Jag är ju ganska mobil

Incidit in Scyllam, qui vult vitare Charybdim
Den som vill undvika Charybdis drabbas av Scylla

Jaha, midsommar i morgon. Kan det vara sant? Det är ju helt sjukt vad tiden går fort. Nu är juni över om några dagar och sommarn har inte ens kommit på riktigt ännu. Vissa buskar och träd har blommat det dom ska och de bruna torkade blommorna har nu vissnande fallit till marken, ett helt år till nästa gång.

Idag har det varit arbete på schemat så klart. Kontoret var det som gällde för hela gänget, alltid kul när vi är där allihopa. Jag tror inte det finns någon människa på denna jord som älskar sitt jobb mer än vad jag gör! Inte för att det ska bli skitsämst med semester heller inte, när exakt den nu blir det får framtiden utvisa. Jag ska väl vänta lite och se om Mats alls kommer att kunna ta ut någon semester.

I morgon, midsommarafton så är det i alla fall hemma hos Jimmy och Sandra det händer. Nästan alla nära och kära kommer att vara där även om det är några som har fallit bort. Det ska bli otroligt trevligt, en riktigt traditionell midsommarafton med snaps, sill, dans runt midsommarstången, festdeltagare i alla åldrar och en massa grillat och jordgubbar.

På måndag åker vi till Lycksele, jag har precis bokat hotellrum till mig Mats och Lok. Det ska jobbas där och de andra gubbarna ska bo i stuga på campingen men där fanns inte plats för oss alla så vi fick pussla lite. Jag är ju ganska mobil så jag tänkte göra bort den sista bokföringen inför avstämningen där borta. Självklart ska jag kolla in djurparken också och hinna med en massa strandhäng med Lok. Det ska bli skönt att komma bort lite.
Hotell Lappland
Ikväll har jag inte en aning om vad som händer, det enda jag vet är att vi ska äta kyckling för det har jag varit sugen på i flera veckor nu. Vi tog en liten avslutningslunch inför helgen på Exotic med firman idag och där blev det också kyckling i stora lass. Jag vet inte vad det är med mig. Är det något jag hatar i vanliga fall så är det ju kyckling!

Nä nu ska jag sätta mig och fylla i lite försäkringspapper, håller på att byta försäkringsbolag för Loks hundförsäkring men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

I vinet finns sanningen

In vino veritas
I vinet finns sanningen

Sitter på kontoret och bråkar med internetbanken, jag har haft en himla massa problem med den sista tiden. Nu har jag fått en sådandär dosa som ansluts via en USBkabel, jag trodde att det skulle ordna upp sig nu men icket. Jaja det är ju bara den här skruttbanken, tur att jag har så pass mycket stil att jag har en annan privat i alla fall.

Igår var jag på bio med Fia och såg "Sex And The City 2" Den var otroligt bra enligt mig. Den har väl blivit totalsågad vad jag har hört men det är nog som Cilla sa att vi SATC-fans alltid kommer tycka att det är bra i princip vad dom än gör.

Innan det så var det jobb och även lite städande hemma. Fia hade även släpat med mig på en promenad runt hela byn som höll på att ta knäcken på mig. Jag hade ont i varenda muskel i kroppen.

I helgen så var Jessica och Markus på besök på lördagkväll, tidigare under dagen så var vi på dop på Hertsön. Det var min kusins lilla kille Frans som skulle sluta upp med han Jesus. Det var ett fint och lugnt dop, kul att träffa alla släktingar som man inte sett på länge. På fredagen var vi på Panelen med några kompisar och på söndagen så tog vi det rätt lugnt, ett födelsedagskalas och en massa smörgåstårta blev det dock. En gammal vän och Ängesbybo, Jonnie var också på besök och kollade in huset under söndagsförmiddagen.

Denna vecka blir väl som de flesta andra veckor. På lördag ska vi till Janson och grilla, spela brännboll, dricka lite gott och sedan ska vi vidare till Farmen för att se "Drängarna" Det är även V75 i Boden på lördag så farmen har Aftertrav, vi kommer nog inte att behöva känna oss ensamma där har jag på känn.

Nä, nu ska jag och Mats åka till Piteå på ett jobb men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Älskade och saknade

In verba magistri iurare
Svära på lärarens ord

Jag fick hålla hans lilla tass och finnas där för honom då han tog sina sista andetag. Aldrig ska jag glömma den smärtan den morgonen. Hur kan en männsika lämna ett djur att lida så? Han tittade på mig med sina blanka små ögon och jag tror att han förstod. Han försökte ställa sig upp men kroppen svarade inte. Pälsen böljade i vinden så som så många gånger förut och när man kollade på hans lilla ryggtavla så såg det bara ut som att han låg och solade sig vid väggrenen. Vila i frid våran älskade och saknade!

Våran lilla Picasso har tagits ifrån oss och han är sörjd och saknad. Det var tur att Jimmy fanns i byn och kunde ta hand om allt det praktiska så att säga då Mats lämnat norrbotten för jobb. Han vilar nu på en fin plats där vi kan hälsa på honom när vi vill. Hans lilla sten från trappen med målade lila små bokstäver och ett kors pryder platsen. 

Tack också min fina vän Fia för att du alltid dyker upp från ingenstans just när man behöver dig, du betyder så mycket för mig!

Idag är det ju fredag och vi ska faktiskt iväg på resturang mitt i studentvimlet, på Panelen närmare bestämt. Erik, Sandra, Jimmy och Sandra ska göra oss sällskap. Senare kanske vi fortsätter till färjan för lite drinkar.

Nä nu ska jag ta en dusch och börja göra mig i ordning för kvällen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


 

Farbror Emma

In usum Delphini
Till bruk för Dauphin


Hej alla barn nu blir det barn program,
titta nu här vad farbror Emma tar fram:
CD och kaviar och nu ska ni höra,
vad man med kaviar och CD kan göra:
Kaviar på CD:n och tittelipom,
så har vi gjort oss en CD-ROM

Jag fick en näsvis kommentar av Jessica att jag är hemma nu och kanske bör uppdatera här, och hemma är jag ju och har så ock varit sedan den 21a maj. Mycket har hunnit hända sedan dess, ska se vad jag kan komma ihåg nu på rak arm.
Mats har fyllt år och firats, 25 år blev han och en massa fina presenter rikare. Han fick bland annat en livsförbrukning av whiskey i olika smaker och kulörer. Han fick kläder, presentkort, blommor i massor och en hel del andra fina saker. Vi hade en stor fest här hemma med alla nära och kära.

I helgen sjösatte vi båten och tog oss en liten premiärtur på fjärden, det har körts lite fyrhjuling eller ganska mycket förresten och av någon anledning så har jag konverterat från spara till slösa på sista tiden och burit hem de mest otippade sakerna. Men det är väl kul med nya kläder och saker, jag hoppas dock att det vänder snart. Min lilla myntsamling på banken skakar nämligen av fasa varje gång jag låter fingrarna smeka över visakortet.

Picasso (katten) var förlorad ett tag men är nu åter i säkert förvar. Han var bara ute på byn och minglade i en vecka. Han har blivit hårdhudad av en vecka på gatan och har börjat att morra åt oss då han inte får sin vilja igenom.

Lok (hunden) har tagit premiärdoppet med sin käre vän och vapendragare Miro, detta skedde på Alder och var till allas belåtenhet. Ja som ni försår så skulle ju detta kunna fortsätta i evigheters evigheter men nu har vi nog alla fått vad vi tål så jag tror vi sätter punkt här.


Nä nu ska jag kasta mig i soffan och se vad Mats har för sig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and outRSS 2.0