Smilegubbe

Libertas inaestimabilis res est
Frihet är ett ovärdeligt ting


Idag skulle pappa och hans kusin in på resebyrån och betala sin Phillipinerna/Thailandresa... Gud vad jag önskar att jag var en av resenärerna. Det kan väl tänkas att nu inte direkt är bästa läget att ge sig ut på en sådan resa men i en annan tid, i ett annat liv.

Här är allt bra, jag har livet i behåll trots att jag inte har dokumenterat några händelser den senaste tiden. Bejbisen mår bra inne i magen, ska på ännu en bestiktning i morgon så då får vi väl höra. Dom har varit lite misstänksamma mot mitt blodtryck på MVC men ingen fara tydligen. Jag har ju ingen koll alls på människokroppen och vilka resultat den bör uppvisa vid diverse mätningar och provtagningar så jag lägger det där helt i händerna på dom som kan bättre. Förlossningen närmar sig med stormsteg, 21 dagar till "D-day". Men när h*n i själva verkar har tänkt komma, ja det återstår att se. De som spontant gett sig på en gissning har samtliga trott tidigare än beräknat. Men det kanske beror på att ingen vill acceptera att det skulle kunna ske mitt i julhelgerna, det har man ju liksom inte tid med.

I förgår hjälpte jag mamma att skaffa en Facebook. Det var ju inga problem, det skulle dock visa sig att det inte är fullt lika enkelt att lära en gammal hund att "Gilla" saker. Detta fenomen verkar extra svårt att begripa sig på.

Min farbror hade i alla fall lämnat ett meddelande i hennes logg där han skrev något i stil med "Välkommen till Facebook"


Mamma: Men vad ska jag svara på det då?
Jag: Men skriv typ "Tack ska du ha", smilegubbe
Mamma: (Började knappra på tangentbordets bokstäver), jag kikar henne över axeln och ser att hon skrivit "Tack ska du ha, smile
Mamma: Men... brukar du kalla honom för smilegubbe?
Jag: Hahahahaha men för helvete mamma! Du ska göra en smilegubbe, inte skriva det!
Mamma: Men jaha.... (lätt stött)

Jag och mamma på mitt bröllop

Helgerna har i alla fall precis som veckorna varit helt fullbokade och så fortsätter det. Förra helgen var vi på Julfest på Farmen på fredagen. På lördag var det hundutställning på Arcus, Fia ställde ut Dobermannen och en Chihuahua. Det var man ju självklart tvungen att se. Sedan på kvällen så var det middag hos Fia med en massa goda vänner, vi blev riktigt många. I morgon ska vi bjuda Sandra och Erik på Panelen som tack för att Erik hjälpte våran båt att få tak över huvudet över vintern. På lördag fyller min brors fru 40 år och det ska naturligtvis firas med pompa och ståt. Vi ska även handla julklappar och lite annat smått och gott under lördagen. På söndag ska Mats fixa med brunnen så att vårat vatten slutar lukta prutt och förhoppningsvis kränga på höjningssatsen på Hiluxen.

Nä nu ska jag ta en lång skön dusch innan det är dags att krypa upp i soffan och kolla film. Jag vet inte riktigt vad vi ska se i afton men vi har i alla fall hyrt "Death at a FUNERAL", "GREEN ZONE" och "The House Of The Death". Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Farsdagsturneringen

Liberae sunt nostrae cogitationes
Tankar är tullfria

Söndag och farsdag. Farsdagsturneringen börjar med start nu. Först Boden och en hamburgare på Rönnbäcks, sedan ut till Mats pappa och sedan tillbaka till byn och min fader.

Pappa

Igår spenderade vi kvällen hos Fia och Micke. Maggan var också där och Sebbe får vi naturligtvis inte glömma. Världens finaste kille, han stod helt klart för underhållningen hela kvällen.

Ikväll blir det en älgstek och lite söndagsmys. Hoppas det går någon bra film på tv ikväll för orken räckte inte ända in till stan och hyra film igår när vi var i farten. Vi började se "Whip it" igår men stängde av efter ett tag. Den verkade inget vidare.... Men på onsdag kommer "kommissarie späck" ut på DVD och det kommer jag INTE att missa, som jag har längtat!

Igår fick Malin och Ivan en liten tjej, en Alice. Stort grattis till er!

Nä, nu ska jag hoppa i kläderna och hoppa ut i den kallaste bilen i byn men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Eller snarare hur lite!?

Liber studiosus
Fri student

Äntligen fredag. I förmiddags så var vi på ett besök på MVC. Den lilla mådde fint, vilket även jag tydligen gjorde. Det var ju skönt att höra.

Tänk att h*n kommer snart ♥ (Ultraljud V19)

Nu sitter jag på kontoret och ikväll blir det middag och Idol hos Jimmy och Sandra. Riktigt fredagsmys, det lär ju bli lite "Buzz" också. Jag har nästan blivit lite spelberoende när det kommer till "Buzz", så himla roligt. 


I morgon ska mamma och Lovisa kika ut en sväng, vi har även lite shoppingplaner för morgondagen. Bara storheden med ändå, babyvakt bland annat, det är nog det enda som saknas nu. Jag skulle gärna ha en söt amningskudde med Mumin på också så en sådan får det nog också bli.

På måndag kommer nya bilen, kan aldrig sägas för många gånger. Mats bokade även en ny skoter igår, en Yamaha Nytro MTX. Undra just hur mycket skotrande det kommer att bli för mig i vinter, eller snarare hur lite!?


Nä nu ska jag jobba vidare men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Spritrelaterade åkommor

Liber mihi opus est
Jag behöver en bok

Tisdag och precis färdig med avstämningen för oktober. Kylan har bitit sig fast ordentligt nu, termometern visade på -16 i morse. Jag har alltid lika svårt att vänja mig vid kylan när den kommer. Den letar sig in under vilka kläder som helst och gör så att hela skelettet gnisslar av kyla. Jag undrar om jag ska gå utanför dörren över huvud taget idag. Jag jobbar hemma så det kan ju gå att undvika. Enda problemet skulle väl vara att jag vid ett svagt ögonblick för lite drygt fyra år sedan köpte en hund. Han brukar i regel vilja gå ut även om det är kallt. Jag ska fundera lite på problemet och se om jag finner någon lösning. Men förmodligen så kan jag snart ses pulsande fram efter Ängesbyvägen med mitt gnisslande skelett.

I helgen har jag varit i Skellefteå med Mats, Jimmy och Sandra. Vi åkte lördag kring lunch, käkade på vägen och när vi kom fram så blev det en stadsrunda med en massa shopping. Sedan åkte vi till hotellet där vi hängde i poolen hela eftermiddagen. Mot kvällen blev det en fin middag, biljard och sedan återvände vi till hotellets spa för att sedan avsluta kvällen på hotellrummet med lite snacks och en massa gott att dricka. Jag känner mig nästan lite helad, detta kan alla behöva ibland.
  
Google Bild

Till helgen finns inte en plan och så ska det förbli. Det är den enda helgen som inte är uppbokad på evigheter. Sedan blir det julfest, 40-års fest mm... Det ska naturligtvis bli trevligt men nu till helgen ska det relaxas! Två av Fias hundar ska även ställas ut på Arcus den 20/11 och det har jag inte för allt i världen tänkt missa. Det är dagen efter våran julfest med jobbet men jag känner mig ganska så hundra på att jag inte kommer att lida av några spritrelaterade åkommor dagen efter så jag kan nog med gott samvete utlova min närvaro.

Detta är Lok och en av hundarna som ska ställas ut (Hera), för drygt ett år sedan.
Nä, nu ska jag kila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

La fiesta

Liber librorum
Böckernas bok

Igår efter att tankarna hade riktats mot fest och svunna tider så satte jag mig för att titta på gamla bilder. Jag satte ihop en liten partymapp från these times, enjoy!

Mats älskar verkligen mig

Jimmy och Urban Elstäng

Sunken och Mats på Halloween

Jimmy testar min ring

Anton och morbror Markus

Killen från Belgien

Attans otur att stenen skulle hamna just där

Jimmy efter en liten brottningsmatch med sin kära bror

Morbror M och snubben från Belgien stod för underhållningen

Anton och Marie

Risberg och MPPB hanterar tunga maskiner

Detta med spritfotbad måste absolut testas

Specialgroggen á la Anton och Sunk

Fullt utrustade inför vad som komma skall

Me and my love

Tezz, Emma dubbelhakan Stenman och FilBjörn

Mats och Johan Helskägg

Johan på Kingswooden

En natt i Boden

Sunk och jag i traktorskopan en valborg

Mini min Mini, nyår

Jag och Madde på Allstar

Janson, Mats, Sunk och Jimmy i Holmfors

Mats mitt i armbrytningen

Mats och Fia i Svartsjön


Nä, nu är det dags för lunch men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

De håller sig sysselsatta och skapar arbetstillfällen

Libenter homines et id quod volunt, credunt
Det människor önskar, tror de gärna

Då var det måndag och ny vecka igen då. Idag har vi jobbat och slitit på kontoret. Okej, kan väl hända att det där med att slita var en mindre överdrift men Mats har nog slitit lite i alla fall. Själv tycker jag att det mesta man gör känns slitsamt nu för tiden men, man ska inte klaga. Jag har ju fått vara frisk och pigg utan minsta tillstymmelse till krämpor så...

I helgen var det Halloween. Det fick jag inte reda på fören i torsdags. Tänk vad livet kan ändras mycket på väldigt lite tid. För ett år sedan var Halloween huge! Jag visste typ till midsommar vilken helg detta skulle hända och någon vecka senare vad jag skulle klä ut mig till. I år åt vi middag på Panelen och avslutade kvällen med film. Det var en succékväll men fortfarande, vart tog mitt liv vägen? Jag försöker dessutom att kämpa emot lite att jag gillar hur allt ser ut nu. Håller jag på att bli gammal och grå? Så där genuint skittråkig som allas morsor som bara kollar dammiga tvprogram och går ut en gång per år (om dom måste)!? 
 
Jag har fått en hel rad klagomål om uteblivna magbilder på denna blogg. Detta blir nog inget återkommande inslag i vardagsgrubblerierna men här kommer en i alla fall. Magen V30, nu har vi gått in i V34 men det här är den senaste uppdatteringen av kistan.

Jag lägger upp en på vrålåket också eller "spermatrucken" som en viss Anders skulle ha uttryckt det.

Jag läste i Aftonbladet att tidningen NSD hade blivit bombhotad i onsdags. Efter lite diverse utredningar och vad man nu gör för att snoka rätt på bombhotande bovar så visade det sig att hotet kom från, hör och häpna. Polishuset i Luleå! Det är bra att de håller sig sysselsatta och skapar arbetstillfällen konstaplarna.

Nä nu ska jag sätta tänderna i en smaskig tortilla, ja det blir tacos till middag. Måndagarna behöver lite extra krydda för att bli uthärdliga men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

RSS 2.0