Lok satt vid granen, skulle jaga kottar

Jag fick precis avbryta Lok i en fartfylld igelkottsjakt. Eller det var väl inte så mycket jakt som lek från Loks sida. Den lilla kotten verkade dock inte alls uppskatta vad Lok hade i åtanke för deras tisdagskväll.
Den lilla taggbollen tog tillslut mod till sig och vecklade ut de små benen för att sedan skynda mot nya mål, och man kunde riktigt se hur Lok jobbade med den lilla djävulen på sin axel då han lät kotten löpa.
Han fick ett hundben för sin goda gärning och det smakar ju alltid.
Idag har mamma och hennes kompis Jeanette varit på besök. De tog min hund och mitt barn och gav sig ut på en promenad. Jag tog tillfället i akt och gjorde inget alls. Jag bara njöt av lugnet före stormen så mina älskade pojkar var tillbaka igen.
.
Imorgon börjar Boden Alive. Vi ska väl inte dit något under helgen verkar det som men kanske en sväng imorgon med mamma efter hon slutat jobbet. Men vädergudarna verkar givmilda så jag skulle ju gärna hedra en pool eller strand med min närvaro också men vi får väl se vad det blir av allt. En sak har jag då lärt mig under mina 25 år på denna jord. Att överallt samtidigt, det kan man inte vara.
.
På lördag är det som sagt dags för premiärsovning i båten för Classon. Jag har inga större förhoppningar om att det kommer bli en dans på rosor, speciellt som han dessutom krånglar på nätterna hemma now a days. Men det spelar ingen roll. Hur det nu än blir så blir det bra. Det är konstigt att hur krånlig och sömnlös en natt än må vara, kommande dag ligger lidandet i det förflutna och man skulle aldrig påverkas av det. Jag har än så länge under hans 6 månader känt att jag inte kunnat göra något jag planerat, utav trötthet. Länge leve naturen och dess nycker.
.
Nä, nu ska jag gå och sätta mig på bron och tända en cigarett men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
.
.
Over and out

Rond 1

Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att jag skulle återkomma angående hurvida jag hade tagit mig ur sovkampen mot lillen segrande. Så blev ju då icke fallet. I natt har han vaknat en gång i timmen och velat... Ja, inget. Efter femte gången fiskade jag upp honom ur spjälsängen och tog med honom till våran säng. Där fortsatte vaknandet men då var det ju en smula enklare att peta in nappen i lilltruten än att hålla på ränna mellan sängarna.
Idag fick han ta igen sig lite extra. Jag skulle gissa på att det även fungerade som en slags uppladdning inför kommande natt och dess eskapader. Vad lätt det är med hundar.
.
Imorrn ska jag möta upp Sandra och Håkan på storheden för lite ärenden vi har tillsammans. Senare ska jag raka vägen hem och städa. Jag kan inte begripa hur allt kan ta sådan tid bara för att man har en liten grabb hängandes i hasorna. Jag har planerat att dammsuga i flera dagar nu. Helt jävla obegripligt är det.
.
På onsdag ska jag nog inte göra mycket alls. Kanske skulle försöka ta mig in till stan och hälsa på min kusin som jag pratat om i veckor nu. Några andra jag skulle vilja finna tid att besöka är Emmelie och lilla Elsa. Men som jag brukar säga, det kommer en tid för allt.
.
På torsdag eller fredag åker nog jag och mamma upp till Ikea. Lite smågrejer bara men jag ser fram emot det jättemycket. Det blir Clas första besök till Ikea, dags för honom att invigas i sin mammas religion. Det är nog bäst att jag tar på honom finskjortan så att det blir ett värdigt första besök i "kyrkan". Det är nog dessutom bäst att vi håller hans pappa borta från det helt och hållet. Han är emot! Men jag ska nog få honom att konvertera.
.
Nä, nu ska jag ta en sväng om med duschen innan rond 1 börjar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
.
.
Over and out

Midsommarafton

Då börjar midsommarhelgen att lida mot sitt slut. Midsommarafton blev precis som vi hoppades en kväll att minnas. Strålande sol, god mat, goda vänner och en mycket fin midsommarstång. Den slet vi med hela torsdagen. Den blev en aning sned men ack så dansbar.
Igår var Mats lite trött men framåt kvällskvisten så blev vi riktigt pigga och fick upp det sista av Ikeagrejerna. Nu är den nya hallen på plats och det blev mycket fint.
.
På torsdag fyller lilla Jennifer 7 år så då blir det kalas och på lördag äger Lillys namnfest rum och då blir det mer firande.
Jag, Mats och pappa funderar på att åka ut till Klubbviken på lördag och käka middag, pappas kusiner ska spela där fredag och lördag. Det kan jag verkligen rekommendera.
.
Nä nu ska jag fixa lite här medan lillen sover men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
.
.
Over and out

She likes it too

Jag och Mats har varit tillsammans i 8 år och gifta i 3 år. Fantastiska år och more to come. Tänk, jag var bara 17 år då. Så många val ogjorda och så mycket att gå igenom. Igenom allt det har jag haft honom vid min sida. Det här är våran låt, som har hängt med från den allra första sommaren 2003.

I got my first motorcycle when I turned sixteen
I remember my mama raisin cane with me
She said, "Son tell me why you want to ride that thing"
She didn't know about the blonde at the Dairy Queen

I got my own reasons why I do what I do
I like to ride motorcycles
She likes it too
I like to ride motorcycles
She likes it too

I always wore my hair just a little too long
Daddy didn;t like it and he made no bones
If I'd have gotten it cut like he wanted me to
She wouldn't have had nothin left to run her fingers through

I got my reasons why I do what I do
I like to wear my hair long
She likes it too
I like to wear my hair long
She likes it too

I remember ridin around with my buddies back home
Listenin to some country on the radio
When they tried to change the startion to some rock n roll
I'd turn the Opry up just as loud as it would go

I got my reasons why i do what I do
I like country music
She likes it too
I like country music
She likes it too

I got my own reasons
Why I do what I do
I know what I like
She likes it too
I know what I like
She likes it too

Yeah I know what I like
And she likes it too
.
Alan Jackson

Jag kanske har tvångstankar men...

Firandet av Clas 6månaders gick alla tiders. Hans mormor och morfar kom och åt lite tårta och båda hade dom med sig presenter fast Clas avtackat sig all sådan uppvaktning. Av sin mormor fick han en ljusblå body och av sin morfar fick han en liten kanin från "Teddykompaniet"
.


I morse vaknade Clas klockan 09.15 efter att ha fått nappen en gång vid 05.00 och en gång vid 07.00. Jag anser mig själv ha gått segrande ur det här, men det är inte alls omöjligt att han är så listig att det här bara är en ny taktik han utövar. Invaggar sina motståndare i falsk säkerhet och kommer starkare än någonsin fram ur sitt bakhåll inatt. Jag får återkomma om den saken.
.
Just nu ligger han i sitt mumingym som han fått av sin farmor och försöker riva det

Precis som sin far så verkar Clas ogilla potatis. Han älskar mat och har en jäkla aptit men när man försöker lasta in potatis i lilltruten så skriker han av ilska och maten hänger som ett tomteskägg. Det spelar ingen roll heller hur lite potatis det är i den aktuella blandningen han känner det ändå.
.
Ikväll ska vi börja med midsommarstången jag och min vän Fia. Under dagen kanske Sandra och Lilly skulle kika förbi och smaka på Clas tårta.
Jag kom att tänka på det här med midsommarstången, fy så äckligt att plocka blommor i spöregn. Jag kanske har tvångstankar men tänk er så äckligt att ha blött gräs och annat äckel fastsmetat runt händerna och armarna. ve och fasa......
.
Nä nu ska jag plocka upp den lilla potatisradarn som visst har gymmat färdigt men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
.
.
Over and out

Clas den allsmäktige

Grattis på 6 månadersdagen världens finsate Clas. Men det jag undrar är, vart tog tiden vägen? Helt plötsligt så äter den där nyfödda lilla babyn mat, han sitter i sin stol, han tar sig fram på golvet.... Nog har man ju hört vittnen säga att denna tid går fort men kom igen, det här är ju som ett skämt. Jag kanske bara drömmer och vaknar snart upp till spädbarnsskrik från spjälsängen.

Mina glansdagar verkar också ha fått ett abrupt slut. Clas har under en väldigt lång tid sovit från 22.00-09.00 utan att vakna en endaste minut för mat eller andra opassande aktiviteter nattetid. Nu har han dock vaknat 04.00 och 05.00 två "nätter" i rad och tramsat på. Glad som aldrig förr och pigg som en lärka. Men jag är inte den som ger upp min nattsömn utan en fight i första taget så efter att ha slängt på en ny blöja och låtit den lilla terroristen dricka lite vatten så tog jag med honom till våran säng i förhoppning om fortsatt sovning.
Rätt vad det var så hörde jag ett oroväckande knak i mitt hårfäste och såg att hans lilla näve var fylld med min pannlugg.... Jag laddade om och hittade en fiffig ställning där jag låg med ena underarmen över min panna och med andra armen höll jag ett stadigt grepp om honom så att han inte skulle ta sig någonstans och utföra några bungyjumpstunts från sängkanten.
Där låg han och garvade och nöp mig i snoken. Tillslut måste vi ha somnat så. Han med sin lilla hand på min näsa och jag som en sådan där sladdrig gummibatman med armarna i allsköns ställningar.
.
Jag har bakat en tårta på morgonen för att manifestera glädjen över denna stora dag. Clas mormor skulle kika förbi efter jobbet och eventuellt hans morfar då han landar från Stockholm, mycket mer än så blir det inte.
.
Snart är det midsommar och den berömda midsommarstången ligger som ett dåligt samvete eftersom att den över huvud taget inte existerar ännu. Men så länge det finns tid finns det hopp. Det är jag och Fia som ska se till att vi har något att dansa runt på fredag och som FulDan skulle ha sagt "Ni är ju som en påse nötter ni två" så får vi väl se hur detta går. Men jag råkar sitta på info om att fjolårets "midsommarstångkropp" ska ha övervintrat liggandes på ett fält och att den verkar vara intakt. Så har vi tur så kanske det går att andväna den. Vilket endast skulle lämna blomplockning och björkrislindande för oss, och det kan nog bli nog så spännande det.
Nä nu ska jag hoppa i duschen medan Clas den allsmäktige tar sig en lur men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
.
.
Over and out

Me and you, just us two

Härmed upphör de latinska citaten.

Igår firade jag och Mats våran tredje bröllopsdag. Några dagar i förväg men när man har barn så kan man visst bli tvungen att flytta på en och annan högtidsdag har jag märkt. Endast tre dagar gammal såg Clas till att julafton flyttades till den 25e. Men nu till jul ska vi nog överlista honom på något sätt och se till att skinkan och sillen får avnjutas just den 24e december. Det är ju ett tag kvar så vi har ju gott om tid på oss att arbeta fram en bra strategi.
.
Bröllopsdagen firade vi ute på havet, i våran båt. Middag blev det ute på klubbviken till livemusik och en vacker kvällssol. En helt underbar dag och kväll med den finaste människa jag mött. Vad jag är lycklig som har honom i mitt liv, han och Clas. Lillen Lillensson var med sin till mormor. Vi kom hem kring fyratiden i eftermiddags och gissa om det var kul att se honom.
Det blev champagne, vin och ostar senare på kvällen på båten. och jag fick ett par jättevackra
örhängen av min älskade


Nä, nu ska jag bedriva mys med mina killar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
.
.
Over and out

En dag, en dag....

Malum quidem nullum esse sine aliquo bono
Det finns inget ont utan något gott


Det sägs att det var en månad sedan jag var in och skapade text här! Jag minns inte riktigt men jag får väl lita på det då. Mycket har hänt sedan dess. Mitt älskade audi kommer alltid att ligga som en hägring framför mig, nästan i hamn men ändå så ouppnåeligt. Jag har en ny bil dock men det blev inte en audi, det blev en passat. Det är en fin bil med många finesser och jag är nöjd. Opeln den har flyttat, till Råneå tror jag att det var så den lär man ju se då och då kan jag tänka mig. Vi får väl se om den framkallar någon form av nostalgi. Jag har lite svårt att tänka mig det men man ska aldrig säga aldrig.

I helgen besökte vi Clas farmor och plastfarfar nere i Övik. Det var en trevlig helg med gott sällskap. Jag fick dessutom med mig ett fint armeringsnät hem. Som jag funderat och funderat på hur jag skulle bära mig åt för att bli stolt ägare av ett sådant. Jag börjar nästan tro på det Torbjörn säger, att allt finns på Hornön. Och vad i hela fridens dagar ska hon med ett armeringsnät till tänker ni då, jo det ska jag tala om för er. Jag ska bygga en hylla... Där tog orken slut, jag vet inte hur många gånger jag har försökt förklara detta bygge in i minsta detalj för folk som ställt sig frågande till denna idé. Det är bättre att jag slänger upp en bild sedan då den är klar. Jag skulle inte hålla andan dock, jag är ju inte direkt känd för att vara snabb på att få saker gjorda men en dag, en dag....
Torbjörn&Clas

Vi håller på för fullt nu här hemma. Idag har jag målat trädgårdsmöbler och Mats pysslar på med båten för fullt nu. Det ser på tal om den väldigt lovande ut med hamnplats för oss i år. I fjol fick vi låna en plats av en snäll man men nu ska vi nog få oss en alldeles egen och glada som barn på julafton är vi för det.
Jag och Sandra (Doktor O) Olsson ska på ikea till helgen, vårat hem ska inte bara få utsidan fixat utan har även en stor operation för insidan in mind. Jag vet inte varför jag alltid handlar framför när skattepengarna är på gång. Det hämmar mitt sprande en smula måste jag säga men men, man kan inga pengar ta med sig när man dör så det är väl lika att spendera innan de giriga små barnbarnen börjar komma och göra sig gällande.
 

Lilla Clas, eller lilla och lilla förresten. Han väger nu 8300g och mäter hela 70 cm... Han mår i alla fulla fall som den prins han är. Roligt det där vad barn kan göra med en. Och jag som skulle inga ha. Han gör min dag VARJE j*vla DAG!

På tal om det, hehe... När jag var på coop här för någon kväll sedan för lite kvällsliga inköp så fick jag se en man som står och packar in sina varor i bagageutrymmet på sin bil. Ni vet så där så i princip bara rumpan sticker fram. Han hade väl fullt upp med att på bästa möjliga sätt organisera med påsarna där inne så han lägger inte märke till att hans kundvagn med de två kvarvarande påsarna rullar iväg efter parkeringen, kanske 20 m bort från hans bil stannar den. Hans min då han vände sig om med händerna i höjd med där påsarna borde ha varit var ta mig fan obetalbar! Han ser sig förbryllat om och då han får syn på sin kundvagn går han skamset efter den medan han kollar sig runt för att försäkra sig om att inte någon bevittnat denna penibla händelse. Jag skrattade hela vägen till bilen, han gjorde min dag! Sådana ögonblick ska man inte glömma bort att uppskatta att man får vara med om!

Min fina farbror fyllde ju 50 år, precis som planerat. Jag trodde han skulle ändra sig, få kalla fötter och stanna på 49 men nej, nej nej. Det blev av och trevligt var det. Vi åkte ner till Stockholm, tog in på ett fint hotell och firade honom som bara den. Clas lilla kusin har ju också hunnit komma, en vacker liten pojke vid namn Håkan. Den 26 april såg han dagens ljus för första gången, han är en sådan lung och trygg själ.
  Ulf på festen

 
Håkan, endast 24 timmar gammal

Nä nu ska jag bädda ner mig men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

RSS 2.0