Dragon

Favete linguis
Gynna med edra tungor, var tysta


Det var faktiskt trevligt igår. Vi vände dock i dörren på gayklubben. Det var inte riktigt my shit måste jag säga men festdeltagarna där inne såg då verkligen ut att ha himla roligt. Vi var först till Challenge och sedan gick vi till Kalles. Mats kom och hämtade mig och Stande vid ett så vid två var vi hemma i sängen. Idag har jag ägnat mig åt städning av huset och Mats har just plogat gården, det var verkligen på tiden.

Det har omjusterats en hel del i kvällens planer. Middagen hos Mamma och Hasse blev inställd så vi ska vara hos Jimmy. Jag, Mats, Jimmy, Sandra och Mini. Det blir middag, lite vin, en hög med bomber och lite sällskapsspel. Det ska bli trevligt. Kul att Mini ska med också, man måste passa på att träffa henne så mycket som möjligt när man har chansen för det blir inte så ofta nu mer.

Det blir nog inte att åka till Kvikkjokk i helgen. Vi åker upp nästa helg ett helt gäng istället. Jag, Mats, Jimmy, Sandra och några andra kompisar. Det ska bli skitkul. Alla ser fram emot skoterkörningen så mycket och där uppe är det ju lite snö att tala om. På lördag blir det släktmiddag hos mormor, det sker varje år kring jul och brukar bli riktigt mysigt.

Så här ser våran nya skoter ut "draken"

Bilden hittade jag på google.se


Nä, nu ska jag gå och släppa ut Lok, han vandrar fram och tillbaka i hallen och suckar. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

 

 

Over and out


RED XXX-MAS PARTY

Fama volat
Ryktet flyger


I morgon är sista dagen på 2009. Detta året har varit innehållsrikt och bra. Inga katastrofer och hemskheter. Vi köpte huset och jag fick äntligen komma tillbaka inom Luleås gränser. Vi förlorade dock Mats farfar, vilket måste räknas till en katastrof. Men nu är det nytt och och nya händelser på väg in. Det ska bli spännande att se vad 2010 har tänkt hitta på.

 

Ikväll ska jag på gayklubb. Alla gamla tjejkompisar från världens alla hörn är idag samlade i Piteå hos Cilla. Där ska vi äta middag och ta oss en drink. Sedan ska vi vidare till en gayklubb, en kollega till Cilla är med och anordnar kvällen där. och slutligen vidare till en annan klubb som skulle öppna i Piteå ikväll. Jag fick nästan en chock när Cilla ringde iförgår och meddelade detta. Jag hade ju köpt bingolotter och allt. Kvällen skulle spenderas hemma i soffan med en flaska vin, ett par lotter och min äkta hälft. Jag hade ju redan fixat lotterna och vinet i helgen. Superpeppad inför denna mysafton. "Men vaffan, skärp dig Emma! Det låter ju som att du är 53 istället för 23!" Jag fick hålla med om att mitt liv lät lite patetiskt, så nu antar jag att jag ska till Piteå ikväll med andra ord.
Planera in ÅRETS JULFEST Onsdagen den 30/12 kl: 21
I morgon, nyårsafton ska vi vara hemma hos mamma och äta middag, kolla tv och sedan kanske åka in till stan och titta på smällarna. Men det får vi se. Har ju hunden med och jag vet inte om det är smart att lämna honom ensam hemma hos mamma. Inte för att han bryr sig ett skit om fyrverkerier men man ska ju inte utmana ödet.

Nä, nu ska jag ta en dusch men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and outJag vill ha min kaka och äta den me

Fama crescit eundo
Ryktet väger medan det färdas


Nyss hemkommen från mellandagsrean och överlevnaden är ett faktum. Det var inte alls så hysteriskt idag. Det värsta har väl passerat, en hel del av folket är väl tillbaka bakom skrivbord och arbetsbänkar vid det här laget. Jag hittade några "sådär"grejer men struntade i det och det hela slutade med ett par vantar, lite presenter och Sebbes doppresent.
Det blev även en lunch på stan innan vi var klara.
Nu kom Mats just in genom dörren också, dom kör lite mjukstart på jobbet i veckan medan en annan är ledig och fri som en fågel.

 

Nu har jag köpt "min" låt till mobilen. Eller ja, Mats påstår att det är min låt och att det måste vara jag som skrivit den.

 

Aah fan, måste man jobba asså jag vill bara softa, kan inte 
någon annan pröjsa mina räkningar, aah ni vet hur det är.
Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid inte göra nånting' nånting' alls
bara göra nånting' nånting' nice Jag vill vara ledig resten av mitt liv, bara sitta brevid som ett
tidsfördriv, vill inte vara tyngd av ett ruttet kneg synd att
världen byggs upp av det, vill inte gå i skolan bara skolka,
inte för att det är cool att vara korkad, men kan du förklara hur man ska orka
jag vill bara ha semester på mallorca. Vill inte ha några utgifter men snälla lilla "Emma"
det måste du visst det,
det är så jävla tråkigt o segt o trist me,
alla dessa bills så om bara gud visste, om bara gud visste hur skön jag va skulle gud säkert
pröjsa min lön idag, men jag har säkert för höga lönekrav
och jag glömmer som vanligt min bön idag.

Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid inte göra nånting' nånting' alls bara
göra nånting' nånting' nice Jag vill ha min kaka o äta den me
o jag vill äta min kaka i fred, inte dela med mig till nån' annan é det möjligt o jag undrar
om man kan, kan man slippa att ha någon väckarklocka
för jag diggar att softa och deckar ofta
o jag vill helst inte gör nånting' alls, ska jag göra nått ska det vara nånting' nice,
vill inte låna vill inte vara pank vill inte råna, råna en bank
är ingen idiot så jag säljer inte knark försöker vara stor jag försöker vara stark,
jag vill bara leva på en grön kvisst bara leva mitt liv
med en skön twist, dekadenta fester när jag tänker efter
vill jag vara på konstant semester Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid inte göra nånting' nånting' alls bara göra
nånting' nånting' nice Ge mig inge ansvar ställ inga krav, jag vill bara dansa o ha
det bra ställ inga frågor du får inga svar, det räcker me dom
plågor som jag redan har säg inte till mig vad jag ska göra,
för vad du än säger kommer du förstöra från mig är nej det enda du kommer höra så låt oss slå banana
så bli helt störda Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid inte göra nånting' nånting' alls bara göra nånting' nånting' nice Jag vill ha min kaka o äta den me, jag vill ha min kaka o äta
den me jag vill ha min kaka o äta den me, jag vill äta min kaka
min kaka i fred.
/


Mange Schmidt
Nä nu ska jag kila iväg och se om det är varmare än här någonstans i huset brrrr,
men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
.


.
.
Over and out


Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini

Fallentis semita vitae
De obeträdda stigarna i livet


Nu har vi precis kommit in efter en skotersväng. kalla och trötta, så nu ska vi göra upp en eld i kaminen och mysa. Tidigare idag har vi varit in till stan och shoppat lite. Mats hittade sig en mössa som han kan ha när han kör skoter och Jimmy hittade lite kläder. Jag hittade en röd canada goosejacka men när expediten meddelade mig om att jag var tvungen att punga ut med 10 000:- för att göra den till min så kom jag på andra tankar och menade på att min fjällräven nog stoppar ett år till. Fia har dock beställt två stycken canada goosejackor direkt från USA för en mycket mindre summa än det kostar här så jag tror att jag nu som många gånger förut ska följa min käre väns goda exempel.

Vi hann även med en lunch med Mats mamma innan hon rullade ner mot Övik och sitt hem, det är alltid lika trist när hon åker hem. Men vi får väl åka ner till Övik och göra stan osäker snart.

Igår så hade vi fått nog av allt vad julmat heter så då åkte vi på kvantum och bunkrade upp. Potatisgratäng, kött och pepparsås blev det och det har aldrig smakat så gott förut. Det blev en hel massa över så jag antar att det blir rester idag. Kylen är fortfarande så överfull av julmat att det nog inte skulle gå in en enda liten tomat. Nä, nu är det bara att äta ur innan man kan bära hem mer. Ska detta någonsin få ett slut?

Ikväll blir det film, Jimmy skulle nog också komma förbi om han kan slita sig från sina projekt. Han skulle börja måla om i vardagsrummet idag.

Nä, nu ska jag sätta mig vid brasan och försöka återfå lite nödvändig grundvärme men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

 

 


Stannade vid brasan

Factum est illud, fieri infectum non potest
Gjort är gjort och kan inte göras ogjort


Nu börjar julen vara överstökad. Julaftonen blev superlyckad. Lugn och skön. Igår åt vi middag här hemma alla och sedan förflyttade vi oss hem till Jimmy. Där drack vi lite glögg och spelade spel. Det blev en sen kväll så idag har vi sovit länge. Torbjörn har åkt hem till Övik i morse med bekanta och Mats mamma stannar till måndag. Idag hade vi tänkt åka in till civilisationen och titta i lite affärer men termometern visar fortfarande under -20 så vi stannade hemma vid brasan. Till persön måste vi i alla fall åka en sväng och fylla på tobaksförrådet.

 

Jag är så nöjd med alla fina julklappar jag fått. Jag fick en kandelaber! Den passade precis som jag hade tänkt mig perfekt i badrummet. Av Mats så fick jag bland annat en ansiktsbehandling och helkroppsmassage. Det ska bli ljuvligt. Jag har faktiskt aldrig gjort en ansiktsbehandling förut så det ska bli helt underbart. Av mamma fick jag dyra fina ansiktsprodukter och jag tycker redan att jag kan märka en skillnad på hyn. Av pappa fick vi dollar och det är ju aldrig fel!

Nä, nu ska jag kila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out
 


Ledig ledig ledig

Facito aliquid operis, ut te semper diabolus inveniat occupatum
Gör alltid något, så att djävulen alltid finner dig sysselsatt


Nu är det snart dax att plocka ihop sina tillbehörigheter och ta jul. Morgondagen återstår ju dock men jag väljer att inte räkna den. Jag har i alla fall bestämt mig för att ta ut mina semesterdagar nästa vecka, alltså mån-ons. Det ska bli skönt med en riktigt lång och ledig jul.

 

Innan jag kom hit så var jag förbi på mammas jobb och bytte julklappar, sedan åkte jag förbi djurmagasinet och köpte hundmat. Jag funderade på Eukanuba men det blev Proplan för lite känsliga små hundmagar. F*n alltså vad det är dyrt med hundmat. Men man får ju tänka att det räcker ett bra tag i alla fall.

 

Idag kommer Öviksgästerna till vår lilla by. Mats ska nog till sin kusin ikväll och fortsätta med taket. Lena och Torbjörn ska till Boden och hälsa på bekanta så jag och Lok är all by us self i afton. Kanske en promenad med Fia och gänget. Kanske skulle ringa henne, det var ett bra tag sedan man såg henne.

 

Nä, nu ska jag jobba jobba jobba så att jag kan vara ledig ledig ledig med gott samvete men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


läskig klo

Facit indignatio versum
Förtrytelsen skapar versen


Nu börjar den eviga städningen utan slut vara över.... Jag är på dåligt humör och trött på alla äckliga kemikalier som kittlar i näsan. Lite damm och lort har ingen dött av, men nu skimrar det rent och fint här. Vilket ju är helt fantastiskt när det väl är gjort. F***n jag har sendrag i tummen tror jag, det har aldrig hänt mig förut men så fort jag slappnar av så dras den in under handen, hela handen ser ut som en läskig klo.

 

Anna Ankas jul har vi så klart kollat idag. Synd bara att det andra avsnittet var om den där Maria eller vad hon nu hette. Anka är mycket mer underhållande att se på.

 

Nä, nu ska jag slänga mig på soffan men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Kyrkogården

Facis de necessitate virtutem
Du gör en dygd av nödvändigheten


Fia skrev ett inlägg tidigare om hurvida man får ta med sig hunden till kyrkogården eller ej. Jag har också funderat på detta. På julafton ska det tändas ljus på farfars grav. Jag har aldrig haft med mig Lok tidigare men funderat på det nu. Så jag ringde och frågade och ja, det får man ha bara man plockar upp efter dom och har dom kopplade.

 

Nä, nu ska vi åka och handla all julmat men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Vilken underbar dag

Facilius est multa facere quam diu
Det är lättare att göra mycket än att göra något länge


Fåglarna sjunger, vilken underbar dag. Go och glad, kexchoklad! Då var det måndag. Ny vecka, nya bekymmer. Jag har inte stött på några än så länge men jag lever inte alls i tvivel om att de kommer att komma. Trevliga saker kommer nog också att inträffa det är jag minst lika övertygad om. På tisdag kommer de långväga gästerna och på torsdag kommer ju tomten i egen hög person.

Alla julklappsinköp är avklarade. Mathandlingen kvarstår dock. Det ska vi göra idag efter att Mats slutar jobbet. Sedan ska vi putsa denna barack skimmrande ren. Dammsuga, det får Mats göra. Det finns få saker här i världen som får mig på så dåligt humör som dammsugning gör. Vi skulle hänga upp hyllor i helgen också men helgen passerade förbi och hyllorna står fortfarande i lugnt och ro på samma ställe som de gjort i månader. Men det sista som överger en är hoppet, så kanske kommer dom sig upp på väggen i afton.

Nä, nu ska jag göra en avstämning på november. Bättre sent än aldrig är mitt motto, men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Lidande

Faber est suae quisque fortunae
Var och en sin egen lyckas smed


Hello fuckers! Jag insåg just att jag helt har glömt bort att jag är innehavare av en blogg. Det har inte hänt något läsvärt sedan sist hur som helst så det kan nog göra det samma. Igår var vi ut i Luleå, vi var först på cleo och gick sedan vidare till bishop arms. Efter avslutat krökande så styrde vi kosan mot matstället och fick med oss lite fyllemat hem.

Denna dagen har spenderats i soffan. Liggande, sittande, sovande, lidande, telefonerande.... Mats har varit i Selet och hjälpt sin kusin att lägga tak hela dagen så jag har varit helt själv. Vilket inte stör mig alls dagar som denna. Slickar mina sår gör jag helst i ensamhet.

Nä, nu ska jag kolla lite DH men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Nu börjar kläderna ränta

Extra ecclesiam nulla salus
Utanför kyrkan ingen frälsning


Nu har Jessica och Markus just åkt härifrån. Det var kul att träffa dom för det var ett tag sedan. Kylan har sakta men säkert börjat lämna min kropp. Jag eldar som sagt inte sedan min och kaminens lilla krig i höstas så att nu när Mats har varit borta i Umeå över natten så hade det som hunnit bli en ganska otrevlig temperatur här inne. Sängborden är så kalla att man inte beöver is i glasen, bordet kyler drickan underifrån alldeles utmärkt. Näsan är röd, fingrarna stela och energin helt borta.

 

När Mats kom hem så undrade han:


-
Men gumman, varför har du inte höjt värmen på luftvärmepumpen då om du inte vill elda?


-
Nä, nu ska vi inte slösa pengar på en massa onödig el. Tänkt på hur mycket pengar jag har lagt ner på alla kläder jag har, nu kan jag använda dom! (iförd två par tjocksockar och fler koftor än rekommenderat antal)   


Nä, nu ska jag ta en lång och varm dusch men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Emma is in tha house

Exoriare aliquis nostris ex ossibus ultor
Må en hämnare en dag resa sig från mina ben


Denna dagen har passerat fort. Det har varit fullt upp så jag har aldrig haft tid att titta på klockan. Morgonen började med stora förändringar i planen. Nu ska även min pappa, farmor och "farfar" komma hit på julafton. Det ska bli superkul att blanda familjerna och ha så många nära och kära omkring sig. Nu fattas bara mamma men hon är alltid hos min bror och hans familj på julen. Det har bara blivit så sedan han fick barn och jag får väl dela med mig av mamma då, även om jag helst skulle ha henne här hos mig. 

Ikväll kommer Mats hem och vi skulle visst även få lite besök senare, trevligt. I morgon ska jag jobba så det ryker om papprena, hinner jag det jag har planerat så kan jag nog vara ledig nästa vecka. Men nu ska Mats mamma och hennes sambo tydligen inte komma på måndag, utan på onsdag. Så jag kan ju lika gärna jobba egentligen, så kanske jag är ledig nyårsveckan istället, vi får se.   

Mats och hans söta lilla mamma i somras


Nä, nu ska jag kolla lite tv medan jag har huset för mig själv men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Kandelaber

Exitus acta probat
Ändamålet helgar medlen


Jag kom på att jag har gjort en miss i offerten jag skickat in till tomten. Jag har velat ha en stor fin kandelaber i flera år men kommer mig aldrig för att köpa någon. Varför kommer man alltid på allt man vill ha och hade kunnat önska sig i present när det är för sent? Men ni kanske känner igen det här också, "Vad önskar du dig?" Nääää, iiiiiingenting. Fast man egentligen hade kunnat komma på en tresidig lista med föremål och aktiviteter.

 

        
Den stora till vänster som ska stå på golvet är ju hur häftig som helst. Men den mindre skulle nog vara lättare att hitta en plats åt. Den skulle till exempel passa alldeles förträffligt i vårat badrum. Jag älskar den där "äldre" modellen, finns ju enklare och modernare verianter också men det är inte alls samma sak. Jag skulle gänra ha en från den tiden då pappa och jesus var barn och tro mig jag har gått igenom all bråte på vinden 453632 på jakt efter just en sådan men utan framgång. Allt annat som man vill ha brukar man kunna hitta där uppe men icke sa nicke.

 (Bilderna är lånade från google.se)  


Nä, nu ska jag ringa Fia och höra om hon känner för en promenad men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out


The day after tomorrow

Exegi monumentum aere perennis
Jag har uppfört ett minnesmärke mer varaktigt än koppar


suck och pust och stön vilken eländig dag. Vägen hit var som filmen "The day after tomorrow" termometern visade på -21 grader. Rutorna på bilen isade sakta men säkert igen, jag fick köra fläkten på full styrka, så jag kunde inte ens lyssna på radio. Tur att jag grävde fram kupévärmaren i all bråte i förgår för annars hade det inte blivit kul att strata igång gamla Bettan efter jobbet. Men det störda är att det fortfarande lätt kan bli 15 grader kallare utan att det är konstigt. Man glömmer från år till år. Jag tycker idag att det känns som att jag aldrig någonsin har känt en sådan isande kyla förut.

Det blev ingen promenad igår. Jag var ju tvungen att jobba ganska sent för att hinna klart till idag. Jag sitter nu och väntar på Benny. När vi är klara tror jag att jag packar ihop här och åker hem. Jag har riktigt mycket jobb att ta tag i idag men Bogge och Mats är i Umeå och Jimmy ligger sjuk hemma så jag tror att jag jobbar hemma istället för att sitta här helt själv. Min plan är att hinna allt i veckan, så som avstämning, kontrolluppgifter, löner, bokföring och betalningar. För gör jag det så kan jag nog i princip vara ledig nästa vecka och det hade ju varit kul när Mats mamma kommer upp och allt.

Nä, nu ska jag skriva ut lite rapporter innan Benny the cop kommer men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Lura bort Mats

Excelsior
Högre, mot höjden


Nu är jag precis klar med dagens jobb. Detta innebär ingen övertid, utan jag började efter lunch. Mats har under natten varit på shopping och jobbat. Dom har meckat med nätet på ett sådant sätt att dom måste stänga av det under tiden och det får dom naturligtvis bara göra på natten. Men i alla fall, eftersom att han kom hem vid 04.00 så hade han sovmorgon idag och då bestämde jag mig för att jag också förtjänade en sådan.

 

När Mats kom hem idag så hade han med sig ett paket från sin pappa som var till mig. Jag öppnade och inuti så låg det en sådan där massagegrej till nacken. "Ge den här till Emma, hon sa ju att hon ville ha en present" Jag hade tidigare under dagen påminnt honom om den utlovade presenten för att jag hämtade dom från Boden efter en blöt kväll för någon vecka sedan, som aldrig dök upp. Nu kan han stryka det från sin "ska göra"lista.

Nä, nu ska jag kasta mig på soffan, måste bara lura bort Mats därifrån men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Hamsterhjul

Examen rigorosum
Ett strängt förhör


Gud vad jag har saknat inspriration att skriva den senaste tiden. Det har nog toligen att göra med denna dvala jag faller in i varje år i samband med att snön och mörkret lägger sig som ett täckte över min tillvaro. Jag har inget som helst intresse av att lämna sängen och skulle det inte vara så att kronofogden skulle komma och bära ut sängen om jag inte gick till jobbet så skulle jag nog inte göra det heller.

 

Idag är jag på kontoret. Ovanligt va? Jag åker runt i mitt hamsterhjul och är idag som ni kanske kan ana inte på något solskens humör. Tur att det är mycket ledigt snart. Jag ska ta ut en massa semesterdagar nu kring jul tänkte jag. Man kan ju bara ta med sig en vecka till det nya året så jag ska passa på att uttnyttja de dagar som annars går förlorade.

 

På måndag kommer svärmor och hennes sambo till oss. Dom stannar till någon gång efter jul och det ska bli riktigt trevligt med deras besök. Att fira jul hemma ska också bli kul. Det är som sagt första gången på en herrans massa år jag får vara hemma på julafton. Eller får och får, valet har väl fallit på annat förut men nu med huset och allt så känns det faktiskt som en bra idé.

 

Nä, nu ska jag fakturera. Mats tjatar på mig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Julgranen

Ex ungue leonem
På klon (känner man) lejonet


Nu är det jobb igen. Jag kom just på att det är jul nästa vecka! Eller kom på och kom på, Mats informerade mig just om det. Herre gud! Jag är inte redo ännu. När ska man klä julgranen?

 

Nä, nu ska jag jobba men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out


Det berömda

Ex tempore
Efter tiden


Då var den fredagen över. Det har varit fullt upp precis hela dagen. Jag har för mig att sotaren var här i morse men jag skulle inte kunna säga helt säkert. Jag minns att jag låg på soffan och mumlade svar på någon främlings frågor. Jag somnade vid 03.00 så när han kom 07.00 så var jag i mitt alertaste jag. Men han verkade ha klarat sig bra utan min hjälp för både kaminen och skorstenen var kvar kunde jag konstatera efter att ha sovit mig igenom förmiddagen och började vara sugen på lunch. Jag vaknade en halvtimme innan avtalad lunchtid med mamma så det blev en lite hastig renovering av mig själv innan jag körde ut batmobilen från garaget och begav mig mot den stora stygga staden.

 

När jag kom hem så bakade jag några limpor och gjorde knäck. Sedan har jag och Fia varit på en 1,5 timmes promenad i byn. Det blev pizza till middag och en lugn kväll framför tvn och Idol. Jag har proppat i mig fler vindruvor än en människa bör äta och ligger nu i  sängen och jäser.

I morgon är det julfest. Vi ska vara på plats redan efter lunch någon gång och sedan så ska vi sova där på hoteller också.

 

Nä, nu är det hög tid för att sova tänkte jag skriva men det var ju lögn i världsklass, jag lär inte somna än på någon timme men jag ska koppla ner det berömda internätet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out


Tack så mycket

Ex professo
Som yrkesman


Nu börjar dagen lida mot sitt slut, strax dax att åka hem mot byn. Mats och Jimmy kom just från Kalix så nu är vi alla samlade. Nu börjar julklapparna till kunderna vara färdiga att skicka iväg, så en hel del nytta har blivit gjord.


Igår fick jag en sådan fin kommentar av en tjej som heter Sofia. Hon hade inte lämnat någon mailadress eller något så jag kan tacka henne så jag tänkte att då gör jag det här. Så, tack för de fina orden. Dom värmde verkligen.

Nä, sista rycket nu innan hemgång men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


And his mama cries

Ex oriente lux
Från orienten kommer ljuset


As the snow flies
On a cold and gray Chicago mornin'
A poor little baby child is born
In the ghetto


And his mama cries
because if there's one thing that she don't need
it's another  hungry mouth to feed
In the ghetto


People, don't you understand
this child needs a helping hand
or he'll grow  to be an angry young man some day
now take a look at you and me,
are we too blind to see,
or do we simply turn our heads
and look the other way


Well the world turns
and a hungry little boy with a runny nose
plays in the street as the cold wind blows
In the ghetto


And his hunger burns
so he starts to roam the streets at night
and he learns how to steal
and he learns how to fight
In the ghetto


Then one night in desperation
the young man breaks away
He buys a gun, steals a car,
tries to run, but he don't get far
And his mama cries


As a crowd gathers 'round an angry young man
face down on the street with a gun in his hand
In the ghetto


And as her young man dies, In the ghetto
on a cold and gray Chicago mornin',
another little baby child is born
In the ghetto
And his mama cries
"Elvis"
Nu har jag precis landat på kontoret. Jag har varit på ett litet shoppingstråk på företagets bekostnad. Lite julkort till kunder, kakor till kontoret, mjölk till kaffet och pärmar till mig och mina drivor med papper. Det står en annan dator här så att jag antar att chefen är i krokarna han också. Kanske ute på lunch, inte helt omöjligt med tanke på vad klockan är. 

I kväll ska Mats åka upp till Kiruna på jobb. Dom skulle egentligen åka i morgonbitti med behövade tydligen morgondagens alla timmar för att hinna färdigt. Så jag är med andra ord ensamstående ikväll. I morgon kommer sotaren. Denna gången för att laga våran kamin som dom pajjade sist dom var och detta ska tydligen nödvändigtvis ske en sådan okristlig tid som 08.00! Det kommer ju att sabotera hela min dygnsrytm.


Jag pratade just med min mor och gav en gång för alla upp, hon är obildbar! Gina Tricot och Toys"R"Us är helt omöjligt att få rätt i hennes värld. Där är det Gina (med uttalat G) och Tricåt (uttalat å och t) och vad det andra beträffar, Toys aroyce! 

Nä, nu ska jag öppna lite post och vidta några passande åtgärder med det jag hittar i kuverten men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Du skulle se mig nu!

Ex officio
På ämbetets vägnar


Nu är jag hemma igen. Den värsta ilskan har hunnit lägga sig och där får den ligga till 08.00 i morgon när jag ska fortsätta att reda ut röran som ställts till under dagens lopp. Ikväll ska jag kolla film med Fia. "Death becomes her" Är det någon som kommer ihåg den filmen? Den är rätt gammal, tidigt 90-tal skulle jag gissa. Med Meryl Streep och Goldie Hawn. Jag började prata om den för någon dag sedan och det visade sig att Fia aldrig hade sett den. Nu är det med andra ord hög tid för det.

google.se


igår kväll ringde min telefon och det var Jimmy som hade ett ärende. "Alltså, Emma! Du skulle se mig nu. Jag sitter hemma och äter middag med mig själv. En billys pizza från förpackningen, ett glas vatten... och så tända ljus. Det slog mig just hur sjukt detta ser ut. Jag satt som och tänkte att, gud vad mysigt jag har det"Nä, nu ska jag köra igång en tvättmaskin men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Skjut mig

Ex libris
Ur böckerna


Fy f*n säger jag bara, vilken start på dagen. Jag och chefen skulle lägga in budgeten i bokföringsprogramet på egen hand hade vi bestämt. Revisorn är ju rätt dyr och hur svårt kan det vara tänkte vi. Ja, så nu har vi jobbat på här under förmiddagen. Det enda vi har lyckats med är att skaffa extra jobb åt revisorn. Hela resultatet ser fel ut på rapporterna och jag törs inte stämma av november nu som jag redan är sen med. Revisorn ligger sjuk och det finns absolut inget någon kan göra för tillfället. Man lär så länge man lever.

Nu ska jag strax packa ihop och åka iväg på ett möte i stan. Sedan ska jag förbi mormor och hämta kakor som hon bakat åt mig som tack för att dom fick plocka hur mycket jobrgubbar dom ville i somras. Lilla mormor, hon är så söt. Jag såg det bara som en tjänst från deras håll. Annars hade ju allt fått stå och ruttna.

Nä, nu är det bäst att jag börjar packa i ordning här men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

En flicka kan behöva ett hjärta

Ex cathedra
Från lärostolen


Kontorsdag, Benny har just varit här och hjälp mig med lite rättelser i fjolårets bokföring. Nu ska allt stämma och jag kan nog mentalt pusta ut fram till jul och årsskiftet. Bara en avstäming, månadens löner samt att föra in budgeten i nya året, sedan är det inga stora grejer kvar att oroa sig innan helgerna.

Jag skulle träffa Benny 10.00 här på kontoret. Klockan 09.17 slog jag upp mina bruna och hamnade som ni kan förstå i något slags paniktillstånd. Det är ju några mil till jobbet så det tar ju en stund men nog hann jag alltid. Det märkliga är att jag hade ställt klockan på 08.00! Jag måste ha blivit immun mot detta oväsende, man kanske skulle byta alarmsignal!?

 

När jag är färdig här tänkte jag åka till Fia en sväng. Vi ska kolla lite Gossip Girl och ta en promenad, det börjar vara några dagar sedan vi gick nu. Vi får inte slöa ihop.

 

Igår kom min tröja som Mats beställt åt mig från KanDeeshop.se. Den var jättefin och jag tackar min fina man som förstår att en flicka kan behöva ett rosa hjärta då och då.

Jag undrar vem man ska vara förbannad på. Modernatur, miljöbovarna som använder soptunnan som pantautomat eller gud himself. Detta väder är ju inte trevligt eller ens normalt. Varför regnar det i december? Det ska vara så kallt att man önskade att det skulle regna. Snön ska trilla in över stövelkanten och man ska köra fast med bilen på gården. Vedhögen ska se ut som en slalombacke och brevlådan ska vara ett minne blott. Jag hoppas att vädret tar sig kragen nu innan julen är här. Vad ska Herr Tomte säga om han måste köra sin rensläde på geggiga gräsmattor.Nä, nu ska jag fortsätta med bokföringen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Het villig 20 årig kvinna

Et tu, Brute
Även du, BrutusEfter 20 års äktenskap tittade mannen på sin fru o tänkte tillbaka på deras liv tillsammans.

Sedan sa han:

-Älskling, för 20 år sedan bodde vi i en billig lägenhet, sov i en för liten säng, hade knappt mat i kylen och

ingen TV, men jag gick till sängs med en otroligt het, villig 20 åring! Nu har jag ett hus för flera miljoner, en bil för flera

hundratusen, en stor dubbelsäng, kylskåpet är sprängfullt och jag har en 42 tums plasma TV. Man jag går till sängs med

en trött kvinna på 42 år! Så vitt jag kan se det är det bara du älskling som inte följt utvecklingen i vårt förhållande!

 

Hans fru var en förnuftig kvinna så hon svarade bara kort:

- Älskling? Hitta du bara en het villig 20 årig kvinna så ska jag snabbt se till att du får tillbaka din billiga lägenhet, din lilla säng, ett tomt kylskåp och ingen TV....

 


Nä, nu ska jag fortsätta jobba men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out
 

 


Julmarknad

Et in Arcadia ego
Även jag har varit i ArkadienJag har lite bråttom så jag tänkte bara skriva ett kort litet inlägg. Jag ska strax åka iväg på julmarknad på hägnan tillsammans med Fia och Hennes mamma Maragreta. Mats är i Luleå och ska hjälpa sin pappa att köra hem båten till Boden.

Hägnan. Bilder lånade från google.se


Ikväll vet jag inte vad som händer, det blir nog en bastu i alla fall. Planen var att det skulle bli av igår men vi var så fruktansvärt trötta så vi struntade i det. Annars blir det väl bara middag och fortsatt julbak. Igår blev det ischoklad, scones och lussebullar. Idag ska det bakas grekiskt lantbröd, knäck och jullimpa.

 

Nä, nu ska jag slänga på mig lite kläder och åka iväg men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Ed hardy

Et consortes
Och kamrater


Nu är vi hemma efter shoppingrundan. Jag hittade som jag misstänkte ingen klänning jag gillade, jag kanske gör ett nytt försök till veckan eller så tar jag något som redan hänger i garderoben, men det hade ju varit kul med något nytt. Det mest akuta problemet är väl egentligen att försöka komma på vart jag kan ha lagt bikinin i höstas när jag städade undan sommaren. Det bli ju batsu, relax och sådant där. Det finns även en pool så att badkläder hade ju helt klart varit en fördel och jag hoppas verkligen inte att jag ska behöva gå och köpa en ny bikini bara för denna kvällen. Det lär ju inte vara det lättaste att hitta dessutom i dessa juletider.

 

Det jag fick med mig hem idag är i alla fall två H&Mtoningar (chocolat) och en Ed Hardy-rattmuff till min bil som jag fick igår.


Nä, nu ska jag sätta igång med julbaket, det är en lång lista som ska bockas av men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out
 


En människas överlevnadsinstinkt

Est quaedam flere voluptas
Det finns en sorts tillfredställelse i att gråtaGood morning folk!
Det var ingen vanlig dag igår, för det var "Calles gå vidare till Idolfinalendag igår" Ingen är ju nöjdare än jag och det var SÅ oväntat. Toves min när Calle var först att gå vidare! "oh no, nu är det kört" Vilket det också var! Jag tyckte att det var dom rätta dom gick vidare. Nu måste jag sluta skriva om Idol här, innan jag blir anmäld till tråkighetsnämnden.

 

I morse medan jag sov som bäst så har Mats varit till Luleå en sväng och satt ett par nycklar på bussen till Umeå. Dom ringde från Umeå brandstation igår och frågade vart deras nycklar var. Efter avslutat jobb hade Mats kastat sig i bilen och styrt kosan mot norr, och glömt allt vad nycklar heter. Detta var ett par rätt viktiga nycklar och Mats höll på att dö i bitterhet när han igår insåg att han nog skulle få spendera sin lördag med att åka tur och retur till Umeå, tur att det fanns andra lösningar. Jag anklagade honom där ett tag för att ha arrangerat detta med flit för att slippa på stan. Jag vet ju att en människas överlevnadsinstinkter är stora.

 

Jag ska köpa hårfärg idag, det blir troligen H&Ms egna toning men det återstår att se. Kanske hittar jag en klänning till julfesten också, man kan ju alltid hoppas.

Nä, nu ska jag göra en liten snabbrenovering av mig själv innan det är dags att bege sig mot de centralare trakterna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

 


Eskortdam

Est deus in nobis
Det finns en gud inom oss


Nu är all handling och alla ärenden uträttade. Nu är det bara matlagning och soffnötning resten av kvällen. Det ska bli spännande att se vem som måste lämna Idol, eller egentligen inte. Det lär ju bli Calle, synd tycker jag. Fick jag välja så skulle jag skicka hem Erik, han är en sådan tråkmåns men han sjunger ju riktigt bra och det är väl det denna tävling går ut på och inte att roa mig. Så vi hänger nog löst jag och Calle är jag rädd.

 

När jag var i mataffären så dök Mats och Jimmy av en slump upp på samma affär, dom kom precis från Umeå och Jimmy skulle helghandla, det var bra då kunde jag använda min man till att packa påsar och lyfa dom i vagnen. Jag är ju en kvinna i nöd, inte kan ju jag lyfta en mjölpåse!

Lunchen blev idag med mamma. Dom har haft nedskärningar på hennes jobb och hon är en av de som kommer att bli tvungen att gå.


Jag:
Ja, men kan du inte skaffa F-skattsedel och jobba åt olika företag
Mamma: Ja, det skulle man ju kunna göra
Jag: Ja, eller så blir du eskortdam
Mamma: (munnen full med mat) VA?
Jag: Ja men du vet, en eskortdam åt äldre herrar
Mamma: Men, EMMA! Nej fy f*nLägg märke till mitt fina blåmärke på armen. Jag får blåmärken så sjukt lätt och hela tiden! Jag kan inte cykla utan att bli alldeles blå i hela rumpan! Min mamma är likadan, jag har aldrig lagt ner så mycket tankekraft på vad detta kan bero på men det måste ju ha med blodet att göra, tunnt blod!? Ingen doktorand i ämnet.

Nä, nu ska jag gå och störa Mats så att han inte somnar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Andra märkliga föremål

Esse, non videri
Att vara, icke att synas


Idag är jag i princip död! Jag skulle ha slutat kolla Desperate Housewives lite tidigare!


Idag kommer Mats hem och ljuden åker i samma veva ut ur mitt hus, min hjärna, mina öron.... ja vart det nu egentligen kommer ifrån. Idol blir det naturligtvis ikväll, sista gången innan finalen nu om jag inte är helt ute och cyklar!

Jag ska alldeles strax åka in till stan och köpa hårfärg. När jag tonar så brukar jag använda H&Ms egna, eftersom att det väl egentligen inte är en renodlad toning så sitter den ju där den ska, den växer ju i princip ut den också även om den blir trött och tråkigt efter ett tag. Men hur som haver, dom har inget sådant på H&M på storheden, som ligger alldeles vid mitt jobb utan man måste krångla sin i i stan, hitta en parkering, hitta några mynt till parkeringsautomaten, försöka få någon människa på parkeringen att växla en tjuga till mynt..... När jag ändå är i stan så tänkte jag passa på att titta lite snabbt på klänningar till i morgon så jag är förberedd. Jag ska försöka göra Mats stadssväng så snabb och okomplicerad som det bara är möjligt. Han är som sagt inget större fan. Men varje sekund jag får bort honom från lortiga motorer och andra märkliga föremål så är jag nöjd, bäst att inte skrämma honom. 

Nä, nu ska jag förtjäna brödföda ett tag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out
 


Ensamvarg

Errare humanum est, ignoscere divinum est
Att fela är mänskligt, men att förlåta är gudomligt


Nu har jag kommit hem från Fia, det blev en skön långpromenad i den isande kylan. Lilla Sebastian var så klart också med. Jag var lite avundsjuk på honom, han såg verkligen ut att ha det minst sagt mysigt under promenaden. Inte så förtjust i kamerablixten dock! Förlåt lilla Sebbe.


Nu är jag ju som sagt gräsänka ikväll och det kan vara lika skönt det ibland. Jag tror bestämt att det är bra för ett förhållande att vara ifrån varandra ibland. Jag är dessutom en riktig ensamvarg så det är för mig rent en nödvändighet. Men då var det ju dom läskiga ljuden förstås, jag hörde aldrig några sådana ljud när vi bodde i lägenhet i stan. Undra om jag är lite småskraj för att sitta här helt själv ute till skogs fast jag inte riktigt vill erkänna det.

Nu blir det i alla fall coke, chips&dipp och "Desperate Housewives season 2" så länge jag orkar hålla upp ögonen. Jag har på känn att det kan komma att bli en tidig kväll eftersom att jag för en gångs skull var uppe med, ja inte med tuppen men nästan.

 

Nä, nu ska jag gå och fluffa kuddarna och göra det riktigt mysigt för mig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

Skallgångskedja

Ergo bibamus
Låt oss alltså dricka


Nu är jag bara hem och vänder, ska fortsätta några gårdar bort, till Fia. Vi ska kolla Gossip Girl och ta en promenad genom byn med alla hundarna. Idag köpte jag en glöggservis. Personligen så tycker jag att glögg smakar dödslängtan och dricker det inte under några omständigheter, men jag har ju lagt märke till att det råder delade meningar om den saken och eftersom att vi ska fira jul här hemma hos oss i år så antar jag väl att en och annat glöggflaska ska över tröskeln här. Det blir ju så mycket trevligare än att bara ha den på spisen, så ser då glöggtradition ut för mig och rätt ska vara rätt.

Jag kom precis på att jag är själv hemma ikväll igen, Mats är borta på jobb i Umeå, åååå nej hur ska detta sluta? Det uppstår ju så mycket konstiga ljud i huset så fort Mats är borta efter att mörkret har lagt sig.

Nä, nu är det nog bäst att jag lägger på ett kol innan Fia skickar ut en skallgångskedja efter mig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Vad inte en kvinnas list är kapabel till!

Epistula non erubescit
Brev rodnar inte


Sotaren gjorde entré vid 09.30 faktiskt inom avtalad tidsperiod, det ska dom väl ha en eloge för antar jag! När jag väl var vaken så bestämde jag mig för att åka in till jobbet och skyffla bort några pappersberg från mitt skrivbord. Jag börjar se ytan av skrivbordet nu. Inte så lite skönt att få det gjort nu så slipper alla papper hemsöka mig i drömmen under helgen.

Jag bokade julfest, hotell och relax igår. Det blir på Nordkalotten och det blir nog trevligt kan jag tro. På lördag tänkte jag släpa med mig min smått envisa make på stan och söka efter en klänning för just det tillfället. Jag har inte kommit på någon knep som känns vattentätt ännu att få med honom på stan men det ska nog ordna upp sig innan lördagen. Vad inte en kvinnas list är kapabel till!

Iförd i en herrans massa kläder vallfärdade jag till jobbet


Nu ska jag plocka ihop här och sticka ut på lunch med min lilla mamma men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Mindre miljövänliga

Eo ipso
Just därigenom


Ack ve och fasa vad kallt det var idag! Jag har inte gjort någon större undersökning, så som att titta på termometern hur kallt det är men när jag var ut på bron och "tog lite frisk luft" tidigare så kände jag att det var kritiskt. Man kan göra "näshårstestet" känns det som att näshåren flätar ihop sig när man andas, då är det bara att gå in och lägga sig igen för då är det för kallt! Igår kväll var det -15 grader i alla fall!

Jag har märkt av ett fenomen. När mörkret och kylan börjar smyga sig på, då börjar jag sova mer och mer. Jag går som i någon slags dvala. Jag sover till lunchtid men jag går ändå och lägger mig i hyfsad tid. Jag skulle behöva en solresa varje vinter, en lång för detta har jag svårt att hantera.
Idag har jag tyvärr inte det privilegiet att sova tills jag ledsnar på det. Nej, idag kommer sotaren. Mellan 08.00-10.00 stod det på lappen. Vad ska det betyda? Förmodligen så kommer det ingen sotare fören vid elvatiden och då har jag varit vaken en hel morgon helt i onödan.

 

Jag kör den lite mindre miljövänliga metoden att värma upp bilen, jag vet inte vart jag har sladden till kupévärmaren.


Nä, nu ska jag gå och se om det är något på tv denna tidiga morgon men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Ensam och övergiven

Eloquentia corporis
Kroppens vältalighet, den yttre elegansen


Det slog mig i eftermiddags att sotaren ska komma i morgon. I vanlig ordning så hade vi glömt detta och har inte fixat i ordning allt som behövs. Dels så skulle det stå någon form av kärl vid kaminen och sedan så har vi ingen stege. Killen vi köpte huset av tog med sig den när han flyttade. Vad han skulle med den till i sin lägenhet i stan vet jag inte riktigt med det var ju hans att ta så det är väl inget konstigt med det, bara besvärligt nu då förstås. Mats ska och hämta en stege på garaget imorgon och komma med den innan han fortsätter ner till Umeå på jobb.

 

Jag hade som tänkt bjuda in mig på middag och allt hos mamma i morgon när jag är ensam och övergiven men det gick dåligt med det. Hon skulle på julfest med jobbet så jag får nog vara helt allena after all.

Idag satte jag hyacinterna i nya krukor och gav dem jord att livnära sig på. Jag skulle ju göra det i söndags men ides inte och sedan har det helt enkelt inte blivit av.


Jag satt och klickade runt lite på nätet och hamnade på skopunkten.com, där hittade jag två par skor som jag skulle vilja ha. Jag gillar egentligen inte att beställa skor men för att komma till skopunkten så måste man åka till Haparanda och det var väl lite väl långt kanske.
            399:-
        
299:-

Nä, nu ska jag gå och se om jag kan hitta något passande kärl till Herr Sotare men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Idag kom det!

Ecclesia militans
Den stridande kyrkan


Nu är vi hemma efter dagens promenad. Jag har blivit helt beroende av den varan. Så extra mysigt nu att gå genom byn när julstämmningen har lagt sig över det lilla samhället. I år vill jag ha en sådan där kärve till fåglarna men när jag tänker på saken så vet jag inte om jag har sett att det finns att köpa någonstans. De kanske slutade tillverkas på "Emil i Lönneberga"tiden? Jag får skylla på att jag har bott i stan för länge, jag har ingen koll på fina lantliga traditioner.

Idag kom även mitt halsband som jag har beställt på "SofiaH Smycken". Där har hon lite olika smycken att välja mellan eller så kan man säga hur man vill ha så gör hon det. Jag valde att göra om ett hon hade lite grann.

Och så står det Mats på andra sidan


Mats kom just in med en påse chasewnötter och höll upp under näsan på mig. Jag tror jag dog vad gott det var! Nu ska jag börja med maten också! idag ska jag laga asiatiskt, måste sätta igång med köttet så att det får möra lite.

Nä, nu ska jag springa efter Mats och se vart han tog vägen med dom där nötterna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Whenever your ready

Ecce homo
Se människan


Huvudvärken som sökte upp mig igår har inte riktigt lust att lämna mig verkar det som. Ingen större fara på taket idag men det är ju aldrig kul att ha ont någonstans hur milt det nu än kan te sig.

 

Dom ringde till Mats från Metria idag. Det visade sig att dom visst hade skickat ut någon för att mäta hos oss. När Mats rigde dom förra veckan så påstod dom att det hade dom visst inte och så tipsade dom om inbrottsligan. Jaja nu kan alla som sagt att jag är en kork ta tillbaka det. whenever your ready! Men det var ju bra i alla fall. Tänk vilket liv det kan bli bara av ett litet missförstånd. Även om jag lät mig ryckas med i alla gangsterteorier så kan jag inte låta bli att vara lite nöjd över att jag hade rätt från början.

Jag hade väl mina planer på att åka in till stan idag. Dels förbi jobbet eftersom att jag inte var där något igår och sedan åka pch hälsa på mamma. Hon hade tagit en semesterdag idag. Men jag tror jag stannar i byn även denna dagen, jag kan åka in i morgon och en sväng på fredag. Jag skulle dock ha behövt buljongtärningar till dagens middag men det borde man väl kunna instruera Mats att plocka upp på vägen hem.

Nä, nu ska jag ringa Fia och fråga om vi snart ska ta våran dagliga promenad. Skönt att komma ut lite tidigare och insupa lite av det inte alls så generösa ljuset men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


2100:- rabatt

E pluribus unum
Av flera ett


Nu tror jag att jag ska krypa i säng. En envis huvudvärk började smyga sig på mig i eftermiddags och vill inte ge med sig. Det blir naturligtvis lite "Desperate housewives" innan jag somnar alldeles strax klar med season 1.


Idag fick jag denna tidning av Fia eftersom att hon fått hem två exemplar. Jag har hunnit bläddra igenom den lite snabbt. Visste ni att det finns ett hotel på den västindiska ön Aruba som ger 2100:- i rabatt på boendekostnaden om man kan visa upp ett giltigt läkarintyg att man blev gravid när man bodde på deras hotell under den period korallerna parar sig.Nä, nu ska jag som sagt göra något åt min huvudvärk och krypa i säng men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

 

 


Familjen linslus

Duo cum faciunt idem, non est idem
När två gör detsamma, är det inte detsamma (Den ene kan komma undan med något, men inte den andre)


Nu har vi precis kommit in efter en långpromenad i kylan. Det är riktigt kallt nu och en massa snö.Mats är uppe i haparanda och jobbar idag. Jag har övertalat honom att springa in på IKEA när han ändå är där och köpa två "resesängar" så vi har sovplatser till de långväga gästerna som ska fira jul här hemma hos oss. Han borde väl börja vara på väg hemåt nu så jag tror det börjar vara dags att börja med middagen. Idag blir det Lasagnette från knorr. Jag tycker det är så skönt med halvfabrikat i början av den långa veckan.

Vid lunchtid idag så ringde dom från en tidning och frågade om dom kunde få komma ut och ta bilder på våran gård. Det hade med den här inbrottsligan att göra, det skulle visst skrivas någon artikel om saken. Dom ville ha en bild på Lok, som hade varit förbannad och morrat upp tjuvarna så nu ska Lok bli kändis och vara med i morgondagens tidning. Jag tror att även Picasso kom med på ett hörn. Familjen linslus.

Ikväll är det ju som alla med en smula tvberoende förmodligen vet "Desperate housewives" och "Uggly Betty" och senare min favorit "Christine" helt klart veckans bästa tvkväll!

 

Nä, nu ska jag gå och se om köttfärsen har tinat eller om den behöver lite hjälp på traven men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Så länge jag andas

Dum spiro, spero
Så länge jag andas hoppas jag


Jag har fått vara lite datatekniker här på morgonen. Igår kväll hängde sig hela skiten men jag lämnade den över natten för i vanliga fall så har den kurerat sig på egen hand när morgonen kommer. Men så var alltså inte fallet idag. Klockan hade stannat och inget gick att göra. Jag ringde min support Jimmy och frågade vad i hela fridens dagar jag skulle ta mig till. Han instruerade mig att ta ut laddaren och sedan pilla lös batteriet. Ja nu lever den i alla fall igen. Tänkt att allt ska man då behöva vara med om, men nu är jag inte så sugen på något mer datakrångels alls. Jag tycker att jag har fått nog av den varan den sista tiden. Grejen är ju också att jag är totalt inkompetent i ämnet så jag får så vackert bara sitta och titta tills någon barmhärtig samarit kommer och ordnar upp problmen åt mig.

Se vad underbart! hela våran gård, våran by, våran stad,
vårat län är täckt med snö!
 
Jag är hemma ännu men funderar på att åka in till jobbet en sväng och kolla läget. Jag har som försökt göra det till en vana att åka in en sväng varje dag. Kolla post, bank, paket och sådana där dagliga sysslor. Jag har ett mindre berg med kvitton där också som jag skulle behöva ta tag i. Jag kanske tar med mig dom hem och fixar det här. Jag hatar när man måste åka hem mitt i rusningstrafiken! Det är kaos och alla kör "Agda 80+"sakta på E4an. Jag undrar just hur jag skulle klara en rusningstrafik i till exempel det goda exemplet Stockholm. Jag hoppas att det är något vi aldrig får veta.

Nä, nu ska jag gå ut och kasta lite snöbollar, det brukar vara uppskattat av Herr Hund. Men men ta re lugnt och gr inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


RSS 2.0