Jag ska till mina drömmars ö!

In dubio (dubiis) non est agendum
I tveksamma fall bör man inte handla


Ja, i morgon bär det av upp till Kvikkjokk, det ska bli hemskt skönt med en avkopplande påskweekend uppe i fjällen. Jag hoppas på lite sol i alla fall och enligt min visa mor så såg solchanserna betydligt mer lovade ut uppe i fjällvärlden än här nere vid kusten. Hur som helst så kommer det bli helt underbart. Den nya vedeldade bastun har precis kommit på plats också så dit kan man ju alltid dra sig tillbaka om vädret inte känns så kul. Härliga promenader och goda middagar, det kommer att bli kanon det här.

Igår kom min nya telefon, en vit Samsung Jet. Jag har ju inte hunnit lära känna den riktigt ännu men den känns lätthanterlig och jag är mycket nöjd. Jag blir lika förvånad varje gång det ringer och det faktiskt spelas en liten melodi, till skillnad från min gamla med pajjade högtalare. 
Bild
Igår kom påskhararna Sandra och Erik och lämnade ett smaskigt ägg åt oss. Efter det så myste vi in oss i bastun och med lite gott att dricka. En stor affär gick nämligen i hamn igår och det skulle naturligtvis firas. Tidigare under dagen så åkte jag hem till Sandra och fikade lite, sedan så åkte vi in till storheden och köpte lite blommor och jord. Efter att jag kom hem från Sandra så tog jag tjuren vid ballen och gjorde bort min andra laboration i Naturkunskapen som jag läser. Det gick bra och medan jag hade resultatet av labbet färskt i minnet så gjorde jag även bort rapporten, den färdigställde jag i morse innan jag åkte in till kontoret. Jag känner mig otroligt lättad över detta, nu är det bara 2 delprov och det stora slutprovet kvar. Samt en inlämningsuppgift på 1000 ord. Jag hade inte väntat mig detta men jag tycker att det är fruktansvärt intressant och kul att studera detta ämne, och det gör ju så klart att det hela går lite enklare.

I maj ska killarna ner på ett jobb på Gotland, jag ska följa med och är eld och lågor eftersom att jag alltid drömt om att få åka dit. Jag ska ju till Stockholm med Cilla också i maj så jag hoppas att mina mysiga vårresor inte kommer att krocka med varandra. Det enda problemet är väl lille hunden Lok men det är tur att man är omgiven av så många fina vänner som alltid hjälper till.  

Nä nu ska jag jobba vidare. Sedan väntar en prommis med Sandra, blomomsättning och påskrisjakt med tillhörande fjäderdekorering men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Välplanerat illdåd!

In crástinum díffero res severas
Allvarliga saker skjuter jag upp till morgondagen


Igår var planen att ge sig ut på jakt efter påskris. På något sätt så lyckades Mats avleda det där och få mig att glömma. Han börjar bli riktigt bra, det är nästan som att vi spelar i samma liga. Nu gäller det att hålla sig skärpt och på allerten. Ett annat bra exempel var när vi var hos Erik och Sandra och jag började prata om att jag absolut ville hänga upp en hylla i badrummet. Då säger han "Jag har funderat på om vi skulle göra om hela badrummet, byta handfat, duschkabin, allt..." Jag blev ju eld och lågor och började istället fundera på vilka färger vi skulle använda och hyllan var som bortblåst. Efter en stund så började det ju gå upp för mig vad som just hade hänt. Men I have too give it to him, det var skickligt!

Jag tycker alltid att det har känts som att det är något väldigt bekant över Picasso och nu slog det mig. Upptäckten fick resultera i en Lika-som-bär-prestentation! Är inte likheten slående så säg!
 
Bild

Idag blir den en del jobb hemifrån. Jag ska plugga lite i eftermiddag och nu snart hade jag tänkt åka in till Luleå för att köpa krukor och jord till mitt sätta om blommorprojekt som jag redan har skjutit på alldeles för länge.

Idag vid frukosten så fångade jag min lilla ögontjänare Lok på bild mitt i ett litet välplanerat illdåd.
Man ska ju inte vara i köket när människorna äter men gränser är till för att tänjas, vi börjar med att sticka in en tass i köket. Fungerar det så fortsätter vi i samma stil tills vi är framme vid bordet.


Nä nu ska jag hoppa i lite anständigare kläder och bege mig mot staden men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Man kan inte klappa haren fören man haren

In aere aedificare
Bygga i luften


Nu är det måndag igen och igår kom vi hem från Övik. Det var jag, Mats, Jimmy, Sandra och hennes lilla dotter Jennifer som har varit på roadtrip. Jag tror aldrig att det har tagit så länge dock. Vi skulle stanna exakt överallt och äta, röka, kissa, må illa-paus mm mm mm..... Men kul var det och helgen i Övik har varit fantastiskt. I fredags när vi kom ner så åkte vi direkt hem till Mats mormor och överraskade henne som hade 80års kalas. Där var det fullt hus och hon blev både snopen och glad över att se sina långväga barnbarn där. 

Jennifer byggde ett hamburgerslott
 

Lördagen spenderade vi på stan och det blev en del shopping, efter det så begav vi oss ut till Hornön igen för en god middag, lite vin och en i övrigt trevlig kväll.

På stan träffade vi Thomas Di Leva


Och sist men inte minst "helgens skratt" Mats mamma grävde lite i det förflutna och fick fram ett litet handarbete som Jimmy gjort åt henne en gång för många år sedan. Där hade han tänkt till en smula.


När vi satt i bilen på väg hem igen igår så tror jag att Jennifer hade kommit in i andra andningen och pratade om allt hon kunde komma på, på så kort tid som möjligt. Vi låg bakom en bil och hon började tjoa: "Farbror busMats kör om bilen! Farbror buuuuuuuusMats kööööööör ooooom! Mats gav någon förklaring till varför han inte omedelbart kunde uppfylla denna önskan. Det var tyst i baksätet en stund innan hon utbrister "Går alla Jeepar så här sakta" Mats illa dolda förvåning vad hälften av nöjet och jag kunde höra ett nöjt skrockande från Jimmy som satt bakom mig, jag undrar just hur hon kom upp med den kommentaren.

Nu är det gasen i botten med jobb och städning i veckan för på torsdag så reser vi bort igen. Då bär det av upp till Fjälls, Kvikkjokk närmare bestämt. Där blir vi nog till på tisdag, Sandra åker hem på söndag eller måndag för jobb och har jag lust så följer jag med henne ner igen då.

Nä, nu ska jag bokföra lite men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Duktig flicka

Imprimatur
Må tryckas

Nu är det hög tid för en uppdatering. I torsdags så var jag, Erik och Sandra och käkade middag på Ming i Boden. Senare under kvällen så kom Mats hem. På fredagen så bestämde jag mig för att stanna hemma och Mats åkte upp till Kvikkjokk själv. Jag hälsade på Fia en sväng. Sedan åkte jag till pappa och käkade middag, där blev jag till sena kvällen. Vi kollade film och pysslade på där. När jag vaknade på lördagmorogn så åkte jag inte ganska tidigt till Luleå, sprang in på bolaget en sväng och sedan så mötte jag upp mamma och brorsans ungar på Leos lekland där vi käkade lunch och härjade några timmar. Sedan var det bara att skynda sig hem och göra sig i ordning. Pappa skjutsade in mig till stan, vi plockade upp Cilla på skurholmen och sedan vidare hem till mamma, där blev det några öl. Efter ett tag kom Janne och sedan även Theresa, Jimmy och Sandra. Vi åkte in på Corsica, där lyckades vi ha kul en timme sedan åkte vi tillbaka till byn vid ettiden. Cilla och Janne stannade på Corsica och Theresa gick vidare, till.... Allstar tror jag. Gårdagen bestod mest av soffhäng men jag skrev labbrapporten till Naturkunskapen också.. Åååå så duktig flicka *klapp på huvudet*

Idag är jag på kontoret. Strax lunch med några kunder och efter det så ska jag möta upp Sandra och Erik på typ Ica Maxi eller något sådant för att handla inför kvällens middag. 

Jag är rätt less också, jag har upptäckt att frisören har bränt av halva mitt hår! SkallePär Stenman!

Idag ska jag beställa en ny telefon, en vit Samsung Jet blir det!
Samsung S8000 Jet Snow White
e-shop 247Nä, nu ska jag sätta igång med lönerna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

Himlen på jorden

Impossibilium nulla obligatio est
Ingen plikt till det omöjliga


Igår kom mamma på besök, stannade och sov över och har nyss åkt hem. Hon var ledig idag så hon var här medan jag åkte till jobbet. Efter lunch åkte jag hem. Vi har varit ut på isen en sväng men annars bara innemys. Mats kommer hem idag, skönt det. Det uppstår så mycket konstiga ljud på kvällarna när jag är själv.

 

Det gick ganska bra hos frissan igår. Absolut inte som jag hade tänkt mig men en bra bit på vägen. Håret är absolut inte svart längre, lite rödbrunt kan man säga. I april ska jag tillbaka och fortsätta, då har håret och min ekonomi förhoppningsvis hunnit återhämta sig lite.

Nästa vecka ska jag börja simma, haha jag undrar hur många gånger de orden har kommit ut ur min mun men nu har jag slavdrivaren Jessica flåsande i nacken så nu ser jag helt enkelt ut att bli tvungen. Sandra ska också haka på, vi är lite mer lika hon och jag tror jag. Lite laid back så där, tar dagen som den kommer och skjuter på trista saker. Men som sagt, Jessica ska nog få ordning på det där låter det som.

Skolelever simmar på rad efter varandra i stora bassängen
Gammelstads badhus

I morgon ska vi upp till Kvikkjokk. Jag har i och för sig inte bestämt om jag ska följa med. Det känns inte riktigt som att jag har lust men vi får väl se hur jag gör, det bestämmer jag i morgon. Nästa helg ska vi i alla fall till Övik och det har jag verkligen lust med, känns som att det var hundra år sedan sist. Det är så roligt att gå på stan där. Egentligen är det väl mest samma affärer som hemma i Luleå men ändå roligt med lite nya miljöer. Sommaren är dock mycket bättre, det är så fint i Övik och speciellt ute på Hornön där Mats mamma och hennes sambo har bosatt sig.Hornön in summer. Ja ni förstår ju, himlen på jorden.


Nä nu ska jag plugga lite men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Lusläste

Imperium et libertas
Imperium och frihet


Då var vi halvvägs mot helg igen då. Igår var det jobb och avfärgning av hår på schemat. Jag åkte hem till byn vid lunch. Då kom Sandra hit och hjälpte mig med håret, fyra timmar senare sköljde jag ur medlet och insåg att jag fortfarande hade svart hår. Jag ringde frisören om detta men hon tyckte ändå att jag skulle komma in på avtalad tid så hon fick se hur det ser ut men jag tvivlar på att jag kommer att låta henne göra något. För slingor i svart hår har jag provat förut och det gör jag inte igen. Men vem vet, kanske finns det något som kan göras.

Senare blev det middag hos Erik och Sandra och efter det lite blåbärspaj och kortspel, självklart lusläste vi nya H&Mkatalogen också! Vi kom hem vid nio nån gång och då stöp vi i säng. Idag har jag hunnit få bort lite jobb och ska som sagt in till stan senare och se vad frisören har att säga, ska även förbi på kontoret. En tur på isen antingen med skidor eller en prommis hade också varit underbart men vi får väl se om det finns tid till allt.

Nä nu ska jag äta frukost men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Öl, bastu, is och skidor.

Illis quorummeruere labores
Åt dem vilkas mödor förtjänat det!


Jag kom precis in efter en härlig skidtur på isen. Lok är riktigt duktig på att dra nu. Det gick fortare och bättre för honom att förstå detta än vad jag trodde att det skulle göra. Så himla skönt att man kan åka ner på isen direkt från gården. Jag är bekvämligheten själv så hade så icke varit fallet så finns det risk att jag hade struntat i allt sammans för att slippa allt besvär runt i kring. Det blev ju en rätt sen tur men vi hann få oss lite sol i alla fall. 

 

Picasso följde oss ner på isen. Jag trodde att han skulle vända efter en stund med icke det, han sprang brevid Lok hela skidturen. Jag får nog köpa en mini-björkissele åt honom.  

Visst är dom för snygga våra killar. Nu ligger Picasso och tar igen sig på sängen, Lok sitter ute på bron och övervakar grannarnas gårdsprojekt.

Helgen blev ungefär som planerat. Fredagkväll var Fia och Micke här på middag och lördagmorgon åkte vi upp till IKEA med Erik och Sandra, vi var inte hemma fören vid 16.00 och det var en supertrevlig dag. Allt som jag skulle ha från IKEA fanns och det blev dessutom ett par skor efter det. På lördagkväll bastade jag, Mats, Jimmy och Anton här hemma och drack lite öl, sedan kom Sandra hit och så åkte vi på Allstar i Luleå där vi mötte upp Theresa. Igår blev det inte så mycket gjort. Lite statoilmat, soffhäng, kortspel med Sandra och Miro och sedan middag hos Jimmy och Sandra. Vi försökte se Wallanderfilmen men somnade ifrån den.  

När jag gick en visning en gång så sa hon som sminkade mig att hon kände igen mig från en tidigare visning därför att dom senare hade pratat om att jag var så lik Alicia Keys. Jag nämnde detta för Sandra när vi hörde en låt av henne förra veckan. Jag själv tycker inte det och hade väntat mig medhåll men Sandra var nästan mer inne på deras spår och nu har hon gjort ett "Lika som bär" inlägg på sin blogg och lyckats gräva fram ett par bilder där det faktiskt finns en och annan likhet. Titta och säg vad ni tycker.

Nä nu ska jag jobba lite men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out


Ibland behöver man lite hjälp

Illi robur et aes triplex circa pectus erat, qui fragilem truci commisit pelago ratem primus
Hårt som ek och tredubbel brons var dens hjärta, som först förtrodde bräcklig båt åt vilda vågor


Nu gott folk är det snart helg igen. På fredag kommer Fia, Micke och Sebbe på middag och på lördag blir det som sagt först IKEA med Erik och Sandra och sedan melodifestivalenkväll med Jimmy och Sandra.

Idag ska jag träffa min mammas ex och äta lunch på exotic. Honom har man inte sett på ett bra tag. Han bor i Dalsland nu. Han skulle visst åka till Thailand om ett par dagar och resa runt där i några månader.

 

Min pappa har "sportlov" idag och i morgon så han ska hämta Lok för en skidtur, även lördagen när vi ska på IKEA skulle han visst få vara där. Det är skönt med en så villig hundvakt så nära. Det skulle ju inte kännas kul att lämna bort hunden till någon som inte kunde dölja sitt besvär över uppgiften och ibland måste man ju helt enkelt ha lite hjälp.

 

I morgon är det ju som sagt mitt första prov i Naturkunskap, jag får återkomma med hur det gick. Nu kan jag bara säga att jag är lite orolig över hur detta ska gå. Men vem vet, kanske får jag plötsligt en ingivelse och stor förståelse för atomens uppbyggnad när jag sitter där. Än har vi inte sett allt.

 

Nä nu ska jag göra mig i ordning för att åka till jobbet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out


Norrsken

Ille faciet
Han ska göra det


Det här med Naturkunskap är lite svårare än jag först hade räknat med kan jag tycka. Jag hade visst inte så mycket färsk kunskap sedan gymnasiet har det ju visat sig. Första kapitlet gick väl bra men nu går det bara utför. Jag har aldrig kunnat detta. Vad är det för skillnad mellan kemiska reaktioner och kemiska föreningar? Vad är en bergart, vad är en mineral, hur uppkommer norrsken, hur framställer man en keram? Vad innebär en sublimering, vilket aggregationstillstånd är mest ordnat? Jag märker att jag bara tänker på annat medan mina ögon följer textrad efter textrad i boken och tro mig! Det är inte av fri vilja jag gör så, jag vill ha den här kursen i mina betyg väldigt gärna men det är som att någon spärr sätter in så fort information av detta slag försöker göra intrång.

Men det där med norrskenet har fastnat i alla fall. Det uppkommer när laddade partiklar, ofta elektroner kastas ut från solen. När de energirika elektronerna fångas upp av Jordens magnetfält har de väldigt hög hastighet. När de krockar med luftens atomer och molekyler så omvandlas en del av rörelseenergin till ljus. Färgen beror på vilka ämnen i luften som krockar med elektronerna. Kväve ger rödviolett färg, syre ger rött och grönt.

Jokkmokk.se

Igår blev det en shoppingsväng som hette duga. Jag skulle bara följa Sandra som smakråd men det hela urartade och vi shoppade båda två som aldrig förr. Efter avslutat arbete så satt vi (båda två ganska förvånade över vad som hänt) och fikade medan vi tittade på alla inköp. Det hela avrudades på en liten Friis och company-butik. Det blev en ny plånbok till mig och en väska till Sandra. Nu blir det att ligga lite lågt resten av månaden känner jag. Men ska vi på IKEA till helgen så måste jag nog göra en lite justering mellan kontona. Jag hatar att låna pengar av mig själv. Man vet aldrig om man kan lita på att man får igen dom.

Nä nu ska jag ta tag i lite jobb, senare idag ska jag och simma med Sandra men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort


Over and out


Jonbindningar

Ille dolet vere, qui sine teste dolet
Den sörjer ärligt som sörjer utan vittnen


Helgen i Kvikkjokk var som alltid fantastisk. Sköna långa skotersvängar, en massa sol och god mat. Jag lyckades kan jag dessutom meddela att köra fast draken. DET GÅR! är det bara nog mycket snö så. Vi kom hem ganska sent söndagkväll och igår var det full rulle hela dagen. Först var det så klart jobb, sedan var jag runt på lite affärer och gjorde bort lite ärenden, resten av eftermiddagen spenderade jag med Sandra (B1).

Jag sitter även idag på kontoret, jag ska gå tillbaka ett år i tiden och följa upp ett jobb killarna gjorde i Kiruna och Älvsbyn. Det blir att söka igenom pärmar med reseräkningar, pärmar med fakturor och ringa lite samtal. Av någon anledning så känns det som att jag skjuter lite på detta. När jag är färdig här så ska jag gå på stan med Sandra (B1).

På fredag kommer Fia, Micke och Sebbe på middag. Det ska bli trevligt, dom har bara varit hos oss en gång sedan Sebbe föddes så det kan vara på tiden också. Jag vet inte riktigt vad jag ska laga bara men jag är väldigt sugen på fläskfilé så det får nog bli det, eller älgstek kanske. På lördag kanske vi ska åka på IKEA med Erik och Sandra och på lördagkväll så ska vi kolla Medlodifestivalen med Sandra och Jimmy. Vi har inte kollat nått men man kan ju se finalen i alla fall.

På fredag har jag också mitt första prov i Naturkunskap B. Jag är faktiskt lite nervös. Det första nu ska handla dels om livsstil och hälsa och dels om jordens uppbyggnad, atomer, kemiska föreningar, jonbindningar och gud vet allt. Jag är sedan innan inte alls påläst i ämnet så vi får väl se hur det går. Och alla ni som bor inom oroande avstånd från mig, se upp när jag tar på mig labbrocken och ska börja fiffla. 


Nä nu ska jag sätta igång med pärmbläddrandet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjortOver and out

 

 


Fega j*vla människa!

Ignoto militi
Till den okände soldaten


Nu har snöandet och stormandet lagt sig. Nu lyser solen och det är värmen har på nytt hittat hit. Så fort vi har slutat jobba så åker vi bara hem och packar och sedan vidare upp mot Kvikkjokk. Det börjar vara ett tag sedan vi var där nu så det ska bli mycket trevligt!

Igår när jag pratade med Sandra


Sandra: Vad gör du?
Jag: Inget speciellt. Kollar rederiet, käkat frukost...
Sandra: Haha! jaha, kan jag komma förbi?
Jag: Självklart
Sandra: Ska du jobba nått idag?
Jag: Naaae.. Killarna är ju uppe i Kiruna, när katten är borta du vet.
Sandra: När katten är borta, tittar råttorna på rederietDet hände även en väldigt tråkig sak i Ängesbyn igår. Mickes mammas lilla hund Astrid blev påkörd och nu finns hon inte mer. Den förbannade jävla idioten som körde på henne stack dessutom bara så ingen vet vem det var. Jag blir så arg att jag kokar, fega jävla människa!

 

Nä nu ska ta tag i lite arbete men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

 

 

Over and out


RSS 2.0