Bra recept på påskkaka

S.P.Q.R. (Senatus Populusque Romanus)
Senaten och det romerska folket

Hej hopp. Nu sitter jag här hemma och väntar på att vi ska börja ta oss iväg men det kan nog dröja ser det ut som. Mats ligger och sover och han måste ut till Buddbyn och laga ett släp innan vi kan komma oss iväg. Bogge hade en massa att stå i och Madde blev tvungen att jobba till 01.00 i natt. Aldrig blir det då som man har planerat. Men UffE och JanE var visst på väg och snart framme hörde jag. Jajja vi kommer väl fram förr eller senare.


Här har jag ett bra recept på en påskkaka som jag fick på mailen av Tezz. Strande skickade den också så det verkar som att det är denna som gäller i år.

Lättlagad och trevlig Påskkaka

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande
håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa
igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt.
Schätt på elvischpen igen...
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en
muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn forfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en ma...sched... och schå socker,
eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg....schå kolla schen
whiskyn.

Gå å lägg dej....

Nä, nu ska jag väcka Mats men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0