Clas♥

Magister mundi sum
Jag är universums härskare

Ikväll blir det Panelen för att fira Janson som fyller år. Lillen ska vara hos sin farfar, sedan ska vi även förbi Fia en sväng för att kolla på nya lägenheten. Det är visst öppet hus där ikväll med möbelskruvning och ölhävande. Jag kan ju inte dricka jag.. och kan man inte dricka så bör man ju inte vara tvungen att skruva ihop IKEAmöbler heller. Lite osäker på reglerna, måste kolla upp det där.

Våran lilla kille växer och blir stor. På tisdag så blir han 6 veckor det lilla underverket. Ett namn har han haft sedan innan han föddes och det är inget mindre än Clas♥, Clas kommer från grekiska Nikolaus och betyder folkbesegrare. Vi har alltid sagt att när vi får en son så ska han heta Clas jag och Mats. Det hade fallit lite i glömska men så kom vi ihåg det igen när jag var gravid.

Nä nu ska jag hoppa i galoscherna och pipa iväg mot Boden men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Gissa om det var skoj!

Lupus in fabula
Vargen i sagan

Vi kom just in efter en skotersväng och gissa om det var skoj! Snöstorm i och för sig men det gjorde inget alls, det var så härligt ändå. Mats och Jimmy hämtade ner skotrarna från Kvikkjokk i veckan så det här var verkligen premiären för året! Lillen han tog sin eftermiddagslur under tiden, övervakad av sin mormor. Hon tycker alltid att hon har en sådan otur att komma då han sover och just när hon ska åka då vaknar han. Men detta sovande kommer nog att få ett abrupt slut snart har jag på känn. Natten har för övrigt varit under all förväntan, ingen sömn i princip men det tog vi igen i morse minsann.

I veckan har jag inga planer alls, mamma ska renovera badrummet. Eller ja, det är väl inte så mycket hon som hantverkarna som ska utföra själva renoveringen men ja.. Så ett stycke mamma kommer man nog att få ha här en del i veckan, det ser vi fram emot. Kul att men lite sällskap och det är ju inte vilket sällskap som helst heller! En fin människa, en fin mamma, en fin farmor och mormor. Hon gör alla sina näras liv behagliga och fina och varma.

Lilleman med sin mormor ♥

Lok har varit med min pappa och åkt skidor idag, fast jag misstänker att det mest är pappa som står för skidåkningen. Kelpien ska dock vara en rätt klipsk ras men jag undrar ändå... Det lättar mitt samvete en massa i alla fall kan jag då säga för det är inte mycket tid nedlagd på den stackars jycken den sista tiden. Man kan ju inte vara överallt samtidigt och det stör mig en smula. Det här med att få en bejbis i familjen tar ju en massa tid så klart men det är egentligen inte hur mycket tid han tar utan hur svårt det är att planera tiden då man aldrig vet NÄR han ska vakna, somna, bli ledsen, hungrig mm... Men det klarnar väl mer och mer eftersom antar jag, rutiner skapas och dagarna blir väl mer och mer varandra lik.

Nä, nu ska jag kila och mysa med en liten kille som just började göra sig påmind från sin spjälsäng men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Inte negativt konstigt men konstigt....

Lucus a non lucendo
Lunden kallas så för att den inte lyser

Nu har vi trillat in på ännu en ny vecka, undra just vad den ska bjuda på för konstigheter. Sista tiden har varit den konstigaste i mitt liv. Allt har hänt kring den här julen känns det som. Inte negativt konstigt men konstigt.... Våran lilla son är ju den märkligaste lilla person jag någonsin har träffat. MIN son, MITT barn! Ofta jag trodde att den dagen skulle komma då jag faktiskt skulle kunna använda de orden i en och samma mening. Det här med föräldrarskap skulle ju visa sig vara... Ja, kan man egentligen få det sagt med ord? Har man barn så vet man väl hur det känns att titta på den där lilla människan som man tillsammans med den man älskar och aktar högst i världen har skapat och nu ska ge sig in i det obeskrivligt viktiga arbetet att med villkorslös kärlek och respekt fostra den nya lilla personen till en mänsklig och empatisk ung man.


Bombo på väg ut på en ragg

Han har ett namn men det känns som att sista kortet inte är lagt ännu. Därför så väljer jag att vänta med att skriva ut det här. Än så länge så får han gå under arbetsnamnet Bombo, kommer för övrigt att bli svårt att vänja sig av med det efter 9 månader. Det kommer från den söta lilla Bumbibjörnen Bombo.
Bombo

Nä nu ska jag kolla lite tv innan det är dags att checka ut men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Då är det värt allt!

Longum iter est per praecepta, breve et efficax per exempla
Vägen görs lång genom regler, kort och effektiv genom exempel

Igår blev lillen 2 veckor gammal. Även fast det är en rätt ringa ålder så undrar jag vad jag gjort de senaste två veckorna, alltså 14 dagar. Jag kommer ihåg typ 5 nätter och ändå så tycker jag att mina nätter nu för tiden är a hell lot sämre än alldeles nyss, men då kanske det inte är så farligt ändå.
När man vaknat och handgripligen dragit isär ögonlocken och luffsat ut till tvättstugan för att städa rumpan på den lilla så känns ju livet hårt och orättvist men så fort man krypit ner i sängen och den glupska lilla munnen söker mat och den lättade lilla sucken som slipper ur honom när han hittar det, då är det värt allt!

Allt flyter på bra här hemma även om det skulle visa sig vara en omställning som heter duga. Det går till min enorma glädje jättebra med hunden också. Det känns verkligen jätteskönt, det hade nog varit väldigt jobbigt att göra sig av med bebisen annars. Nej, Lok är så duktig. Han hör ju långt före oss när det kommer små ljud från sovrummet, då hämtar han dit oss och slickar den lilla på huvudet när han är ledsen. Han är nog en i flocken nu. Men jäkla vad Lok verkade orolig att bebisen skulle få kött när jag hade honom i famnen vid en måltid. Han var till och med tvungen att vara i köket och övervaka det hela, vilket han aldrig annars är.

Lilleman med sin pappa, endast 30 minuter gammal.

Nä nu ska jag hänga tvätten innan min nya slavdrivare slår upp sina blå/bruna? men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

RSS 2.0