Persöfjärden runt

Lucus a non lucendo.
Lunden kallas så för att den inte lyser.

Torsdag och fortfarande inte en solstråle så långt ögat kan nå. Det skulle visst bli fint till helgen dock. Vi får väl se hur det blir med den saken men för min del känns det som att det kvittar. Så länge det inte regnar på flyttlasset är jag nöjd men att årets första tropiska värme skulle komma i helgen när vi ska kånka och flytta dygnet runt hade man ju kunnat ge sig f*n på. I morgon ska vi börja förbereda här i lägenheten. På lördag förmiddag kommer Fia och Micke med kontainern så är det bara att börja packa. Undrar bara hur man ska lyckas hålla Fia borta från möblerna. Hon är gravid och ska inte bära men hon tror att detta inte gäller henne och donar på i vanlig ordning. Det ska bli kul att se hur länge hon jobbar i lagårn innan dom förbjuder henne att komma dit. Det närmar sig nu.

Igår var jag på kontoret till lunch, sedan åkte jag ut till byn och hälsade på Fia. Kring femtiden skulle hon i lagårn och jag gjorde mig redo att åka hem. Men just när vi skulle slå av tvn och lämna vardagsrummet så började ett "sex and the city"avsnitt. Vi sjönk båda tillbaka på våra platser till denna heliga melodi. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände men 22.30 åkte jag därifrån. Efter att vi sett hela avsnittet så åkte vi till Börjelslandet och hämtade upp Micke, därefter åkte vi till Persön och åt middag. Efter att ha skjutsat tillbaka Micke till traktorn så åkte vi på en liten roadtrip Persöfjärden runt. 

Idag vette då tusan vad man skulle ha hittat på. Nu ska jag äta lite frukost i alla fall. Sedan blir det någon form av aktivitet med Lok men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
 

Inoff i Kalix

Proximus sum egomet mihi.
Jag är mig själv närmast. (Terentius, Andria)

Nu sitter jag och väntar på bättre tider. Jag ska till kontoret men jag har nog bara ett par timmars arbete att göra där idag så jag får nog allt vänta med att åka dit eftersom att jag måste ta in nå grejer som skulle komma dit i eftermiddag. Jag ska fortsätta packningen här hemma och så tänkte jag åka ut till Alder så Lok får bada, det var så skönt väder idag.
Innan jag åker till jobbet ska jag försöka hinna med att åka förbi Toby som fyller år idag.

Jag läste just på blocket att det är inoff utställning i Kalix 6/6. smsade Fia och frågade om hon skulle ställa ut någon av tjejerna. Inget svar ännu, men jag hoppas då det. Skulle vara så kul att se. Jag har lyckats missa varje gång.

Nä, nu är det dags för frukost men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

En släng av döden

Vade mecum
Gå med mig

Jaha, då var det bara några dagar kvar tills flyttlasset går. På lördag packar vi ihop bohaget och flyttar till våran lilla by. Jag ser fram emot det som jag aldrig sett fram emot något annat. Alla är så hjälpsamma också. Fia och Micke ska komma med en kontainer som vi ska köra möblerna i. Då får vi med oss allt på en vända. Plus att man kan lasta obegränsat med kartoner också. Sen fyller vi någon av bilarna med resten av kartongerna som man måste vara försiktig med. Kontainern skulle vi få ha uppe hos Fias mamma i tältet. Inget litet enmanstält alltså, nu snackar vi tält av den stora modellen.
Så tack alla som är så hjälpsamma. Tusen röda rosor till er @-->---

Vad har annars hänt, ja inte så mycket. Jag, Mats och Jimmy var på en offroadsväng här för någon dag sedan, det var riktigt roligt, jag lägger upp lite bilder från den svängen.

Jeepen

Jimmy och jag

Kolla, Jeepen ser ut som en liten plutt bredvid Suburban

Vacker utsikt va?

Innan herrarna räddade mig från att åka på en släng av döden var dom
tvungen att ta en bild för dom tyckte det såg så roligt ut.


Nä, nu ska jag slänga ihop någon slags middag. Men men ta re lugn och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Laka vs Ängesbyn

In verba magistri iurare
Svära på lärarens ord. (Horatius)

Igår åkte jag ut till Alder och la ut ett kort spår åt Lok. Jag började prova lite smått i höstas men lade projektet på is när snödjupet började passera midjan. Men på Lok verkade det som att det var igår. Så fort han fick på sig selen så var spårandet igång. Denna gång tog jag med mig klädnypor för att märka ut spåret något sånär. När vi kommit till "målet" så vände jag och gick spåret tillbaka på egen hand medan Lok lekte med sin belöning. Det märkliga var att när jag kom ut till starten så hade jag 5 klädnypor i fickan och jag vill verkligen minnas att de var 10 när jag började. Jag skulle ha låtit Lok visa mig vart spåret gick för det mindes jag tydligen inte så bra som jag trodde. 
När vi kom hem så var det vila och lite tvserier och sedan tog vi en cykeltur runt staden. Jag försöker träna honom på detta under sena kvällar då det är lite lugnare i trafiken. Men det går riktigt bra. Jag har honom lös och han springer "fot" med cyklen om man ber honom.

Idag är det väl att fortsätta packa som gäller. Jag ska till kontoret fram och tillbaka nu. Sedan tror jag att jag ska åka ut till Lakaträsk och överraska mormor och morfar i stugan. Eller om jag kanske skulle åka till Ängesbyn och hänga med Fia och åka upp en sväng till Laka med mamma och Hasse i morgon.... Besluten är många och svåra. Mats fyller ju år i morgon så jag hade tänkt hinna med att baka en tårta ikväll också. Det är så jäkla rörigt här så vi har inte tänkt ha någo kalas. På fredagen tänkte vi gå ut och äta någonstans med våra familjer. 

Jag går igenom olika faser av känslor inför det här med husköpet. Jag har fasat det mesta. Oroat mig för allt jag kunnat komma på. Sett problem men inga lösningar. Jag har helt enkelt fått kalla fötter. Men så här är jag alltid när det ska göras något stort. Just nu är oroar jag mig för att jag ska känna mig extremt ensammen och övergiven där ute. Inte för att jag förstår varför jag skulle göra det, har aldrig hänt förr men men, alla faser som sagt..............

Nä nu ska jag ta en dusch. Sedan är det rasta hund, kontoret och baka tårta som gäller. Undrar fortfarande vad jag ska roa mig med i eftermiddag. Laka vs Ängesbyn. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
  

Första stenen är kastad, kriget är igång!

Vivere militare est.
Att leva är att strida. (Seneca Philosophus, Epistulae)

Gud vad allt har gått fort. Den 26e april var vi på visning på ett hus som vi sett på hemnet och blivit intresserade av. Om drygt en vecka flyttar vi in i detta hus. Det var vi och en annan familj som "slogs" om huset men den andra familjen hade ett hus som skulle säljas och det tog lite tid så vips så valde de nuvarande ägarna oss och vårat bud. Igår var vi med och besiktade huset. Jag propsade på en besiktning trots att detta var gjort för ett år sedan utan anmärkning. Men jag vill kunna sova gott om natten och köper man något så dyrt så kan man gott lägga ut de tusenlappar som det kostar för att kolla att det är i bra skick. Det blev som väntat utan anmärkning igen, besiktningsmannen föreslog bara att vi skulle montera rasskydd på taket. Grunden var perfekt, han hittade inte en droppe vatten, ens undet plasten. Taket var i nyskick vilket han verkade en aning förbryllad över. Till min stora fasa upptäckte jag på min egna lilla besiktning ett helt myrsamhälle i kanten av tomten. Pissmyror dessutom. En bet mig på vaden. Den första stenen är kastad. De har förklarat krig och detta är ett krig jag tänker vinna. Håll er i hatten myrj*vlar, nu ska ni allt få!
Jag mötte även två spindlar som flinade åt mig från mitt blivande altanräcke. Jag ville inte ställa till med någon scen där och då men jag känner på mig att jag borde bunkra upp med ett gigantiskt lager hårspray om jag ska kunna försvara mig från dessa obehalgliga snyltgäster. 
Den nuvarande ägaren tog med oss på en prommenad och visade vart exakt tomtgränsen gick. Det gick en jättemysig liten skogsväg ner till vattnet från gården där det låg ett par båtar. Det kommer så klart bilder inom kort.

Nä, nu ska jag fortsätta packa, det blev ju som sagt lite ont om tid. Vi håller just nu på att försöka lista ut hur vi ska hinna packa, tömma och städa ut lägenheten innan 29e maj då det är besiktning. Nycklarna till huset bör ligga i våra händer någon gång, måndagmorgon 1/6! Men det ska nog lösa sig. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
 

Stulen av Sassa

Stulen från Sandra&Eriks blogg.

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Bläddra 5 sms, skriv första meningen.
4. Gör likadant på varje fråga.


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Oki. En annan gubbe?

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

I know!

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss? 

Hej =) Hur går det med min mat?

4. Vilket sms blev du mest berörd av? 

Jag vet int

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Hej, vad gör du?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? 

Oki jag hör av mig i morgon

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? 

Nä fan va coolt!

8. Vad vill du höra mest av allt?

Äckligt!

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen? 

Ja, kvantum har öppet!

10. Din romantiska replik? 

Det var ju synd att den blev ledig 1a juni


11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?

Låter bra


Jävig besiktningsman

Index librorum prohibitorum
Förteckning över förbjudna böcker.

Besiktningen av huset skulle äga rum kl:14.00 idag men kl:10.30 ringer besiktningsgubben och meddelar sig sjuk. Jag undrar jag. Det var visst han som besiktat det sist också och om jag inte missförstod saken helt så skulle han hamna i en lite jobbig situation om det visade sig vara något fel på huset då han vad jag förstod kände de nuvarande ägarna. Skulle han "missa" något fel så står ju ansvaret på honom. Men strunt samma. Hade vi vetat att det låg till på det viset så hade jag ju inte anlitat honom från första början. Vi har nu letat reda på en annan firma som ska besikta vårt blivande drömhus på måndag 08.30. Dyker däremot inte han heller upp på avtalad tid så är paniken befogad.

Igår var Fia och Micke här. Jag gjorde tacopizza och sedan blev det naturligtvis några omgångar yatzy. I morgon ska jag ut till byn och hälsa på Fia en sväng mitt på dagen, sedan skulle en tjej komma och kolla på våran lägenhet då killen som prelbokat den ändrade sig igår. Jag hoppas att den faller henne i smaken för nu vill jag flytta. Månaden närmar sig sitt slut och är det inte något som tar den här i dagarna så får vi nog vara så god att bo kvar till slutet av juni.

Min söta lilla brorsdotter till höger.

På torsdag fyller Mats år. Vi tänkte gå ut och äta och dricka lite vin med familj och vänner på fredagen. Här är det så rörigt så hit kan vi inte bjuda folk. Hans mamma kommer också upp nästa veckan. Det ska bli kul att träffa dom igen för det var inte igår känns det som. Nä, nu ska jag göra någon nytta men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
 

Min käre vän och vapendragare

Quantum satis
Så mycket som är nog, tillräckligt.

Varför ringer dom inte!? Killen som var och kollade lägenheten skulle höra av sig men inte ett ljud från hans sida. Jag vill att han ska ringa nu nu nu..... och säga att han tar den och flyttar in 1/6 det vore väl nått det.

Jag har precis jobbat färdigt. Nu tänkte jag åka iväg och kolla tapeter och sen förbi Kontex och plocka ut lite kontorsgrejer. Miniräknaren skar ihop mitt under avstämningen så jag fick gräva fram en liten skrutträknare i miniformat som mina fingrar var alldeles för stora för. Det blev på tok för många siffror av varje tryckning. Men efter att ha jobbat mig igenom papprena i vrede så blev jag klar tillslut och skulle något misstämma så vet jag ju vad jag ska skylla på =)

Tanken var att jag skulle ut till byn idag och träffa min käre vän och vapendragare Fia men hon hade en också en massa att göra idag så vi får väl se om det finns tid innan hon ska i lagårn.

Nä, nu ska jag ta en dusch och häva mig ut bland nå folk. Har suttit isolerad hela förmiddagen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Husägare!

Laboremus
Låt oss arbeta.

Jag skulle vilja börja detta inlägg med att be Fia hålla igen truten. Annars gipsar jag igen den!

Nu är vi husägare! Det är just nu så mycket att göra så man vet inte hur man ska hinna med allt. Jag blandar ihop allt. Ska göra allt samtidigt så helt plötsligt när jag sitter med telefonluren i handen så minns jag inte vart jag ringt, är det ett jobbrelaterat samtal eller handlar det om någon av de miljontals samtal som måste ringas kring husköpet!? Men det brukar ju räcka med att helt sonika fråga vart man kommit, så brukar det klarna.

Lägenheten lades ut på nätet i fredags innan lunch och det började ringas direkt. Det var förbi en kille redan fredag eftermiddag och kollade, han är ju först i tur och skulle fundera till på onsdag. Han verkade mycket nöjd och ville i så fall gärna flytta in redan nu i månadsskiftet och det passar ju oss perfekt. Kanske har vi betalt vå sista hyra på travbanegränd, vem vet.

Nä nu ska jag skynda vidare. Har en massa att fixa med innan Mats kommer hem så jag har lite tid att pyssla om min favoritkille men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Ett system som fungerar

Vivat, crescat, vigeat, floreat
Må han leva, växa, bli stark, blomstra.

Kontoret idag. Mini kom i måndags och stannade till tisdag. I morgon kommer hon nog ner från Övertorneå igen och då ska vi göra stan osäker i Luleå med resten av tjejerna.

Jag har så klart vart i Ängesbyn också i veckan. Det vore ju dumt att ändra på ett system som fungerar. På söndag ska vi följa en viss herre på husvisning och vi väntar spänt på att få höra något om huset som vi är intresserade av.

Nä nu måste jag skynda vidare men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Erfaren inbrottstjuv

Omnia mea mecum porto
Jag bär allt mitt med mig. (Cicero)

Nu är vi hemma igen men jag ska säga att det var inte så enkelt som man kan tro inte. Vi bytte som sagt bil med Bogge uppe i Kvikkjokk. Vi körde den stora bilen hem så vi kunde ta med hans hund ner också. När vi var kring Harads så frågade jag Mats om han hade nycklarna till Buddbyn med sig om ingen skulle vara hemma. Jag såg paniken fatta tag om honom och den visade sig tydligt i hans ansiktsuttryck. Jag har alla nycklar i caddyn. Den andra bilen alltså. Jag kände irritationen växa sig stor och stark inom mig. Nu hade vi alltså skyndat oss allt vi kunnat med att städa huset, packa grejer och komma oss iväg i tid helt i onödan. Vi skulle alltså få sitta från 15.30 Som klockan då var fram tills Bogge kom hem med våran bil kring 22.00 tiden ikväll och vänta på nycklarna. Vi började ringa runt lite för att höra oss för vad vi skulle göra. Efter ett tag så fick vi tag på vaktmästaren genom att lämna ett meddelande på hans mobil så ringde han upp. "Mnjaaa... Alltså jag är ju i Piteå. Det är ju lite lång att köra för mig.Kan ni inte bryta upp dörren!?" Vi tog med oss diverse verktyg från Buddbyn och tillslut hade Mats lyckats lirka upp balkongdörren. Nu kan han lägga till "Erfaren inbrottstjuv" på sin meritlista. Men in kom vi, med maxpåsen i högsta hugg. Hungriga som vargar efter allt gorm. Men slutet gott allting gott.

Nu ska jag lägga mig på soffan och invänta söndagsfilmen på 4an men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Sunkiga kvarterskrogar

Medium tenuere beati
Lyckliga de som gå medelvägen.

Sista morgonen i paradiset, idag bär det av hemåt. Vi ska skifta bilar. Jag och mats tar storbilen som Bosse hade upp så vi kan ta även hans hund då han ska stanna på ett möte efter vägen. Ikväll kommer Mini och Jordan till Norrbotten. Jag tror att som ska sova hos oss i afton och ev hos Strande i morgon. Det var dock lite oklarheter så vi får väl se. Mini ville även att vi skulle gå ut i veckan. Det blir nog första gången jag går ut mitt i veckan, ja förutom på sommaren. Jag hoppas att vi inte blir ensamma och att det finns något annat än sunkiga kvarterskrogar som håller öppet.

I veckan ska jag och Fia grilla och så har vi även en del planerade projekt i byn. Det är ju så otrologt skönt att vara ute nu när världen börjat vakna efter sin förfrysning igen.

Gud, snart är det måndag och då kommer det ett viktigt besked om huset som vi vart och tittat på. Jag är jäkligt nervös det kan jag lova. Typiskt att det skulle gå en hel helg emellan beskeden, man har ju inte kunnat tänka på annat.

Nä, nu ska jag pussa på min man tills han vaknar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Borde vara förbjuden enligt lag!

Sat sapienti
Nog för den kloke.

Dra mig baklänges vad jag är slut. Vi kom för en stund sedan hem från en skotertur som stratade i morse. Kring 15 mil har vi kört och det har inte direkt varit E4kvalitet på lederna så det har tagit sina timmar. Självklart så har vi stannat och fått oss mat också, på en av de vackraste platserna jag har sett i hela mitt liv. Jag är inte riktigt säker på vilket fjäll vi har vart idag men jag tror att det pratades om kabbla så vi kör på det. Vi har för övrigt kört ett skoter helvete som borde vara förbjuden enligt lag. Efter ett tag så orkade jag inte räkna hur många gånger vi kört fast längre. Mats har vart så där arg som bara Mats kan bli och jag är totalt mörbultad! Jag har ont i muskler jag inte visste att jag hade och ryggen knäna och de flesta andra delarna av kroppen känns helt pajj. Men annars så har det vart en underbart fin dag. I morgon tror jag dock att vi aktar oss för att samla mil. Kändes inte så lockande med en repris av dagen. Det var i alla fall Mats, Jimmy, Bogge, Ulf, JanE, Elin, Ragge, Stefan och jag som vart på mission impossible idag. Efter vägen hittade vi även Öhrling, Janson, Östberg, Robert Lund mf.....

Nä nu ropar dom att det är mat. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out
 

RSS 2.0