka en vecka framåt. Undra vad man skulle ha hittat på för bus då. Jag tror jag ska passa på att göra allt i hemmet som Mats har förbjudit mig att göra. Han får ju skylla sig själv om han åker bort. Om vädret blir bättre så ska jag och mamma åka till storforsen i morgon men det ser ju inte bra ut... Låter som att taket håller på att falla in av allt regn just nu!

Nä, nu ska vi åka och äta men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Den heliga

Ad utrumque paratus
Beredd på bådadera.

Idag är jag i princip ledig. Har bara disskuterat lite fakturering med Jimmy. Jag och Lok har vart på en långprommis och bläddrat lite i den heliga IKEAkatalogen. Jag funderar på om man skulle åka upp dit en sväng när Mats är borta på jakt. Det blir ju bara lite knepigt att kånka runt på alla saker helt själv. Mamma kanske har någon semesterdag som hon skulle kunna ta ut och följa med mig. Jag informerade pappa om vilken bra IKEAbil hans nya bil var "Ha, du hittar på så mycket dumt" Så jag antar att mina nya saker inte kommer att få skjuts med pappa i alla fall.


I helgen när vi var på fest så började en kompis att beklaga sig över sin barndom och vilket fyllo till pappa han haft. "En gång när han skulle hämta mig från dagis så skulle han börja trä på skorna på nån liten tjej och ta med henne hem, och där satt jag kvar och väntade"


För någon vecka sedan fick Mats ett riktigt il och for fram som den tasmanska djävulen över gården med röjjsågen. Det blev väldigt fint och städat men när jag blev guidad runt gården av min käre make så undrade jag jag förtvivlat vart mina hallonbuskar tagit vägen. De hade även dom jämnats med marken i all hast.


Nä, nu ska jag se vart lilla kissen tog vägen, det ska få lite mat men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Vi har kraften att skada

Ad nocendum potenses sumus
Vi har kraften att skada

Idag var grabbarna visst hungriga tidigt. Vilket passar mig perfekt eftersom att jag har ett möte kl: 13.00 så nu är dom och köper mat, vi tänkte käka här på kontoret idag. I eftermiddag ska farmor som sagt komma på besök och ikväll ska jag med Jessica på Hundhuset, undra vad det blir för aktiviteter där idag. Sist var det riktigt kul men det regnar ju idag... Hoppas att det blir bättre så att vi kan vara utomhus.

Mats åker inte på jakt fören på lördag så jag har skjutit på min date med mamma till på lördagkväll efter att vi har varit i Storforsen. Vi ska åka till Fia först så att mamma får se lilla Sebastian och sedan blir det väl att hyra film och sånt. Nykterheten är ett faktum!

Nä, nu ska jag fixa med lite grejer innan maten kommer men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Välklädda kypare

Ad maiorem Dei gloriam
Till förökande av Guds ära (Jesuiterna)

Nu har Benny det cop varit här och vi har påbörjat ett årsbokslut. Vi ska ses två dagar nästa vecka också. Så det här ska nog vara avklarat i en handvändning *peppar peppar*

Igårkväll blev det film för hela slanten. Först "Legally Blonde" och sedan "Angles and deamons".  Ikväll ska Mats och hans pappa ut och äta middag med någon affärskontakt. Jag ska agera chaufför och vad jag ska roa mig med när dom är och äter det vet jag inte. Jag får väl sitta tvärs över gatan på McDonalds och äta någon billig hamburgare och önska att jag satt innanför den blänkande glasrutan med dyra gardiner och fina bord. Där kötträtterna serveras av välklädda kypare. 


I morgon ska farmor komma på besök meddelade hon igår. Hon skulle visst ha med sig en ny ranson av sina underbara bakverk. Jag fick en ordentlig laddning sist men det börja tryta på kakhyllan i frysen så det kändes väldigt välkommet.

Jag hittade lite söta bilder på Herr Lok. Enjoy!


Nä, nu ska jag åka och besikta bilen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


RSS 2.0