Oväder, hjärtan som slår och saknaden av en vän

Indicit Scyllam qui vult vitare Charybdin
Den råkar ut för Skylla som söker undvika Karybdis

Hej mina vänner och alla som jag känner nu ska vi se vart vi slutade sist. Vi hade ju precis vart på ultraljud och strax därefter så var det även dags för ett besök hos barnmorskan för att lyssna på det lilla hjärtat. Det pickade på, 148 slag/min och allt såg och lät bra även då. Nu är det bara att vänta på att kistan ska växa och att snön ska falla, sedan får vi träffa våran skapelse. Det ska bli väldigt spännande att se vad det är för en liten person. Undra om det är en kille eller tjej, jag har faktiskt ingen aning alls men då jag drömt om h*n så har det var en kille alla gånger och när jag pratar om "den" så säger jag han. Samtidigt så har jag en känsla som säger att det är en tjej så vi får väl se. Det ska bli riktigt spännande.

Igår kom vi hem från böljan den blå. Vi har nästan flyttat till båten. Vi stormtrivs båda två något fruktansvärt på havet. Natten mot igår sov vi ute i Klubbvikens hamn. Igår morse så utspelade sig ju det där ovädret i Luleå som det stod om i alla tidningar och tro mig på mitt ord när jag säger att det var väldigt svårt att missa det när man sov i båten och hade den rasande oskan rakt ovanför sig. Det blixtrade och blinkade som ett disco. Spöregnet röt mot kapellet och med sin gode vän nordanvinden så hjälptes de åt att skaka om kabyssen där vi låg som en maraccas. Hunden Lok satte sig nyvaket och lite oroligt upp, han visste inte riktigt hur han skulle tackla problemet så han försökte med ett tafatt morrande, nöjd över sin insats kunde han somna om när allt började dra vidare mot inlandet.  Igår kväll flyttade min vän Theresa till Mallorca. Det känns faktiskt väldigt tungt att veta hur långt bort från mig den fina människan befinner sig, även om nu jag säkert var positivare än någon annan då hon höll på att fundera över om hoin skulle åka eller ej. Man lever bara en gång och då ska man leva sin dröm. Den äkta kärleken är inte heller det lättaste att hitta så den ska man inte släppa taget om i onödan. Jag vet då att jag skulle följa Mats till världens ände direkt.

En tre veckor lång semester har kommit och gått. På måndag börjar vekligheten om igen. Inte för att det är något fel på den heller. Är det något jag är glad över så är det mitt jobb men semester är ju alltid väldigt speciellt. På fredag fyller Fia 25 så då blir det firande av henne. Vi ska grilla och ta någon öl, eller nja.. för mig blir det väl en cola eller två. Trevligt! På lördag blir det nog Lulekalaset och helgen efter det så ska vi på Flottkalaset i Tjautjasjaur och titta när min farbror spelar, det ligger ca 2 mil utanför Gällivare.

Nä nu ska jag klä på mig och åka in till apoteket en sväng, sedan 80-års kalas för min pappas farbror i Ängsgården men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and outDe sju haven

Index librorum prohibitorum
Förteckning över förbjudna böcker


Hej alla mina vänner och ursäkta min frånvaro. Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på förutom att det har varit mycket att göra och lite lust att skriva den senaste tiden. Vi har faktiskt köpt en båt, en till men nu en lite större än våran lilla fiskebåt vi har här hemma i byn. Jag ska så klart lägga upp en bild på våran nya fina skuta så fort jag har någon. Hon är min nya kärlek tror jag, det ska bli så underbart att tuffa runt på de sju haven.
Lånad från
I fredags så var vi även och tog oss en titt på våran blivande lilla familjemedlem. H*n fäktades och levde rövare som aldrig förr där inne. Två armar, två ben och allt annat också på sin plats. Det lilla hjärtat pickade så att hela skärmen skakade, det var grymt att se helt enkelt. Vad det är för kön tog vi inte reda på och det kändes inte alls viktigt där och då men det är klart att man undrar ju en del!

Vi har nu semester, inne på andra veckan. Det blir nog kanske inga fler efter denna men man kan ju alltid ta ut strödagar när man vill. Jag hade tänkt hinna upp till stugan någon gång under sommaren och vara lite nostalgisk. Följa med mamma och brorsans barn och bada var också planen men vädret är ju inget vidare. Förra veckan var vi ute i stugan på Hindersön med mamma och Hasse. Då fick vi nog sommarens finaste dag, där ute i alla fall tror jag. Då blev det bad och lite solbränna men annars har det varit dåligt med den varan.

På onsdag så fyller Lok, Jimmy och Mats pappas sambo år så det kommer att bli en hel del tårta då har jag på känn *smask* Ö-vikarna kommer också upp dagen till ära och stannar väl över helgen antar jag. Mycket trevligt att se fram emot helt enkelt.

Nä nu ska jag kila till soffan och krypa upp bredvid min fina make men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
Perfekt

Inde ira et lacrimae
Härav vrede och tårarPerfekt

Här står gräset stolt och grönt och alla flugor surrar skönt
det är så här jag hade målat om jag kunnat
Här vid foten av ett berg kan jag se varenda färg,
precis så här hade jag målat om jag kunnat
Men vem är jag att ens försöka återskapa eller böka
med det enda rena riktigt äkta på vår jord
 
Precis som du när du står naken framför mig - Perfekt
 
Här har vi lekt när vi var barn och ingen längtade till stan
Just om det här hade jag skrivit om jag kunnat
Men spänningen bland stock och sten
när sommarnatten blivit sen
Är ren magi har alltid känt den när jag blundat
Men vem är jag att sälja känslan,
slå på trumman för det enkla
Låta leken bli till allvar för en stund
 
Precis som du när du står naken framför mig - Perfekt
 
Ja, jag kanske är naiv - men då får det vara så
Kom med en stund och låt dig bländas av dig själv
Ja, det kanske kallas utopi - men du, det struntar jag helt i
Jag håller i dig hårt och drömmer om igen - om igen
 
Här finns det rum för varje sort,
nej, här går ingen människa bort
Det är så här jag hade levat om jag kunnat
Här finns det tid för elegans,
här kan man få en andra chans
Det är så här jag hade levat om jag kunnat
Men vem är jag att ens försöka ändra människors sätt
att söka det enda rena riktigt äkta på vår jord
 
Precis som du när du står naken framför mig
Precis som du när du står naken framför mig - Perfekt
Här står gräset stolt och grönt, alla flugor surrar skönt
- det är så perfekt
Här vid foten av ett berg, kan jag se varenda färg
Precis som du - Perfekt

(text Mats Westling) 


Vad har hänt sedan sist? Ja, allt och inget skulle jag vilja säga. Vi åkte till Lycksele och det blev en lyckad tripp.
Vägen tog ju aldrig slut dock och jag tror aldrig att jag har haft så tråkigt. Hotellet
hade ett mysigt spa där visimmade och bubblade lite. Jag blev så inspirerad
att jag gick raka vägen till badhuset och köpte ett simkort när jag kom hem till Luleå.

När vi kom hem så kom Mats mamma på besök från Övik och stannade över helgen.
Under helgen hann vi medlite plantering av blommor, middag hos pappa och
Stieg Larssons trilogi på film.

I veckan har det varit bokslut och en massa jobb med det. I morgon så åker vi upp till
Kvikkjokk och blir där till på söndag. Där ska det köras fyrhjuling, fiskas och så blir det
nog en hel del film skulle jag tro. Sedan till veckan ska vi nog ha lite semester och eventuellt
åka med mamma och Hasse till stugan på Hindersön. Det blir den årliga strömmingshalstringen
hos pappa också så vi ska nog hålla oss sysselsatta gissar jag.

Nä, nu ska ja åka in och hälsa på mamma en sväng men men ta re lugnt
och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


RSS 2.0