Gravkammare, rauker och självaste villan!

In spiritu et veritate
I ande och sanning

Nu har vi intagit Gotland. Jag är precis lika förälskad som jag förstod att jag skulle bli den dagen jag fick komma hit. Jag älskar allt med Gotland. Husen, växtligheten, människorna, havet, lukten, ljuset, historian, allt. Idag var vi på en plats som jag kan tycka är helt otroligt att den har fått finnas kvar. Det var en redare för en herrans massa år sedan, 1800-tal någon gång har jag för mig. Han hade byggt och bosatt sig på en enormt stor och vacker mark. Ringat in hela ägorna med stenmur och gjort ett ordentligt torn. Huset fanns inte kvar och endast grunden och pelarna till tornet stod kvar men mycket kring tomten fanns kvar. Muren, stentrappor mm. Han hade låtit slå en väg till havet som bestod av gräsmatta, jag vet inte riktigt hur lång det var till havet därifrån men säkert nästan en mil, ja men i alla fall därför att han skulle kunna stå på sin gård och se när skeppen seglade in i hamn. När hans hustru och två döttrar dog den ena 5 år och sen andra endast 1 om ens det (föddes och dog samma år) så gjorde han en gravkammare åt dem på gården. Även denna stod kvar. Man kunde gå uppe på den och där stod namnen och årtalen, om man gick ner för en stentrappa så kunde man komma till dörren som ledde in i gravkammaren. Jag hade ingen kamera med mig men jag ska återvända dit och ta en massa bilder som ni sedan ska få se.
  
Här är i alla fall gravkammaren,
bilden är från google.

Jag har även varit till Kneippbyn och tittat på självaste Villa Villekulla. Tydligen så stod den tidigare på regementets mark och dom tröttnade snart på allt spring till villan och ville riva den. Då kom någon på den brillianta idén att flytta på den så nu står den i Keippbyns sommarland. Där fanns också en vattenpark med pooler och och en massa åkattraktioner, dom ligger lite före oss. Hemma har ju inte ens isen släppt. Jag ska återvända även dit någon dag och ta med mig Mats. Dom jobbar ju hela dagarna så jag är på upptäcksfärd helt på egen hand men kvällarna har vi ju tillsammans. Igår var vi på en riktig lyxkrog och åt en trerättersmiddag som inte gick av för hackor. Nästa vecka får nog Mats någon dag ledigt eftersom att jobbet ska vara klart på tisdag och vi stannar här till på fredag så då kan vi nog hitta på en massa saker tillsammans.

I morgon ska jag åka norrut och titta på rauker. Det finns några raukområden inom några mils avstånd från Visby. Jag hade tänkt hinna med att besöka ett par, tre stycken i morgon. De jag hade tänkt åka till är Boges, Lickeshamn och Folhammars raukområden. Det ska bli väldigt intressant. Det skulle visst inte bli något kanonväder i morgon så det kan ju passa bra, när hettan kommer tillbaka så ska jag åka till Toftas och Klintehamns stränder, det ska tydligen också vara något alldeles speciellt. Om det finns tid så skulle jag någon dag vilja åka allra högst upp i norr och Fårösund för att ta mig en titt. På vissa av Gotland stränder (ofta vid raukområdena) så kan det finnas "pallkanter" det är stup på långgrunda stränder som ger ett plötsligt djup på 50-60 meter med livsfarliga undervattensströmmar som drar ner dig i djupet. Riktigt läskigt tycker jag. Jag kanske håller mig till vattenparkerna.

En Rauk lånad från google bild.

I eftermiddags så tog jag med sena lunchpizzor till de arbetande killarna som vi åt på stationen sedan så låg jag och solade i masten i väntan på att dom skulle få klart för dagen. När vi kom hem så bröt ett riktigt oväder lös så vi har bilat runt lite jag och Mats och tittat på saker. Vi har bland annat varit till Lummelundagrottan.

Jag har tagit en massa bilder idag men det har blivit något fel på programmet i datorn så jag kan inte föra över bilderna och jag har inte ork och kunskap att ta tag i det nu, varav lite lånade bilder men det kommer ett inlägg med alla egna gotlandsbilder senare.

Nä nu ska i åka iväg och äta middag men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out
 

Glass i stora lass

In nuce
I ett nötskal

Gud vad jag börjar bli tjatig känner jag, kan inte hålla på skriva så här ofta! *khrmf*
Denna helg har gått i lugnets tecken, inte så mycket som en fest. Fredagen så käkade vi middag i Persön med Erik och Sandra, sedan åkte vi hit för lite blåbärspaj som Sandra hade köpt tidigare under dagen. Vi hade tänkt kolla film när dom åkte men jag somnade efter 5 minuter och sov på Mats hela filmen. När den var slut så flyttade vi oss till sängen och fortsatte utöva samma aktivitet där.
Igår så hade vi städdag. Det krattades och snyggades till på gården. Jag bakade även en paj och en butterkaka så på eftermiddagen så hade vi nära och kära här på fika ett par timmar. Sedan åkte vi upp på skjutbanan med Sandra och Erik och senare under kvällen så åkte vi iväg till Boden för lite glass på rönnbäcks och sedan lite lek i en gammal fästning och en terrängsväng upp på berget med Jeepen, även det med Sandra och Erik. Det blev nog en hel del häftiga bilder med deras systemkamera, jag lägger väl upp dom här sen då vi har fått dom.

En gammal bild på mig uppe på berget vi var på igår.  
Idag har vi varit till storheden en sväng efter en lång och underbar sovmorgon. Nu har vi startat kriget mot de 7 063 674 634 756 736 847 756 867 stycken pissmyrorna som bor på våran gård, nu ska dom allt få vad dom tål!
Idag blir det pizza till middag och sedan har jag inte den blekaste aning om vad som händer men den som lever får se.
                       
Nä nu ska jag kila men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out

Inte speciellt sjuk

In memoriam
Till åminnelse


Då var en ny vecka igång, idag sitter jag på kontoret och försöker ta igen det jag inte hann förra veckan. Jimmys tjej kommer hit på ett tag så ska jag skjutsa henne till sjukhuset, hon är inte speciellt sjuk utan jobbar där. På akutpsyk närmare bestämt. Det måste vara ett rätt spännande arbete får jag för mig.
 
Bild

Jag åkte hem från Kvikkjokk på lördagen och dom andra kom efter på söndagen. Mats tänkte följa mig på lördagen men jag förbjöd honom. Då skulle det bara bli ett evig vandrande hemma på söndagen med längtan i blicken, jag vet hur mycket sista skoterhelgen väger för honom. Så han fick ta ut sina sista krafter med polarna och jag fick en ordentlig städdag hemma. Det var verkligen behövligt, det är inte klokt vad djuren drar in så här års.

Nästa vecka åker vi till Gotland, på torsdagen närmare bestämt. Där blir vi drygt en vecka, kommer hem fredagen den 21a maj. Mats födelsedag, då blir han 25 år. Det ska bli otroligt underbart att få åka till Gotland, det har varit en dröm för mig sedan jag var liten.

Idag är det 18 dygn sedan jag tog ett bloss, hittills har denna dagen gått utan en enda ciggångestattack

Bild

Till helgen blir vi hemma, det ska bli riktigt skönt med lite lugn och ro. Det är alltid någonstans man ska på helgerna känns det som och helgen efter det så är det ju Gotland. Jag tror vi ska försöka börja med gårdsstädning till helgen. Kratta och sånt, vi hade ju älgbesök också i vintras och dom smaskade i sig av vad som fanns att tillgå så det är bara skit kvar av många buskar. Dom får vi nog klippa ner, så dom får komma upp på nytt.

Nä nu ska jag kila, plikten kallar men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

När ska det bli lätt?

In medias consistit virtus
Dygden ställer sig i mitten


Snön faller som stora lappvantar här uppe i Kvikkjokks fjälltrakter. Vi hade ingen större tur med vädret igår heller men då var vi i alla fall tappra nog att ge oss ut på en tur. Idag har vi alla stannat under täcket. Jag har fortfarande nattlinnet på mig, har bara kompleterat med ett par mjukisbyxor och yllesockar när jag tillslut drog mig ner för trappen för lite smörgåstårta till frukost. Mats och Janson blev just av sin röstlöshet tvingade ut på en sväng med skotrarna. Jag har aldrig lidit av den åkomman och kan med gott samvete slå ihjäl en dag i soffan eller för all del i sängen. En bra film eller bok är det enda som behövs!

Idag är det 16 dygn sedan jag tog ett bloss. Jag undrar, när ska det bli lätt!?

Igår var planen att vi skulle ner till majbrasan här i båthamnen men det blev inget av det heller. Alla kompisarma kom hit så vi blev kvar här i huset. Mats pappa kom också upp igår. Det blev en rätt tidig kväll, jag tror jag somnade vid tolv. Det sista jag hörde var i alla fall när den gamla klockan i köket gav ifrån sig sina tolv slag. Jag vaknade dock av skrik nere ifrån köket ett par timmar senare. Det var Mats och Anton som satt och psykade Jimmy att Polaris var vad som gällde och att hans yamaha bara var skit, han verkade mycket tacksam att reta för under vilda protester så motsade han sig dessa påståenden.

Båthamnen på hösten

I morgon är det väl dags att rulla ner mot kusten igen, om man inte åker redan ikväll. Jag är nästan lite sugen på det. Men det finns utrymme för att göra precis som man vill, vi har många bilar med oss upp. Det skulle vara skönt att få en ledig dag hemma. Jag har en massa att göra där också.

Nä, nu ska jag se om det finns någon sevärd film här men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort
Over and out

RSS 2.0