The future us

Legio Patria Nostra
Legionen vårt faderland

Gud så trevligt med helg. Undra om man skulle försöka ha lite tråkigt så att den inte går så himla snabbt. Igår började vi se "Bourne trilogin" för andra gången. Jag minns bara att jag älskade dem och en hel stor del av handlingen i första filmen "Bourne Identity" hade då suddats ut.

Vi hade tänkt gå ut och äta på Panelen igår men vi har även köpt en soffa som vi fick hemkörd igår. Den skulle komma vid 14.00 men kom klockan 18.00 och sedan så visade det sig att ihopbyggnationen som man själv skulle tillhandahålla inte var så där skitsimpel som Mr Snubbe i möbelaffären hävdat tidigare under dagen. Instruktionsboken föreställde i och för sig en soffa som liknade våran väldigt mycket men hade det varit precis rätt soffa på bilderna så hade det ju gått lite enklare. Mats grejade ju natruligtvis detta men att jag själv skulle ha slängt ihop den i ett nafs det skulle jag vilja opponera mig mot.

Vi var klara lagom till Idol så vi beslöt oss för att äta hemma. Vi gjorde det lite snabbt och kastade oss i vårat nya as till soffa och tröck ON på fjärren. SVART! Jaha då var det bara att börja fundera över hur det stod till med antennuttaget eftersom att vi möblerat om och det vi använde oss av tidigare nu är begravt bakom femtiotvåtusen böcker. Det visade sig att uttaget mådde alla tiders, det var den nya sladden som inte riktigt var i trafik. Undra om vi någon gång in the past, sparat den enbart för att reta upp de framtida oss.

Hur som helst, idag blir det shopping. Jag tänkte smyga ut i köket nu och göra en mysfrukost innan jag väcker the love of my life. Sedan blir det både storheden och stan för lite diverse inhandlingar, och byggmax för nya lister. Vi ska även kika in på en lackaffär och höra vad dom tar för att lacka våra gula skåpluckor lite minde gula. Som avslutning på denna dagen så blir det Panelen. Kanske tur i oturen att det inte blev något av det igår.

Den nya trotjänaren, våran har mönstrade kuddar

Möbelhuset

Nä nu ska jag sätta igång med frukosten innan han återuppstår av sig själv men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Nygårda

Leges bonae ex malis moribus procreantur
Goda lagar föds ur dåliga seder

"Farsan har laddat ner en väderapp till mobilen och plötsligt hörs ett skrik från kontoret. Nä, nu jävlar kommer det fog i New York"
Jimmy

Idag är som så många andra en dag på kontoret. Vi ska till MVC nu klockan 13.00, bara ett vanligt rutinbesök. Mäta magen, lyssna på lill*ns hjärta och beröva mig på litervis med livsnödvändigt blod. Sedan så blir det lite mer arbete och ikväll blir det nog att göra exakt inget alls. Måndagar har en tendens att suga musten ur en på alla sätt och vis.

På tal om must så har dom ju nu släppt julmusten i butik. Julmust är något jag i vanligt vis ringaktar hjärtligt men det har ju visat sig att just det är min craving! Jag har varit sugen på och tjatat om denna must hela sommaren. Nu när jag väl har den i mitt våld så släpper jag inte flaskan för något i världen. Jag går upp ett par gånger per natt och dricker must.
                 
Nej men se nu var klockan är! Bäst att hoppa i sandalerna om man ska hinna till Vårdcentralen till 13.00! Jag får återkomma lite senare med vidare info om vad som skett sedan sist.

Nä, som sagt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


    

Ja se det snöar, ja se det snöar...

Legeartis
Enligt konstens regler

Tisdag och imorgon onsdag vilket betyder att det snart är torsdag och dags för vaxning och MVC. Sedan på fredag så åker vi ner till Övik, så jäkla kul det ska bli. Där har vi inte varit på mycket länge, innan påsk någon gång var det.

Inatt föll den första snön över Ängesbyn och ligger fortfarande som ett tunnt täcke över markerna

Idag ska jag träffa pappa för lunch, det blir Waldorf och deras nya lunchbuffé eller ja, hur länge kan man påstå att någonting är nytt? Sedan ska jag åka till kontoret så fort opeln bär mig och fixa allt jag skulle ha fixat igår då min kropp bestämde sig för att våldssöva mig och sova i princip hela dagen. Efter det så ska jag träffa mamma och tillsammans med henne hälsa på mormor en sväng och kanske gå lite på stan. Mormor bor vid smedjan så det vill som alltid på bli så när man har varit där.

Mamma kom igårkväll och stannade till idag. Vi gjorde det goda receptet på kasslerlådan som kommer från Sandras mormor från början. Sedan kollade vi film "Flickan" Min skepsis var befogad, mycket märklig film. Sedan blev det sent så mamma sov över och nu efter en riktigt lagad mammafrukost med varm choklad och hela baletten så har mamma åkt in till stan för ett möte, strax dags för mig att göra det samma. Bara utfodring av pälsnils och lite packande av dator etc. innan jag är redo att möta världen.

Nä nu ska jag kamma ruffset och smörja in tha babyhouse med weledas härliga olja och sedan börja bege mig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Vis av erfarenhet

Laudatur
Må berömmas

Då var man hemma från Kvikkjokk igen då. Jag kom hem kring lunch, lade mig på soffan och vaknade efter klockan 15.00... Det var lite snopet, det var ju så mycket jag skulle göra idag men så kan det gå. Obeskrivligt skönt var det i alla fall. Jag har inte sovit speciellt bra inatt då Lok insjuknade igår kväll i något slags rygg/benont men idag är han lite piggare så vi får hålla tummarna att det bara var någon sträckning eller liknande men vis av erfarenhet så vet man ju att det sällan är den enkla förklaringen när det gäller honom.  

Imorse när ovannämnda hund skulle gå ut på sin morgonkissrunda i Kvikkjokk så hoppade han högt när han kom runt husknuten och började upprört att skälla, morra, yla.. Ja det var en märklig blandning av ljud i alla fall. Där stod en älgko med två årskalvar och mumsade av gräsmattan. De har strykt runt gården hela helgen och veckan men nu hade dom under natten gjort sig riktigt hemmastadda.

Nä, nu ska jag sätta igång med middagen för nu var visst mamma på väg ut till byn men men ta re lugnt och glr inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

I stor sorg och saknad

Laudant illa, sed ista legunt
Man prisar vissa skrifter, men läser andra

Igår kom den efterlängtade vagnen och den var sååå fin. Jag hade som börjat smyglängta lite så att jag blev riktigt glad när dom ringde och sa att den var klar att levereras. Jag var hos mamma i stan så dom kom dit med den. Nu när jag kom hem så har jag satt ihop den och hunnit provrulla lite här hemma. Mats är ju i Kvikkjokk så han får vänta lite med det. Något säger mig dock att det inte kommer att hissas något intresseflagg på grund av vagnens ankomst. Andra bullar kommer det nog dock att vara den 2/11 då den nya Hiluxen kommer. En annan fantastisk sak är att Jeepen blev såld idag. Jag kommer att sakna den svårt men skönt att få iväg den när det väl är bestämt.

Toyota Hilux Black Edition

Jag ska lägga in bilder på vagnen till veckan, våran kamera har ju faktiskt kommit nu så det är ju fullt möjligt men jag har hållt på fota så mycket så när jag skulle föreviga vagnen så ville den faktiskt ha lite ström.

Imorgon åker jag upp till Kvikkjokk och blir där till på söndag eller måndag. Det hade visst gått bra för dom där uppe idag men lite ostadigt väder hade dom råkat ut för. Det kan ju vädna över ett ögonblick där uppe men det hade gått bra och helikoptern hade kunnat ta ner dom till slut.

Jag har varit med mamma sedan Mats åkte och tänkte fortsätta med det. Hon kom just hit, nu är hon och Lok ute och går. När dom kommer in så ska vi laga middag och kolla Idol. Idag var vi på storheden och jag fick fina mammakläder av mamma...... Nu blev det mycket mamma här?... Mats blir i alla fall i Kvikkjokk till på onsdag så det blir nog lite mer mamma nästa vecka också. Tänkte även hinna till Pite och min Cilla till veckan. En kväll ska även spenderas med Jessica, kanske man skulle slå två flugor i en smäll och krydda det med lite tacos. 

Nä, nu ska jag ta hand om tvätten men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out 


Holiday

Latet anguis in herba
Det ligger en orm i gräset

Oj vad jag är trött, skulle verkligen behöva sova lite middag just i detta nu men det får nog i alla fall vänta till vi kommer hem. Nu sitter jag på kontoret och har gjort det sedan tidig morgon med undantag för några avstickare så som lunch och lite ärenden.

Jag har även varit och fått en ansiktsbehandling på Holiday. Det var beyond underbart, känner mig som en helt ny människa. Hon plockade även till mina bryn lite.


Till helgen ska jag åka upp till Kvikkjokk. Mats och hans pappa åker upp redan imorgon för jobb och jag åker efter sedan bara över helgen. Det ska bli hur mysigt som helst, jag hade som räknat bort en sista sväng innan vintern så det kom som en glad överraskning.

Nästa helg ska vi åka ner till Övik och Mats mamma som fyller år nästa torsdag. Det ska också bli riktigt trevligt, där har vi inte varit sedan i våras och där nere har det ju verkligen hänt grejer sedan sist. Hon har bland annat köpt en butik där hon säljer en massa fina kläder så det ska bli mycket kul att få se, samt att träffa dom naturligtvis. Henne och Torbjörn.

Nä, nu ska jag åka iväg till Auto Ojanperä och hämta ut en ny vattenpump  till opeln så att den blir lagad och fit for fight någon gång.


Over and out


Så bortom all hjälp försegade

Laboremus
Låt oss arbeta

Då var det måndag igen och opeln är fortfarande trasig så jag har ännu en dag i byn utan bil. Vilket betyder helt fast och isolerad what so ever. Bussar går det inga, eller ja det gör det ju till Luleå men det är väl en mil till busshållplatsen nästan. Vill man till Boden så får man ta sig en uppfriskande promenad och dit är det väl närmare 3 mil.

Det är alltså morgonrocksläge här igen och jag fick äta soppa till lunch, soppa som kom från en påse! Fast det var faktiskt inte så dåligt när allt kommer omkring.


Vad det gäller jobb så har jag ju inte haft så mycket annat att göra så jag har fått gjort en hel stor del. När jag vaknade så bestämde jag mig för att ta tag i kontrolluppgifterna redan nu, så här någon månad innan deadline för att inte bli sittandes med det i sista sekunden som vanligt och jag har bara ett fågelbo kvar att reda ut, det mesta stämde faktiskt men jag har ju sparat det värsta till sist så vi får väl se. Jag ska börja med ett samtal till skatteverket och se om jag kan få någon klarhet där kanske.

Igår var vi på middag hos pappa, det var trevligt och mycket gott. Vi rullade hem där vid tiotiden. Tidigare under dagen så var jag med pappa till farmor också, hon har köpt en dator. Vilket nog måste anses som ganska ovanligt bland farmördrar men hon ska ha allt inom allt. Jag tyckte min touchtelefon var för avancerad så jag sålde den till henne, vilket nog säger en del. Ja, så nu sitter hon där och surfar för fullt lilla farmor.

"farfar", farmor och pappa


Jag satt och kollade igenom bilderna på Mats telefon och hittade några från den kvällen vi var hamnvakt. Lok var ju så klart också med men han tog inte uppgiften på något större allvar och tyckte mest att det var jobbigt och kallt där i hamnen mitt i natten. Lilla 4åriga puppybäbis.


Kanske ska träffa Fia en sväng om någon timme när hon kommer hem från Boden men det är ju osett. Man kanske skulle ta tag i hemmet när jag har klurat färdigt på dessa kontrolluppgifter. Nu när man ändå är fast så kanske man skulle putsa upp tha casa till blänkande, eller i alla fall kratta undan lite dammelefanter så för att undvika obehagliga knäskador och dylikt om man skulle råka snava över dom. Vi får se, det kan ju hända att det sänds någon viktig serie på tv också.

Just nu ligger då den skräckinjagande vakthunden och vilar på lunchen med sin lilla efefant som huvudkudde. En cykeltur med honom ska det i alla fall bli det är då en sak som är säker. Bäst vi skyndar oss innan vi båda blir så bortom all hjälp försegade...


Nä, nu ska jag ta tag i skatteverket men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

BabyBjörn

Labor improbur omnia vincit
Träget arbete övervinner allt

Idag har jag varit med min pappa (den bästa pappan av dom alla by the way) och handlat babyprylar på BarnensHus. Det blev en babysitter, ett litet mumintroll att hänga på vagnen, ett 4-pack babyfiltar i bomull och en nalle som spelar en vaggvisa.

Röd babysitter av märket BabyBjörn

De andra sakerna


Nu ska vi strax iväg till pappa på middag. Det ska även min farmor och "farfar". Väntar bara på att efterrätts-blåbärspajen ska bli klar. Grillad lax skulle vi visst få och det är ju inte så dumt det inte.

Vi har även kommit till skott och beställt en digitalkamera nu men det blev inte den Canon som jag kollat på utan en Olympus.

Olympus mju tough 3000

Tough-3000 är vattentät ner till 3 meter, klarar fall på upp till 1,5 meter och fryssäkra ner till -10°C. Den har en 12 megapixel bildsensor, 3.6x optisk zoom, 2,7-tums LCD-skärm samt ett internminne på 1 GB med plats för SD-kort. Den filmar i HD (720p).

Jag längtar väldigt mycket tills den kommer så man kan börja fota igen. Nu när jag behöver göra det så får jag använda Mats telefon och sedan blåtanda iväg bilden till min telefon för att föra över den till datorn, SUCK!

Nä, nu är det dags att åka iväg mot mi padre men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

RSS 2.0