En ny nivå av äcklighet

Insigniore cum laude
Med beröm godkänt

Jag och Sandra kokade lite varm choklad, värmde bullar och gav oss ut för en mysig eftermiddag i skogen. Men av alla äckliga äckligheter som Lok förut har lyckats med så har han idag överträffat sig själv med råge. Han har hittat något att rulla sig, den stanken har en mänsklig näsa aldrig utsatts för förut! Den genomgroteskt vidriga dräparstanken går helt enkelt inte att med ord beskriva. Vad skulle jag göra där mitt ute i ingenstans, det var ju bara att packa in äcklighetshunden i bilen och påbörja den otroliga färden hem som by the way aldrig förut har känts så lång. Hade det inte varit för alla dessa jäkla djurrättsföreningar som ploppat upp överallt så hade jag knutit fast honom i dragkulan och släpat honom efter bilen hem.

Väl hemma och i duschen då man trodde att slutet på allt lidande var nära så kom ju det lilla bakslaget. Stanken var precis lika mustig och fin efter ett långt tvagande med shampo. Den enda egentliga skillnaden var väl att nu doftade även mina händer av detta naturens under. Jag sitter här röd av ilska och törs inte ta i något.... av allt äckligt äckligt, nu är han billig alltså.....

Gammal duschbild på Lok den Allsmäcklige

Igår blev det en stadssväng för mig och Jessica, lite shopping och en fika. På eftermiddagen så tittade min söta kusin ut med lite mammakläder, bland annat en jättefin vinterkappa så nu är jackproblemet löst. Det tackar jag allra ödmjukast för! Imorgon ska jag möta upp Malin i stan för en fika och lite skitsnack. Utöver det så blir det jobb och mathandling. Jag har skjutit på det men nu börjar nödprovianten också ta slut, blir en burk köttsoppa till middag i afton. Nu råkar ju det dock höra till mina favoriter så det kändes inte så illa ändå.

Mats åker nog inte uppåt fören på söndagmorgon, det var ju skönt i alla fall. Det blir tillräckligt länge i alla fall. Sandra fyller år nästa vecka men skulle nog ha kalas i helgen och då missar han ju inte det heller. Han brukar vara ganska mån om att hålla sig framme när det vankas bakverk.

Nä, nu ska jag gå och köra mina händer i diskmaskinen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out 

Skogens konung

Inquietum est cor nostrum, donec requiescat in te
Vårt hjärta är oroligt, tills det finner frid i dig

Idag är det en helt vanlig dag på kontoret. Jag sitter här med chefen och planerar lite inför veckan och dess arbete. Det gäller att ha allt på det klara nu för nästa veckan är jag helt för mig själv här när hela styrkan ska åka iväg upp till fjälls och smyga på skogens konung.

Jag har blivit bjuden på lunch hos Jessica så dit ska jag pipa iväg snart. Hon bor alldeles här i närheten av kontoret så det är ju helt perfekt! Vi hade lite planer på att gå på stan idag också men vi får väl se vad det blir av den här dagen.

Fias lilla son och min gudson Sebastian har ju hunnit fylla 1 år! Det är helt otroligt hur fort det går. Han är ju stora killen nu. Det kommer små ord och steg från den där lilla människan som för ett år sedan inte ens kunde lyfta sitt lilla huvud själv.
Världens finaste kille ♥
Nä, nu ska jag jobba vidare här men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

En liten present av Mats

Innocue vivite, numen adest
Lev oförvitligt, gudomen är närvarande

Det blev ingen båttur igår. Vädret var väl inte värst men det blev som inte av. Vi bunkrade upp med godis och en massa filmer istället. När vi hade gått färdigt på stan så kilade vi in på hemmakväll fick med oss några filmer hem. Alla verkar så himla bra!

När polisen Thomas Cravens 24-åriga dotter mördas på hans tröskel tror alla att Craven själv var det tilltänkta offret. Sakta men säkert får Craven emellertid reda på att hans dotter bar på en livsfarlig hemlighet och snart har han kastat sig ut i en brutal hämndaktion som leder långt upp i maktens korridorer.Mel Gibson spelar sin första huvudroll på åtta år i denna hårdföra och intelligenta actionthriller som rör sig i gränslandet mellan politiska konspira-tioner, internationella kopplingar och iskall hämnd! Filmen har samma manusförfattare som till ”The Departed” och samma regissör som till ”Casino Royale”.


Välkommen till Sebastians Värld, en värld full av brutalitet och cynism. Här möter du huvudpersonen Sebastian och hans färgstarka bekantskapskrets. Sebastian skyr inga medel för att uppfylla sin stora dröm: ett liv i överdådig lyx. Detta för honom in i den ena kriminella handlingen efter den andra, och både prostitution och utpressning blir medel för att nå de mål han satt upp. I rollerna finner vi bl.a Andreas Wilson (Ondskan), Christian Strand, Camilla Malmquist Harket, Morten Rudå och Kim Bodnia.


Burke Ryan fullkomligt vadar fram i framgång! Han har skrivit en självhjälpsbok om hur man övervinner
sorg och nu håller han fullsatta föredrag över hela landet. Men när han möter den spontana floristen
Eloise inser han att han själv inte lever upp helt till bokens instruktioner ... Plötsligt är det han som
behöver hjälp att hjälpa sig själv!Jennifer Aniston från "Vänner" träffar läckerbiten Aaron Eckhart, ljuv musik uppstår liksom
även problem! Njut av en oförutsägbar romantisk komedi om livets små och gigantiskt stora
tillfälligheter!Avery Ludlow är en dekorerad krigsveteran som efter en fruktansvärd tragedi dragit sig tillbaka. När han utsättts öfr trakasserier av tre tonårspojkar väcks någonting till liv inom honom. Våldet trappas upp mellan Avery och pojkarnas familjer till det oundvikliga slutet, när Avery ger sig ut på en personlig vendetta för att skipa rättvisa - kosta vad det kosta vill.
CDON.COM

Vi såg "EDGE of DARKNESS" igår och den var riktigt riktigt bra. Innan det var filmdags så hängde vi hos Jimmy och Sandra någon timme, surrade och spelade Buzz. Idag ska vi åka ut och kolla till båten, det börjar vara ett tag sedan vi var där nu. Det blir nog ingen tur på vågorna idag heller dock för vädret är inte det bästa.

Mats är och hämtar hem ved just nu så att vi inte behöver frysa sönder i vinter. Sedan skulle Jimmy och Sandra låna släpet och köra skrot. Gud vad denna söndag helt plötsligt lät fruktansvärt tråkig, man kanske skulle behöva hitta på något.

När Mats piper iväg på älgjakt så ska jag och mamma åka på IKEA i alla fall och det är ju inte dumt på något sätt, hur man än vrider och vänder på det.

Jag fick förresten en liten present av Mats igår när vi var på stan.
Cocoa Butter Moisture Stick

Cocoa Butter Moisturizing Stick
En intensiv fuktighetsbevarare i smart stiftformat. Den koncentrerade konsistensen smälter vid kroppskontakt och absorberas av huden som blir mjuk och härligt smidig. Passar perfekt för gravidmagar – kakaosmöret känns skönt mjukgörande.

Nä, nu ska jag ta tag i lite tvätt och städ men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Nu ligger Helge risigt till

Iniuria non excusat iniuriam
En orätt rättfärdigar inte en annan


Igår var vi på middag hos Jessica och Markus. En mycket trevlig kväll blev det. Idag ska vi åka in till stan en sväng jag och min äkta hälft och springa i lite affärer, sedan om vädret tillåter så ska vi ta oss en tur med båten men det får vi allt se. Jag tycker att hösten med allt vad den innebär har börjat smyga sig in på allvar nu. Riktigt kyligt och rått i luften men det finns väl inga dåliga väder utan bara dåliga......

Nu har den lilla huliganen inne i magen börjat leva rövare på riktigt. Man kan hoppa till av förvåning när h*n får in en väl riktad spark. Det känns rätt fantastiskt och nu när Mats också kan känna så är det ju dubbel lycka. Vi har beställt barnvagnen nu och jag har ringt och informerat mina föräldrar om reglerna kring vem som ska stå för fiolerna vid ett köp som detta. Min söta mamma har redan utdelat en alldeles för generös summa *tack söta mamma* och på tal om henne. Hon är ju vild av lycka nu när jag har gett okej till att börja köpa lite småtjafs till den lilla. En massa fina kläder har hon burit hit. Jag har även själv klickat hem en lång lista från H&M. Vagnen blev en Emmaljunga City Cross med City korg, vinteråkpåse och skötväska Sport i en blandning av svart och rött.

        
         
Emmaljunga

Snart börjar älgjakten och det betyder att Mats försvinner från jordens yta i drygt en vecka. Dom ligger ute i en jaktstuga med mobilerna avslagna och jag kommer aldrig på så många saker som jag behöver prata om med Mats på stört som jag gör under den veckan på året. Man har bara sina få minuter där på kvällen när han ringer och viskar och allt man ville ha sagt, det är som bortblåst ända tills vi har lagt på och hans telefon åter igen är avstängd för ett dygn framöver. Jaja lyckan är ju fullkomlig när veckan börjar lida mot sitt slut och man åker upp till lappmarkerna för att hjälpa till med köttet (läs: gömma sig från den horribla sysslan hela helgen) och få krypa in i den mysigaste famnen i världen igen.

Idag ska vi äta på MAX har jag bestämt, det var mycket längesedan och jag dregglar lite bara jag täner på ett friscomål. Sedan ska vi förbi på Djurmagasinet där Jessica jobbar och köpa en leksak åt Lok som jag alltid velat ha men snålat ihop när det kommit till kritan. Den var enligt Jessica på kampanj nu och sänkt från 119:- till 39:- eller hur det nu låg till.

Nä, nu ska jag ta mig en svängom med duschen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and outSommarväder till mässpriser

Initium sapientae timor domini
Herrens fruktan är vishetens begynnelse

Då var det dags att skriva några rader igen. Det blir inte allt för ofta nu för tiden har jag lagt märke till. I helgen var det Luleåkalaset och där var vi. Torsdag och lördag i alla fall. På dagen på lördag så var vi även ut med båten och det måste ju ha varit sommarens finaste dag! Spegelblankt på havet och kokande hetta! Vi badade från båten och hade det jättehärligt. Sedan hittade vi några klippor där vi gick i land så att även Lok fick ta sig ett dopp.

Vinterbild på Lok som jag lånat från Sandras Facebook

I morgon är det middag hos pappa med farmor "farfar" och min farbror som är uppe från Stockholm och hälsar på. Sedan åker han upp mot Gällivare på onsdag för att spela på Flottkalaset där till helgen och vi åker efter på lördag för att se honom uppträda. Det var många år sedan jag gjorde det. Det var på något ställe i Stockholm, undra om det var Mosebacke?

Igår köpte vi ett babyskydd. Så här ser det ut

Det börjar ju som så sakta närma sig nu. Det känns fortfarande väldigt främmande och jag tror som att jag på något vis vägrar att inse vad som komma skall, det känns som att jag har lurat mig själv att jag är gravid så jag går som runt och är helt misstänksam och vaksam mot mig själv hela tiden (Har aldrig påstått att jag är frisk) Nä, men det går nog inte alls föreställa sig hur det kommer att bli i förväg. Jag pratade i alla fall med Fia på Facebook idag

Fia: Ja men vad skönt att ni har köpt det nu då, så är ju det gjort
Jag: ja... gud vad konstigt det känns att jag ska släpa runt på en liten bebis. Blänger typ på babyskyddet varje gång jag passerar det i hallen. Tror det ska få stå där ett tag så jag vänjer mig!

Den lilla har då börjat leva om som bara den i magen. Sparkar och härjar långa stunder varje dag. Jag kan ju säga att efter att h*n börjat leva om där inne och sedan ultraljudet så känns ju allt hundra gånger mer verkligt. Det är ju helt otroligt fantastiskt.
Vi har tittat på vagnar lite smått också. Jag tror nog det blir en modell från Emmaljunga. Men vilken färg det var ju en annan femma. Jessica frågade om jag ville köpa Willes åkpåse som han växt ur och jag har alltid tyckt att den är så fin så det ska jag nog göra, om det nu blir något vagn i passande färg.
Jag har haft typ ett sitt-liggunderlag placerat där Willes rumpa vart, sen ett får skinn (de från ikea) sen åkpåsen. Om du vill kan du få köpa den för Wille har vuxit ur den. O när det var som kallast la jag även en extra filt över honom i åkpåsen, men som sagt, man får prova sig fram. Nu i vinter kommer jag bara ha liggunderlag, sen en voksi-påse åt honom. Tror inte han rymms i vagnen om ja lägger i fårskinnet också. Så man får som testa sig fram o se :) Börjar du få nå kula nu då ?? :)
Fia nämnde även att Emmaljunga hade vagnar till mässpriser på Nolia, så man kanske får tänka om och följa med grabbarna dit en sväng i alla fall. Jag kan ju gå själv och strosa. För att jag skulle springa bakom dom en hel dag och kolla på släpvagnar, det kommer ju inte att hända.

Idag kommer Cilla hem från Stockholm och Mini, tror jag ska åka ut till Kallax och se efter om det är aktuellt att köra henne raka vägen på Rehab! Vaaaad jag önskar att jag också hade varit med. Men jag har hört från flera källor att det skulle vara rakt onyttigt med öl för den lilla bebisen i magen!

Nä, nu ska jag sprätta en coke och slänga mig i soffan en stund innan det är dags att börja laga Tikka masala men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Pompa och ståt

Iniqua nunquam regna perpetuo manent
Stränga härskare regerar inte länge

Då var semestern över för detta år. Det kändes inte speciellt tungt att börja jobba igen, jag trivs ju som sagt väldigt bra med mitt jobb. Det som känns tungt är väl att man gjort bort något trevligt och det är ett helt år kvar till nästa gång. Lite samma känsla har jag alltid på juldagen, och speciellt då när jag var liten.

Idag har jag ätit lunch med Sandra på Exotic, efter det åkte jag till kontoret för en del arbete och sedan har jag skjutsat Cilla till flyget, hon skulle åka och hälsa på våran gemensamma vän Mini i Stockholm *avis* Hon brukar alltid komma upp på sommaren men på grund av sin korta semester så hann hon inte med det i år utan valde att åka till Prag vilket man kan förstå.

Spöregnet står i backen här. Undra vilken gång i ordningen denna sommar som dynorna till våra trädgårdsmöbler står ute och blir duschade!? Nu börjar det ju i alla fall att bli lite höstkänsla ute tycker jag. Lite tidigt kanske men den här sommaren har ju över huvud taget inte alls varit något att hänga i granen. Så himla mysigt med mörker på kvällarna i alla fall, det har jag längtat efter. Tända ljus och se film *mys*

På fredag fyller Fia år, det ska firas med pompa och ståt. Det blir grillning och lite annat trevligt hemma hos dom. Hoppas att sommaren kan bjuda på i alla fall en fin kväll till så att man kan sitta ute!

Nä nu ska jag fånga hunden och klippa lite klor men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

RSS 2.0