Mina änglar

Vera esse facimus nosmet ipsi.
Vi skapar själva sanningen

Jag skulle vilja börja med att ge alla världens röda rosor till mina föräldrar för att dom är mina änglar. Tack för att ni alltid finns där för mig. 

  ros rosor  blomma

Idag är det kontorsdag med hela gänget. Jag kom inhalkandes lite i det senaste laget men ögonlocken vägrade öppnas när klockan ringde, så vad ska man göra? Jag hade tänkt svänga om Fia idag när Lok ska levereras till pappa i Ängesbyn men hon skulle ju till IKEA idag, vilket jag helt hade glömt bort. Det blev med andra ord ingenting av de planerna. Ikväll blir det att känna lugnet på sofflocket. Kanske kolla någon film, nej det är ju för tusan "let´s dance" ikväll. Och för att inte tala om "hjälp" Det får man ju inte missa.

I  morgon ska Mats åka med sin pappa och bror till Kåbdalis och åka slalom, jag har inte riktigt bestämt om jag ska följa med dom ännu. Jag kände inte riktigt för det men det bestämmer jag i morgon. Annars kändes det som att Luleå hägrade snäppet mer. Men som sagt, det får morgondagen utvisa.
I morgonkväl går årets första festkväll av stapeln på Westernfarm i Boden. "Speed&style" afterparty. Om vi ska dit eller ej finns det heller inga bestämda åsikter om men jag har väl en stark känsla av att det är där vi kommer att befinna oss 28/2 mellan kl: 22.00-02.00.....

farmen

Jimmys fredagskommentar:

Vi sitter åter igen en söndag försjunken i djupa tankar. Jimmy grubblar tydligen över det här med fortskaffningsmedel och hur man egentligen enklast bär sig åt med att förflytta sig mellan kontinenterna.

Jimmy: Men alltså, hur tar man sig till Danmark egentligen? Det är väl rätt nära från Malmö, går det någon färja där eller?
Jag: Men det är ju bara att köra över bron.
Jimmy: Vilken bro?
Jag: Men Öresundsbron!
Jimmy: Va!? ligger den där? Jag trodde att den låg i någon liten håla som hette Öresund.

Ja nä om man kanske skulle gå ut en sväng med Lok, han är ju med här på kontoret nästan varje dag. Min lilla kontorsråtta. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Hjört fläjmers

Donis eris felix, multos numerbis amicos
Så länge du är lycklig, ska du ränka många vänner. (Ovidius)

Torsdag, det betyder att det kommer att bli fredag inom en snar framtid. Och det är inget jag har tänkt protestera emot. Idag kommer brudarna på besök. Mina tjejer från gymnasiet närmare bestämt. Cilla, Jesscia och Strande. Det blir lite lunch på stan, och sedan får vi väl se vad det hittas på. Jag har i alla fall på känn att det kommer att bli en hjört fläjmers.

tjejerna

Idag kommer Mats hem igen. I  mogron är det styrelsemöte på kontoret så då är det väl bäst att jag ser till att infinna mig på kontoret 08.00 Sharp! Vem ska annars koka kaffe och bära pärmar. Rörelsen stannar utan mig. *host*

Tro det eller ej men Kvikkjokk är med största sannolikhet framskjuter igen. Nu är det jag som har satt mig på tvären. SMHI lovar åter igen obarmhärtig kyla. Nu tänker jag inte skriva att vi ska till Kvikkjokk någon fler gång, nu meddelar jag när vi är där. Nu får det vara slut på myttandet.
Men här nere skulle det nog inte vara så kallt under helgen så att en skotertur hemma i Boden, det skulle jag inte rösta emot. Men man får väl se vad helgen har att bjuda på.

Jag tror att jag ska ta med mig Locki Poo på en prommis i den härliga solen innan tjejerna kommer, vi har väl ett par timmar på oss innan de anländer skulle jag tro. Det får nog bli slingan runt travet idag. Då kanske vi möter någon vacker travhäst på sin träningsrunda. Lok gillar hästar, vid sitt första hästmöte när han var valp så stod dom nos mot mule ett bra tag och lärde känna varandra. Varför har man inte kamera en sådan gång? Ja, han gillar som sagt hästar men han tycker att det är extremt obehagligt med kor, gem, sprayflaskor, äppelskrutt och snus. Finns något av dessa föremål i närheten så avlägsnar han sig fortare än kvickt.

Nä nu ska jag klä på mig och ta mig ut i våren men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Runka och spela skivor

Laboremus
Låt oss arbeta

Gårdagen får högsta betyg. Jag fick med mig Jimmy ut till Buddbyn för att rasta hundarna. Eftersom att vädret var så fint så bestämde vi oss för att ta en sväng med skotern så att hundarna skulle få röra på sig ordentligt. Vovvarna tog täten och så var vi på väg. Vi hade tänk ta en tur på isen men det hade ju snöat och drevat en hel del de senaste dagarna så spåren var ju inte alls så där hårda och bra som de i regel är. Bägge hundarna visade snabbt sitt misstycke över denna utom ordentlig skitdåliga idé. Ganska snabbt stod de båda och trampade irriterat med snö upp till magen. Så då satt vi helt plötsligt alla fyra på den lilla skotern som mest var tänkt för en person och så var vi på väg mot lämpligare vyer. Det fick bli lilla rundan, svängde om Bella och Johan men där var det minsan ingen hemma.

Eftermiddagen blev av den lugna sorten, gjorde absolut ingenting eller "Runka och spela skivor" som Risberg skulle ha sagt. Framåt kvällen så skulle jag starta gamla våfflan och åka till Luleå men den hade andra planer. *tuubbf fuuuuubbbtthh* Lät den lite innan den dog helt. Ibland är det tur att man har fler än en bil. Jeepen såg till att jag kom dit jag skulle och när jag väl var framme så blev det filmkväll med mamma. Vi såg "Ps I love you." Vilken film alltså, jag tror aldrig jag har gråtit så mycket av en film. Ja det ska väl vara "Dagboken" då i så fall. Men Ni måste bara se "Ps I love you" om ni nu inte har gjort det ännu. Och "Dagboken" är självklart också ett måste. Efter det blev det "Höstlegender" En film Brad Pitt spelade in i sin gröna ungdom. Också en mycket tragisk histora. Man var ju helt psykiskt nedbruten efter denna filmkväll alltså.

ps  dagboken  höst

Den otroligt mysiga mannen Jeffrey Dean Morgan är också med i "Ps I love you" och lite ögongodis är ju aldrig fel. Ni vet han som spelade den hjärtsjuke Denny i Greys anatomy, som blev tillsammans med Izzy och sedan dog. Han som spökar för henne i de avsnitt som går på svensk tv nu.

Idag har jag en grej i Luleå klockan ett sedan blir det att rulla tillbaka mot Boden. Idag blir det nog en skogsprommenad på gruvberget. Jag får panik av att sitta inne och gå miste om det underbara vårvädret.  Kanske man får med sig någon fler. Kankse Therese och puppy Elvis eller varför inte Miss Pjun och Luna. Jag får styra upp något fiffigt när jag börjar vara på väg mot Boden.

Nä, nu ska jag gå och se om det finns någonting att äta här hos lilla mammsen, jag har på känn att oddsen för att hitta något ätbart i hennes kyl är bra mycket mer lovande än på hemmaplan. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Paparazzi

Magister mundi sum
Jag är universums härskare

God morning god morning......
Jag vaknade nyss av att Jimmy öppnade dörren och frågade om han skulle ta med Lok på en prommenad. Jag fattade inte mycket då han i regel är långt borta från detta hus på jobb om dagarna. Men de kom hem sent igår och hade visst en fixardag kring Boden idag. Medan killarna var på prommis hann jag vakna till liv och sedan hjälptes vi åt att sopa av min bil och få den i motorvärmaren. Jag ska ut til Buddbyn och rasta Mats pappas hund kring lunch. Tur att det vart så otroligt vackert väder just idag, det får nog bli en tur på isen med vildhundarna. Jag var förra veckan också, det blir som lite då och då.

Jag är helt inne på hus nu alltså, vi har kollat en del på hemnet men det är ju alltid något "fel" på husen. Fel läge, fel planlösning, fel storlek, fel kök, fel byggår, fel uppvärmningssätt, fel fel fel.... Tankarna har också vandrat åt att bygga helt nytt och då är det tre hus som vi har fastnat speciellt för. De är fina allihop eller hur?

 
Eksjöhus

montana KONTIO

entitan
Fiskarhedenvillan

Jag pratade ju lite om sängar förra veckan också. Det är det fösta jag vill ha när det bär av till hus. Men då gäller det bara att kunna besluta sig för en, det finns ju så otroligt många fina, jag har hittat en soffa också på Bodens möbler. En enorm soffa, där får man plats med ett halvt hockeylag.

mio Sängen från Bodens möbler

veniceMio
pandora
Här är den igen, helt underbar (Mio)

soffaInte så tokig va? (Bodens möbler)

Ja det är mycket man vill ha och så fort man har lyckats köpa allt det man ville ha så har har tio nya önskningar och drömmar kommit utan att man ens hunnit märka det.
Man kanske skulle börja med huset, soffan går då hur som helst inte in här så då hade vi ju en sak mindre att tänka på.
Toby är som en paparazzi och senast han var här tog han en del bilder på vårat hem, de finns på Tobys blogg.

Det blev då aldrig att åka till Ängesbyn igår i alla fall, kanske ikväll istället.. På fredag åker vi då upp till Kvikkjokk, nu är det spikat och då får det väl bli vilket väder det vill. Grannarna skulle till Årrenjarrka torsdag-lördag så vi måste nog svänga om där på vägen upp och inspektera vad dom har för sig.

Nä nu ska jag fixa med lite grejer innan det är dags att åka ut till Buddbyn men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Detta var riktigt svårt!

Jag gjorde just bort dagens läsning på Sandras blogg och hittade en rolig grej som jag stal med mig på vägen ut.

Regler:

Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)


1. Vad heter du? Emma
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elak
3. Flicknamn: Elin
4. Pojknamn: Erik
5. Yrke: Ekonomichef
6. Färg: Elfenben
7. Klädesplagg: Espadrillos
8. Mat: Enrisrökt falukorv
9. Sak i badrummet: Escada - Parfym
10. Plats/stad: Enköping
11. En orsak att vara sen: Elbilen är urladdad
12. Något man skriker: Enya - Om man nu är på hennes konsert
13. Film: Eagle eye
14. Något man dricker: Enamore - Rött vin från Argentina
15. Band: Everlast
16. Djur: Elefant
17. Gatunamn: Edeforsgatan
18. Bil: Escalade
19. Sång: Everyone - Everlast 
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Eurovision song contest

Stulen i Andra hand av Sandra

Röka går bra men fy för piller

Salve
Var hälsad

Veckan började lugnt med en ordentlig sovmorgon. Efter lunch körde jag Madde till flyget och sedan hälsade jag på Toby i Gäddvik på vägen tillbaka mot Boden. Tanken var att jag skulle åka till kontoret efter Kallax men Mats och Bogge hade gett upp efter lunch så då for jag också hem. När jag kom till Boden for jag och Mats och åt en sen lunch sedan åkte vi till Sixten Nilsson och fick ett par nya täckbyxor då mina relativt nya hade spruckit i sömmen.

Nu ligger Mats och taktikvilar på soffan. Jag hörde nyss något underligt skrammel från vardagsrummet. Efter en stund så for Lok förbi datarummet i en jäkla fart och in i sovrummet och gömde sig under sängen. Jag gick in i vardagsrummer för att få se vad som stod på. Det låg en tändare på hans bädd som han grävt upp någonstans. Det var väl den han hade skrammlat med på golvet. Jag lyfte upp den från bädden och tittade på den. Den hade en stor vit fläck på ena sidan och pös ganska högt. Jag blev livrädd och skyndade mig att kasta ut den genom altandörren. Stackars lilla Lok, den måste ju ha gått sönder i munnen på honom. Det förklarar ju varför han fick så bråttom att gömma sig.

Han är då bättre i svansen. Jag gav honom aldrig någon magnecyl i morse, han verkade mycket piggare och såg inte ut att ha ont längre. Jag har som av någon anledning lite emot piller av alla de slag när det gäller mig själv och samma när det kommer till Lok. Jag vill inte hålla på att preparera i onödan.
Mats däremot tycker att piller är himla bra och inget att hålla på tveka emot . Han anser att det är ju j*vla konstigt att jag är så emot piller av hälsoskäl men röka, det går bra!

Jag hittade en gammal bild på Lok som är tagen innan han fick sin krage, gud alltså det är ju en helt annan hund. Han ser ut som en riktig dingo.

lok

Man har då sakta men säkert börjat återhämta sig från lördagsens bravader. Armbrytningen blev som vanligt av efter ungefär exakt samma antal öl som alltid annars. Typiskt karlar.

dingo

Idag kommer svärmor Lena hem från Kina. Det ska bli spännande att höra hur dom har haft det där borta. Det är snäppet fränare än Kanarieöarna det. Jag undrar just hur många ton kläder dom har shoppat. Jag hade nog inte fått plats på flyget hem med alla mina grejer om jag skulle åka till något sånt ställe. 

Ikväll blir det eventuellt att åka till Ängesbyn och hälsa på Fia. Hon skulle visst få ledigt av sin hårda chef och sambo. Jag har btw fått en avhyvling av honom att jag håller honom lite för anonym här på bloggen. Så nu ska vi åtgärda detta. Det här är alltså Mikael Johansson i egen hög person. Större hederspresentation är väl sällan skådad. For you MPPB

micke

Nä nu ska jag passa på att jobba lite medan Mats sover *Haha det låter som att han är en liten unge* men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Vattensvans

Vade retro me
Vik hädan från mig

Idag är den väntade huvudvärken på plats. Måste ha vart något fel på det där jäkla vinet vi drack igår *khrmf*
Men trevligt hade vi allt. Efter middagen hos mamma så hämtade vi upp Tezz och sedan kom Johnny, en annan kille som jag inte kommer ihåg vad han hette, Johan, Therese, hans två bröder, Linda och Tobbe, plus en massa tjejet (en granne hade tjejfest) och dom förflyttade sig hit.
 Det blev Bränna och Oliver´s när vi väl hade tagit oss ut på byn och sedan blev det korvmacka och coca cola.

Lilla Lok är sjuk idag. Vi började märka igår att han hade smärtor i det bakre partiet, jag trodde det var analsäcksinflammation då man hört mycket om detta vilket inte heller verkar vara ovanligt alls. Jag ringde idag och konsulterade en jourhavande veterinär och han trodde att det hela rörde sig om "vattensvans" en slags förlamning som smärtar otroligt men går över av sig själv efter någon dag. Han skulle ha en halv magnecyl, vila och värme. Så idag har han till och med fått ligga i soffan. Där bäddade jag ner honom med min bästa filt och stoppade om honom ordentligt. Lillen måste ju få ha det bra när han är sjuk.
Vattensvans kan hunden få om den blivit kall. Jag badade honom i fredgas och han var väl inte helt snustorr när det var dags för kvällskiss. Detta är ju otroligt dumt och kan vara direkt livsfarligt så där får man tänka sig lite för i framtiden.

Nä nu ska jag lägga mig på soffan och vänta ut huvudvärken men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Silky Smooth

Par nobis
Jämngod med oss

För att se det komiska i rubriken så bör man ha sett "You don´t mess with the Zohan"

Kom just upp ur ett varmt bad. Gud vad det är underbart med badkar på vintern. Vi kom hem från Buddbyn för en stund sedan. Idag blev det att åka upp på berget och grilla. Det var rätt varmt men blåste så nog blev man kall så det räckte ändå. Jokkmokkskorv och pinnbröd blev det till lunch. med coke, kaffe och varm choklad till.
Lok är helt färdig efter förmiddagens äventyr och ligger utslagen på sin bädd med tungan hängandes i mungipan. 

ute

kall

ut

h

springerKlockan 18.00 serveras det middag hos mamma. Sedan tänkte vi dricka ett glas vin här hemma. Mats pappa och hans sambo skulle eventuellt komma förbi lite senare och göra oss sällskap.
Jag har tjatat lite på Tezz också, att hon ska följa med hit när vi åker från Luleå men henne brukar det inte vara lätt att få till Boden inte. Men vem vet, ser ni ett kors i vårat tak om ni hälsar på i veckan så vet ni att Tezz har vart här i helgen.
Hon är på tal om brödrostar ruskigt lik Charlotte i sex and the city ibland. Tänker ofta på det när jag kollar serien.

Jag har börjat smörja in mig med Natusan babyolja efter duschen. Höll på med det för något år sedan och kom på att jag skulle testa detta igen. Man blir ju väldigt len och mjuk plus att det luktar gott också. Jag har den stående i duschen så jag han använda den när jag rakar benen också. Passar utmärkt att använda i stället för raklödder. Men kom ihåg att man efter duschen ska smörja in den på våt hud och sedan självtorka, jag brukar efter jag smörjt in mig bara vira in mig i en handduk tills jag har torkat. 
Ett till tips för beautiful skin är en peeling jag köper på Laitis. Det är egentligen ingen renodlad skönhetsprodukt utan en helt vanlig industritvål men f*n så mycket bättre än alla andra peelingar som jag har provat. Sandkornen är väldigt små och väldigt många. Jag kan uppleva med andra peelingar att det bara är som en vanlig gel med några få större korn, det känns inte som att detta ger någon större effekt. Jag änvänder den mest i ansiktet men den är effektiv på hela kroppen. Den heter TEXET peeling. Kostar mellan 100-200:- Jag minns inte riktigt men nu är det ju en ordentlig flaska vi talar om. Lukten av persika gillar jag personligen inget vidare men det kan ju hända att man har blivit less, jag har kört med denna produkt i en herrans massa år. TEXET PeelingLaitis alltså. Denna bör ALLA testa. Jag kan garantera att risken för besvikelse är i stort sett obefintlig.

baby

Jajja nu ska jag gå och måla naglarna men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Ingen viktig information får gå förlorad

Salve honoris titulo
Med hederstiteln okränkt

Någon middag blev det inte av innan Linda och Tobbe kom. Men efter att vi suttit och surrat ett bra tag så enades vi alla om att mat är bra så då for vi i samlad trupp till max. Sedan blev det tårta hos Jimmy och Madde, hon flyller nämligen 20 år idag. congrats!
Vi har planerat in en riktig helkväll när slutspelen kommer igång. Då blir det bastu, tacos, öl och hockey, ett gäng hemma hos Linda och Tobbe i Bodforsen. Även om nu inte hockey hör till de grejer jag tycker borde få existera så ser jag fram emot denna kväll otroligt mycket.

Nu sitter jag då på kontoret, hann inte mer än in genom dörren innan Bogge hade lastat en hög på mig, Mats la sin del av högen. Sedan pratade de i mun på varandra om allt jag skulle göra och vad som var riktigt bråttom sedan stormade de iväg på möte utan att jag fått en chans att riktigt komma underfund med vad de surrat om. Jag hörde bara bla bla bla... har börjat beta av den för ögat synliga arbetsbördan men jag tyckte jag hörde andra saker nänmnas i babblet men jag får väl förhöra mig närmare om saken när herrarna är färdiga med sammanträdet. Jag törs inte gå och störa då får jag väl en kaffekopp i huvudet eller nått.

Kvikkjokk blev som sagt inte av i helgen men Jimmy och Madde bet då ihop och åkte uppåt i morse. Jag och Mats åker nog upp nästa helg eller helgen efter det.
Mamma ringde då och meddelade att vi väl välkommen på middag hos henne och Hasse i morgon om vi skulle ha lust med det. Så får det nog bli. Kanske hinner ut till Ängesbyn någon gång under helgen också för att ta en titt på mi padre och vännen Fia.

Igår började vi diskutera roliga grejer som hänt genom åren och av någon anledning så verkar Jimmy stå för de mest minnesvärda sakerna. Det känns lite som att jag hänger ut honom här på bloggen men det känns som en viktigt grej som jag måste dela med mig av till omvärlden, så att ingen viktig information går förlorad om jag skulle råka ut för minnesluckor av någon anledning.

Vi satt i Övik och spelade "med andra ord" ett spel som går ut på att man för sin lagkamrat ska beskriva ett ord eller en person så fort som möjligt utan att nämna själva ordet eller namnet. Det var Jimmy och Lena vs mig och Mats.
Det var nu då alltså Jimmys tur att föklara för sin mor och så här lät det:

Jimmy: Hmmm.. ÖÖöööö Englands prins
Lena: Prins Charles
Jimmy: Nej nej Englands prins!
Lena: Prins Charles, det är de!
Jimmy: Neeeeeeeej men hallå, Englans prins!!!!!

Tiden rinner ut och Jimmy utbrister: Men CARL PHILIP!

Jimmy jimmy Jimmy du är för söt.

JIM

Jajja nu ska ja fortsätta jobba men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Ingen sommarbonus idag heller....

Vestis virum reddit.
Kläderdna gör mannen (Quintilianus)

Åååå Vad jag vill ha sängen från Bodens möbler. Den är så fin så fin såååååå fin så det finns inget slut.
När vi hade varit där och jag fått dreggla lite på den så åkte vi vidare till Mio möbler och flanerade runt en stund. Fick en mycket hjälpsam försäljare efter oss men han höll en respektfull distans och dök bara upp om man kollade lite längre än genomsnittet på någon möbel. Där fanns det för övrigt också en riktigt häftig säng men nu kan jag inte tänka på annat än den jag redan fastnat för på Bodens möbler.
Efter en stund så slöt Jimmy upp med oss och kollade lite möbler. Han fastnade för ett vardagsrumsbord och den hjälpsamme var snabbt på plats, redo att förse Jimmy med en bunt broschyrer. Det slutade med tre stearinljus innan vi var ute ur affären. Farbrorn som visst hade kunnat ge sig f*n på att detta var dagen han skulle sälja ihop till sin sommarbonus såg lite missmodig ut men tackade ändå för de 18 kronor som vi gynnat äffärerna med. 
Lunchen blev på Chili Chili, lunchbuffé för att vara riktigt noga. 
Sedan efter möbelärendena var undanstökade åkte Jimmy till Kallax för att hämta madde, jag och Mats åkte till Retro
Café och drack en kopp kaffe.  

mio Så här såg sängen på Mio möbler ut. Inte så dum den heller.

Jag fick just ett sms av Linda, hon hade visst tänkt komma förbi en sväng. trevlig nyhet för henne har man inte sett på länge. Undra om man skulle försöka sig på att ordna fram någon slags middag innan hon anländer så har vi ju det ur världen för den här dagen.
Resten av kvällen blir nog av den slöa sorten skulle jag tro. dvs. Jag på soffan, Mats framför datorn och Lok som oroligt vandrar emellan och undrar som den vallhund han är varför alla inte bara kan uppehålla sig i samma rum. Bara för ordningens skull.

kontoret

Jajja nu ska jag som sagt göra en inventering i kylen och brainstorma lite men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Cruella de Ville

Magnas inter opes inops.
Fattig mitt i sin rikedom

I natt kring tre vaknade jag av att Lok gav ifrån sig ett skall som lät som att komma från en mycket uppretad lejonhanne. Den där lilla kan om han vill. Nog f*n hade jag vänt på klacken om jag var inbrottstjuv och hörde det där orosbådande lätet inifrån huset där jag tänkte göra mig något fynd. Men det var ingen inbrottstjuv utan bara Mats som kom hem från Kumla. Dom hade kört raka spåret hem i stället för att stanna och sova.
Idag har vi legat och myst i sängen ända tills nu. Nu hade vi tänkt åka till Bodens möbler och titta på en säng som jag är sugen på, äta en sen lunch någonstans och sedan får man väl se vad vi hittar på. Vi tänkte då vara lediga idag och åka ner till kontoret och göra det sista inför helgen i morgon.

Jag har tänkt lite på Charlie Sheen. Jag kan ha missat saker han är med i men många gånger te.x i Spin City och Two and a Half Men så heter han Charlie i serien också. Är detta något som karln kräver eller fastnar han helt enkelt inte på film om han tilltalas med ett alternativt namn? Hade jag nu blivit känd så skulle väl mitt sista krav vara att få heta Emma i tid och otid. Jag skulle mycket hellre heta Cruella de Ville eller Nico Reilly eller något annat tufft. Men smaken är ju som baken. Kanske är Charlie det ända rätta!? 

   two

Kvikkjokk är skjuten på framtiden. Domen kom igår då vi läst på SMHI och konstaterat att kylan skulle betså och vara något j*vligare än vad den är här nere. Enligt SMHI skulle det vara -36 i Jokkmokk i går. Inget skoterväder direkt om jag nu får säga mitt. Men det skulle bli något mildare här nere framåt helgen. Endast -1 på söndag, så att skotern får sig en motionsrunda här i Boden är väl inte helt omöjligt.

Jajja nu ska jag kasta på mig några paltor och komma mig ut från hemmet men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Grabbarna grus

Ad interim
Tills vidare.

Den här dagen blev det Luleå för hela slanten. Då Benny meddelat sig sjuk så bestämde jag mig ändå för att åka ner till kontoret och fixa med lite grejer. Då kanske man kan vara ledig i morgon. I alla fall ta en rejäl sovmorgon. Mats och grannarna grus skulle komma hem i morgon men hade tydligen enats som att sträckköra så dom kommer sig hem redan i natt.
När jag var klar på kontoret så åkte jag till Malin i Gammelstan. Där tog vi oss en ordentlig prommenad ner på isen och lät hundarna springa av sig. Det visade sig att ingen av oss var någon viking så vi gav vika för kylan efter ett tag och gick tillbaka.
Sedan åkte jag och Locki poo till mamma där vi blev bjudna på middag och sedan blev det film. "Nyckeln till frihet" Oj oj oj vad den är bra alltså. Lite Prison Break över det hela. Eller det är väl snarare lite nyckeln till frihet över Prison break om man nu ska vara petig vilket vi inte är.

I går färgade Fia mitt hår, kanske glömde nämna det förut. Det blev väl lite si så där. Jag har en färg i nu för att få en lite mer heltäckande känsla över det hela. Rött blev det tillslut. När jag blir trött på detta så blir det svart.
Jajja nu är det dags att skölja ur men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Tusentals kristaller

Panem et circenses
Bröd och skådespel (Juvenalis)

Nu börjar jag vara seriöst less på denna kyla. I går var det ner under -30 när jag skulle hem från Ängesbyn. Bilen kämpade tappert och vi tog oss hem genom den kalla skogen. Vägen glittrade som diamanter, det var fint att se men jag är helt övertygad om att jag skulle ha gett blanka f*n i de tusentals snökristallerna om bilen bestämt sig för att ge upp. Det är lite si så där med mottagning efter den vägen så det är egentligen ingen bra idé att vara ute och åka själv på sådana ställen i denna kyla. Man får väl hoppas att Fia och Micke hade kommit och sökt mig om jag aldig hade meddelat min hemkomst.

Idag skulle jag ha träffat Benny the cop och fortsatt med avstämningen men han blev liggandes hemma i någon otäck förkylning. Jag har *peppar peppar* klarat mig fint från vinterns alla sjukdomar men än finns det hopp höll jag på att säga.

I helgen hade vi ju som bestämt oss för att åka till Kvikkjokk men ska denna temperatur hålla i sig så kändes det inte så lockande. Då väntar vi nog och åker upp nästa helg eller helgen därpå.
Nyktert blir det då hur som haver. Det känns som att man börjar kunna det där med att festa i Boden nu. Men jag tackar inte nej till kalas i Luleå, måste se till att något sådant blir av med Tezz under våren.

Jajja nu ska fortsätta jobba ett tag, sedan ska jag åka till lilla mammasen men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

De så länge utlovade bröllopsbilderna

Bättre sent än aldrig. Här kommer någa utvalda bilder från mitt och Mats bröllop som ägde rum midsommar 2008 i Kvikkjokks kyrka.

b
Jag, Mats, JImmy (best man) och Janson

r 

ö 
De stiliga grabbarna

l 
I kyrkan. Lovisa, Fia och vi.

l 
Hela gänget utanför kyrkan

o 
Den vackra kyrkan.

p

mamma 
Jag och min lilla mamma

pappa 
Brudens far håller tal

ris 
Risregn

regn 
I väntan på kyrkklockorna.

Drama Queen

Vanitas vanitatum
Fåfängligheternas fåfänglighet. (Pred.1:2 12:18)

I morse var det drama här på Travbanegränd. Jag vaknade av att Madde ringde vid 04.40. Jag låg i godan ro och utövade skönhetssömn, hade helt glömt bort att jag lovat att skjutsa dom till flyget. Jag ragglade upp och ut i badrummet. stod och tuggade på tandborsten en stund innan jag fortsatte ut i hallen och fick på mig alla kläderna.
Jag gick in till Jimmy och somnade sittandes på hans soffa. Jag vaknade efter en stund av att det smakade hårspray i munnen. Genom dimman av spray i hallen såg jag två maxstressade tjejer som sparng fram och tillbaka och packade grejer upp och ner ur en väska lika stor som mitt badkar. Efter en stund verkade dom börja vara klara så jag gick ut och startade igång bilen.
När jag hade suttit och sovit bakom ratten en stund så kom Madde springande i panik. Hennes börs var borta och fanns ingenstans att bli funnen.
Vi fick åka till en kompis till henne där hon hade sitt pass, så väldigt sena och väldigt stressade var vi äntligen på väg till Luleå. Flyget gick 06.00 sharp! 05.39 rullade vi in på kallax. Fördelen var väl att dom slapp stå i kö, alla satt redan på planet. Madde bad mig att vända upp och ner på Jimmys lägenhet när jag kom hem för att utesluta att börsen var där, så hon kunde ringa och spärra alla kort.
När jag kom hem igen så tog jag med mig Lok och gick över till Jimmy. Det första jag fick se när jag kom in var börsen. Den låg så prydligt där på sängen. Så kan det gå....

Madde&Jag  Madde & Jag

Jag har hunnit få lite jobb undanstökat under förmiddagen och snart ska jag åka mot staden och investera i lite viktigheter. Framåt kvällen ska jag åka till Fia. Jag har bestämt mig för att nu ska jag bli svarthårig, men funderar på att vara riktigt röd på vägen. Kanske rent av idag. Jajja den som lever får se. Nu ska jag ta en promenad med Locke i denna hemska kyla men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out


Måste ha rökt något j*vligt dyrt!

Ad infinitum
I det oändliga

Ja det kändes då som en oändlighet idag på kontoret. Jag blir inte klok på alla dessa siffror som ska stämma ihop. Från olika konton, år, program, leverantörer, banken, skatteverket...... och jag förstår inte syftet. Varför inte bara handla en grej och sedan slänga kvittot! Om man nu väljer att bokföra för att hålla koll på ekonomin för sin egen skull är väl förståerligt men detta tvång!
För att inte tala om debet och kredit. Itanlienaren som satt i Rom och uppfann detta på 1500-talet måste ha rökt något j*vligt dyrt innan. Han var munk och hette Luca Pacioli om jag inte missminner mig. Cred betyder i alla fall tro. Den som får kredit är betrodd. Synd för honom att han inte lever idag, har på känn att han skulle ha en del slantar att inkassera.

Mats åkte tidigt i morse. Dom har visst tagit det rätt lugnt, jag pratade just med honom och då rullade dom precis in i Sundsvall. Deras kurs börjar i morgon och håller på till på onsdag. Jag skulle väl tippa på att dom kommer hem på torsdag.
På fredag åker vi upp till Kvikkjokk i alla fall om nu inget hinner komma emellan de vill säga, och det ska vi nog inte helt räkna bort.

I morgon ska jag till Ängesbyn och träffa Fia i alla fall. Oddsen att det blir av är väl ungefär desamma som med det ovan nämnda projektet. Men det är ju alltid kul med lite överaskningar hur mycket jag nu än ogillar när mina planer går i stöpet.

Jag har fått frågor om bröllopsbilder av ett x antal personer, jag har inte hunnit ännu men de kommer inom kort här på bloggen. Vilken dag som helst nu :o)

Nu ska jag fortsätta med tvätten. Jag håller på att hårdträna inför den stentuffa uttagningen till husmodersföreningen i vår. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Så förkyld som bara en karl kan bli

De omnibus rebus et nonullis aliis
Om allting och lite till

I dag är man inte så kaxig. Känns lite allmänt hårt att leva och andas idag. Betongkepsen var på plats när jag vaknade och gårdagen började flasha förbi som diabilder för min inre syn. Men att vi hade den trevligaste kvällen på länge igår råder det inga tvivel om.
Efter middagen så började det trilla in lite diverse folk här. Många gamla godingar som man varken sett eller hört från på mycket länge.
Efter att ha suttit här hemma så begav sig hela herskapet till olivers. Där träffade vi Bogge och Vicky. Det var en till lite otippad gäst på plats, ingen mindre än Benny the cop. Vad han gjorde i Boden på det mest folkglesa utestället i hela stan på självaste alla hjärtans dag fick jag aldrig riktigt klart för mig, men roligt var det att se honom i någon annan miljö än brevid en massa högar med dammiga papper.

Skotern fick stå i går. Kylan fick oss att dra om planeringen en aning. Vi hamnade till sist på Pagla där vi grillade, åt lunch, åkte lite stjärtlapp och tjoade på. Jimmy och Madde dök också upp mitt i grillningen.
Men dagen började med att Mats vaknade upp sjuk och snuvig. Han var så där förkyld som bara en karl kan bli. Jag undrade omtänksamt om vi kanske skulle lämna återbud till gästerna och bädda ner honom i soffan med filt och en film. Men det var tydligen inte aktuellt. När han hade försäkrat sig om att jag tyckte tillräckligt synd om honom så stonkade och åbäkade sig högljutt och anstängt upp ur sängen och ut i badrummet. Han såg till att ingen kunde undgå hans hjältedåd. *Mitt lilla hjärta kvicknade ganska fort till när han fick komma ut i den friska luften men snuvade på även resten av dagen. Men slutet gott allting gott. I dag vad det en annan sjuka som dominerade kroppen.
Men nu får det vara färdighaft nu ska vi inleda våra nya liv som absolutister. Med början redan nästa helg. Då är det Kvikkjokk som gäller. Skönt ska det bli. Jag riktigt toklängtar upp till den där rena luften och vackra naturen.

I morgon åker Mats, Jimmy och Robert till Kumla. Madde åker till Stockholm på tisdag så jag och Lok blir helt allena här på Travbanegränd i veckan. Oj oj oj vad vi ska hitta på rackartyg. Jag tror vi ska spola Jimmys dörr med vattenslang någon dag om kylan biter tag och blir aggressiv. Det ska bli mig ett sant nöje att beskåda intrångsproseduren sedan.

Vi kom då just hem från Ängesbyn. Vi har vart hos mi padre och ätit middag och kollat film. Sjömansbiff fick jag precis som jag beställde i början av veckan.
Jajja nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Vattentäta planer

Da mi basia mille
Ge mig tusen kyssar (Catullus)

Jag måste då säga att jag klarade mig genom fredag den 13:e helskinnad och utan större besvär.
Jag skulle ju träffa Benny i går kl: 13.00 men då ringde han vid 11.00 och sa: "Jag hade ju helt glömt bort att jag hade en grej här kl: 14.00, så vi hinner inte i dag" Jag blev helt till mig av lycka. Problemet kvarstår ju men jag är lite av ett proffs på att skjuta på saker och ting så det kändes helt naturligt för mig. Vi ska träffas på måndag vid tio istället.

Nu har då alltså alla hjärtans dag infunnit sig. Mats sover och jag ägnade mig åt exakt samma syssla för tills för bara några minuter sedan. Då ansåg Lok att jag hade fått nog av det roliga och satte ett abrupt stopp för det och meddelade att det var dags för morgonpromenad.
Planerna var att vi skulle ta med oss Lok och åka ut med skotern och grilla idag men det kändes lite bistert ute. -25 grader och småsnöar, vilket borde utesluta att vi får se solen idag. Det ser ut som en frukosttallrik med havregrynsgröt på himlen.
Men vi kanske tar bilen till någon fin plats och sparkar igång en brasa ändå. En plan är en plan och är den vattentät så ska man fasiken hålla sig till den. Jokkmokkskorv och cola cola, vilken drömlunch! =)
Senare kommer Emmelie och Björn på middag och det blir som planerat grekisk pytt i panna med ett glad rött.
Jag bakade även brownies igår efter Miss Pjuns Recept och dom blev Delicious! Hon borde starta en mat och bakblogg med lite diverse recept och tips. Den skulle vara fullsmockad med läsare!

brownies

Ooouuiiäääh... Jag sitter och försöker skeda i mig en kopp med yougurt och kruskakli. Ansiktet reagerar på samma satt som när man tuggar på en citron. Jag ska nog testa en macka istället men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

20 frågor!

1. Värsta känslan?
En januarimorgon kl:07.00! Så kallt att näshåren flätar ihop sig men man har inget val, måste upp och ut i kylan!

2. Din första tanke när du vaknar
Fan

3. Har du någonsin varit kär?
Oooo Ja

4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?
If I can´t

5. Vad har du under sängen?
Ganska ofta en hund

6. Vilken sorts musik lyssnar du på?
Allt som inte irriterar mig

7. Vem skulle du vilka träffa just nu, död eller levande?
Mini

8. Vilket var ditt första ord?
Tisse

9. Vilken var din första mening idag?
Går du ut med hunden?

10. Vad var det senaste du åt?
Slickade skålen när jag bakade brownies

11. Vad tänker du på när du hör ordet barn?
Besvär

12. Är din svärmor en häxa?
Haha nej verkligen inte, hon är helt underbar

13. Bästa vännen?
Fia

14. Vad stod det i ditt senaste mottagna sms?
"Satt just och tänkte på hur du ser ut" och så var det en liten gubbe som låg och asgarvade

15. Vilken kroppsdel skulle du klara dig utan?
Gäddhäng

16. Senaste filmen du såg?
Kiss kiss bang bang

17. Skriv nått smart!
Quis custodiet, ipsos custodes?

18. Favorit serie?
Prison break

19. fobi/er?
Spindlar

20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
Mats, Lok, en maxresturang med tillhörande personal, en tv, dvd och alla senaste boxarna.


Ny religion

Dictum, factum.
Sagt och gjort (Terentius)

Jaha då var fredag den 13:e här. Jag har inte råkat ut för några otäckheter ännu men dagen är ung och jag har ju inte tagit mig utanför dörren ännu så man får väl se.
Min första chansning är väl att jag blir stående efter 97:an någonstans med min kära volvo 142 men det vore ju i och för sig inget specifikt för fredag den 13:e.
Det bli nog allra enklast om jag återkommer med en lägesrapport i morgon känns det som.

Jag har funderat en hel del över miljön den senaste tiden. Det är ju en rätt stor fråga i dagens samhälle får man ju lov att säga. Jag minns när man började få dom där bruna påsarna som man skulle slänga äppelskrutt i och att det fördelades ganska jämt mellan hur folk  valde att hantera detta nya antagande. Vissa anammade denna nya vana direkt medan andra smög ut till soprummen med den där bunten med påsar i den mörkaste natten.
Det pratas överhängande om miljö, och jag menar om det skulle komma fram en reporter från en tidning och fråga om jag ska köpa en miljöbil nästa gång, vågar man då svara annat än ja? Även om jag nu råkar gilla Jeepen väldigt mycket som drar med bensin än vad som egentligen borde vara möjligt och jag tycker inte riktigt att det skulle kännas kul att tuffa fram i en liten elbil. Man känner sig som den värsta sortens bov och förbrytare om man slänger fel sak i fel tunna och väntar sig nästan en utskällning när man utfört sin gärning.
Möljöfrågan har blivit som en ny religion. Den har många änhängare och är nog en av de större och agressivare i Sverige.
Med det här vill jag inte säga att det bara är en fluga och en totalt obefogad oro vi har över vår framtida miljö, det finns ju ett par studier som visar på att det är på väg åt lite fel riktning.
Men då till frågan: vad kan jag göra? Vad kan varje människa börja med? Utan att ändra hela sitt liv!? Vad är det bästa och effektivaste jag kan göra i min vardag? Man känner sig ju rätt hjälplös när man börjar analysera saken. Miljön är större än min trädgård men är det kankse där jag ska börja?

                   soptunna

Precis som befarat så blev vi inte klara med bokslutet i går. Om jag ska vara ärlig så börjar jag faktiskt tvivla på att det finns något slut på det här. Men man kanske ändå ska ha lite tillit till fredag den 13:e rätt vad det är så fattar hela pappershögen eld och så är den saken ur världen. Men i det långa loppet så var väl inte det heller någon hållbar lösning. Jajja nu ska jag gå ut med hundskrutten men men ta e lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Utmanad

Hey, Jag har blivit utmanad av http://sandriks.blogg.se 

1. Gå in i din bildmapp.
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Bjud in sex nya bloggpersoner att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade!

pimpinette 
Det här är en bild på mig när jag gick
en visning för Pimpinette på Stockholmsmässan.  


Dom jag väljer att utmana är
Toby
Cilla
Mini
Jessica
Lina
Fia

Bungyjump!,

Vade mecum
Gå med mig

Jaha, nu börjar veckan lida mot sitt slut. Är ni förberedda och redo att tackla fredag den 13:e som infinner sig i morgon? Jag var vidtagit lite diverse försiktighetsåtgärder. Jag ska tex inte till vårdcentralen, jag ska inte flyga, inte hoppa bungyjump, inte operera någon eller satsa en massa miljoner på någon vadslagning eller annat hasardspel.
Vissa männsikor anser att detta bara är båg men jag vet inte det, det är ändå ett skrock som hängt med oss så pass länge så jag tycker man ska vara lite vaksam.
Jag hittade en artikel om detta i "Extra Boden" och där stor det att några av orsakerna till att fredag den 13e anses vara en otursdag är bla.
- I nordiskt mytologi berättas hur svekets gud Loke kom som den 13e gästen till ett gästabud - och dödade Balder.
- Det satt 13 personer kring bordet vid Jesus sista måltid och Jesus korsfästes på en fredag.
I USA hoppar man ibland över den trettonde våningen när man bygger hus.
Men jag personligen ser väl ingen större vits med detta. Jag menar, om man åker till USA och ska bo på hotell och får ett rum på 14:e våningen så kan ju alla lista ut vilken våning de fösöker få en att bo på. Våning 13 finns ju fortfarande där trots att de skrivit ett annat tal på skylten. Jag menar bara att problemet måste ju kvarstå.
Jag för egen del bor då på våning 1 och tänker fortsätta med det, jag hatar trappor! Jag är av den bekväma sorten.

Idag sitter jag på kontoret och hänger. Om en stund kommer Benny så ska vi lägga en sista hand på bokslutet. Jag har sagt det föut och jag säger det igen, NU HOPPAS JAG VERKLIGEN ATT DET SKA VARA KLART EFTER IDAG!

               L&M

Snart lördag och alla hjärtans dag! Måste komma ihåg att låta alla mina hjärtan veta hur mycket jag tycker om dem just på deras egen dag! Även om det bara är en fånig grej så tycker jag att det är lite rart. Bara ett litet kort, sms, eller en blomma kan värma så mycket.
Jajja nu ska jag ta en rök och dricka lite coke innan Benny the cop kommer. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Bädda åt en gammal toffla!?

Bis dat qui cito dat
Snar hjälp är dubbel hjälp

Brrrrrrr.... Dra mig baklänges vad kallt det var idag! Höll på frysa sönder när jag yrvaket öppnade dörren för att låta hunden få diverse morgonärenden uträttade.
Men vad det är för grader kan jag inte med exakthet svara på. Eftersom att jag är en mycket tjurig flicka och inte anser att glasögon är en direkt nödvändig sak att investera i så är bla. termometern en sak som man får chansa lite mellan tummen och pekfingret på, Den sitter just bortom räckhåll för min inte alltid så perfekta syn. Jag måste komma ihåg att skaffa en ny och placera den just utanför fönstret. Men jag kunde uppskatta kylan till någonstans mellan -25,-30C'

Alltså f*n vad alla har och skaffar barn nu för tiden. Känner flera av mina vänner som plötsligt är gravida. Det är bara barn barn barn barn.... Min hjärna blir förstörd av det här. Jag har drömmer ofta att jag är gravid och när jag umgås med de här människorna så sitter jag också och stryker mig på magen. Jag har f*n blivit skendräktig. Om jag börjar gå och bära runt på och bädda och städa åt nån gammal toffla så vill jag att någon barmhärtig samarit eskorterar mig till det stora inglasade huset mellan Luleå och Boden och ser till att jag får ett enkelrum med handtaget på utsidan.

Mats skulle ju som sagt åka bort i dag men köldgränsen tillät icket sådant arbete, så nu sitter dom på kontoret och får lite pappersgöra undanstökat. De blir inte borta över natten någon i veckan men på måndag åker dom till Kumla. Där blir det kurs tisdag-onsdag men dom ska köra bil och blir väl borta måndag till torsdag skulle jag tro.
Sedan på fredag så åker vi upp till Kvikkjokk så det blir rätt många timmar i bilen nästa vecka för den gossen.

Jag och Jimmy en dag plågad av den självförvållade söndagssjukan
- Alltså fan va jobbigt att vara vegan, vad äter dom egentligen när dom är bakis? typ räkor och blommor och sånt där skit!?
- Aaaa, men Jimmy räkor är ju som också kött.
- VA? Jag trodde det var en växt!

Nä, nu ska jag äta en sen frukost och ta en dusch innan jag startar igån Jeepen och åker till Luleå. Jag känner att det nog vore klokt att låta gamla våfflan stå idag. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Jag visste att jag skulle hamna i stolen!

Quiz custodiet ipsos custodes
Vem vakar över väktarna?

Idag har jag vart på vårdcentralen. Jag hörde mig noga för om att det inte skulle bli tal om något blodprov när jag ringde och bokade tid och det skulle det absolut inte bli fråga om, fanns ingen som helst anledning.
Misstänksamt smög jag in genom entren, anmälde mig och satte mig snällt i väntrummet. Trots lötfen om en lindrig undersökning så visste jag nog allt att jag skulle hamna i den där stolen på labbet till sist och mycket riktigt. Innan vi var klara så tyckte läkaren aboslut att vi skulle ta ett blodprov, bara för säkerhetsskull! Inte kom jag undan denna gång heller, trots vilda protester och vettiga argument till varför vi skulle låta saken bero!
Nu har jag ett litet plåster och en ångestladdad upplevesle i bagaget.

Efter min skräckladdade start på dagen så åkte jag ner till Luleå och plockade i ordning lite saker på kontoret, hämtade ut paket på posten och såg till att allt var i sin ordning inför avstämningen i morgon. 

Mats åker sin kos i morgon och kommer åter på torsdag. Jag funderar på att åka till papa någon kväll i veckan och titta på "Maria Larssons eviga ögonblick" Vi har som inte fått det gjort ännu. Men man kanske skulle spara på det till fredag så får Mats också följa med. 
Jag har då bestämt mig för att laga grekisk pytt i panna på lördag, det är med fläskfilé och damn så mycket godare än det låter. Faktiskt Miss Pjun som lärt mig det. Hon har allt många bra idéer på lager när det gäller mat och bak. Jag måste på tal om det ringa henne och tjata om hennes recept på de godaste brownisarna jag har smakat =)

Jajja nu ska jag laga middag. Idag blir det lax. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort

Over and out
 


Tre polisbilar!

Malum quidem nullum esse sine aliquo bono.
Det finns inget ont utan något gott (Plinius d.ä.)

Idag ska jag åka till Maries mamma kring lunch. Hon ska ta mina mått, hon ska sticka en lusekofta till mig. Gud vad jag kommer bli stissig. Har velat ha en sån länge.

Det hade visst gått rätt vilt till i lördags fick jag höra när Jimmy vaknade och kom hasande in till oss. Dock efter att han och Mats hade åkt hem och sovit men Jimmys bil hade i alla fall fått vara med om både det ena och det andra. Tre polisbilar kom utanför stan där dom var. Det visade sig att det hela rörde sig om ett litet missförstånd men en stackare som bara satt och sov i bilen, han plockade dom med sig till fyllecell. Men slutet gott allting gott.

Det blev aldrig nå våfflor igår, vi ides aldrig åka till Luleå. Men vi var förbi Johan och Bella i alla fall.
Mats och lille Jim har vart i Luleå i morse och skulle vidare till Jokkmokk men de ansåg att det inte var någon vits att åka uppåt nu när Luleå tog så lång tid så det har dom allt skjutit på till morgondagen.

På lördag är det alla hjärtans dag, men det är det väl knappast någon som har missat. Då tänkte vi bjuda ett par vänner på en god middag och dricka ett glas vin.
Under dagen ska jag och Mats ha en "rå om varandra dag" =) Tänkte åka ut med skotern om vädret tillåter.
Helgen efter det så åker vi upp till Kvikkjokk. Fia och Micke ska eventuellt följa med om deras nya anställda har hunnit börja men det ser tyvärr inte så ut. Kanske följer Jimmy, vem vet.

Jajja nu ska jag äta lite lunch men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.


Over and out

Ängesbyn är nu på kartan!

Hinc robur et securitas
För styrka och säkerhet (Riksbanken)

Det var riktigt trevligt på bowlingen igår. Jag vann över Mats och det räcker för mig. Råkade dock hiva över klotet på banan brevid en gång så att det krockade bort klotet som faktiskt skulle rulla där. Jajja sånt händer. Ingen annan som höll med om det men jag står fast vid min sak =)
Sedan åkte vi till Jimmy men jag var så trött så jag gick ut en prommis med Lok sedan lade jag mig på soffan och kollade film. Det blev en tidig kväll. Mats kom hem från krogen vid fyra och har än så länge bara gett ifrån sig några ansträngda ljud från sovrummet. I idag ska han retas BIG TIME! =)
När han nu väl har vaknat ur sin skönhetssömn så tänkte jag att vi skulle göra bort att åka till Bella så får vi väl se sedan hur det blir med Luleå och våfflorna.

I veckan ska vi kolla "Maria Larssons eviga ögonblick" på pappas nya tv. Gud vad jag ser fram emot det. Den är delvis inspelad i Ängesbyn och både pappas kusin och Fias svärfär är med i den. Ängesbyn är nu på kartan. =)

                                       ml

Nu ska jag fixa med lite lunch men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Spöa skiten ur alla!

Maior e longinque reverentia
På avstånd är vördnaden störst (Tacitus)

I går fick vi en riktigt festlig middag hos Bogge och presenter från utlandet. Jag fick bla. en flaska champagne.
Sedan åkte vi förbi Peter och Marie en sväng och vidare till Sunken och Marie i Trångfors. Där spelade vi twister för fullt, det är så j*vla roligt så man får ju aldrig nog alltså! Det blev en tidig kväll, vi åkte hem och la oss vid tolvtiden.
I dag åkte vi förbi Johan och Bella för att lämna blommor till Bella som just fått komma hem från sjukhuset men dom var inte hemma så vi får göra ett nytt försök i morgon.

twister

Jag har just tagit en dusch och ska föna håret. Klockan sju är det middag på bowlingen och sedan blir det väl att spöa skiten ur alla i bowling.

Jag fick i går ett besked som försatte mig i chock. Jag tror inte jag har fattat det ännu, jag behöver nog lite längre än ett dygn på mig för att smälta en nyhet i den här omfattningen. Så j*vla stort! Det är ju helt underbart.
 
I morgon blir det som sagt våfflor hos mormor och hälsa på Bella. Jajja nu ska jag fixa frillan men man ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Stora kletiga högar

Pars maior lacrimas ridet et intus habet.
Man ler åt sina tårar men har dem  sitt hjärta (Martialis, Epigrammaton liber)

Hej och hå. I går missade jag att blogga, fyskäms på mig. Till mitt försvar har inte mycket att säga förutom att det var väldigt fullt upp och när jag väl kom hem så somnade jag i badet och jag badar väldigt väldigt varmt. När jag vaknade så trodde jag att jag hade blivit sjuk. Jag spenderade kvällen åt att fundera om jag hade feber. Blev nog som ett löskokt ägg på insidan. F*n  en hälsorisk att ta ett dopp.

Slingorna blev av som planerat. Det blev ok. Är rätt många hårstrån fattigare dock. Lossnade stora drivor med hår när jag sköljde det. Fick stora kletiga högar i händerna när jag drog fingrarna igenom. Kanske ska lugna mig med blekning nu.
Någon bild blir det dock inte för jag har äääääääääntligen fått retukuvertet från Webbhallen så nu ska den skickas in och få alla fel åtgärdade. Hoppas det inte tar allt för många veckor innan jag får tillbaka den. Synd, jag hade velat ha den i helgen när vi ska på bowlingen, men jag är glad att jag ska få den fixad så man ska inte klaga.

I afton ska vi på middag hos chefen som kom hem från Kanarieholmarna i går. På söndag är det våfflor hos mormor med hela tjocka släkten. Bäst att gardera sig med öronproppar för ljudnivån brukar vara över medel vid sådana tillfällen. 

                 våffla

Jajja nu ska jag få lite jobb undanstökat. Sitter på kontoret med BG och Mats. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out
 

Telepati

Per aspera ad astra
Genom svårigheter mot stjärnorna.

På något sätt så lyckades jag överlista min nya morgonpigga sida idag och sova till 10.30. Vi kollade i och för sig på tusenbröder långt in på småtimmarna, så det kan ju hända att jag inte alls är så listig som jag tror.
Tusenbröder måste jag då säga, det är det bästa jag har sett på länge. Jag var grymt skeptisk till en början men nu är alla mina misstankar som bortblåsta. Jag vill verkligen rekommendera alla som missade denna svenska serie när den gick på tv att skynda ut på stan och investera i boxen. Den är cirka 13 timmar lång och innehåller allt mellan himmel och jord. Man kan riktigt leva sig in i hur som känner och då är det bra! Tittandet fortsätter i afton men på annan adress.

                                         tusenbröder

På lördag ska vi på moonlightbowling men Roadrunners. Vi var förra året också. Riktigt trevligt med mat och någon öl och ett helt gäng galna raggare. Det är ju helt underbart =) Gemytligare människor får man leta efter.

Jag tog mig aldrig utanför stadsgränerna igår så mitt besök hos Toby är fortfarande outrättat. Men det kommer en tid för allt. Redan idag tror jag faktiskt.
Jag kom förresten på mig själv igår med att på sätt och vi prata med mig själv. Jag har smsat Fia i några dagar, utan minsta lilla tecken på liv från hennes sida. När jag tröttnat på att vänta på svar så har jag till slut tänkt ut svaren själv och informerat henne detta. Jag kanske borde försäkra mig om att hon inte har blivit överkörd av en ko eller nått.
Vi skulle slinga mitt hår i veckan och sker inte detta inom en väldigt snar framtid så har jag en stark känsla av att jag kommer att banga ur! Men då var det väl helt enkelt inte meningen.
Dra på trissor, Nu pratade jag just med Fia. Undra om vi kan hantera telapati utan att veta om det. Här finns en slant att tjäna, det känner jag på mig :o) Hon levde och var vid god hälsa. Inga koolyckor eller likanade så allt är i sin ordning på Lejans Gård. I morgon blir det slingor också. Neeeeeeervös. Jag ska lägga ut en bild direkt vi är klara, och kommer det ingen bild så får ni helt enkelt utgå ifrån att det inte riktigt blev som planerat.

Jajja nu ska jag äta lite luch och starta igång våfflan och blåsa till Lule men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out
Inte samma feeling

Acta est fabula, plaudite!
Skådespelet är slut, applådera!

Jag börjar bli allvarligt oroad över min hälsa. I dag vaknade jag klockan sju och kunde inte somna om, så jag steg upp tjugo i åtta och åt en ordentlig frukost. Tänk om jag har blivit tant öven en natt!? Vaknar före f*n och tycker att frukosten är det viktigaste målet på dygnet!! Frukost förresten, vad är det för j*vla ord!? FRUkost. Är det det ända en fru bör äta för att hålla sig i ok form? Tåls att funderas över. Det kanske är ett hämligt recept på en gammal beprövad diet!

Mats åkte nyss i väg till Kiruna. Jimmy var förstås också med och jag tror Madde också skulle göra dem sällskap i veckan. Jag och Lok, vi stannar då på varmare breddgrader. I dag ska vi och hälsa på Toby i Gäddvik, där han bor på vandrarhem. Sedan ska vi till mamma och kolla tusenbröder hela natten lång. Men nu när jag är tant så kanske jag måste gå och lägga mig efter nyheterna. Det återstår att se.

Det gick åt pipsvängen med våra panelenplaner igår. Jag blev sittande med jobb så vi missade lunchen. Det blev max i stället. Duger det med, men inte riktigt samma feeling. Vi får göra ett nytt försök nästa vecka. Efter maten åkte vi som planerat till gruvberget. Vi fick även med oss grannen Therese och puppy Elvis.
Lok åkte i baljan sedan när vi kom hem. Sur som en citron, och som vanligt  tog det bra läge innan man var off hans hatlista efter det. Tänk om han bara kunde se ett samband mellan att rulla sig i äckliga saker och badkaret. "Dumma sluga svammelhund"

dusch

Jag har börjat bli sugen på att beställa sommarkläder nu men man kanske ska vänta lite till. Är ju inte riktigt dags ännu. Skulle ju först kunna ta tag i ett skoköp. Mina stövlar gick ju som sagt av i lördags och ett par sådana är det tveksamt om jag kan klara mig utan. Typiskt bara för det var mina favoriter! Men så är det väl alltid.
Jag har då på tal om bananer bestämt mig för "vanliga" slingor. Fia får hjälpa mig med det nästa vecka.

Jajja nu ska jag ta en dusch och hoppas att solen kommer upp idag och att vädret blir lika lovely som igår. Men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

Livets tågresa

Hodie mihi, cras tibi
I dag mig, i morgon dig. 

Då var det måndag igen då? livet rullar bara på som ett hamsterhjul, och tycker man att det går för fort så är det inte mycket man kan göra åt det. Det går inte att kliva av i farten och sakta ner processen. Man får väl försöka fånga upp så många intryck man bara kan, som på en tågresa då man inte nämns somna för alla vackra vyer som susar förbi. 

Veckan fortsätter i samma anda som helgen. Veckans första lunch ska jag och Pernilla spendera på Panelen. Det är det som är perfekt. Man kan få deras omtalade pepparsås utan att behöva betala en årsinkomst. Men det är ju annat kött naturligtvis.

ll

Efter maten hade vi tänkt åka upp till gruvberget med hundarna och hitta på några nyttiga aktiviteter för två arbetskrävande hundhjärnor.
I kväll blir det nog mys i soffan. Kiruna blev framskjutet till i morgon så jag får ha Mats hemma en dag till. wonderful!


Nä nu är det dags att röra på fläsket, Panelen nästa. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out
Det ända rätta!

Salvator mundi, salva nos
Världens frälsare, rädda oss (Johan III)

Gårdagen bjöd på många vilda upptåg. Efter att killarna hade varit klart på badet och skrämt småbarn så kom dom och hämtade upp mig och Madde här hemma och så åkte vi iväg till Panelen och fick våran mat som var precis lika delicious som vanligt.
Det var hur trevligt som helst men de andra restauranggästerna verkade inte dela denna åsikt för det började tunnas ut på folk  strax efter vi anlänt. Vi hade bokat bord för 19 personer med blev några till så vi fick sitta som intryckta sillar. Men finns det hjärterum.....
Min klack gick av så Anton lånade tejp i kassan. Jimmy tyckte det såg spännande ut och tillslut var dom ett helt litet lag som hjälptes åt att tejpa mina skor. Det hela gick ju naturligtvis till överdrift och tillslut såg min ena stövel ut som ett gipspaket. Klacken gick ej att gå på ändå tåls ju att tilläggas och innan jag fick av mig skon!!!
Efter panelen bar det av till Holmfors på partej. Sedan vidare till staden och ICE! Jag har inte hunnit vara där sedan premiären så det var kul. Smockat med folk. Jag tror vi köade en timme, och väl inne så tröttnade jag ganska fort. Gjorde mitt bästa för att lokalisera Mats via mobilen. Han satt för sig själv på Adelina och pratade med pizzabagaren. Efter att han tillslut hittat till rätt krog med taxin så var vi återförenade och kunde åka hem i samlad trupp   jag      J&P
panelen
kök

I morse gick vi för att väcka Jimmy, vi stod länge i hallen och gapade för att få liv i lillebror. Tillslut så stormade vi in i sovrummen men där fanns ingen Jimmy. Sängen var tom. Jag ringde honom och fick reda på att han var på prommnad. Denna tid brukar han i regel ej vara kontaktbar så denna ledde ju till vissa frågetecken. Han var hur som haver vid volvo så han gick förbi Ängeln på vägen tillbaka och tog med mat hem till oss. Sedan har vi gått från lägenhet till lägenhet och terroriserat våra bakfulla grannar.

Vi var ju även på kalas hos Pernilla igår och åt den godaste tårtan jag någonsin har smakat. Måste komma ihåg att härma henne nästa gång det ska bli tårtbak på travbanegränd. kanske rent av måste anlita henne så det går rätt till.

Idag ska en granne komma och demonstrera en 30 000 kronors damsugare. Det är ju helt perfekt. Då kan han få tvätta våran matta som Lok har spytt på några gånger i månaden i 3 år. Det känns lite som att det är på tiden.

I morgon åker grabbarna till Kiruna så i veckan är jag gräsänka. Undra om jag inte ska hälsa på Jesscia igen, det var trevligt och så ska jag och mamma fortsätta våran tusenbröderrace.

Jajja nu ska jag intala Mats att äta på Max till middag är det ända rätta. men men ta re lugnt och gör inget som inte jag skulle ha gjort.

Over and out

RSS 2.0