Mi padre

Fortiter in re, sauviter in modo
Strängt i sak, milt i sätt


Fredag och kontorsdag. Jag sitter här med Mats och Jimmy och tjatar om att vi ska åka iväg och äta lunch. Jag tror att jag tar mitt pick och pack och börjar rulla hemåt efter lunchen och börjar med bakningen till dopet. Janson fyller år på söndag så idag ska han firas. Han kommer till oss i eftermiddag, då ska han och Mats ta någon öl i bastun och sedan ska vi iväg till Boden och käka middag. Ming eller Panelen, det får vi se när tiden är kommen.

I morgon är det som sagt Sebastians dop. Kl: 14.00 om jag inte minns helt fel, sedan är det dopfika i Ängsgården. Sen på kvällen ska vi med Jimmy och Sandra på middag hos mi padre. Söndagen blir nog en skoterdag om allt går enligt planerna, så fullt upp hela helgen med andra ord.

Nästa helg är det Jokkmokks marknad. Jag vet inte riktigt vad som är planen men det låter i alla fall som att vi ska dit. Men det är en hel vecka dit så det får vi se.

Nä, nu ska jag fortsätta med mina lunchprojekt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Psykotiskt

Fortes fortuna adjuvat
Lyckan står den djärve bi


Vilket oväder! Dom har utfärdat en klass 2 varning här uppe och råder alla att hålla sig borta från vägarna. Jag var ju bjuden på middag hos Toby ikväll men vi sköt tillslut upp det till i morgon. Jag har ju inte varit hemma sen i måndags men när jag såg hur det var i stan så började jag fundera över om jag alls skulle ta mig upp på gården med opeln. Jag ringde Fia och Micke och konfererade, vi kom fram till att jag skulle testa och gick det åt pipan så skulle jag ringa Micke. När jag kom hem och såg vår väg med midjehöga drivor så beslutade jag mig för att spara oss det extra jobbet att dra lös opeln, så jag ringde Micke direkt som kom och plogade en väg fram till garaget. 20 minuter senare kom Sandra och då hade det visst redan drivit igen en hel del. Vi hade lite hundbus, fikade och spelade yatzy. 2 timmar senare när hon skulle åka hem så körde hon fast, helt psykotiskt med snö i denna by just nu, och speciellt när det är så öppet här i kring. Snön kommer väl farande långväga för att lägga sig här på gården. Det var ju bara att gå upp igen, då blev det lite kortspel mm tills Erik kom från jobbet och kunde hjälpa oss.

I går var jag hos Cilla i Piteå i princip hela dagen, vi käkade middag och kollade film och satt bara och surrade i timme efter timme. Det var verkligen supermysigt, vad jag önskar att hon skulle flytta tillbaka till Luleå. Jag var tillbaka i Luleå kring midnatt och sov över hos mamma. Även på måndagen sov jag hos mamma, då spenderade jag även kvällen där och såg på film och sånt.

I morgon ska jag nu då alltså till Toby på middag och sedan kanske Mats kommer hem om vi har tur. Om allt går som det ska i morgon så skulle dom eventuellt komma hem redan i morgonkväll. På fredag ska jag baka till dopet och bestämma vad jag ska ha på mig. Jag skjuter alltid på sånt in i det sista. Jag har i alla fall inte köpt något nytt så det får bli något som redan är i mina ägor. Det ska vara något nytt i alla fall! Alltså något som fortfarande har lappen kvar och aldrig är änvänt. Det finns en hel del av den varan i garderoben. 

Nä nu ska jag kasta mig på soffan i väntan att Fia och Micke kommer hem från dopsamtalet så jag kan ringa och höra hur det gick och vad som gäller men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out
 

Mosaik

Fluctuat nec mergitur
Det vräks av vågen, men sjunker ej


Nu har vi precis ätit middag, ganska tidigt för att vara oss men vi var så hungriga så nu fick det bli på det viset. Dagen har bestått av skoterkörning soffhäng och mat helt enkelt. Efter skoter turen åkte vi hit och fikade lite. Jag, Mats, Jimmy, Sandra, Sandra och Erik. Jag har lite svårt för det här att både Eriks och Jimmys tjejer nu ska heta Sandra. Undra om jag kan få kalla dom för B1 och B2!? Eller kanske S1 och S2 skulle vara mer logiskt men helt klart mindre roligt.

 

I morgonbitti åker Mats ner mot Umeå och jag är än en gång gräsänka. Det jag har att göra i veckan (förutom att jobba) är lunch med Toby, lunch med mamma, baka till dopet och på onsdag ska Toby bjuda mig på middag. Det ska bli trevligt. Jag ska även passa på att ta mig ett skönt bad när jag är där, har svår abstinens nu när vi inte längre har något badkar. Vi har väl funderat på att skaffa (inte så mycket vi som jag) men det finns ju lite nackdelar med det också. Jobbigt att hålla rent och fräscht, speciellt då vårat vatten innehållen en hel del järn. Vitt porslin, såsom toalettstol, dusch mm har en tendens att bli lite brunt och det blir ju extra jobbigt med ett helt badkar men man får ju välja om det är värt det. Jag skulle gärna ha ett inkaklat badkar, gärna med ett trappsteg upp eller ett fristående men i så fall ska det vara ett snyggt, kanske med tassar.


                       Kanske Något i den här stilen

Bilderna har jag lånat från google.se


Ikväll blir det åter igen filmmys i soffan. Jag, Mats och våra små killar. På tal om små killar, Lok och Miro fick leka lite idag också och det fungerar verkligen hur bra som helst. De där två kan nog komma att bli riktigt bra polare med tiden.

 

Nä, nu ska jag kila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 Fruktansvärt elak

Flagrante delicto
På bar gärning


Redan söndag igen. Hur kan det alltid gå så fort? Jag tror dessutom att det gick extra fort denna helgen eftersom att Mats kom hem från Gällivere fredag eftermiddag och ska ner till Umeå i morgon och formodligen bli där hela veckan. Vad trist det är när han åker bort så mycket och så länge. Jag tror jag tar min hund och inackorderar mig hos moder Staderius i den stora staden Luleå i veckan, i alla fall ett par nätter. Det kan bli mysigt, det var ganska längesedan. Lite filmkvällar och fina middagar, det blir succé.

 

Idag blir det skoter för allt vad vi är värd. Sandra och Jimmy skulle också med. Vi är ju pigga och glada idag eftersom att det inte blev att rulla hatt igår, utan en lugnt och mysig filmkväll med Jimmy och Sandra. Vi såg två filmer. En komedi och en rysare, kvällen slutade vid midnatt.

 

Nä nu ska jag skynda mig att ställa fram lite frukost innan Mats anser att vi inte har tid med det. Jag blir så fruktansvärt elak när jag inte har fått mat så det ska jag nog ha innan jag ska ut och socialisera mig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out


Fia!!! I told you sooo!

Finis malorum
Slut på allt ont"Banana Joe" is the shit!


Jag har nu tjatat om denna glass i år efter år men ingen tycks komma ihåg den. Fia har till och med kollat lite oroligt på mig och jag har kunnat se att hon sneglat mot mentalrubrikerna i telefonkatalogen men nej, nej nej Emma har aldrig fel. Inte speciellt ofta i alla fall. Det har väl hänt en eller ett par gånger, eller okej det händer väl ganska regelbundet men inte denna gången, inte denna gången. Jag är så nöjd att jag håller på att spricka!


Nä nu när jag än en gång bevisat att jag alltid har rätt så tror jag att jag med det som sista tanke går och knyter  mig, men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

Traumatisk förlust

Finis coronat opus
Resultatet kröner verket


Lördag och ledigheternas ledighet. Idag är mitt mål att hitta en ny telefon. Kanske inte köpa någon, jag måste ha beslutsångest ett tag först men i alla fall hitta en jag gillar. Det är ett stort steg att ta efter en såndan traumatisk förlust som jag har lidit. Det lutar dock ganska mycket åt en samsung Jet. Jag har kollat dom lite och de verkar vara en succé. Jag har mina motviljor mot Samsung men med denna så spelar det ingen roll. Sms t ex har varit en grej som retat mig gråhårig på. Samsungen sparar väldigt få nya ord innan den börjar byta ut, medan ericsson kan spara i princip hur många som helst. Men med Jet:en så skriver man med "tangentbord" så då spelar ju detta inte någon roll.

Samsung S8000 Jet
Elgiganten

Nä, nu ska jag göra mig redo för att åka in mot den stora stora staden men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Läskig historia!

Fidus Achates
Den trogne Achatus


Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyyyyys! Mats har kommit hem från Gällivare för ett tag sedan och slocknat på soffan. Jag ska väl börja med någon slags middag. Sedan så är det filmkväll inplanerad, bara jag och min fina man. Vi ska se "Wallander-dödsängeln" och "Orphan" Den senare tror jag är någon läskig historia!

 

Idag kom "bröllopsboken" hem i brevlådan. Vi blev supernöjda med den. Snäppet coolare än ett vanligt fotoalbum! Jag var ju helt hundra på att något stavfel skulle ha smygit sig förbi mig men det såg rätt ok ut. Däremot så hade jag skrivit "brudtärnantärnan Fia" på en sida, hur i h*lvete tänkte jag då!? Om jag hade haft en kamera som var värdig nog så hade ni fått se en bild men det har jag ju inte så vi får vänta med det. Men jag lovar att lägga upp en sen, den blev så fin så!

 

Jaha annars då... Idag har jag och Lok träffat Sandra och Miro ute på isen. Det gick hur bra som helst, Lok var snäll och duktigt med det lilla energiknippet! Han är så söt med sina blåa små valpögon. Man blir nästan sugen på en till men nej, nej nej inte nu! Jag såg förresten att Toby hade lagt in lite bilder från igår på sin blogg. Kika in där och titta vad vi hade för oss.

Nä nu ska jag sätta fart på kastrullerna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Kan vara lika bra att hålla med

Fiat volantus tua
Ske din vilja


Ni skulle se snöflingorna som faller här utanför mitt fönster. De är stora som handflator och virvlar runt i en rasande fart. Det kan nog vara bra för Mats och hans depression över att det inte finns nog mycket snö för att köra skoter. Jag kan inte riktigt förstå detta resonemang men jag har lärt mig att ibland kan det vara lika bra att bara hålla med. T ex som när han kommer på att en lampa, tavla eller fåtölj ska stå på ett helt annat sätt än vad den gör. Då är det bara att hålla med och låta honom arrangera om, efter några dagar har han glömt bort saken och man kan i lugn och ro återskapa ordningen. 

 

Idag kom ett nytt sim-kort med posten så nu har jag sparkat igång min gamla telefon. Den är inte riktigt som den ska så att när det ringer vill det som inte riktigt på låta, slår man väldigt hårt i den så kan den ge ifrån sig en och annan ton. Men det går ju alltid att ringa upp när man missat samtal. Jag vet inte hur många gånger jag har sökt telefonen i fickorna och min närhet de här dagarna. Det är som att sluta röka. Enligt min mening så skulle det kunna vara en god sak att vara utan telefon ett par veckor men eftersom att jag ska kunna stå till tjänst via telefon i jobbet så är detta inte möjligt för mig.  

Ikväll ska vi till Jesscia och Markus och äta löjrom, spela yatzy och umgås. Det ska bli trevligt, nu börjar det vara riktigt längesedan vi sågs. I veckan hade jag och Sandra tänkt träffas en sväng också. Dom har köpt en liten valp, så vi tänkte ses med hundarna på isen och se hur det går.

Nä nu ska jag jobba vidare och försöka reda ut alla sms som har börjar ramla in. Så irriterande när man inte kan se när dom är skickade. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Sand, palmer och paraplydrinkar

Fiat lux!
Varde ljus!


Måndag måndag... Lördagen blev en aning omplanerad. Eller ja, i det stora hela blev det väl precis som tänkt. Middag hos mamma. Men sedan så kom Jimmy och Sandra också dit och sedan så gick vi alla ut på Bishops Arms.
Min telefon bestämde sig tyvärr för att stanna i Luleå så nu känner jag mig hemsk ensam och övergiven. Jag ska som ett sista försök åka förbi polisen idag och se om den eventuellt hamnade i fyllecell och finns att hämta ut där. 

Jag ringde till Elite igår för att höra efter om dom möjligen hade hittat någon telefon när dom städade ut bishops igår. 

Receptionisten: Jo, jajjamen!
Jag: (tänker) YEEEEEES!
Receptionisten: Ja, fast den är redan uthämtad.
Jag: Öh.. okeeeej 

Jag ringde och spärrade kortet igår och ett nytt bör trilla ner i brevlådan i morgon men någon telefon har jag ju inte. Jag har en gammal liggande i någon låda. Den är lite svår bara för den ger inte ifrån sig något ljud när det ringer och då och då kopplar den ner samtal (vart tredje ungefär) men den får duga till att börja med. Det sista jag behövde just nu var verkligen en sådan utgift!

Den här veckan kommer väl inte att skilja sig speciellt mycket från andra veckor men helgen tänkte vi spendera i Kvikkjokk, underbart! Jag skulle kunna bo där ett tag. Så himla lugnt och fridfullt, vacker natur och gott vatten (Ja jag har en liten noja när det kommer till vatten. T ex hemma så smakar det järn, vilket har resulterat i att jag har slutat dricka vatten)

Sista tiden så har vi pratat väldigt mycket om utlandsresor. Vi tänkte åka till Thailand med Mats kusin och fira hans födelsedag där (13e februari) Nu ser det väl tyvärr inte troligt ut att bli så dock. Men vi har även pratat med Jimmy och sandra och funderat på en sista minuten i vår. Vi kanske får dra med oss Uffe P då istället. Frågan är bara vart det blir. Jag skulle gärna åka till Grekland, det var så längesedan och helst Rhodos då för där har jag aldrig varit.

Nä nu ska jag jobba, jag och Mats sitter på kontoret och väntar på dom andra men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Äsch, inte blev jag så rädd!

Fiat iustitia, pereat mundus
Ske rättvisa, om och världen går under


Gud vad jag skriver ofta, det börjar nästan bli lite tjatigt. Bäst att dra ner på aktiviteten en smula här på sidan. Jag vill ju inte att ni ska tröttna på mig och börja kasta ägg på mig när ni ser mig på stan. Men här kommer i alla fall lite världsavgörande information om min otroligt betydelsefulla vardag den senaste tiden.

 

Här för någon natt sedan så höll jag på att skita knäck i spiraler, jag trodde vi hade besök av Metria igen. Lok väckte mig vid 04.00 på morgonen och bad om att få gå ut. Jag släppte som vanligt ut honom genom altandörren i sovrummet, så fort han placerat alla sina fyra små nyvakna tassar på altandäcket så tog han sig ton. Ett nyvaket morrande började gurgla i den lilla hundhalsen innan han gav skall. Jag ställde mig i fönster och tittade åt det håll han var vänd åt. Att han har hjärnspöken och inbillade fiender hör till vanligheterna så det jag var beredd på att få se var väl egenligen inte något alls. Så döm av min förvåning när jag ser en människa sätta fart över gården och kasta sig in i skogen i skydd av granarna och mörkret. Jag svär på att jag tror mitt hjärta stannade en stund. Lok slutade helt bort sina planer och ville genast in. Som den vakthund han är skynndade han sig illa kvickt bakom soffan och låg där och framkallade märkliga läten. Jag satte mig snopet i sängen och hela kroppen skakade av skräck. Det enda jag kunde tänka på var hur jag skulle gå till väga med att sälja huset till modigare husfolk. När skakningarna i kroppen avtagit en smula så lyckades jag skaka lite på min sovande make. Tillslut vaknade han och tittade förvånat på mig där jag satt brevid honom i sängen, likblek och darrande som ett asplöv. När han var på det klara med vad som hänt på tittade han misstänksamt på mig. Jag har en tendens att spatsera runt här i sömnen och hitta på saker, för någon månad sedan så stod jag ute på gården i Mats träskor och tittade upp på taket, för Gabby från Desperate housewives satt där uppe med gröna hopprep. Nåja det hör inte hit. Jag fick upprört förklara för Mats att jag visst hade vart vaken och att jag släppt ut hunden och allt. Han gick upp och kollade så att allt var låst och kikade ut lite genom fönstrena. Vi insåg att det ju faktiskt inte fanns så mycket vi kunde göra så tillslut så somnade vi om (jag med sista tanken, på att sälja huset) Kommande morgon så gick Mats ut för att kolla efter spår. Efter ett tag så kom han in igen och viskade "kom, kom fort" Han tog mig till fönstret i vardagsrummet och pekade ut mellan träden, där stod en stor älgko med sin kalv. Det var alltså dessa förrövare som skrämt mig och Lok under natten. Mats berättade om att älgen är ljus/vit på bakbenen, vilket förklarade de vita byxorna som jag trott mig sett. Detta kom som en enorm lättnad för mig. Jag drog tillbaka den meltala husannonsen och kunde skratta åt det hela. "Äsch, inte blev jag så rädd" pyttsan... Däremot så såg den ut som att orkanen Katrina hade besökt vår trädgård under natten. Vår käre vän älgen med sin lilla kumpan hade mumsat på vad som fanns att tillgå. Av pilträden var det bara skräp kvar, buskarna är brutna och krokiga. Om inte Lok var en sådan oduglig liten vakthund så hade han kunnat ha nattskiftet där ute. Nu får vi nog sätta allt vårt hopp till katten.

 

Annars då, förra helgen var vi i Kvikkjokk. Tack alla för att ni gjorde helgen så otroligt underhållande. Jag har dessutom för första gången i mitt liv skrattat tills det inte längre gick att få luft och tårarna började spruta som någon reaktion på detta, då var det Anton och Mats som stod för underhållningen. 

 

Idag har jag med det dåliga samvetet som bakgrund designat ihop vårat bröllopsalbum på nätet. Bättre sent än aldrig. Jag tänkte att det jag ju snart två år sedan vi gifte oss så det började ju som vara dags. Så nu är den beställd och bör snart vara på väg mot våran brevlåda.

 

Ikväll ska vi på middag hos mamma, den lite förskjutna nyårsmiddagen kan man väl säga. Trevligt ska det då bli i alla fall. Jag tänkte köra ikväll, jag har en del önskningar att disskutera med min make och det hela skulle underlätta om han hade något glas vin innanför kavajen.

 

Nä, nu ska jag se efter vad det finns för klädalternativ men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


Seasons in the sun

Festina lente
Skynda långsamt


Jaha då var 2010 här då. Välkommen ska du vara! Än så länge så har det inte hänt något konstigt. Förutom att min brorson fyllde 5 år idag och det tyckte jag var lite skumt eftersom att jag har för mig att det bara var någon månad sen jag var på BB och tittade på honom som nyfödd men tydligen så ska fem år ha passerat sedan dess. Hans storasyster fyller 8 år om ett par månader vilket också är lite konstigt eftersom att jag inte känner mig en dag äldre än då hon föddes. Så idag har jag alltså varit på barnkalas, det var tokroligt att härja med ungarna och Lovisa lärde mig att spela ett spel som hon fått i julklapp, sedan gjorde hon ett bokmärke med Hello Kitty som jag kan använda när jag ska läsa, hon är så söt. Min kusin väntar barn och är beräknad till i morgon så nu väntar alla med spänning på när den nya lilla släktingen ska komma.

 

Igår skjutsade vi Mini till tåget och sedan så åkte vi på middag hos mormor och morfar. Min mamma och morbror var också där och därifrån kom vi inte fören efter 01.00 någon gång. Vi hade med andra ord en väldigt trevlig kväll.

 

I morgon är det jobb som väntar och det känns inte det minsta negativt. Jag stormtrivs verkligen med mitt jobb och jag tycker faktiskt att det känns skönt att julen börjar vara över, jag tror jag ska ta ner julgrejerna i veckan. Nu är jag less på det och vill bara invänta ljusare tider.

 

På torsdag åker vi upp till Kvikkjokk. Jag, Mats, Jimmy, Sandra, Janson, Anton, JanE och vem vet, kanske kommer Ulf också upp. Jag hoppas det, längesen man såg honom.

 

Nä, nu ska jag börja med middagen, sov till två idag och har bara ätit lite chokladkaka på kalaset, svälten är alltså snart ett faktum! men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out

 


RSS 2.0